Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 339 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 24.10.2017 22:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7900
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
ddano007 píše:
....Ale pre Taranis s origoš NiMh šesťčlánkom, ktorý môže končiť pri 6V by mohol byť problém. Naproti tomu 78L05 je lineárny stabilizátor, ten pôjde v pohode aj pri 6V - síce mu spadne výstupné napätie, ale furt bude nad 4V, čo pre D4R-II stačí. Je pravda, že pre origoš NiMh baterky by sa asi dal stabilizátor vypustiť, keďže FrSky uvádza napájanie D4R-II do 10V, no ale... Ale s tým zbastleným chladičom to ide v pohode.

Když použiješ nějaký "Low Dropout" stabilizátor, třeba LM2931Z-5.0, tak bude stabilizovat i při 6V. Stačí mu přesah vstupního napětí 0,6V.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 19:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Lark píše:
Když použiješ nějaký "Low Dropout" stabilizátor, třeba LM2931Z-5.0, tak bude stabilizovat i při 6V. Stačí mu přesah vstupního napětí 0,6V.

Áno, máš pravdu, ale podľa datasheetu pri 6V bude na výstupe 78L05 > 4.1V, čo pre prijímač stačí. Ten LM2931Z-5.0 nie je moc bežne dostupný, skôr LP2950ACZ-5.0, dám ho tam, ako alternatívu. Z hľadiska púzdra je to to isté, ako 78L05, ergo tiež na to treba zbastliť nejaký chladič, keďže na TO92 ich moc nevyrábajú. Ale vnukol si mi aj iný nápad, díky.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 19:48 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 9
Bydliště: Mladá Boleslav
Zdravím. Do Taranise-E jsem si instaloval gimbaly M9 a FW OpenTX 2.2 . Vertikál. osy jsou otočeny. Pan Urbánek (má moji velkou úctu) RCStudio radí: To můžeme kompenzovat u každého modelu na vstupech nebo nahráním OpenTX 2.2, kde nám volba Horussticks tyto osy opraví. Kde najdu volbu Horusstick? Prosím o radu jak problem s gimbaly odstranit, pokud možno polopaticky :roll: Přidávám video mého nastavení, kde na obrazovce kalibrace páčkuji již po provedené kalibraci. Za rady velice děkuji.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Žádný učený z nebe nespadl a když mohu, tak pomohu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 20:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7900
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
ddano007 píše:
..... Z hľadiska púzdra je to to isté, ako 78L05, ergo tiež na to treba zbastliť nejaký chladič, keďže na TO92 ich moc nevyrábajú. Ale vnukol si mi aj iný nápad, díky.

Nemáš za co. Ono těch Low Dropout stabilizátorů je spousta, a ten LF50CDT DPAK asi bude stačit i bez chladiče, případně se na něj dá jen křidélko z plechu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 21:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Lark píše:
...a ten LF50CDT DPAK asi bude stačit i bez chladiče, případně se na něj dá jen křidélko z plechu.

Hej, práve preto sa mi ten nápad tak páčil, ešte raz díky.
Příloha:
044_020_Wireless Taranis trainer.jpg
044_020_Wireless Taranis trainer.jpg [ 33.88 KiB | Zobrazeno 758 krát ]

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.10.2017 6:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.6.2016
Příspěvky: 9
Brabus píše:
Zdravím. Do Taranise-E jsem si instaloval gimbaly M9 a FW OpenTX 2.2 . Vertikál. osy jsou otočeny. Pan Urbánek (má moji velkou úctu) RCStudio radí: To můžeme kompenzovat u každého modelu na vstupech nebo nahráním OpenTX 2.2, kde nám volba Horussticks tyto osy opraví. Kde najdu volbu Horusstick? Prosím o radu jak problem s gimbaly odstranit, pokud možno polopaticky :roll: Přidávám video mého nastavení, kde na obrazovce kalibrace páčkuji již po provedené kalibraci. Za rady velice děkuji.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Volba Horussticks se zapíná při sestavování FW, takže v Companionu v předvolbách zaškrtnout, pak stáhnout a nahrát do rádia ;-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.10.2017 11:20 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 9
Bydliště: Mladá Boleslav
MiHaj píše:

Volba Horussticks se zapíná při sestavování FW, takže v Companionu v předvolbách zaškrtnout, pak stáhnout a nahrát do rádia ;-)


Díky za radu. Pak jsem si vzpomenul, že jsem v Companionu tuto volbu nezatrhnul. Teď vše chodí jak má. :)

_________________
Žádný učený z nebe nespadl a když mohu, tak pomohu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.10.2017 16:08 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.10.2008
Příspěvky: 51
Bydliště: Praha 3
Zdravím pánové

Nedávno jsem pořídil v RCS Taranise Q X7S a hraní si s Open TX mě dost pohltilo a nadchlo. Už se mi podařilo nastavit vše možné i nemožné co jsem si kdy u letadla dokázal navymýšlet.

Ale přes poslední věc se nemohu za boha dostat. Napadlo mě, že si pomocí globální proměnné budu plynule měnit diferenciaci křidélek u samokřídla. GP se mi podařilo nastavit na pravý potenciometr S2. Funguje to bezvadně, ale po celé dráze dává hodnoty -100/100 a to je za letu nepoužitelné. Neporadil byste mi někdo, jak omezit hodnotu GP při otáčení S2 po celé dráze na -50/0?

Nastavil jsem si dvoubodovou křivku x=-100 y=-50 / x=100 y=0, ale neumím jí přiřadit ke GP.
Nebo jsem nastavil zvlášťní mix, jako vstup jsem dal S2 a nastavil váhu 25 a ofset -25, ale na diferenciaci to nemá vliv.
Pak už mi došly nápady.

Díky Kraťas


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rozsah globální proměnné
PříspěvekNapsal: pát 27.10.2017 16:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4799
Bydliště: CA
Kraťas píše:
Zdravím pánové

Nedávno jsem pořídil v RCS Taranise Q X7S a hraní si s Open TX mě dost pohltilo a nadchlo. Už se mi podařilo nastavit vše možné i nemožné co jsem si kdy u letadla dokázal navymýšlet.

Ale přes poslední věc se nemohu za boha dostat. Napadlo mě, že si pomocí globální proměnné budu plynule měnit diferenciaci křidélek u samokřídla. GP se mi podařilo nastavit na pravý potenciometr S2. Funguje to bezvadně, ale po celé dráze dává hodnoty -100/100 a to je za letu nepoužitelné. Neporadil byste mi někdo, jak omezit hodnotu GP při otáčení S2 po celé dráze na -50/0?

Nastavil jsem si dvoubodovou křivku x=-100 y=-50 / x=100 y=0, ale neumím jí přiřadit ke GP.
Nebo jsem nastavil zvlášťní mix, jako vstup jsem dal S2 a nastavil váhu 25 a ofset -25, ale na diferenciaci to nemá vliv.
Pak už mi došly nápady.

Díky Kraťas

Musis pouzit krivku... Horizontalne -100/ +100 vertikalne to co potrebujes....trebars -50/0
Ale ak to nastavis v mixe potenciometrom,, potom ne zbytocne pouzivat gv.....
GV je urcena, ako nahrada cisla.ktore este nepoznam a zadava sa na viacerych miestach... Ako napr diff pre kridelka aj klapky v rezime kridelok... Hodnotu neviem, takbtam dam povedzme Gv0 a priradim neaku pociatocnu hodnottu... No a pre kazdy letovy rezim mozem pouzit inu.... Ak chcem zmenit hodnotu diff. Zmenim to na jednom mieste a prenesie sa to do vsetkych mixov, kde je Gv0 pouzita. Tiezbsa da priradit hodnota povedzme z potaku v spec funkciach, kde to mozem menit potakom....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Naposledy upravil lubo1 dne pát 27.10.2017 16:27, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rozsah globální proměnné
PříspěvekNapsal: pát 27.10.2017 16:17 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.10.2008
Příspěvky: 51
Bydliště: Praha 3
Křivku jsem vytvořil (viz můj dotaz), ale jak donutit GP na S2 aby se jí řídila?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rozsah globální proměnné
PříspěvekNapsal: pát 27.10.2017 16:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4799
Bydliště: CA
Kraťas píše:
Křivku jsem vytvořil (viz můj dotaz), ale jak donutit GP na S2 aby se jí řídila?

V spec funmciach
Axnust GV, alebo nieco take....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rozsah globální proměnné
PříspěvekNapsal: pát 27.10.2017 16:44 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.10.2008
Příspěvky: 51
Bydliště: Praha 3
Ve speciálních funkcích globální proměnnou zapnu, přiřadím jí potenciometr S2, a zaškrtnu čtvereček, aby to fungovalo. Ale funguje v hodnotáchod -100 do 100. Já jí potřebuji nastavit od -50 do 0.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rozsah globální proměnné
PříspěvekNapsal: pát 27.10.2017 16:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.10.2008
Příspěvky: 51
Bydliště: Praha 3
Musis pouzit krivku... Horizontalne -100/ +100 vertikalne to co potrebujes....trebars -50/0
Ale ak to nastavis v mixe potenciometrom,, potom ne zbytocne pouzivat gv.....
GV je urcena, ako nahrada cisla.ktore este nepoznam a zadava sa na viacerych miestach... Ako napr diff pre kridelka aj klapky v rezime kridelok... Hodnotu neviem, takbtam dam povedzme Gv0 a priradim neaku pociatocnu hodnottu... No a pre kazdy letovy rezim mozem pouzit inu.... Ak chcem zmenit hodnotu diff. Zmenim to na jednom mieste a prenesie sa to do vsetkych mixov, kde je Gv0 pouzita. Tiezbsa da priradit hodnota povedzme z potaku v spec funkciach, kde to mozem menit potakom....[/quote]


V mixu u diff se dá zadat pouze pevné číslo nebo GP (dlouhým podržením entru). Kdyby tam šla dát křivka ovládaná pot S2, tak mám dávno hotovo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rozsah globální proměnné
PříspěvekNapsal: pát 27.10.2017 17:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4799
Bydliště: CA
Urobis mix povedzme pre kanal 10 ... Vstup potenciometer a krivka -50/0....
Kanal 10 priradis ako adjust Gv0... A Gv0 das ako nastavenie difff

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rozsah globální proměnné
PříspěvekNapsal: sob 28.10.2017 16:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1635
Bydliště: Nitra Slovensko
lubo1 píše:
Urobis mix povedzme pre kanal 10 ... Vstup potenciometer a krivka -50/0....
Kanal 10 priradis ako adjust Gv0... A Gv0 das ako nastavenie difff


Presne tak. Musíš si vytvoriť pomocný kanál s vstup potenciometrom a príslušnou krivkou (rozsah X -100-100, Y -50-0)
Ten kanál priradíš v špec. funkciach k Gv a Gv v mixe dáš ako hodnotu Diff. (Ako to už písal Lubo1)

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 339 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz