Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2020 14:38 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 26.2.2013
Příspěvky: 64
Bydliště: Olomouc
Ahoj do fora,

potreboval bych poradit

koupi jsem svetelne majacky viz. priloha. Majacek ma 5 funkci blikani a je urceny pro zapojeni do RC na nejaky volny kanal, na kterem je mozne prepinat funkce blikani.

Konektor ma tri vodice, cerveny napajeni, cerny zem, + zluty signalni, na transmitteru by pak melo byt mozne priradit nejaky spinac pro dany kanal, ktery pak prepina dane rezimy blikani majacku.

Chtel bych majacek zapojit tak, ze nebudu pouzivat bezdratove ovladani RC + vysilacku. Proste tam k tomu dat nejaky wired switch, na kterem bych prepinal dane mody blikani.

Je mozne takto tento signalni, zluty vodic pouzit a jak by vypadalo zapojeni, nebo existuje nejaky dratovy modul (treba na aliexpress), ktery dokaze prepinat rezimy ?

Jak vubec funguje ten signalni vodic?

Dekuji za radu


Přílohy:
light.jpg
light.jpg
[ 21.5 KiB | Zobrazeno 1302 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2020 14:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6007
Bydliště: Vsetín
Při změně signálu z min na max a zpět na min dojde ke změně režimu z 1 na 2, při další změně opět z min na max a zpět dojde ke změně z 2 na 3 a tak stále dokolečka, jeden režim je "vypnuto"


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2020 15:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10983
Bydliště: Břeclav
martinenecek píše:
Chtel bych majacek zapojit tak, ze nebudu pouzivat bezdratove ovladani RC + vysilacku. Proste tam k tomu dat nejaky wired switch, na kterem bych prepinal dane mody blikani.

Je mozne takto tento signalni, zluty vodic pouzit a jak by vypadalo zapojeni, nebo existuje nejaky dratovy modul (treba na aliexpress), ktery dokaze prepinat rezimy ?

Jak vubec funguje ten signalni vodic?

Dekuji za radu


Je řízený délkou pulsu na žlutém vodiči - googli servotester.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2020 15:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1818
Bydliště: uhlířská lhota 74
jinými slovy dát tam klasický servotester a nastavit režim pomocí tohoto. Servotester bude ale třeba napájet z externího zdroje.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2020 15:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 1.12.2017
Příspěvky: 125
Bydliště: ČR
Dobrý den. Pokud nemáte nějakého kamaráda bastlíře, který by vám "spíchnul" nějaký spínač např. z PICu, použijte výše zmiňovaný nejjednodušší servotester. Můžete ho vykuchat, místo potenciometru použít pevný odpor a tím ho předělat na spínač. Antonín


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2020 16:19 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 26.2.2013
Příspěvky: 64
Bydliště: Olomouc
Dekuji za rady,

takze koupit treba toto:

https://www.lindinger.at/en/rc-electron ... -powerpeak

Privest tam napajeni a zapojit na to az 4 majacky. Majacky uz potom budou napajeny z te krabicky. No a pokud je budu chtit spinat, budu muset potenciometrem najit jednorazove nejake nastaveni a posilat tam dany impuls opakovane pro prepinani modu blikani tech majacku ?

Dekuji


Přílohy:
servo.jpg
servo.jpg
[ 49.77 KiB | Zobrazeno 1187 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2020 17:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1048
Bydliště: PN - SK
skor nieco taketo https://www.bighobby.cz/Servo-tester-d980.htm (pripadne ebay a spol este lacnejsie)

co sa tyka ovladania, precitaj si este raz prispevok od blesk ;)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2020 19:06 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 26.2.2013
Příspěvky: 64
Bydliště: Olomouc
Takze potenciometr vytocim z 0 na max a potom opet na 0 a mam prvni pozici a pak znovu na max a na 0 a mam druhou pozici ? :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2020 19:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 1.12.2017
Příspěvky: 125
Bydliště: ČR
Dobrý večer.
Ano, je to tak. Ale lehce si to můžete předělat na spínač. Ten servotester od Lindingera jsou ale zbytečně vyhozené peníze.
Antonín


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2020 23:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 5556
Bydliště: Žilina SR
Nebo pro ty, co rádi bastlí, si mohou svépomocně postavit skoro zadarmo ze šuplíkových součástek něco takového:
viewtopic.php?f=110&t=56400&hilit=+servotester#p946873
nebo
viewtopic.php?f=110&t=56400&hilit=servotester&start=15#p955673,
případně tam ten potenciometr úplně vypustit a nahradit ho spínači s pevnými rezistory. :wink:
Taky doporučuji si prostudovat i toto vlákno:
viewtopic.php?f=110&t=56811
kde v závěru Jyrry publikuje funkčně podobnou konstrukci, ale s programovatelným PIC, i s programem. No a ta jeho programovatelnost dává mnohem širší, netušené možnosti využití. :wink:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2020 9:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 51
Bydliště: Česká Lípa
Pokud vytáhneš žlutý drát z konektoru blikače,zůstává poslední nastavený režim a stačí napájení +-.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2020 14:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 1.12.2017
Příspěvky: 125
Bydliště: ČR
Dobrý den. Myslím, že tazateli jde právě o možnost přepínání režimů. Antonín


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: HLA, juraj.jurej, Maverick a 17 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz