Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: úte 18.04.2017 18:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 446
Bydliště: Jindřichův Hradec
Dobrý den, nemáte někdo nápad, kde okouknout, nebo chytit nástin programování pro 8serv. křídlo? Skrátka 6 serv na odtokovce - větroň. Nedokážu to nějak skloubit. Snažím se mít střední servo na křídle jako křidýlko s venkovním servem, nebo aby to bylo spřaženo s vnitřním servem jako vztlak a přitom to chodilo jako křidýlko (samozřejmě mimo vnitřní servo). Snad to bude pochopitelný, jak to myslím.
Děkuju Jarda

_________________
V2c-HV Tech,V2c Vagenk 4800mm,Šohaj 3300mm,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 8:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 688
Bydliště: Ostrava
No přece normálně v servech označíš ty další dvě jako křidélková, přiřadíš mix Aileron, nastavíš dorazy a budou fungovat stejně jako vnější křidélka.
Můžeš tam třeba dát i zapínání mixu (MX1...3), tzn lze ty dejme tomu vnitřní křidélka odpojit a budou chodit jenom vnější.

_________________
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 9:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 446
Bydliště: Jindřichův Hradec
Oni mi jako vnější chodí, nebo li krajní 4 serva na křídlech. Šlo mi o to jestli lze ty prostřední křidýlka využít pro sklopení společně se vztlaky a přitom aby chodila dál, jako křidýlka. Teoreticky už jsem možná na něco přišel, ale bohužel vyzkouším až večer. Pokud to v možnostech soupravy je, budu ladit dál. Snad si ještě zalítám s ostatníma modelama :D

_________________
V2c-HV Tech,V2c Vagenk 4800mm,Šohaj 3300mm,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 9:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 688
Bydliště: Ostrava
To co požaduješ možné je, jen si musíš pohrát s nastavením těch mixů.
Já si třeba tvořím mixy svoje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 9:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 446
Bydliště: Jindřichův Hradec
Tak dokázal jsem dostat na knipl plynu motor a v jiném režimu místo motoru brzdy, což mi dalo docela zabrat, ale pokud to lze nastavit, budu bojovat. Děkuju a dám zprávu.

_________________
V2c-HV Tech,V2c Vagenk 4800mm,Šohaj 3300mm,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 11:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 688
Bydliště: Ostrava
To s tím plynem mne zajímá, sice se mi to taky podařilo ale bylo to komplikované tak jsem to zrušil a nechal plyn na 3polohovém přepínači.
Jak si to vytvořil?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 11:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2010
Příspěvky: 184
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 4
Idelane pouzijes mix Airelon+, nebo jeste lepe vyrvoris si svuj a jako dalsi vstup das Flaps a je to. Je treba si uvedomit par logiskych veci, ktere ti pomohou pochopit o co jde. Prikladam par .pdf, ktere mi hodne pomohly. Snad ti to k necemu bude ....


http://www.uschovna.cz/zasilka/LI22IAMB6PFITAS6-EUL/

_________________
Robert Jícha
Jeti DuplexEx DC-16, Multiplex EVO9 Pro M-Link


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 11:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2010
Příspěvky: 184
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 4
Plyn a klapky jsem mel take. Ja to resil pres letove rezimy. Na pace bylo nastaveno oboji - Crow mix a Plyn. V lr Motor jsem mel hodnotu brzdy na 0%, ktera byla dana prepnutim rezimu a v ostatnich jsem takhle mel plyn, tedy na -100%. Na detaily bych se musej kouknout, uz ji par let nepouzivam (Evo).

_________________
Robert Jícha
Jeti DuplexEx DC-16, Multiplex EVO9 Pro M-Link


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 12:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 446
Bydliště: Jindřichův Hradec
eco píše:
To s tím plynem mne zajímá, sice se mi to taky podařilo ale bylo to komplikované tak jsem to zrušil a nechal plyn na 3polohovém přepínači.
Jak si to vytvořil?

Já mám v prvním let režimu plyn na kniplu ,v druhém totéž a ve třetím jsou na kniplu pouze brzdy. K tomu samozřejmě růžně vztlaky, zakřivení odtokovky atd.
Musel bych to nějak vypsat.

_________________
V2c-HV Tech,V2c Vagenk 4800mm,Šohaj 3300mm,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 12:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 688
Bydliště: Ostrava
No já ten plyn procházel všude možně ale nebyl jsem schopen udělat aby byl jen v jednom režimu a v dalších byl na nule :?
Já mám na páce plynu brzdy větroně (F3J, F5J) tzn klapky dolů na 90°, křidélka lehce nahoru a potlačení výškovky.
Takže bych zase potřeboval, aby když budu mít režim s plynem, aby mi nechodily ty brzdy.
Plyn přidávám od sebe, klapky jsou ale vysunuty s pákou k sobě...
A včííl "babo" raď :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 13:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2010
Příspěvky: 184
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 4
eco píše:
No já ten plyn procházel všude možně ale nebyl jsem schopen udělat aby byl jen v jednom režimu a v dalších byl na nule :?
Já mám na páce plynu brzdy větroně (F3J, F5J) tzn klapky dolů na 90°, křidélka lehce nahoru a potlačení výškovky.
Takže bych zase potřeboval, aby když budu mít režim s plynem, aby mi nechodily ty brzdy.
Plyn přidávám od sebe, klapky jsou ale vysunuty s pákou k sobě...
A včííl "babo" raď :D


To prevraceni smyslu pohybu paky plynu nevidim jako optimalni. Ja to mel plyn i brzdy od sebe. Vecer se muzu podivat, jak jsem to v Evu mela nastavene.

_________________
Robert Jícha
Jeti DuplexEx DC-16, Multiplex EVO9 Pro M-Link


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 14:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 446
Bydliště: Jindřichův Hradec
eco píše:
No já ten plyn procházel všude možně ale nebyl jsem schopen udělat aby byl jen v jednom režimu a v dalších byl na nule :?
Já mám na páce plynu brzdy větroně (F3J, F5J) tzn klapky dolů na 90°, křidélka lehce nahoru a potlačení výškovky.
Takže bych zase potřeboval, aby když budu mít režim s plynem, aby mi nechodily ty brzdy.
Plyn přidávám od sebe, klapky jsou ale vysunuty s pákou k sobě...
A včííl "babo" raď :D

Plyn mám od sebe a brzdy také. Problém byl, že mi chodil plyn až od 50% neboli neutrálu kniplu. To se nakonec taky podařilo.

_________________
V2c-HV Tech,V2c Vagenk 4800mm,Šohaj 3300mm,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 16:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 446
Bydliště: Jindřichův Hradec
Tak nastal posun po dalším časem stráveným pípáním. Mám ale dotaz. Na začátku jsem nastavil délky pák na servech a křídlech tak, aby to chodilo pěkně po celé délce kniplu a odpovídaly výchylky. Nyní když jsem vše domixoval, tak to co chodilo přez celou křivku svislým kurzorem, tak se scuklo mezi dva z pěti bodů křivky a blbě se to tím pádem křivka nastavuje. nastavuje. Je to tak dobře, nebo je někde chyba?

_________________
V2c-HV Tech,V2c Vagenk 4800mm,Šohaj 3300mm,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: čtv 20.04.2017 6:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 688
Bydliště: Ostrava
Jara11 píše:
Tak nastal posun po dalším časem stráveným pípáním. Mám ale dotaz. Na začátku jsem nastavil délky pák na servech a křídlech tak, aby to chodilo pěkně po celé délce kniplu a odpovídaly výchylky. Nyní když jsem vše domixoval, tak to co chodilo přez celou křivku svislým kurzorem, tak se scuklo mezi dva z pěti bodů křivky a blbě se to tím pádem křivka nastavuje. nastavuje. Je to tak dobře, nebo je někde chyba?

Tipuji že je to tím, že hodnoty u Mixů nemáš na 100%. To co popisuješ je hlavně u klapek, je tam nechaná rezerva pro pohyb klapek nahoru pro přeskok.

Teď k mému ovládání klapek na vysílači. No už se stalo, že to tak používáme cca 12let, takže přeučení na brždění od sebe nepřichází v úvahu...to kdybych zkoušel tak na bod při soutěži nepřistanu :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Programování MPX Royal Pro 16
PříspěvekNapsal: čtv 20.04.2017 8:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 446
Bydliště: Jindřichův Hradec
Jak si na něco zvykneš, tak přechod na něco jinýho je problém. Já to takhle řešil , protože když jdu na přistání a brzdím a nějak by to nevycházelo tak cvaknu letový režim, brzdy se zasunou a naběhne s rozběhem motor. Ale je to o zvyku.
Na ty procenta u mixů kouknu, ale mám dojem, že někde jsem se na 100% dostal, ale přitom na křivce to chodí o malý kousek. Spíše myslím, že mám ještě něco špatně.

_________________
V2c-HV Tech,V2c Vagenk 4800mm,Šohaj 3300mm,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz