Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 76  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 18.11.2018 10:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2101
Bydliště: Nitra Slovensko
mab píše:
[quote="juraj.jurej"
Aspoň na motory 2820 (3542) Tie berú 40A a viac pri bežnom používaní. Majú ešte čo doháňať.


Tak si kup 150A senzor. Používal jsem ho a dokáže přesně změřit i malé proudy. Měří bezkontaktně, takže při jeho poruše nehrozí přerušení napájení.
https://rcstudio.cz/cs/senzory/68-fcs-1 ... &results=9[/quote]

Ďakujem, ale ten je moc veľký a nemotorný. Radšej keby FrSky spravil taký ako je 40A len na 80A. V mynulosti som myslel že aj príde, ale roky nič. Iný výrobcovia majú bežne takéto senzory do 100A


Přílohy:
tbs-core-pnp-pro-100a-current-sensor_1.jpg
tbs-core-pnp-pro-100a-current-sensor_1.jpg
[ 26.38 KiB | Zobrazeno 848 krát ]


_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 19.11.2018 16:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1005
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Došly mi z HK přijímače X8R a X4R. Nedaly se spárovat s Taranisem.
U X8R jsem provedl update FW na EU verzi (STK - S.PORT tool kit). Pak se spárování podařilo.
U X4R se mi update FW nedařil, STK nenašel zařízení. Takže jsem se dočetl, že se dá updatovat FW přes přijímač. Tento update se mi u X4R povedl.

Co jsem v případě updatu X4R přes STK mohl dělat špatně? Kábliky jsem používal stejné, FW taky stejný, X4R svítilo, tedy bylo napájené.

Nevhodný program? Nebo něco jiného?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 19.11.2018 16:19 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5660
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
juraj.jurej píše:

Tak si kup 150A senzor. Používal jsem ho a dokáže přesně změřit i malé proudy. Měří bezkontaktně, takže při jeho poruše nehrozí přerušení napájení.
https://rcstudio.cz/cs/senzory/68-fcs-1 ... &results=9


Ďakujem, ale ten je moc veľký a nemotorný. Radšej keby FrSky spravil taký ako je 40A len na 80A. V mynulosti som myslel že aj príde, ale roky nič. Iný výrobcovia majú bežne takéto senzory do 100A[/quote]

FrSky ma 80A regulator a dalsi budou pribyvat, mozna proto se jiny nez 40 a 150A neobjevil.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 19.11.2018 20:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2006
Příspěvky: 457
Bydliště: Písek
RCStudio píše:
FrSky ma 80A regulator a dalsi budou pribyvat, mozna proto se jiny nez 40 a 150A neobjevil.

koukám na to a BEC to má 3A (při 5V), to je výkon jak u reglů uvedených na trh před 10ti lety... :roll:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 19.11.2018 23:20 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18493
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
miglosch píše:
... BEC to má 3A (při 5V), to je výkon jak u reglů uvedených na trh před 10ti lety... :roll:

A to tím BECem chceš napájet pohon že po něm chceš víc? :roll:

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2018 8:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1005
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
jyrry píše:
A to tím BECem chceš napájet pohon že po něm chceš víc? :roll:


2 std serva? Třetí už 3A neutáhnou... A když chci 4? :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2018 11:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4914
Bydliště: Praha ČR
prikrylm píše:
2 std serva? Třetí už 3A neutáhnou... A když chci 4? :)


To myslíš vážně???


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2018 12:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9952
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Zkus použít přijímač se stabilizací letu, nebo externí stabilizaci, a teprve poznáš co to dokáže. :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2018 12:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 587
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
ellet píše:
Musím se červenat, že mě to nenapadlo hned. Stabilizace funguje i po ztrátě signálu. Musí se ale nastavit FS i na řídících kanálech stabilizace (t.j kanál 9 - zisk atd.......).
U RX bez stabilizace by bylo možný použít stabilizaci externí a tu zapínat volným kanálem nastavenou hodnotou FS.

odskušal som vypnut vysielačku,externa stabilizacia funguje aj po vynuti vysielača ešte vyskušam cez FS či ju zapne po vypnuti vysielača
Odskúšal som aj nastavenie FS+vlastne nastavenie vyškovky, vypnutie motora, a zapnutie FS po vypadku signalu=fungujeto :mrgreen: Už to len otestovat na "ozembuchovy" škoda že prší.

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Naposledy upravil ingwarr dne úte 20.11.2018 15:42, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2018 12:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 587
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
Lark píše:
Zkus použít přijímač se stabilizací letu, nebo externí stabilizaci, a teprve poznáš co to dokáže. :D


ODSKUšANE :lol: ZAVRTALO TO DO ZEME, občas by pomohlo externe napajanie serv

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2018 18:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4914
Bydliště: Praha ČR
Lark píše:
Zkus použít přijímač se stabilizací letu, nebo externí stabilizaci, a teprve poznáš co to dokáže. :D


To v dotazu nebylo... Jinak bohužel mohu potvrdit, stabilizace žere jak tank. Nejde ale o růst špiček odběru, jde o "střední hodnotu" a tady u BEC strašně záleží na tom, jak má dělané chlazení atd. V reálu je totiž právě u stabilizace lepší BEC s udanými "jen" 3A, ale slušně provedeným chlazením atd, než BEC, který sice dá 6A (a třeba je 15-30s opravdu dá i při poctivém měření), ale při 3A po několik minut letu se "rozpálí doruda" :( Bohužel se tohle dá hodně těžko vysledovat ze specifikací.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2018 19:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1177
Bydliště: Vysočina
ingwarr píše:
odskušal som vypnut vysielačku,externa stabilizacia funguje aj po vynuti vysielača ešte vyskušam cez FS či ju zapne po vypnuti vysielača
Odskúšal som aj nastavenie FS+vlastne nastavenie vyškovky, vypnutie motora, a zapnutie FS po vypadku signalu=fungujeto :mrgreen: Už to len otestovat na "ozembuchovy" škoda že prší.
V mojí poslední větě jsem byl možná moc stručný. Bylo tím myšleno létání bez stabilizace a její zapnutí jen v případě výpadku signálu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2018 20:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 587
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
ellet píše:
V mojí poslední větě jsem byl možná moc stručný. Bylo tím myšleno létání bez stabilizace a její zapnutí jen v případě výpadku signálu.


ja som to tiež nezrozumiteľne napísal to posledné, myslel som let bez zapnutej stabilizácie, a jej zapnutie po výpadku signálu cez 5 kanál, používam externú stabilizáciu :wink:

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2018 21:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1177
Bydliště: Vysočina
ingwarr píše:
ja som to tiež nezrozumiteľne napísal to posledné, myslel som let bez zapnutej stabilizácie, a jej zapnutie po výpadku signálu cez 5 kanál, používam externú stabilizáciu :wink:
Hlavně, že je to jasný :) (externí, interní, je to taky jedno)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2018 22:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9952
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
To samozřejmě nezpochybňuji, jen jsem na to chtěl upozornit, protože dnes je satabilizace poměrně aktuální. A pak je jedno jestli se zapne po ztrátě spojení, nebo ručně v krizovce, tak ten případ výpadku BECu hrozí úplně stejně.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 76  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz