Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 22.02.2017 18:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 557
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Obrázek

Dostal se mi do rukou tento vysílač ze setu.
Připojil jsem ho na programovací kabel, co na něm jdou nastavovat přijímače AS3X - tedy kabel a program je v pořádku, ale s vysílačem si neporadím.

Vysílač je ze setu, tedy nemá všechny přepínače. Setkal jste se s tímto vysílačem někdo ?
Jdou přepínače doplnit ? Programovat přes kabel ?

_________________
Pepa * Flash, SU-29, SLIM, ION ( FX 32, TARANIS 9E, +multimodul deviations a několik hraček )


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 22.02.2017 19:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 364
Bydliště: Blansko
ne programovat nejde


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.02.2017 22:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.2.2016
Příspěvky: 43
Bydliště: Praha
jde programovat, s pc expa a vychylky , nebo nahrat rovnou nastaveni.

_________________
T500,B360


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.02.2017 1:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 317
Bydliště: Plzeňsko
Nějaké info najdeš http://www.rc-zoom.cz/spektrum-dxe-1/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.02.2017 9:11 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 95
Bydliště: Trenčianske Teplice
Ono s tými DXe je to momentálne dosť zamotané. Existujú DXe zo setov, tie nemajú všetky prepínače, ako kupované zvlášť. Programovateľné by ale mali byť všetky. Ako, to záleží na verzii firmvéru vo vysielači.

DXe s verziou 1.3 sa dá programovať cez PC, cez Android neviem.
DXe s verziou 1.6 sa nedá programovať cez PC, len cez Android.

Veľká diskusia je tu:
https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2489216-Spektrum-DXe

Očakáva sa nový softvér na PC, ale už to trvá veľmi dlho, od minulého augusta

_________________
Graupner mx-20, pohony elektro, pohodové lietanie


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.02.2017 9:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 557
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Citace:
DXe s verziou 1.6 sa nedá programovať cez PC, len cez Android.


Tak tam mám verzi 1,6 - to program přes PC načte.

_________________
Pepa * Flash, SU-29, SLIM, ION ( FX 32, TARANIS 9E, +multimodul deviations a několik hraček )


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 24.02.2017 8:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 95
Bydliště: Trenčianske Teplice
Hm......Naozaj?
Ja mám v DXe firmvér 1.6. Do PC mi načíta akurát informácie o vysielači (verzia firmvéru, sérové číslo..). Ďalej do menu ma to už nepustí.

Na mobile s Androidom 4.4.2 mi to ide, ale len v režime Basic, Advanced nejde.

Na tablet s Androidom 6.0.1 sa DXe Programmer nedá ani nainštalovať.

Každopádne, Spektrum má u mňa veľké mínus.

_________________
Graupner mx-20, pohony elektro, pohodové lietanie


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 24.02.2017 19:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.2.2007
Příspěvky: 90
Měl jsem tu vysílačku, programovani byla zalezitost mnoha pokusu, dodnes jsem nepochopil, pro jsem nekdy uspel a nekdy ne. Doporučuji zahodit a koupit něco lepšího.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 25.02.2017 13:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 557
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Citace:
Každopádne, Spektrum má u mňa veľké mínus.


Taky se mi ten vysílač zdá jako Katastrofa. Nahrál jsem starší firmware, ale stejně model do vysílače z PC nenahraju.

"přéčinou je elektrónka E-13 z našeho podniko Katoda Olomóc" :-)

_________________
Pepa * Flash, SU-29, SLIM, ION ( FX 32, TARANIS 9E, +multimodul deviations a několik hraček )


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.02.2017 11:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 364
Bydliště: Blansko
taky jsem zkousel ale nikde sem nenasel zadne nastaveni expa nebo tak neco...nepustilo me to dal.....takze si myslim ze to ani nejde.....jdou jen nahravat modely a primo jejich "tajne" nastaveni primo z netu do vysilace ale musi byt urcene na tuto vysilajdu.....
zahodit a koupit jinou.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.02.2017 15:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 174
Bydliště: Bratislava
prezeram temu o DXe na RCgroups a viackrat tam upzornuju ze iba niektore DXe RTF
ktore maju menej prepinačov su programovatelne
napriklad DXe RTF predavana s 230s je programovatelna

mozno časom niekto vyroby program editor suborov .SRM pre DXe ako je napriklad pre Dx7s Dx8, DX9 Dx10t Dx18 Tx Profile Manager
https://sites.google.com/site/txprofilemanager/home (ja to nepouzivam-napipiam radio a lietam)
DXe RTF/BNF je viacmenej určena k programovatelnym prijimačom AR636 a v nich si naprogramujete vsetko potrebne
programom Spektrum Programmer Beta Version 2.0 http://spektrumrc.cachefly.net/apps/spe ... ammer.html
a preto sa im asi nechce pustit do sveta lepsie možnosti nastavenia DXe pre použite s obycajnymi prijimačmi
a kto ma potrebu nastavovat tak si nekupi DXe ale minimalne DX6 s LCD s sd-kartou a tie subory by sa tiez mali dat editovat

na RCgroups som nasiel zoznam suborov .SRM pravdepodone uz to niekto vie editovat, je tam aj 9kanal
https://www.rcgroups.com/forums/thumbga ... starter=no

registracia deregistracia update a nahratie prednastavenych modelov je pekne zobrazene v tomto videu
https://www.youtube.com/watch?v=H5dy8khYRfE
ked budete predavat DXe alebo prijimace AR636 tak ich pred predajom deregistrujte


Mna by zaujimalo či už niekto skusal doplnit chybajuce prepinače do DXe RTF či budu fungovat
či niekto už porovnal plošne spoje DXe RTF a DXe BNF či su plne obsadene
(napriklad v jednom spektrum vysielaci pre auta Dx2.0 stači odstranit rezistor a je z neho dx3.0)
mozno to by stacilo vyskumat a pusti DXe RTF do nastavovania poloziek

už niekto prečital cele vlakno na RCgroups?
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... ektrum-DXe

mam moznost lacno kupit DXe tak tiez tieto vsetky veci ma zaujimaju, dokonca by som si vedel predstavit upravu aj pre DSM2 vlozit dnu vysielac z starej DX4-DX5 a prepinat prepinačom

toto bude zaujimave programovanie v hex
https://static.rcgroups.net/forums/atta ... awData.png
https://static.rcgroups.net/forums/atta ... awData.png

este v jednom pdf na konci je napisane
Mobile App & PC software (Basic)
Mobile App & PC software (Advanced)
http://www.horizonhobby.com/pdf/Spektru ... ctions.pdf

dufam ze čo pisem neni velmi off-topic a zase som sa neako rozpisal, vopred sa ospravedlnujem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.02.2017 19:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 95
Bydliště: Trenčianske Teplice
Priebežne čítam to vlákno na RCgroups od začiatku. Žiadne porovnanie RTF a BNF tam nikto nerobil. To rozkódovanie srm súborov by asi nebol problém, nastaviteľných vecí to má málo.
Ten vysielač je asi určený ako jednotný pre hotové modely od Horizon Hobby a spol. Aj keď môže mať až 9 kanálov, nijako sa nemôže porovnávať napr s DX6. Má veľmi obmedzené možnosti nastavenia (ako som už písal z androidu ale aj z Applu to programovať ide). Hodne ľudí ho používa pre RC simulátor, alebo ako učiteľ/žiak. Ako taký je vhodný naozaj len pre úplného začiatočníka. Ale ani cena nie je výhodná. Keď k tomu kúpim program. kábel, dostanem sa na cenu lacnejších "normálne programovateľných" vysielačov s displejom. Aj ja som sa k nej dostal len darovaním a bolo mi ľúto nechať ju ležať, tak som trochu poštudoval.

_________________
Graupner mx-20, pohony elektro, pohodové lietanie


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 03.03.2017 0:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 174
Bydliště: Bratislava
ale mohol by niekto take porovnanie urobit, super by bolo keby sa do DXe RTF dali doplnit chybajuce prepinace
samozrejme plne s tebou suhlasim čo si napisal, to iste som pisal aj ja, kto potrebuje viac ma moznost kupit DX6
alebo iny programovatelny vysielac, ale ak niekto vlastni DXe tak uz chce z nej vytazit maximum .)
mna stal usb kabel 20e, mam moznost lacno kupit jedno lietadlo s DXe RTF vysielačom (v podstate budem mat DXe gratis)
tak som tiež zvedavy či bude plne programovatelny ako DXe BNF a aky bude softwer


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.12.2017 13:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 557
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Někde proběhla zmínka o doplnění přepínačů do setového provedení vysílače.
Postřehl jste to někdo ? Mám vysílač zatím odložený, asi je to škoda.

_________________
Pepa * Flash, SU-29, SLIM, ION ( FX 32, TARANIS 9E, +multimodul deviations a několik hraček )


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 19.04.2018 18:13 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 174
Bydliště: Bratislava
Minulý tyžden sa mi dostala do ruk nepouživana DXe (ale je stara cca dva roky)
cez vikend sa jej budem venovat, pozriem sa do nej či je možne pridat prepinače .)
a urobit upgrade firmveru

Nastavení vysílače Spektrum DXe pomocí PC
https://www.astramodel.cz/cz/blog/nasta ... ci-pc.html

Hotová nastavení pro vysílač Spektrum DXe
https://www.astramodel.cz/cz/blog/hotov ... m-dxe.html

Vyšla nova verzia Spektrum Programmer Beta - Version 3.3 Released April 16, 2018
http://spektrumrc.cachefly.net/apps/spe ... ammer.html

na astramodel som dokonca videl v texte že tam bolo napisane doplnenie prepinačov v DXe
ale neviem to znova najst


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz