Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 20:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1024
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
VBar neznám a jen zběžně jsem prolétl manuál. Podle něho je možné přemapovat kanály v jednotce. Pokud vybereš jako zdroj signálu Gr. HoTT, tak by se ti tam měla objevit nabídka. Jde to samozřejmě i ve vysílači v menu Basic > Out.Swap. Osobně bych to určitě dělal v jednotce. Jakou tam máš verzi softu?

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 22:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7883
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
jyrry píše:
Zrovna v Gr12-kách mám obvykle na výstupu 6 přemapovaný kanál 5 (druhé křidélko) protože ve výstupu 5 je zrovna třeba Voltage_modul. A to jsou malá éra, co je za guláš v B-25, to jsem si radši psal :lol:

Jen ještě poznámka. Nedělám to v přijímači, ale na vysílači "Tx.output swap" a servomonitor i nastavování zůstává zachované na původním kanálu. Přehazuje to až výstup z vysílače.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 5:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 715
Bydliště: Brno
SUMD používám s Helicomandem a spiritem, co se týče pořadí kanálů, zaleží na tom, jak to nakonec vyhodnotí jednotka. Rozložení kanalů jsem měl odlišné na helicomandu a na spiritu, na spiritu nakonec nelogičnost v pořadí kanálů vyřešila aktualizace. Jinak SUMD provozuji tak, že na teploměrech zjistím, kde je jaký kanál reálně, a ty pak logicky přiřadím funkcím. Helicomand to uměl vždy, spirit to už umí také, u koptér to NAZA i NAZA v2 uměla také. Pokud jsem v několika málo případech narazil na pevně stanovené přiřazení kanálů, řešil jsem to swapem kanálů na výstupu vysílače.

_________________
MC-20HOTT,ImperiumD,RCF Sbach 1,2m,MXS 64",T-Rex500DFC+BDSX,LOGO550SE+Spirit,Goblin570+Spirit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 14:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.10.2017
Příspěvky: 13
Bydliště: Brno
1.021 zřejmě zastaralá verze, budu to muset upgradnout. Nechtělo se mi kvůli smazání všeho nastaveneho, ale začnu uplně odznovu. To bude nejlepší. Mám Spirita a KBar(china) od Mikada. Až bude nastavovat, určitě napíšu o radu, abych temu pořádně rozuměl a nedělal to pokus omyl. Zatím děkuju.

Jejda BoS jseš z Brna to je super, a máš graupnera, to je ještě lepší. Kdybys měl někdy čas a náladu, rád bych se něco přiučil v létání a nastavování, nechtěl bych to zadarmo (čas je drahý) a nervovat se s nějakým ........, bycvh taky nechtěl.

_________________
Mz-24, X-8N HoTT TLR 22-4 1:10 4WD,CAP 232 ASP S52A,VENUS 3D Pro,T rex 450 - spirit system


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 16:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 715
Bydliště: Brno
Přes týden jsem mimo Brno, maximálně o víkendech.

_________________
MC-20HOTT,ImperiumD,RCF Sbach 1,2m,MXS 64",T-Rex500DFC+BDSX,LOGO550SE+Spirit,Goblin570+Spirit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 16:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1024
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
:) Až to upgradneš, tak tady máš hezký návod:
https://www.youtube.com/watch?v=_Yjd4AqSzns

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 19:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 434
Bydliště: Vysočina
jyrry píše:
Zrovna v Gr12-kách mám obvykle na výstupu 6 přemapovaný kanál 5 (druhé křidélko) protože ve výstupu 5 je zrovna třeba Voltage_modul. A to jsou malá éra, co je za guláš v B-25, to jsem si radši psal :lol:

A není to zbytečný? V manuálu se píše:
If the channel 5 is not set up as servo but as sensor or voltage measurement,
the channel 5 will be automatically assigned on channel 6.
A funguje to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 19:39 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16023
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Nooo, to jsem asi přeskočil. Ale funguje mi to taky.

Jo, pro Gr-12SC to neplatí.

A zatím jsem to našel jen v návodu pro nové Gr-12 se stabilizací, ve starších to není. Nebo to přidali nějakou aktualizací.
Takže to možná dělám i dobře :-D

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 20:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7883
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tak toho jsem si nikdy nevšiml. :wink: Ellet díky za upozornění.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 20:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16023
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Noooo, trochu blbý je že na "normálním" Gr-12 aktualizovaným na jeho poslední soft to jaksi nefunguje. Právě odzkoušeno.
Takže to budu dělat stále tak jak to dělám.
8)
edit: Na druhým to taky nefunguje. Asi nemá. Takže to pouštím z hlavy.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 21:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 434
Bydliště: Vysočina
Pravda, je to v manuálu k 33575, 33576, 33577. Snad to dodělají....
Mně to nějak zůstalo v hlavě když jsem hledal rozumy ke stabilizaci a ta bohužel podle popisu v manuálu nepracuje, nebo aspoň ne ta moje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 4:32 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16023
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No, tu stabilizaci se chystám testovat, tak uvidím... :?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: sob 14.10.2017 15:20 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.10.2017
Příspěvky: 13
Bydliště: Brno
Tak vysílač i přijímač upgradnuté na verzi 1.052 nebo 51, no každopádně na tu nejnovější. Tak můžu začít ladit.

To BOŠ: ohledně Spirita a nastavení vysílačky, jak to máš nastavené. Pořád mi není jasný jak se nastavuje záchrana a stabilizace. Jestli to jde obojí, nebo můžeš jen záchranu a nebo stabilizaci a jak se to nastavuje? Potom vím že jsou nějaké Bank 1,2,3 kde se dají nastavit různé letové režimy . Bych to chtěl udělat následovně:
Pomocí přepínání Bank:
1. plyn i kolektiv na levé páčce (mod 2), zbytek je jasný
záchranu si dát na pravo a stabilizaci páčku nad ní, potom motor vypnut (autorotaci) atd.
co se ješte musí nastavovat? vychylky? hodnej vrtulník a pro akrobacii

2. přes levou spodní páčku nastavit motor přes governor, aby na levém kniplu byl tedy jen kolektiv. Každopádně tam jde nastavovat plno věcí, ale vůbec nevím jak.

_________________
Mz-24, X-8N HoTT TLR 22-4 1:10 4WD,CAP 232 ASP S52A,VENUS 3D Pro,T rex 450 - spirit system


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: sob 14.10.2017 15:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16023
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Nooo... a nechceš se na to zeptat ve vrtulníkách? :|

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Reset přijímače gr12 hott
PříspěvekNapsal: sob 14.10.2017 19:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7883
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Možná ještě líp přímo na nastavení Spirit


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz