Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 28.09.2017 18:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 429
Bydliště: Vysočina
RCStudio píše:
Je to cela vychylka tzn pri 60stupnich je to 60/2048 0.03stupnu na jeden krok.
Prevodnik je sice 12bit ale musime pocitat s sumem a tak se neda 4096 kroku dosahnout.
Diky za reakci. Rozumím tomu tak, že se jedná o pásmo necitlivosti (t.j. poloha serva ve změní pokud se od předchozí liší o 2 a víc polohy)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 28.09.2017 19:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2355
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
ellet píše:
Na stránkách RCStudio je uvedeno:
- Hallovy senzory s přesností 12 bit (rozlišení 2 048 kroků)

Jak mám této informaci rozumět? Je to pohyb z neutrálu do krajní polohy nebo celá výchylka páky (plyn)? 12 bitů je 4096 poloh (kroků je ale pochopitelně o jeden méně).
11 bitů je potom 2048 poloh ale kroků je 2047.

Můžu vědět, k čemu je obyčejnému lítači smrtelníkovi tato informace dobrá? Chápu to tak, když tam bude 4096 poloh, tak to bude citlivější, přesnější? Ale i tak, kdo pozná jen těch 2048 poloh na výchylce? K čemu je dobré se tímto zabývat?

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 28.09.2017 19:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1760
Bydliště: Zavar, SK
Predsa aby si mal dobrý pocit :!: Ja som si tiež vymenil na Taranisovi gimbaly za Hallove, napriek tomu, že tie staré chodili v poriadku. Ale ten pocit, že som si spravil radosť... :roll:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 28.09.2017 21:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 555
Bydliště: Brno-Maloměřice
Přesně tak - je to jen o pocitu. Dříve špičková rádia neměla hallovky a létalo se se špíčkovými a drahými stroji a vše fungovalo dobře a spolehlivě. Jestli je těch pozic od nuly do plného plynu sto a nebo 4 tisíce je stejně jedno - vzhledem k rozsahu dráhy plynové páky je i těch ( třeba ) sto poloh naprosto dostačující a jemný krok - hodnota, která v ničem neomezuje.
Nicméně také uvažuju o výměně křížáků v Éčku .... a to fakt jen pro ten lepší pocit a vůbec ne proto, že by to mělo nějaký přínos. Spíš od toho čekám, že půjde nastavit chod plynu tak, že pružina bude mít snahu vrátit páku do středu, ale přesto brzda bude silnější a páka zůstane "viset" v jakékoli pozici a přitom při přejezdu středu ten střed jasně poznám. Takto to zatím nastavit nejde, pružina je příliš silná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 28.09.2017 22:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 429
Bydliště: Vysočina
ddano007 píše:
Predsa aby si mal dobrý pocit :!: Ja som si tiež vymenil na Taranisovi gimbaly za Hallove, napriek tomu, že tie staré chodili v poriadku. Ale ten pocit, že som si spravil radosť... :roll:
Já bych měl dobrý pocit hlavně z teoretické "nesmrtelnosti" a spolehlivosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 29.09.2017 11:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4785
Bydliště: CA
rampa_mckvak píše:
Můžu vědět, k čemu je obyčejnému lítači smrtelníkovi tato informace dobrá? Chápu to tak, když tam bude 4096 poloh, tak to bude citlivější, přesnější? Ale i tak, kdo pozná jen těch 2048 poloh na výchylce? K čemu je dobré se tímto zabývat?

To by si si mohol polozit otazku ... K comu je dobre lietat s modelmi....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 29.09.2017 18:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2355
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
lubo1 píše:
To by si si mohol polozit otazku ... K comu je dobre lietat s modelmi....

A proč bych to dělal, když to vím :wink:

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 29.09.2017 20:39 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.2009
Příspěvky: 101
Bydliště: Rakovník
Pánové jeden dotaz pro klid duše:
Kopírují frsky přijímače kanály 1-8 na "normální " piny při použití S-bus? A jsou tam nějaká omezení? Díky za odpověď. Honza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 29.09.2017 20:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5974
Bydliště: Písek, ČR
Honzabr píše:
Pánové jeden dotaz pro klid duše:
Kopírují frsky přijímače kanály 1-8 na "normální " piny při použití S-bus? A jsou tam nějaká omezení? Díky za odpověď. Honza

Ano, na servokonektorech přijímačů jsou "normální" PWM signály všech kanálů při současném použirí S-Busu. O žádných omezeních nevím.

Mnohdy je tedy výhodné u modelů, které používají S-Bus (často různé koptery, helikoptéry apod., zkrátka všelijaké řídicí jednotky), použít vyšší kanály v S-Busu (9 a výše), a pak můžeš využít ty dolní kanály, které máš na konektorech přijímače, na různé další funkce - serva, gimbaly, blikátka, apod.

Zejména je tohle patrné např. u přijímače X4R-SB, který má na konektory PWM vyvedené jen kanály 1 - 3. S-Busových kanálů má ale plnohodnotných 16 (resp. volitelně 8 kanálů CCPM).

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 29.09.2017 21:11 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5274
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
U X8R a X6R dovedeme premapovat vystupy z 1-8 na 9-16 rezp 9-14 a i tak vychazi stale z SBUSu plnych 16k. Toto je zajimave treba pro jednnotky u kterych je pevne dane rizeni 1-8k a clovek na velikem stroji potrbuje ovladat gimbal, svetla, nohy atp.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: sob 30.09.2017 20:49 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.9.2017
Příspěvky: 11
Uvažuji o nákupu Horus X12S, dokonce už ho mám od rána v košíku (RCstudio). Teď jsem si tady procházel diskusi a doopravdy by mě zajímalo v čem je X10S jiná??? Vím, že X10S namá gyro a joystick, tahové potenciometry -> ale co tam je dalšího jinak - když je rozdíl v ceně cca 3600 Kč? Počkám na X10S????? :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 10:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5974
Bydliště: Písek, ČR
>Qjuar:
Nemám teď X-10 u sebe, chystám se udělat porovnání, (to bude někdy příští týden), u X-10 chybí některé funkce v menu, z hlavy namátkově např. X-10 nemá možnost přehrávat hudbu (nemá na to hardwarovou podporu). Displej u X-12 je nahoře, to se mi zdá lepší (líp se na to kouká - je to více v zorném poli).

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 10:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2014
Příspěvky: 90
Bydliště: Brno
Qjuar píše:
Uvažuji o nákupu Horus X12S, dokonce už ho mám od rána v košíku (RCstudio). Teď jsem si tady procházel diskusi a doopravdy by mě zajímalo v čem je X10S jiná??? Vím, že X10S namá gyro a joystick, tahové potenciometry -> ale co tam je dalšího jinak - když je rozdíl v ceně cca 3600 Kč? Počkám na X10S????? :-)


Zevrubné porovnání je např. zde https://www.youtube.com/watch?v=XMeE644pXhI a konkrétně 5:21

_________________
F3K Bravo, F3K Maia, Minicorado, MPX FunCub, P-47D Thunderbolt, Crack WING
FrSky Horus


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 10:49 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.9.2017
Příspěvky: 11
Nějaké obecné porovnání by bylo super. X10 mi přijde sympatická parametrem váha, ale pokud má nějaké vážnější omezení tak je volba jednoznačná!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 11:08 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5274
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jedna z prehledovych tabulek https://rcstudio.cz/cs/blog/radia-frsky-b26.html
Jinak X10S jsou na ceste, predpokladam naskladneni za tyden.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz