Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 339 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 21:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1631
Bydliště: Nitra Slovensko
sakulajda píše:
To ja bych zase uvital, kdyby zak mohl ovladat nejen kniply, ale i nektere spinace, kde mame ruzne funkce.


To môžeš napr. pomocou toho Linkera s SBUS Rx, ten má na výstupe 16CH. Štyri použiješ na bežné ovládanie a 12 si naprogramuješ na čo chceš. :) (prepínače ovládanie kamery atď.)

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 21:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 112
Bydliště: Dolní Kounice
juraj.jurej píše:

To môžeš napr. pomocou toho Linkera s SBUS Rx, ten má na výstupe 16CH. Štyri použiješ na bežné ovládanie a 12 si naprogramuješ na čo chceš. :) (prepínače ovládanie kamery atď.)

To by bylo prakticke, mrknu na to.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 21:33 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5294
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Linker neni nic jineho nez deka s regulatorem pokud je potreba max10V a prepnuti do sbus zak ucite, kazdy si to muze vyzkouset...

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 21:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 112
Bydliště: Dolní Kounice
sakulajda píše:
To by bylo prakticke, mrknu na to.

Ted sem koukal a ma doma jeden volne bile x4r prijimac, s tim by to slo zkusit


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 21:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1631
Bydliště: Nitra Slovensko
sakulajda píše:
Ted sem koukal a ma doma jeden volne bile x4r prijimac, s tim by to slo zkusit

X4R pokiaľ si myslel ten biely nemá SBUS, ale dá sa jednoducho upraviť, aby mal.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 21:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 112
Bydliště: Dolní Kounice
juraj.jurej píše:
X4R pokiaľ si myslel ten biely nemá SBUS, ale dá sa jednoducho upraviť, aby mal.

Nema sbus, to je pravda.
Jednoducha uprava je jaka?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 21:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1631
Bydliště: Nitra Slovensko
RCStudio píše:
Linker neni nic jineho nez deka s regulatorem pokud je potreba max10V a prepnuti do sbus zak ucite, kazdy si to muze vyzkouset...


To áno, ale je to pekne v krabičke. Mohli FrSky spraviť taký modul s prijímačom XM a reg. na doske. A potom to začleniť do OpenTX. (16CH Tréner)

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 22:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1631
Bydliště: Nitra Slovensko
sakulajda píše:
Nema sbus, to je pravda.
Jednoducha uprava je jaka?


Pozri tu: (treba trocha pohľadať! :roll: )
viewtopic.php?t=76926

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 22:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 636
Bydliště: Brno-Maloměřice
ellet píše:
Rozhodně nejsem profík na OpenTx (nemám Taranis) a vím, že ses na to, co napíšu, neptal. Ale i tak, nebylo by lepší přidat malý modul (s procesorem) na výstup ovládání motoru až za přijímač? Bylo by to univerzální, případně by šlo dalším kanálem ovládat i frekvenci "střídání" motoru....a kdykoliv to jde zahodit :)

S velkou pravděpodobností by to šlo, ale je v tom několik háčků: jednak tomu nerozumím a nedokážu vytvořit modul s tím procesorem ( ani ho naprogramovat ), dále je to zařízení navíc a hlavně jde o to, že kdyby to na vysílači šlo, tak by to bylo k dispozici okamžitě a nemuselo by se vůbec nic přidávat - nic by to nestálo. Osobně to nepotřebuji, takže nemám důvod se tím hlouběji zabývat, ale jde hlavně o to, jestli to je nebo není v možnostech OpenTx. Možná třeba někdo bude vyrábět model krokodýla, opilého Ferdu Mravence a nebo něco podobného a toto by se hodilo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.10.2017 4:37 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Pevně věřím že až se RC žralok, opilý Ferda, krokodýl či něco jiného uchytí mezi masami tak jako brtuloidy, výrobce to jistě do softu zaimplementuje :mrgreen:
Náhodou mně to "udělátko" s procesůrkem taky napadlo když jsem to četl ale rozepsaný příspěvek jsem nakonec smazal. Byla by to výzva, sám si takové věcičky dělám ale nevím jak s časem, mám teď docela zasekáno s frézováním. Jedním kanálem měnit amplitudu kmitů, druhým frekvenci a posílat signál(y) podle sinusovky, to by bylo...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.10.2017 9:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Páni, v rámci príprav na bastenie bezdrátového spojenia som našiel pinout v šachte externého modulu. Dokonca som pochopil, že CPPM výstup z D4R II musím pripojiť na HEARTBEAT pin, ale... napájanie pre D4R II zoberiem z BATT, keďže prijímač znesie max. 10V, pôjde tam stabilizátor 78L05, takže prijímač pobeží na 5V. A teraz otázka:
môžem do HEARTBEAT pustiť 5V úroveň CPPM, alebo z toho cez odporový delič radšej spraviť max. 3.3V? V tom popise na github píšu, že sériová linka je RS232 tolerant, t.j. znesie +15V / -15V, ale neviem, či sa to vzťahuje aj na HEARTBEAT :?

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.10.2017 10:58 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5294
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
HEART BEAT je pres diodu a tranzistor do MPU tim otoci smysl a pak to jde do USART6-RX

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.10.2017 13:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4799
Bydliště: CA
Bořík píše:
....

Neviem presne o co go..... to chceš vyrobiť samokvedlací knipel ????
to by nemal byť problém urobiť cez LS priamo v Taranise....
či pribrzďovanie vrtulí v lodi .... to by išlo cez mixy....
Kvelanie neako takto..... rýchlosť je 2 sekundy - dá sa meniť cez GV


Přílohy:
ryballs.jpg
ryballs.jpg [ 33.49 KiB | Zobrazeno 383 krát ]
rybamix.jpg
rybamix.jpg [ 34.46 KiB | Zobrazeno 383 krát ]

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.10.2017 21:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
RCStudio píše:
HEART BEAT je pres diodu a tranzistor do MPU tim otoci smysl a pak to jde do USART6-RX

Tranzistor bipolar, či unipolar? Prvý potrebuje odpor do série, druhý by mohol byť RS232 tolerant ( 15V na Gate - Source bude snáď v pohode... ), ergo 5V z prijímača by bolo OK.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.10.2017 9:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 107
Zdravím pánové
Koupil jsem Horuse takže prodávám Taranise kdyby měl někdo zájem
Taranis kupovaný od Honzy RCSTUDIO ještě v záruce jako nový. Pult kupovaný tamtéž nastříkaný na černo. Sklíčko na displej zabalené.
Sleva 1500 kč
http://jarda19.rajce.idnes.cz/nastenka/#taranis.jpg

_________________
Frsky HORUS


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 339 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz