Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 340 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 8:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 262
Bydliště: Brno venkov
Skoro na všech. Většina logických spínačů je pro hlášky typu "když je tato podmínka a zároveň tato" nebo "pokud je slider na 50%" a podobně. Bez hlášek bych si to nedkázal představit :lol: A třeba 5 pozic zabere přepínání letových režimů 6ti polohovým přepínačem...

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 8:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Ehmmm, keď sa chceš vyprávať, zober si na lietanie ženu a neotravuj Taranisa :lol:
Sorry, ale nedalo mi to ...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 9:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 16.9.2014
Příspěvky: 108
Bydliště: Praha - východ
jimi-m píše:
... A třeba 5 pozic zabere přepínání letových režimů 6ti polohovým přepínačem...


... k těm letovým režimům. Pokud to používáš např. k hlášení, který letový režim je zvolený, tak by to mělo stačit pouze pomocí spec. funkcí (spínač LR0, LR1, ...) - bez použití log. spináčů. Jako spínač let. režimů lze použít S31-S36 (OpenTX 2.1.8 ).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 9:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 262
Bydliště: Brno venkov
letové režimi mi to nehlásí. Ale musím stanovit logický spínač pro inicializaci konkrétního letového režimu, viz obrázek (L1-L5). Logické i jiné funkce mám defakto zvládnuté, nedělám tam zbytečnosti :mrgreen:


Přílohy:
ls.png
ls.png [ 252.93 KiB | Zobrazeno 780 krát ]

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 9:45 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 16.9.2014
Příspěvky: 108
Bydliště: Praha - východ
jimi-m píše:
letové režimi mi to nehlásí. Ale musím stanovit logický spínač pro inicializaci konkrétního letového režimu, viz obrázek (L1-L5). Logické i jiné funkce mám defakto zvládnuté, nedělám tam zbytečnosti :mrgreen:

No právě, že místo L1-L5 by se dalo použít S31-S36 (poslední věta mého předchozího příspěvku). V konfiguraci rádia musí být správně nastaven S3 spínač+kalibrace.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 9:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 262
Bydliště: Brno venkov
A to jde? To jsou mi novinky :lol: , samozřejmě vyzkouším 8)

SUPER, funguje :-) dobré to vědět. Jen v Companionu se ty poťáky chovají nestandardně, třeba S3 je 0>100 a S1 a S2 -100>100 (i když je mám ve vysílači nakalibrované na 0>100)

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.10.2017 20:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Páni, je možné v šachte na externý TX modul
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... ostcount=3
namiesto S.portu nastaviť výstup telemetrických dát z D8R II, ktorý mám spárovaný s master TX?
Snažím sa zbastliť ten bezdrátový učiteľ - žiak: do šachty pre externý modul v master TX som dal D4R-II, tož by som rád cez neho pretlačil z master TX do Slave TX dáta z D8R II. Typ externého modulu som nastavil PPM.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.10.2017 8:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.10.2017
Příspěvky: 12
Bydliště: České Budějovice
Je možné nastavit v tomto radiu mode 4?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.10.2017 8:48 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5295
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ano

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.10.2017 18:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1098
Bydliště: Šternberk, ČR
Mod 4 nastavit jde, letam ho. Jde ho kdykoliv zmenit. I paky lze nastavit a zmenit pomoci sroubku po odelmuti zadniho krytu. Lze nastavit rechtacku necentroveny kluz i stredeni na obou pakach jednotlive a klidne i naraz.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 23.10.2017 16:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1637
Bydliště: Nitra Slovensko
jimi-m píše:
Už to mám hotové. Samozřejmě že neměním více mixů najednou. Každý mix má svůj vlastní trim. Tento je pro tuto funkci, tento pro tamtu....atd. U všech modelů se to snažím mít stejné. Hodně funkcí jsem si nastavil v globálních funkcích, pak je není potřeba nastavovat pro každý model zvlášť. Třeba zámek kanálu 1 (motor). Jen už mám někde plné logické spínače. 32 pozic je prostě málo :-D


Už som sa niečo naprogramoval, ale to čo sa podarilo tebe mne teda nie? Tak ak sa to dá v globálnych funkciach tak ma oprav. :)

Citujem:
Hodně funkcí jsem si nastavil v globálních funkcích, pak je není potřeba nastavovat pro každý model zvlášť. Třeba zámek kanálu 1 (motor).

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 23.10.2017 23:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Niečo pre inšpiráciu :roll:
https://www.rcmodelytt.sk/bezdrotove-sp ... e-taranis/

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 23.10.2017 23:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1637
Bydliště: Nitra Slovensko
ddano007 píše:


Super práca. Len ja by som, ako zdroj volil nieaký lacný malý SBEC. (kvôli tomu hriatiu) Inak super.
Napr: https://hobbyking.com/en_us/hobbykingtm ... 5v-1a.html

Telemetria len tak nepôjde, lebo tá ide iba cez interný modul. Keď sa tam dá aj origo ext. FrSky modul, tak telemetria nekomunikuje.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.10.2017 19:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
juraj.jurej píše:
Len ja by som, ako zdroj volil nieaký lacný malý SBEC. (kvôli tomu hriatiu) Inak super.
Napr: https://hobbyking.com/en_us/hobbykingtm ... 5v-1a.html


Áno, v mojom Taranise by išiel hocijaký step-down menič, keďže mám v rádiu trojčlánok, ergo pod 10V baterka nepadne. Ale pre Taranis s origoš NiMh šesťčlánkom, ktorý môže končiť pri 6V by mohol byť problém. Naproti tomu 78L05 je lineárny stabilizátor, ten pôjde v pohode aj pri 6V - síce mu spadne výstupné napätie, ale furt bude nad 4V, čo pre D4R-II stačí. Je pravda, že pre origoš NiMh baterky by sa asi dal stabilizátor vypustiť, keďže FrSky uvádza napájanie D4R-II do 10V, no ale... Ale s tým zbastleným chladičom to ide v pohode.

juraj.jurej píše:
Telemetria len tak nepôjde, lebo tá ide iba cez interný modul. Keď sa tam dá aj origo ext. FrSky modul, tak telemetria nekomunikuje.

K telemetrii som zatiaľ nič nevypátral: čo ide z toho S.Portu v šachte a či tam vôbec niečo ide :( Ak by si mal nejaký dobrý tip, daj. Možno niekedy přiště...

Inak: lieta to :roll:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.10.2017 20:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 424
Bydliště: Žďár n. S.
Danno, to přistání do ruky je boží :roll: Máš to zvládnuté, moje poklona!

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 340 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: prtka, slowake a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz