Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 928 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 62  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 12.11.2018 21:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1725
Bydliště: Palkovice
juraj.jurej píše:
Aký je aktuálny (najnovší) soft pre GPS senzor? Kupoval som ho ešte pred LBT verziou. (asi EU) Chová sa dosť nestabilne. Stále výpadky, alebo nezmyselné údaje a pod.


měl jsem podobné problémy. Údaj o aktuální pozici byl mimo o 70 km. Dost jsem se s tím natrápil, měnil antény, až začal opět fungovat. Jediné, na co mám podezření, je konektor, kterým je anténa GPS připojená. U těch mikro potvor se to snadno dá nasadit špatně a pak nemá anténa dostatečný signál ze satelitů. Po posledním úspěšném připojení antény funguje dodnes docela přesně. Jen v rychlých modelech nestíhá sledovat pozici. Ale co chtít za ty peníze, že?


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 13.11.2018 8:52 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5578
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Staci zvysit rychlost z 1Hz na 5Hz a je docela v pohode :)

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 13.11.2018 8:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4646
Bydliště: Praha ČR
Standa Stuchlý píše:
měl jsem podobné problémy. Údaj o aktuální pozici byl mimo o 70 km. Dost jsem se s tím natrápil, měnil antény, až začal opět fungovat. Jediné, na co mám podezření, je konektor, kterým je anténa GPS připojená. U těch mikro potvor se to snadno dá nasadit špatně a pak nemá anténa dostatečný signál ze satelitů. Po posledním úspěšném připojení antény funguje dodnes docela přesně. Jen v rychlých modelech nestíhá sledovat pozici. Ale co chtít za ty peníze, že?


Možné je všechno, nicméně s tím konektorem se mi to silně nezdá. Co jsem zažil u copterů, tak byl problém spíš ve ztrátě signálu, pak polohla občas "zamrzla" na poslední, to se děje. Ale aby si vymýšlel úplně jinou polohu už je problém následného zpracování v CPU, blbá anténa si signál s jinou časovou hodnotou pro některý satelit nevymyslí, ta ji prostě nedodá... Obávám se, že pokud jsi svůj problém opravdu opravil výměnami antén, tak jde spíš o zamaskování tím, že lepší anténou/konektorem jsi omezil počet chybových stavů, které pak firmware "mohl zpackat", což je jistě zlepšení, ale podstata problému zůstává, bohužel...

Mimochodem ta poznámka RcStudio o frekvenci není od věci, pokud to sbírá data častěji, tak je větší šance, že se to "lépe zprůměruje".


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 13.11.2018 19:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1725
Bydliště: Palkovice
nevím dodnes, čím to přesně bylo. Anténa je tam původní, jen se asi 4x spojil a rozpojil konektor pro anténu. Na použitý konektor mám svůj názor z jiných aplikací, proto dávám vinu jemu. Je opravdu podivné, že mi to dávalo hodnoty polohy s takovou chybou, když byl před tím a po znovuobživnutí docela přesný. Nicméně, dnes funguje jak má, jen si musím vždy počkat, až se spojí se satelity. Ale to je maličkost.
Změna nastavení z 1s na 5s mne popravdě nenapadla. Dík za nakopnutí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 13.11.2018 21:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 557
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
RCStudio píše:
Staci zvysit rychlost z 1Hz na 5Hz a je docela v pohode :)


to bolo myslene obnovovacia frekvencia GPS senzora, a to sa da ako?

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2018 7:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1923
Bydliště: Nitra Slovensko
Standa Stuchlý píše:

měl jsem podobné problémy. Údaj o aktuální pozici byl mimo o 70 km. Dost jsem se s tím natrápil, měnil antény, až začal opět fungovat. Jediné, na co mám podezření, je konektor, kterým je anténa GPS připojená. U těch mikro potvor se to snadno dá nasadit špatně a pak nemá anténa dostatečný signál ze satelitů. Po posledním úspěšném připojení antény funguje dodnes docela přesně. Jen v rychlých modelech nestíhá sledovat pozici. Ale co chtít za ty peníze, že?


Aké antény si menil? GPS žiadne externe anteny nemá.
Tú frekfenciu skúsim zmeniť, ale myslim že tie výpadky za letu to riešiť nebude.


Přílohy:
frsky-gps.jpg
frsky-gps.jpg [ 31.2 KiB | Zobrazeno 633 krát ]

_________________
(HORUS X10) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop. Solius
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2018 8:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 557
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
juraj.jurej asi menil GPS antenu

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2018 8:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 416
Bydliště: Trnava, SR
ingwarr píše:

to bolo myslene obnovovacia frekvencia GPS senzora, a to sa da ako?

Ja to menim v programme u-center cez FTDI prevodnik sa pripojim na GPS senzor a ladim...tiez som mal problem s rychlostou prenosu v bautrate - musel som zvysit.
https://www.u-blox.com/en/product/u-center

_________________
DJI P3A,Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Split92HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2018 9:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 557
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
romko1 píše:
Ja to menim v programme u-center cez FTDI prevodnik sa pripojim na GPS senzor a ladim...tiez som mal problem s rychlostou prenosu v bautrate - musel som zvysit.
https://www.u-blox.com/en/product/u-center



som sa len pýtal lebo nikde na nete nieje zmienka o senzore GPS Frsky, o zmena obnovovacej frekvencie. Mne funguje z presnostou ako je uvedená, mne to stačí a rýchlosť modelu, zatiaľ som neprekročil 80km/h.A držím sa porekadla čo funguje netreba do toho rýpať :mrgreen:

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2018 9:48 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5578
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jedna vec je rychlost sberu dat a druha posilani. K tomu ucelu je aplikace freelink
https://www.frsky-rc.com/wp-content/upl ... 181015.zip

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2018 14:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 416
Bydliště: Trnava, SR
Hej presne ako pise kolega RCStudio ja som vyssie to trocha zavadzajuco formuloval.
V program u-center nastavujem pre GPS jednotku rychlost snimania, ale taktiez treba nastavit rychlost prenosu...Ono to vsak spolu suvisi, pretoze, ked som zvysil rychlost snimania, tak som zahlcoval "linku" a hlasilo mi chybu.

_________________
DJI P3A,Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Split92HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2018 18:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1725
Bydliště: Palkovice
juraj.jurej píše:

Aké antény si menil? GPS žiadne externe anteny nemá.
Tú frekfenciu skúsim zmeniť, ale myslim že tie výpadky za letu to riešiť nebude.



jednoduše jsem rozbalil čidlo, z desky odpojil stávající anténu, která je připojená konektorem a místo ní připojil jinou. Měl jsem k dispozici zapůjčené 4 jiné antény, všechny byly na stejném konektoru. Nic se nezměnilo. Vyhledávání satelitů trvalo stále asi 15 minut a údaj o poloze nesmyslný. Tak jsem to vzdal, složil to s původní anténou a najednou to začalo opět fungovat jak má. Vyhledání satelitů do 3 minut a přesnost polohy do 10ti metrů.
Byl to poslední pokus, jinak by to skončilo v koši. Asi se to leklo :D .


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2018 21:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1923
Bydliště: Nitra Slovensko
Ako si meral tu presnosť polohy?

_________________
(HORUS X10) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop. Solius


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2018 22:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1725
Bydliště: Palkovice
pomocí Google Earth Pro jsem si našel svoji pozici a Bluetthooth GPS v tabletu , který používám v autě k Sygic navigaci. Oba způsoby mi daly +- stejný výsledek.

Stál jsem na střeše garáže, krytina je lepenková, a FPS Frsky mi ukazoval, že nejsem v Palkovicích, ale někde u Otrokovic. Bylo to přibližně 77 km chyba. Dobrý, ne? V Letadle to dělalo přibližně stejnou chybu. Nejmenší chyba byla asi 250m, což je taky mimo údaj výrobce.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.11.2018 12:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.5.2005
Příspěvky: 576
Bydliště: Žatec
Zdravím, po zapojení modulu GPS to trvalo asi 2 minuty než se chytil. Položil jsem přijímač na dvoře vedle kůlny a opsal si souřadnice z vysílače. Po zadání souřadnic do Mapy.cz to zobrazilo bod, který byl asi 1 m od přijímače. Takže přesnost vynikající.. Jenom rychlost má zpoždění. Hezký den.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 928 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 62  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz