Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 531 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 36  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: stř 28.02.2018 9:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 903
seltino píše:
chtěl bych se zeptat,jestli je to Horuse X10 stejné jako u QX7, že pokud používáte ovládání vysílače stylem že vysílač držíte v dlaních a knipl držíte mezi palcem a ukazovákem, tak při krajních polohách narážíte prsty do přepínačů, nebo to má X10 už zmáknuté a při tomto druhu ovládání do přepínačů nenarážite?

Nešlo by si pomoci delším kniplem, tím bys měl prsty nad přepínačem.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: stř 28.02.2018 17:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6330
Bydliště: Písek, ČR
Seltino, potvrzuji těch 13mm, tolik je mezi kniplem v nejnepříhodnějčí pozici a tím krajním krátkým přepínačem.
U Horuse X-10 i X-12 je to stejné.
Myslím že prst má +- taky těch 13mm, takže moc extra místa tam není.
Ještě poprosím kámoše, který má Auroru a myslí, že i Spectrum, ať to taky změří. Přijde mi, že u všech vysílaček to bude +- to samé.
Příloha:
Mezera knipl - přepínač.jpg
Mezera knipl - přepínač.jpg [ 45.42 KiB | Zobrazeno 928 krát ]

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: stř 28.02.2018 19:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2011
Příspěvky: 149
Bydliště: SR
Aurora má 15 mm.
Michal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: stř 28.02.2018 21:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6330
Bydliště: Písek, ČR
Asi záleží jak kdo má dlouhé kniply. Kamarád právě odměřil Auroru a tvrdí 18mm.
Mimochodem, na mých Horusech mám kniply hodně krátké (zašroubované nadoraz).

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 14:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.3.2011
Příspěvky: 2667
Bydliště: Brušperk
Blog: Zobrazit blog (7)
Dříve jsem lítal Spektrumy, DX6,DX7,DX9 ve více generacích a tam jsem neto problém neměl, u Taranise X9D ten problém také není,ale u té QX7 je opravdu hrozně málo místa. Nad tou X10S přemýšlím, protože se mi dost líbí, ale asi by mě u rádia za tolik peněz mrzelo, že bych narážel ukazováčkem do přepínače, bohužel neznám nikoho s tímto rádiem ve svém okolí abych si to mohl vyzkoušet.
když se podívám na Woitovou fotku s X12tkou, tak ten přepínač má přeplý ještě směrem ke kniplu,což bych já neměl, měl bych ho od sebe.

EDIT: můžete mi někdo změřit vzdálenost kniplů od sebe při středové poloze? já si pak dám fotku X10S do měřítka a porovnám s QX7. Dík moc

_________________
Miniprotos, Protos,Goblin 500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 15:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.5.2005
Příspěvky: 566
Bydliště: Žatec
Zdravím, při přepínačích ve středu a kniplu úplně nahoře je to 17.5 mm. Jos


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 16:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4251
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
Taky si ho můžeš odmontovat, je tam hromada dalších co hrdlo ráčí :)

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 16:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6330
Bydliště: Písek, ČR
seltino píše:
... můžete mi někdo změřit vzdálenost kniplů od sebe při středové poloze? já si pak dám fotku X10S do měřítka a porovnám s QX7. Dík moc

X12S 138 mm
X10 113 mm

a knipl v nejbližším místě s přepínačem od sebe je u X10 20,5mm.
A tady jsem ti pro to odměřování X10 vyfotil schválně teleobjektivem, takže by to nemělo mít velké zkreslení.
Příloha:
DSC_0990.JPG
DSC_0990.JPG [ 94.3 KiB | Zobrazeno 735 krát ]

A ještě jedna míra, od osy kniplu k ose pravého přepínače je vzdálenost cca 43mm (X10 i X12).

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 17:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4929
Bydliště: CA
krtek2k píše:
Taky si ho můžeš odmontovat, je tam hromada dalších co hrdlo ráčí :)

Prepínače v polohe ku kniplu.....
vzdialenosť horus aj Taranis rovnako.
Rozteč kniplov je u Taranisu máaličko menšia...
Jediný rozdiel je, že Taranis má prepínače v lajne, Horus mierne šikmo....
Ako som písal.. jedine odskúšať.....
Je nutné dodať, že Taranis aj Horus sú palcovky...


Přílohy:
IMG_20180301_163257.jpg
IMG_20180301_163257.jpg [ 73.43 KiB | Zobrazeno 718 krát ]
IMG_20180301_163307.jpg
IMG_20180301_163307.jpg [ 63.19 KiB | Zobrazeno 718 krát ]
IMG_20180301_163423.jpg
IMG_20180301_163423.jpg [ 65.11 KiB | Zobrazeno 718 krát ]
IMG_20180301_163500.jpg
IMG_20180301_163500.jpg [ 65.75 KiB | Zobrazeno 718 krát ]

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 17:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.3.2011
Příspěvky: 2667
Bydliště: Brušperk
Blog: Zobrazit blog (7)
děkuji všem, odmontovat se to dá,ale u rádia za 13K mi to přijde jako zhovadilost

_________________
Miniprotos, Protos,Goblin 500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 18:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.3.2011
Příspěvky: 2667
Bydliště: Brušperk
Blog: Zobrazit blog (7)
tak za 9200 jde koupit Horus X10 i tady v ČR na emotors, je to ale ta první verze s nabíječkou mimo rádio a USB konektorem pro připojení nabíječky, a když už bych si měl kupovat rádio v téhle relaci chtěl bych poslední verzi a nákup bych viděl spíše u RCStudia kde je super podpora, než za 10,5K ve Švajcu kde si musíš připočítat DPH protože Švajc je mimo EU a řešení případné záruky se pak může taky prodražit... On i ten český prodejce musí z něčeho žít a když se bude všechno brát z venku tak tady těch prodejců s naskladněným zajímavým zbožím moc nebude. Každopádně ještě nejsem plně rozhodnut jestli dát tolik peněz za rádio, možná kdyby se objevila nějaká zajímavá akcička tak by mě to nahlodalo víc :)

_________________
Miniprotos, Protos,Goblin 500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 18:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4929
Bydliště: CA
seltino píše:
tak za 9200 jde koupit Horus X10 i tady v ČR na emotors, je to ale ta první verze s nabíječkou mimo rádio a USB konektorem pro připojení nabíječky, a když už bych si měl kupovat rádio v téhle relaci chtěl bych poslední verzi a nákup bych viděl spíše u RCStudia kde je super podpora, než za 10,5K ve Švajcu kde si musíš připočítat DPH protože Švajc je mimo EU a řešení případné záruky se pak může taky prodražit... On i ten český prodejce musí z něčeho žít a když se bude všechno brát z venku tak tady těch prodejců s naskladněným zajímavým zbožím moc nebude. Každopádně ještě nejsem plně rozhodnut jestli dát tolik peněz za rádio, možná kdyby se objevila nějaká zajímavá akcička tak by mě to nahlodalo víc :)

V každom prípade to chce aspoň ošahať... Nieviem či tu je niekto zo SM kraja.... v najhoršom ja som z okresu CA ... je to 2 km za hranicou.... ale snáď nájdeš niekoho kto býva bližšie ....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 19:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.3.2011
Příspěvky: 2667
Bydliště: Brušperk
Blog: Zobrazit blog (7)
ošahat, nebo změnil styl ovládaní, za svou "kariéru" letadlo-vrtulníkaře, jsem začínal jako letadlář, rádio jsme řídil palcemi, pak jsem začal lítat s pultem a řídil prst + ukazovák a když jsem přešel na heliny tak jsem zahodil pult a řídím prst+ukazovák, že bych znovu skončil tam kde jsme začínal, tedy u palců? 8)

_________________
Miniprotos, Protos,Goblin 500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 19:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 412
Tak ti zbejvá ještě singlstyk ))
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 22:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.3.2011
Příspěvky: 2667
Bydliště: Brušperk
Blog: Zobrazit blog (7)
tak objednáno na RCstudiu X10S Silver, tak snad budu spokojený :)

_________________
Miniprotos, Protos,Goblin 500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 531 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 36  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz