Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 156 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 18:34 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Rozdil design a lepsi kniply, jeden knipl stoji skoro jako rozdil X10 a X10S

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 18:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16023
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
nooo... nevím co létáš ale obvykle nemám čas za letu hledat popisky a študovat co že to zrovna chci zmáčknout/přepnout/otočit... Naopak, naučil jsem se doma vše nahmátnout při čumění do stropu abych splnil říkanku "těžko na cvičišti, lehko v boji" :mrgreen:
Otočné poťáčky snad mají koncové dorazy a přiměřenou aretaci ve středu, u nich bych také nekoukal kam je zrovna točím... Spíš mi přijdou docela nahňácané u sebe.
Můj náhled z mých minulých i současných rádií...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 19:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6022
Bydliště: Písek, ČR
Poznámka:
Ani při programování není nutné mít popisek, protože když vybírám přepínač do nějaké funkce, stačí s ním cvaknout a on se sám do kolonky vyplní. Jsem sice rád, že na mém rádiu popisky jsou, ale za letu stejně není moc čas študovat písmenka. Na některé důležité přepínače jsem si nadělal barevné návleky (autorotace, záchrana a změna otáček pro vrtulníky). Před letem (zvlášť když s tím strojem letím třeba po půl roce) mrknu na barvičky, zacvakám si naprázdno, po paměti, a letím. Písmenka netřeba.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 19:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Chlapci, ani ja sa nepozerám pri lietaní na TX,ale popisky tam na prepínačoch byť majú, rovnako ako rysky na kniploch ( ktoré tam, na rozdiel od "neeSka" sú ) :mrgreen:
Ale samozrejme je to len môj názor...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 19:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 200
měli by si ve frskaj sjednotit odpovědi na dotazy lidí k popiskám
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=1152


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 19:53 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Proc odpovedi jspu pravda, tisk na karbon je slozity a zbytecne hyzdi celkovou cistotu radia.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 19:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 111
Bydliště: Dolní Kounice
Taky sem se na to díval - Ečko má jinak očíslované kniply a trimy než Horus10 a Q7 jenemá popsané vůbec. Je to škoda, že popisky nejsou všude jednoté - přitom taková blbost.

Obdobně, kdyby bylo univerzální nabíjení, aby se dal použit jeden adaptér na více modelů vysílačů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 19:59 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
To nabijeni je pravda, to je strasna skoda, ale bylo uz tehda sdeleno.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 20:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 200
prej nabíjecí krabička fest topí..
taky by mě zajímalo co se bude dít až tam někdo do toho usb připojí něco jinýho
a na RCstudio
bude X10S i v noncarbonsamolepka verzi?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 20:42 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Neni to samolepka, ale plat z uhlíku. Nevim jestli budou X10S i v jinych barvach, zatim se neresili.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 10:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4799
Bydliště: CA
Je škoda tých spodných poťákov... to mi prišlo ako naj vychytávka u 12ky.
Tie bočné .... u Taranisu ich neako moc využiť neviem... na ovládanie brzd mi to príde málo presné....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Naposledy upravil lubo1 dne pát 13.10.2017 11:07, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 11:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4799
Bydliště: CA
Keď porovnávam Horusa 10 a Taranis....
Potom je to funkčne dosť podobné....
Na Horuse pribudol otočný prepínač, trimy T5 a T6 a neviem, či ide v OpenTX namapovať koliesko vedľa displeja, prípadne tlačítka vľavo od displeja....
Farebný displej, a interné antény....
Litiové aku ??? ťažko povedať, či je to až taká výhra... mne v Taranise fungujú origo NiMh aku viac, ako dobre....
Tie voľné trimy T5, 6 by sa dali pekne využiť na ladenie mixov za letu.... na Taranise k tomu používam trim plynu.... mením ním niektorú hodnotu GV a tá mení veľkosť mixu.... povedzme brzdy - výškovka....
Ak by na to šlo použiť koliesko vedľa displeja, tak, ako to má MPX Evo... to by bola bomba....
Prípadne by šli použiť tie trimy na ovládanie hlasového výstupu..... Ja mám na to spínač SF vymeney za momentový .... podobne ako učiteľ, žiak

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: sob 14.10.2017 10:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6022
Bydliště: Písek, ČR
lubo1 píše:
Keď porovnávam Horusa 10 a Taranis....
Potom je to funkčne dosť podobné....

Na cokoliv naroubuješ OpenTx, bude funkčně velice podobné se všemi rádii s OpenTx :)
Rozdíly budou jen ve drobnostech hardware - přepínače, poťáky, joysticky, GPS apod.

Více se Horus liší od ostatních rádií, pokud v něm necháš FrSkyOS. Ten je osobitý a odlišný od jiných rádií.
Já zatím odolávám a OpenTx jsem nenahrál, mj. i proto že testuji FrSkyOS. Líbí se mi, časem jsem mu přišel na chuť a když občas přijdu k jinému rádiu, např. ke kámošovo Auroře (potřeboval pomoci s napípáním něčeho složitějšího), tak se trápím.
FrSky OS není stále dokonalý, ale vývoj pořád pokračuje, vývojáři poslouchají a snaží se vyhovět.

Před týdnem jsem kvůli větší změně ve verzi FrSkyOS musel smazat a znovu napípat všechny mé modely - a to do obou X-12 a X-10, strávil jsem tím dva večery, ale byla to vyloženě příjemná práce, bavilo mě to.

Většinou pokud se zde mluví o Horusovi, tak většinou s OpenTX. Ale i FrSkyOS není špatný a určitě stojí za úvahu, je na naučení jednoduchý a funguje velice slušně.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: sob 14.10.2017 14:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.4.2014
Příspěvky: 52
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
Též se mi líbí FrSkyOS a připadá mi, že jsem asi jeden z mála, kdo nejede na OpenTx. Těším se na novou aktualizaci i za cenu nově napípat modely. Věřím, že už budou vychytané maličkosti, na které jsem se ptal pana Urbánka. Akorát nevím, jestli někdy bude integrace se Spiritem, na kterého lítám se všemi heli. OpenTx již s ní funguje od jara a to mi chybí nejvíc.

_________________
Horus X12S+FrSky-OS, MiniTitanE325S+Spirit, Goblin500+Spirit, T-Rex470LM+Spirit, Devil380+Spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: sob 14.10.2017 16:10 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Na FrSkyOS se nyni zkousi integrace lua, tzn by to potom melo byt snadne.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 156 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: 70karel a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz