Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1191 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 80  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 19.12.2018 22:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1045
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
macil píše:
Čo je TH ?

Throttle hold. Vypínač motoru.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 19.12.2018 22:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8908
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
prikrylm píše:
Je nějaké "best practices" v které sekci nastavení dělat co?....

A nemá to byť intuitívny soft? Tak je to všade prezentované...

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 19.12.2018 23:09 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2016
Příspěvky: 98
Bydliště: Nitra, SK
LV píše:
A nemá to byť intuitívny soft? Tak je to všade prezentované...

Ved aj je ked dokazes logicky mysliet

_________________
Taranis+,
Alpha 1500, Crack Pitts, Cessna 185


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 1:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1181
Bydliště: Vysočina
LV píše:
...A nemá to byť intuitívny soft? Tak je to všade prezentované...
Už je mně jasný tvůj zájem o toto vlákno. Chceš OpenTx taky! Neboj se, to zvládneš. :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 10:01 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1045
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
LV píše:
A nemá to byť intuitívny soft? Tak je to všade prezentované...


Intuitvní to je, ale existuje víc jak jedna cesta ke správnému cíli. Všechny fungují. Ale možná existuje ta "správnější" :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 10:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1045
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
mrbignos píše:
"LV": A nemá to byť intuitívny soft? Tak je to všade prezentované...

Ved aj je ked dokazes logicky mysliet


Když někdo nedokáže logicky myslet, tak nenapípá nic, ať má v ruce cokoli.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 10:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8908
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
ellet píše:
Už je mně jasný tvůj zájem o toto vlákno. Chceš OpenTx taky! Neboj se, to zvládneš. :D

Ďakujem, neprosím. Mám vysielač kde takéto malichernosti sú priamo v menu. A aj keď mám možnosť vymyslieť to sám a komplikovanejšie, nerobím to.
Vianočnú koledu ale nedám, to je fakt. :mrgreen:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 10:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8908
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
prikrylm píše:

Intuitvní to je, ale existuje víc jak jedna cesta ke správnému cíli. Všechny fungují.

Akurát to má tie nevýhody, že keď si stiahneš šablonu, tak týždeň bádaš ako to básnik myslel..., alebo ak sa vrátiš po roku k nastaveniu dajakého menej lietaného modelu tak rozmýšľaš ako si to vymyslel ty sám. Zupa :lol:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 10:35 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1045
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
LV píše:
Akurát to má tie nevýhody, že keď si stiahneš šablonu, tak týždeň bádaš ako to básnik myslel..., alebo ak sa vrátiš po roku k nastaveniu dajakého menej lietaného modelu tak rozmýšľaš ako si to vymyslel ty sám. Zupa :lol:


Tak aspoň mám v zimě co dělat. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 11:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1181
Bydliště: Vysočina
LV píše:
Ďakujem, neprosím. ...:
Ale jooo, kup to. Už proto abys byl hodnověrným členem, protože názor člověka, který nemá na čem potrénovat, tudíž to zřejmě neumí, asi nikomu nikdy a v ničemu - nepomůže.
Na druhou stranu - zvídavá jízlivost "nemajitelů" je pochopitelná. :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 12:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1045
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
LV: Ďakujem, neprosím. ...

Ale jooo, kup to. Už proto abys byl hodnověrným členem, protože názor člověka, který nemá na čem potrénovat, tudíž to zřejmě neumí, asi nikomu nikdy a v ničemu - nepomůže.
Na druhou stranu - zvídavá jízlivost "nemajitelů" je pochopitelná. :D


Kdybych záviděl něco, co mů stroj neumí a chtěl bych to, taky bych rýpal a omlouval to něčím nepodstatným. :twisted:
(škoda, že jsem neměl aspoň měsíc v ruce některou s těch vysílaček, co se nám jejich majitelé smějí, aspoň bych mohl správně rýpat. Pak je taky škoda, že zmínění majitelé (většinou) neměli na delší dobu v ruce nic OpenTX :-P )

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Naposledy upravil prikrylm dne čtv 20.12.2018 12:28, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 12:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1045
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Teď zas něco méně šťouchavého:

Když mixuju std ccpm vrtulník, tak potřebuju vstupy pro vrtulníkový mixer (takové to, co rozdělí THR, ELE, AIL na 3 serva kolem cykliky).

Teď ve vstupech chci mít fak jen vstupy. Změny chování (např plynu) podle módu chci mít v mixech.

Vrtulníkový mix potřebuje vstup collective. Ten se dá vyrobit ve vstupech ale i v mixech a pak collectiv může být ze vstupů nebo z mixovaného kanálu.

Takže je to spíš otázka, jestli brát vstupy fakt jako vstupy z ovladačů vysílačky nebo vstupy do mixerů... To by pak i původní šablona byla po předělání na režimy letu použitelná. A když se nad tím člověk zamyslí, tak i logická.

Zase vstup do vrtulníkového mixu jako namixovaný kanál mi přijde zbytečné obsazování/vyhodnocování kanálu a pak zase posílání "zpět" do mixů vrtulníku.

ThrHold řešit ve vstupech mi přijde ne úplně vhodné, tohle se mi jeví lepší mít ve spec fcích, ne?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 16:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 140
Já mám TH ve spec. funkcích u všech modelů.

_________________
Frsky HORUS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 05.01.2019 20:45 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1045
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tak jsem zase "objevil Ameriku". (já si to sem napíšu, až to zase budu hledat :) )

Stručně: Spouštění a běh stopek se dá ovlivňovat nejen polohou plynové páky, ale i libovolným kanálem. Je to v nastavení modelu, ve vysílačce druhá obrazovka "Stopa Plynu"/"Throttle Source".

Podrobněji: Rýpal jsem se v Er9x a tam mě zaujalo prima nastavení spouštění a řízení běhu stopek procentem (samozřejmě i kladnou hodnotou a prvním pohybem) kanálu X. U (malého elektro) letadla je to asi jedno (téměř jedno - nefunguje TH, žejo), jestli se stopky řídí z kanálu nebo z polohy páčky, protože tyto dva údaje bývají identické (? - aspoň u mých dvou strojů). Ale už u vrtulníku je řízení stopek polohou páky plynu úplně ku ho... nanic, žejo. V OpenTX jsem nic tak hezkého neviděl, ale vylučovací metodou (je vyloučeno, aby to v OpenTX nebylo podobně), jsem došel na to, že to jde. Akorát termín "Stopa Plynu" resp. "Throttle source" mi nic neříkal (resp, přišlo mi, že je na něco úplně jiného), tak jsem na něj nesahal.

A ano, je to popsané v dodané příručce na straně 8 nahoře. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 10.01.2019 17:15 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1045
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
LV píše:
A nemá to byť intuitívny soft? Tak je to všade prezentované...


Tak jsem si pročetl několik (3) manuály k rozumnějším vysílačkám (Graupner, Futaba, Jeti) a ozkoušel dostupné simulátory (vysílaček) a ano. FrSky (OpenTX) JE intuitivní. :D

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1191 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 80  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot], jarb, marcels, PetrG, tomashr a 18 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz