Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 717 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 44, 45, 46, 47, 48  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 8:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 1964
Bydliště: Košice, SK
romko1 píše:
Urcite sa s tym niekto stretol -> zrazu nezareaguje Taranis na prve prepnutie prepinaca...treba opakovat prepnutie a v lepsom pripade sa chyti.

Nikdy som sa s tým nestretol, ale všimol som si, že poniektorí majú tendenciu sa s prepínačmi hrať. Proste len tak, z dlhej chvíle.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 9:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4439
jarda19 píše:
No to při tvém normálním lítání nepoznáš až do té doby než nastane taková situace: letíš pod plným plynem metr nad zemí a v potenciometru výškovky se objeví smítko uhlíku z dráhy potenciometru, potáhneš za knipl a...….letadlo skončí tak 10cm pod zemí. :D
No a právě v tom jsou hally lepší.


Velice vtipná představa - zkus se schválně zamyslet nad tím, při čem je větší pravděpodobnost rány: smítko na potenciometru anebo chcíplý hall?

Vážně - hall gimbaly mají smysl, ale v reálu je pro výrobce motivace paradoxně spíš to, že při požadavku na jistou kvalitu už dnes vycházejí možná i levněji než klasika. Že se dočasně mohou tvářit jako "luxus" za vyšší cenu je vítaný bonus, ale v delší perspektivě bych si hodně vsadil na propad ceny a postupný posun do pozice standardu i v nižších třídách rádií. Důvodem ale bude (jako obvykle) ekonomika, ne nějaká principiálně vyšší kvalita.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 10:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4439
romko1 píše:
Avsak priklanam sa k nazoru, ze co ak v tej najnevhodnejsej chvili mi zblbne radio - packa/prepinac a.... z tohto dovodu som vymenil aj prepinace, za tie ktore sa pouzivaju v Horuse, pretoze tie v Taranise maju bohuzial kratku zivotnost....
Urcite sa s tym niekto stretol -> zrazu nezareaguje Taranis na prve prepnutie prepinaca...treba opakovat prepnutie a v lepsom pripade sa chyti.


Nestalo se mi to, ale tohle by se mělo dát ověřit - odpojit přepínač, připojit na ohmmetr a měřit...
Pokud opravdu při některých přepnutích bude odpor vysoký, tak je zkrátka na vyhození. Pokud ale ne, ale rádio přesto blbne, tak by to zavánělo spíš nějakým zákmitem hodnoty při přepínání a pak by upřímně šlo do jisté míry spíš o špatné ošetření stavů ve firmwaru Taranisu.

Jinak ale pokud se spínače z Horusu jeví kvalitnější, tak beru na vědomí a pokud bych narazil u Taranisu na podobný problém, tak asi není problém sáhnout o kousek výše.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 10:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2006
Příspěvky: 450
Bydliště: Praha 8
tomashr píše:

Nestalo se mi to, ale tohle by se mělo dát ověřit - odpojit přepínač, připojit na ohmmetr a měřit...
Pokud opravdu při některých přepnutích bude odpor vysoký, tak je zkrátka na vyhození. Pokud ale ne, ale rádio přesto blbne, tak by to zavánělo spíš nějakým zákmitem hodnoty při přepínání a pak by upřímně šlo do jisté míry spíš o špatné ošetření stavů ve firmwaru Taranisu.

Jinak ale pokud se spínače z Horusu jeví kvalitnější, tak beru na vědomí a pokud bych narazil u Taranisu na podobný problém, tak asi není problém sáhnout o kousek výše.

Já už jsem také jeden přepínač měnil, chod byl už takový nejistý i po mechanické stránce.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 10:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9106
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Ohledně těch Hall senzorů by mě docela zajímala jedna věc. Vím že taková situace asi těžko může nastat, ale jak reagují na blízké magnetické pole? Osobně žádný nemám, takže to memám na čem vyzkoušet. Zkoušel to někdo? Zkusit třeba přiložit ke kniplu, nebo servu, nějaký neodym. Jinak musím dát za pravdu jyrry, že u kvalitních potenciometrů je životnost dost velká, aby vydržely i mnohaletý provoz. Je možné, že ty výrobní náklady na Hall jsou dnes menší než na potenciometr, ale finální cena tomu bohužel zatím neodpovídá. Pokud jde o ty přepínače, tak je taky logické, že díky snahám srážet ceny dolů, se asi použijí laciné a nekvalitní přepínače. Orig. přepínače jako náhradní díl jsou ale většinou extrémě předražené a pokud je někdo schopný si takový přepínač sám přepájet (myslím přepínače v DPS), tak se dají sehnat kvalitní přepínače za rozumnější ceny. Létat s přepínačem který nějak vynechává, nebo má divný mechanický chod, je ale zbytečné riskování.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 17:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 372
Bydliště: Trnava, SR
martinni píše:
Já už jsem také jeden přepínač měnil, chod byl už takový nejistý i po mechanické stránce.

Presne pre toto som menil jeden prepinac a uz ked som mal taranisa otvoreneho vymenil som vsetky....kamarat mal to iste a nevymenil a zacal mu vynechavat... tak tomu som sa chcel vyhnut.
Nie je to o hrani sa s prepinacmi, ale o realnom pouzivani pocas letu... ci uz klapky/podvozok/vychylky/gps funkcie...atd...a naco zbytocne riskovat?
Samozrejme moze mi nieco ine zlyhat napr. servo ci motor na modeli pocas letu, ale ak je moznost tak preco to neminimalizovat napr. tie prepinace, hallove kniple...

_________________
DJI P3A+N.Shield,Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+cam.SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 10.09.2018 16:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2006
Příspěvky: 450
Bydliště: Praha 8
Ahoj, umi prijimac RX6R pripojit cidlo FBVS 01? Diky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 10.09.2018 16:22 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5555
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ano jako Ain2 na malem konektoru

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 14:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2006
Příspěvky: 1644
Možná špatně hledám, ale nenašel jsem: Jeden (S6R) přijímač spárovaný se dvěma Taranisy. Chceme s kolegou v klubu lítat jeden model. Musíme pokaždé bindovat na svůj vysílač?

_________________
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, An-2, E-III


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 14:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1858
Bydliště: Nitra Slovensko
dusi píše:
Možná špatně hledám, ale nenašel jsem: Jeden (S6R) přijímač spárovaný se dvěma Taranisy. Chceme s kolegou v klubu lítat jeden model. Musíme pokaždé bindovat na svůj vysílač?


Tak to nefunguje FrSky má "Model match" Čiže sa pri spárovaní vygeneruje jedinečný kód a ten prijímač funguje iba s tim rádiom. Však keby to išlo tak, ako uvádzaš tak by ťa mohol kolega pri spoločnom lietaní nechtiac zrušiť.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 20:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2006
Příspěvky: 1644
juraj.jurej píše:

Tak to nefunguje FrSky má "Model match" Čiže sa pri spárovaní vygeneruje jedinečný kód a ten prijímač funguje iba s tim rádiom. Však keby to išlo tak, ako uvádzaš tak by ťa mohol kolega pri spoločnom lietaní nechtiac zrušiť.


Možno je to tak myslené, ale málokedy majú kolegovia nabindovaný jeden prijímač na dva vysielače, že?

_________________
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, An-2, E-III


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 11:05 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.7.2009
Příspěvky: 23
Bydliště: Praha 5
Ahoj, nemá někdo tuto zkušenost ? Mám prijímač frsky x4r, v okamžiku kdy s ním pohnu, nebo začnu hýbat, zahlasí vysílačka ztrátu telemetrie cca na 10-15 s, ale serva po celou dobu normalně fungují. Nějaký špatný kontakt, nebo anténa ?Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 12:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 372
Bydliště: Trnava, SR
Ryba píše:
Ahoj, nemá někdo tuto zkušenost ? Mám prijímač frsky x4r, v okamžiku kdy s ním pohnu, nebo začnu hýbat, zahlasí vysílačka ztrátu telemetrie cca na 10-15 s, ale serva po celou dobu normalně fungují. Nějaký špatný kontakt, nebo anténa ?Děkuji

Ahoj, aku mas vzdialenost pri danom teste -> prijimac a vysielacka? Odporucaju minimalne 1meter a viacej...

_________________
DJI P3A+N.Shield,Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+cam.SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 16:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1286
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Zdar, hraju si tu s Taranisem a snažím se udělat Throttle Cut jako globální - dá se nějak, nebo je to jen na model? Tam to samozřejmě umím, jde mi o to, jestli by to nešlo mít globálně a u modelu to už neřešit, resp. při napípávání nezapomenout. Díky.

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 14.09.2018 17:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1858
Bydliště: Nitra Slovensko
dusi píše:

Možno je to tak myslené, ale málokedy majú kolegovia nabindovaný jeden prijímač na dva vysielače, že?


Tu nejde o to či sú dva vysielače nabidované na jeden prijímač, ale o to abi zvolený model v rádiu ovládal príslušný model.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 717 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 44, 45, 46, 47, 48  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz