Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: čtv 20.04.2017 20:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 192
Bydliště: Tišnov
mě pomohlo toto....
https://www.multiplex-rc.de/Downloads/M ... al--de.pdf


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: čtv 20.04.2017 20:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2010
Příspěvky: 184
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 4
Ten ovladac pro plyn a klapky jsem mel reseny v Controls a pomoci Fixed value pro dany rezim u kazdeho ovladace, co bylo treba.

_________________
Robert Jícha
Jeti DuplexEx DC-16, Multiplex EVO9 Pro M-Link


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: čtv 20.04.2017 20:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 443
Bydliště: Jindřichův Hradec
No návod už znám pomalu nazpaměť. Přečteno snad 100x, napípám tak nějak co potřebuju, ale spíše je to pokus -omyl. Bohužel můj postarší mozek už to asi nepobere. Nejvíc mě na tom žere, že to umí a já na to nedokážu přijít. Pokud jsem měl 4 serva na odtokovce, tak to nikdy nebyl problém. Jakmile ale je serv 6, tak to tak nějak chodí, ale nějak moc to nechápu. Hledal jsem někde nastavení jako vzor, ale všude jsou pouze 4 serva.

_________________
V2c-HV Tech,V2c Vagenk 4800mm,Šohaj 3300mm,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: čtv 20.04.2017 20:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2010
Příspěvky: 184
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 4
Jara11 píše:
No návod už znám pomalu nazpaměť. Přečteno snad 100x, napípám tak nějak co potřebuju, ale spíše je to pokus -omyl. Bohužel můj postarší mozek už to asi nepobere. Nejvíc mě na tom žere, že to umí a já na to nedokážu přijít. Pokud jsem měl 4 serva na odtokovce, tak to nikdy nebyl problém. Jakmile ale je serv 6, tak to tak nějak chodí, ale nějak moc to nechápu. Hledal jsem někde nastavení jako vzor, ale všude jsou pouze 4 serva.


Pokud tam mas dve dalsi serva na kridylka, tak jim prirad stejny mix jako pro ty dve prvni. To by melo byt cele. Vse ostatni nastavis separatne v kalibraci serva a vlastnich mixech.

_________________
Robert Jícha
Jeti DuplexEx DC-16, Multiplex EVO9 Pro M-Link


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: čtv 20.04.2017 21:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 443
Bydliště: Jindřichův Hradec
Asi tak to mám, ale musel jsem tam použít offset, abych to chodilo. Zítra zkusím offset vyřadit a uvidím co to provede. Pokud to jednou nastavím, tak už to potom využiji na dalších érech. No a protože tvrdím, že už je to stejně poslední ero (už asi po pátý), snad už s tím vyjdu.

_________________
V2c-HV Tech,V2c Vagenk 4800mm,Šohaj 3300mm,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: pát 21.04.2017 6:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 684
Bydliště: Ostrava
honz74 píše:

To vypadá dobře, jen kdyby to bylo v CZ, takhle si z toho vemu jen ty obrázky :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: pát 21.04.2017 6:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2010
Příspěvky: 184
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 4
eco píše:
To vypadá dobře, jen kdyby to bylo v CZ, takhle si z toho vemu jen ty obrázky :roll:


Nekde v predchozich prispevcich jsem zasilal odkaz na uschovnu, kde je neco i v cestine :-)


Sent from my iPhone and I will remove the signature

_________________
Robert Jícha
Jeti DuplexEx DC-16, Multiplex EVO9 Pro M-Link


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: pát 21.04.2017 7:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 684
Bydliště: Ostrava
Tim píše:
Ten ovladac pro plyn a klapky jsem mel reseny v Controls a pomoci Fixed value pro dany rezim u kazdeho ovladace, co bylo treba.

To se mi nedaří, mám ve Fixed odblokovány ty klapky, nejde mi ale nastavit aby plyn šel jen v jednom režimu (Start)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: pát 21.04.2017 7:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2010
Příspěvky: 184
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 4
eco píše:
To se mi nedaří, mám ve Fixed odblokovány ty klapky, nejde mi ale nastavit aby plyn šel jen v jednom režimu (Start)


V ostatnich (krome Start) das u plynu fixed -100% a je to.

_________________
Robert Jícha
Jeti DuplexEx DC-16, Multiplex EVO9 Pro M-Link


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 19:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 443
Bydliště: Jindřichův Hradec
Pokud tam mas dve dalsi serva na kridylka, tak jim prirad stejny mix jako pro ty dve prvni. To by melo byt cele. Vse ostatni nastavis separatne v kalibraci serva a vlastnich mixech.[/quote]

Tak jsem to vzdal. Sice jsem naprogramoval 6 serv na odtokovce, chodí pouze křidýlka dohromady- poslední 2a 2 serva a vztlaky jako na termiku a potom na přistání. Zakřivení profilu je nedosažitelný. Navíc jsem se vrátil ke staršímu modelu , kde jsou pouze 2křidýlka a 2 serva vztlaky. Chodilo to původně se zakřivenou odtokovkou a na přistání vztlaky dolů a křidýlka nahoru a je to všechno jinak. Stále se mi jedná "pouze" o křídla- křidýlka na kniplu a 3pol. přepínač - první poloha vše v nule, druhá poloha mírně zakřiveno - termika a vztlaky vnitřek + sousední křidýlka a poslední křidýlka buď v nule, nebo mírně nahoru. Bohužel je to marný. Začínal jsem před x lety s Ionem a postupně pořizoval složitější era a to je asi špatně. Špatně jsem začal a asi už není řešení.
Dnes jsem projistotu vše zazálohoval do PC a mám dotaz. Když uložím poslední komplet TX nastavení a potom bych z minula našel nastavení jednoho konkrétního modelu a dal překopírovat z PC do Tx. To zřejmě skopíruje komplet celé nastvení Tx z té doby?

_________________
V2c-HV Tech,V2c Vagenk 4800mm,Šohaj 3300mm,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 7:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 684
Bydliště: Ostrava
Ano, přenáší se komplet nastavení se všemi modely. Bohužel ten program neumí nahrát jen jeden model.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 8:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8968
Bydliště: Bratislava dnv SK
Jara11 píše:
..
Tak jsem to vzdal. Sice jsem naprogramoval 6 serv na odtokovce, chodí pouze křidýlka dohromady- poslední 2a 2 serva a vztlaky jako na termiku a potom na přistání. Zakřivení profilu je nedosažitelný. Navíc jsem se vrátil ke staršímu modelu , kde jsou pouze 2křidýlka a 2 serva vztlaky. Chodilo to původně se zakřivenou odtokovkou a na přistání vztlaky dolů a křidýlka nahoru a je to všechno jinak. Stále se mi jedná "pouze" o křídla- křidýlka na kniplu a 3pol. přepínač - první poloha vše v nule, druhá poloha mírně zakřiveno - termika a vztlaky vnitřek + sousední křidýlka a poslední křidýlka buď v nule, nebo mírně nahoru. Bohužel je to marný. Začínal jsem před x lety s Ionem a postupně pořizoval složitější era a to je asi špatně. Špatně jsem začal a asi už není řešení.
Dnes jsem projistotu vše zazálohoval do PC a mám dotaz. Když uložím poslední komplet TX nastavení a potom bych z minula našel nastavení jednoho konkrétního modelu a dal překopírovat z PC do Tx. To zřejmě skopíruje komplet celé nastvení Tx z té doby?

Ono to je tak že mix je definovaný pre celý vysielač komplet, t.j. pre všetky modely. A aj priradenie prepínačov a poťákov.
Takže ak si zahrabneš do AILERON+ čo máš spoločný pre 10 modelov, mení sa 10 modelov..
Rovnako ak si zmeníš priradenie throttle na iný knipel, zmení sa všade..

Pri ladení nejakých pokusov sa preto oplatí vyrobiť si nový mix aj keď doňho nastavíš rovnaké riadky ako sú v tom čo používaš oddávna.. ale ani to nie je úplne bez rizika keď začneš meniť priradenie ovládačov.

Princíp ale má byť úplne jednoduchý a ak dodržíš postup ako to "mysleli" oni tak aj krásne funkčný - máš mix, nastavíš si v ňom všetky funkcie čo používaš vo všetkých modeloch, a potom len pre každý model nastavíš koľko percent a za akých podmienok sa jeho jednotlivé riadky použijú - čo nevyužívaš dáš s nulou alebo neaktívne.

Je asi možné aj použiť AILERON+ pre všetkých 6 serv krídla, ale nejak sa mi to nezdá ideálne.
Pre klapku a aj pre stredné krídelko z 6servového, by som si urobil samostatný mix, t.j. na model by sa
na krídlo použili tri mixy, na keždý len dve párové servá - aj keď sú tie mixy takmer rovnaké, dovolí to asi lepšie trafiť nadefinované podmienky.. - a možno v krídelku by chýbali klapky a v FLAP+ by chýbal aileron (zvykne sa mix písať veľkým aby bolo vidno čo je čo, prípadne aj + dávať do názvu mixu aj keď to malo byť vraj len na preddefinovaných). Názov pre stredné servo si ani neviem vymyslieť, žeby MID+ ? :)
Nemám nikde 6 serv že by som Ti vedel poslať príklad, ale ak nenarazíš na počet naraz použitých mixov tak som stále presvedčený že by malo by všetko úplne jednoduché..
Teda ak prepínanie plynu a klapiek a režimov už máš niekde urobené a funguje tak ako chceš, a len to použiješ rovnako.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 8:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 443
Bydliště: Jindřichův Hradec
Mám ještě takovou myšlenku. Zálohovat celý Tx v PC a pokud to nějak jde, tak Tx vrátit do továrního nastavení. Potom vzít podle návodu Glider 4 flap, vše namačkat a ověřit si, nebo spíše projít nastavení jak je popsáno, jestli pochopím. Třeba bych si jednotlivé kroky objasnil. Největší guláš mi v tom dělá asi definování mixů. Začít tak, aby to vyhovovalo i dalším modelům. Tenkrát po pořízení jsem nějak začal-asi špatně a zkomplikoval si tak cestu ke složitějším modelům.Akrobaty lítat nebudu, vždy už jen větroně, max. s pomocným motorem, ale plnou mechanizací křídla (8serv). Motor, podvozek,mix SOP s křidýlkama a VOP s Elev mi problém nedělá. Ale pokusit se to znovu s odstupem času projít.

_________________
V2c-HV Tech,V2c Vagenk 4800mm,Šohaj 3300mm,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 9:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 684
Bydliště: Ostrava
Pozor, přiřazení přepínačů a ovladačů může být jiné, je tam pět šablon.
To nemá s mixy nic společného.
Já mám jinou šablonu přepínačů pro větroně a jinou pro el. větroně.

Samozřejmě, pokud změníš nějaká přepínač v šabloně, tak se to změní u těch modelů, kde je ta šablona nastavena.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 9:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 684
Bydliště: Ostrava
Jara11 píše:
Mám ještě takovou myšlenku. Zálohovat celý Tx v PC a pokud to nějak jde, tak Tx vrátit do továrního nastavení. Potom vzít podle návodu Glider 4 flap, vše namačkat a ověřit si, nebo spíše projít nastavení jak je popsáno, jestli pochopím. Třeba bych si jednotlivé kroky objasnil. Největší guláš mi v tom dělá asi definování mixů. Začít tak, aby to vyhovovalo i dalším modelům. Tenkrát po pořízení jsem nějak začal-asi špatně a zkomplikoval si tak cestu ke složitějším modelům.Akrobaty lítat nebudu, vždy už jen větroně, max. s pomocným motorem, ale plnou mechanizací křídla (8serv). Motor, podvozek,mix SOP s křidýlkama a VOP s Elev mi problém nedělá. Ale pokusit se to znovu s odstupem času projít.

Před asi dvěma roky jsme pro známého kompletovali model Shark 6m (na vysílač MPX PRO16), ten má v křídle 10 serv, výklopný pylon, podvozek, brzdu podvozku a vše chodí jak má.
Udělal jsem si mixy křidélka vnitřní, vnější a tam si nastavil typy mixování jak jsem potřeboval, takže u modelů, kde měl originál AILERON+ se nic nezměnilo :D
Pokud nepochopíš, jak ty mixy fungují, budeš s tím furt bojovat...

Jo, a taky jsem vytvořil extra šablonu pro přepínače, takže jakýkoliv další model tohoto typu jí bude mít a nebude se přepisovat nastavení u modelů, co mají šablonu přepínačů jinou.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz