Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 79, 80, 81, 82, 83  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 29.11.2019 13:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
shumi píše:
...někdo ochotný s okolí Příbrami Písku Prahy ....i
Příbram, Písek Praha...hmm...tam to asi nikdo neumí.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 30.11.2019 22:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 460
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
No vzhledem k tomu, že přehrávání sw není věc, která by se u Taranise musela dělat často (mám "plusko" 5 let a dělal jsem to jednou), stejně bych to musel nastudovat.
A tazatel to vyjádřil dokonale "nechci a ani nemám čas to študovat dle videí" ;-)

V Taranisu QX7 mám OpenTX 2.2.1 a lítám s ním bez problémů včetně nastavení stabilizace v přijímačích S8R z vysílače.
Jinak si myslím, že nastudování nahrání OpenTX do vysílače zabere méně času, než kolik ho strávím cestováním za někým ochotným.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.12.2019 11:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 336
No chtěl jsem toho taranise pro synovce ale prodej bude lepší varianta,včera jsem jej zkoušel v malé bublině a každou chvíli při větší vzdálenosti cca 300-400m to hlásilo nízký signál a rssi padalo k 35db model byl říditelný,přijímač nový RX6R umístění antén dle rc studia.
Jak jsou v tom rádiu nastavené hodnoty 45 nízký a 42 kritický je potřeba to strikně dodržovat nebo je možné to snížit?A zeptám obráceně je letadlo bezpečně řiditelné i při těch např.35db


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.12.2019 12:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 680
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
Nechal by som to tak nastavené ako je, 300m záleží aj výška tiež mi to občas zahlási nízky signál, ale zas tu frcia aj wifi siete. Inak lietam do vzdialenosť tak 500m a výška 300m zatiaľ pohoda, aj tak už strácam občas ako je orientované lietadlo. :D Ešte dodám že rovina široko ďaleko.

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.12.2019 13:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 336
No já létal na louce daleko od budov a čehokoliv na rušení háklivé,teť jsem to zkoušel na mém rádiu stejný model stejná louka antény od přijímače jsem vůbec neřešil jak tam jsou a na min.stejnou délku signál stále 100% ale bavíme se o jiné značce rádia.
Jinak těch 300m mi např u F5J zas tolik nepřijde a co si pamatuji,tak před xlety jsem měl X7s a při letech nad 500m v uhlíkovém trupu kde byli samozřejmě antény ven mi to snad tak často nehlásilo.Ménu 12ti letému synovci by to jistě nevadilo,ale já bych to poslouchat tak často nemusel..Jinak ten úchop rádia je fajn byť je to takový buřtík a ovládání menu pomoci tlačítek a obou rukou je pro mě trošku nezvyklé až zbytečné


Přílohy:
000_0001 (1).JPG
000_0001 (1).JPG
[ 64.84 KiB | Zobrazeno 2553 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.12.2019 14:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2561
Bydliště: Zavar, SK
shumi píše:
...včera jsem jej zkoušel v malé bublině a každou chvíli při větší vzdálenosti cca 300-400m to hlásilo nízký signál a rssi padalo k 35db model byl říditelný,přijímač nový RX6R umístění antén dle rc studia.
Jak jsou v tom rádiu nastavené hodnoty 45 nízký a 42 kritický je potřeba to strikně dodržovat nebo je možné to snížit?A zeptám obráceně je letadlo bezpečně řiditelné i při těch např.35db

Neviem, čo je pre teba malá bublina, ja keď odletím 400m s dvojmetrovým vetroňom, tak ho už nevidím. Takže buď máš lepší zrak, alebo väčšie lietadlo, alebo si nebol 300-400m od seba :lol:
Každopádne pri rozumnej polohe antén cca rovnobežnej s vysielačovou anténou nemôžeš mať pri 300 - 400m za normálnych okolností hlášku od RSSI :(
Osobne polohu antén nijako extra neriešim, ale zase moje éra sú tak do 1.2m ( okrem toho vetroňa ) takže na 300m už nič nevidím...
Na druhej strane, keď som skúšal dosah vysielajdy s koptérou, tak to šlo skoro do dvoch kilometrov:
https://www.rcmodelytt.sk/rssi-videotx-test/
Tie hodnoty RSSI vo vysielajde nechaj tak, skôr by som to tipoval na závadu v TX, alebo RX...

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 20.12.2019 15:22 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2009
Příspěvky: 46
Bydliště: Mladá Boleslav
Obrázky: 0
Zdravím. Protože jsem blb, prosím o pomoc. Ježíšek mi nadělí nového větroně, tak jsem si přes Companion chtěl (poprvé) napípat Taranis X9D+ FW 2.2.3. Vše fungovalo- komunikovalo jak mělo, vše jsem ale rozvrtal do té míry, že jsem uznal za vhodné Companion přeinstalovat. Prosím bez komentáře(vím). Problém nastal v Companionu, profil a vše jsem nastavil jak bylo, ale pokud kliknu na Předvolby(ozubené kolo) tak na řádku OBECNÁ NASTAVENÍ- PRÁZDNÉ: V profilu nejsou uložená žádná nastavení radia. Cestu ke kopií SD karty mám nastavenou. Mohl by mě prosím někdo nakopnout, poradit. Znovu jsem použil Zadig, videa RC studia, vše marné. Děkuji

Edit: snad mám vyřešeno.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 20.12.2019 19:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Tak mě trochu vrtalo hlavou, co tam chceš vidět. Mám to úplně stejně k naprosté spokojenosti. :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.12.2019 16:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2009
Příspěvky: 46
Bydliště: Mladá Boleslav
Obrázky: 0
Už nevím kde přesně, ale tuším že v profilu v Companionu jsem cosi potvrdil, a píše mi to nyní:
OBECNÁ NASTAVENÍ Dostupné: Nastavení radia jsou uložena + Datum.
A tak jsem to původně měl. Netuším zda je to nutné, asi jsem opět zazmatkoval, s Taranisem začínám.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 31.12.2019 12:00 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2009
Příspěvky: 46
Bydliště: Mladá Boleslav
Obrázky: 0
Zdravím, mám teď o svátcích víc času na studium RC záležitostí. Tak to zde pročítám a zatím nejvíc mě mrzí že nechápu co znamená v telemetrií údaj A2. Vyčetl jsem že jde o analogový vstup, měří až 3.3V , a to 4x takže do 13.2V. Což je asi supr, bohužel moje neznalost mi nedovoluje údaj zužitkovat. Na obrazovce telemetrie vidím např. 9.6V, ale nevidím žádnou souvislost RX baterií.
Ještě bych se zeptal jestli je nějaký elegantní způsob jak převést šablonu na jiný letový mód? Nebo se musí celá přepsat a tuto použít jen jako vzor.
Za odpovědi moc děkuji.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.01.2020 12:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2561
Bydliště: Zavar, SK
taktik píše:
... a zatím nejvíc mě mrzí že nechápu co znamená v telemetrií údaj A2. Vyčetl jsem že jde o analogový vstup, měří až 3.3V , a to 4x takže do 13.2V. Což je asi supr, bohužel moje neznalost mi nedovoluje údaj zužitkovat. Na obrazovce telemetrie vidím např. 9.6V, ale nevidím žádnou souvislost RX baterií...

A1 až A4 sú hodnoty analógových vstupov, ktoré na HW úrovni merajú v rozsahu 0 - 3.3V.
Pri X-kové prijímače je tuším A1 značený RXbatt, je to veľkosť napájacieho napätia prijímača. Neviem, či to majú všetky X-kové prijímače, X8R ( to má ). Taktiež nie všetky X-kové prijímače majú ďalší analógový vstup vstup A2. A3 a A4 nemajú, myslím, žiadne FrSky prijímače. Jediný prijímač, ktorý má 4 analógové vstupy, o ktorom viem, je tento.
Zo starších D-čkových prijímačov majú analógové vstupy A1 & A1 D8R II Plus a D8R XP. Pri D-čkových prijímačoch neexistujú A3 a A4, nie sú zahrnuté v protokole.
Pri D-čkových prijímačoch sú analógové vstupy 8- bitové, pri X-kových 12- bitové.
Ak s tým chceš niečo merať, potrebuješ k tomu väčšinou nejaký odporový delič, keď že na HW úrovni to chodí 0 - 3.3V. Niektoré klony majú odporový delič už v prijímači, napríklad tento.
Používa sa to na meranie napätie aku, či meranie prúdu.

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.01.2020 12:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
taktik píše:
Zdravím, mám teď o svátcích víc času na studium RC záležitostí....
Když nikdo nic, tak se alespoň částečně pokusím odpovědět. Mám pocit, že tě mate popis v manuálu pod nadpisem "Přijímače s analogovými vstupy". Pokud takový (nebo podobný) RX máš, funguje to podle popisu, t.j. na měřící pin nesmí být připojeno napětí vyšší naž 3,3V. Aby bylo možný měřit vyšší napětí, je nutný předřadít před přijímač dělič. Dělič musí mít dělící poměr podle toho, jaké maximální napětí chceš měřit (správně píšeš, že dělič pro 13,2V dělí čtyřmi, vyjádření poměru odporů 1:3 v manuálu je nešťastné a matoucí, jako ostatně víc věcí...). Dělič s nastavitelným poměrem prodává i RCStudio nebo lze snadno zhotovit.
Co vidíš za napětí na TX ale nevím, nepíšeš nic o RX ani o tom, co k němu máš připojeno...asi bys měl dotaz trochu "rozfázovat" :)
A2 nemusí být jen "pin" na RX, mám čidlo, které A2 vrací...

Edit: Než jsem dopsal...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.01.2020 15:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2009
Příspěvky: 46
Bydliště: Mladá Boleslav
Obrázky: 0
Pánové, děkuji moc za odpovědi. Údaj A2 mě rozhodil, nechápal jsem co mi vlastně říká.Nejprve jsem usuzoval že mi něco ve vysílačce Taranis x9d+ špatně měří. Používám senzor napětí článků (FLVSS) a prostě ty údaje se rozcházejí bez PRO MĚ logického vysvětlení. Nyní vím, že se v tom pro moje občasné polétání, zbytečně moc vrtám. Moc vám děkuji za ochotu a čas.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.01.2020 23:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.9.2011
Příspěvky: 491
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 7
FrSky X8R - nefunguje. Asi před měsícem jsem s ním létal, vše OK. Teď jsem vytáhl letadlo na kopec, zapojil baterku a ani ťuk. Doma jsem to zkoušel znovu (i externím přímým napájením bez regulátoru) a nic ani neblikl. Máte nějaký TIP co bych mohl v domácích podmínkách zkontrolovat a vyzkoušet? děkuji

_________________
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 06.01.2020 20:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1879
pokud si vyzkoušel připojit napájení postupně na všechny kanály i ostatní vstupy a výstupy a stále nic, tak bych to reklamoval, pokud je ještě v záruce, nebo raději koupil nový. Pouštět se do jakékoli opravy bez hlubších znalostí SMD součástek a procesorů, nemá význam. Může být prasklý pl. spoj, vadná součástka v napájení a najít to a opravit, není v domácích podmínkách jen tak.

I tak bych opravovanému již moc nevěřil. Buď rád, že se to stalo před startem. Ušetřil si investici do celého modelu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 79, 80, 81, 82, 83  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz