Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 563 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 21:55 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 168
zadej si do Googlika toto: "vysílač frsky qx7-představení nového vysílače a mudrování o něm"
A vyjede ti několik nabídek, kde uvidíš střeva Taranisu QX7. Pokud to třeba už nemáš stáhlé. A tam uvidíš své možnosti.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 21:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 998
Ano pochopili jsme se :) .
Používám název přepínač, jednak z mé profese a jednak i dvě polohy podle tebe vypni-zapni (máš pravdu),
ale stejně i já mám pravdu, protože dvou polohový přepínač je normální používaný název.

viz https://rcstudio.cz/cs/nahradni-dily/50-prepinac-2poz-dlouhy-.html

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 22:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 998
Janek2 píše:
zadej si do Googlika toto: "vysílač frsky qx7-představení nového vysílače a mudrování o něm"
A vyjede ti několik nabídek, kde uvidíš střeva Taranisu QX7. Pokud to třeba už nemáš stáhlé. A tam uvidíš své možnosti.


Dík za odkaz, videa mám již nastudované, otázkou je jak se bude lišit nový Q X7?
Koupil jsem dceři Taranis 9X Lite a rychle jsem pochopil co mi chybí na mé jinak dobré a funkční Futabě.

Protože Taranis Lite má protokol ACCESS, tak pokud nový tak právě s ACCESS i Q X7.

To zatím není známo jak ta nová bude v zapojení stejná se starou, osobně si myslím že bude jen jiný RF modul.
Proto doufám v možnost připojení těch dvoupolohových přepínačů nebo chtěj zapni-vypni :-)

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 22:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 998
Jsem moc rád za tvojí ochotu s rozděláním tvého vysílače a ověření mých představ o umístění přepínačů, to z videa není zřejmé.

Snad znám jedno modeláře, který to provedl takto https://joskapilot.webnode.cz/
níže je vidět, přidělané dva přepínače do boku

Nikde jsem zatím na nic podobného nenarazil.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 22:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 168
No já mám i Taranis plus a su s ním velmi spokojen. Nedávno mě Janek z RC studia poslal gimbale s hallama do té plusky. Nemusel jsem je měnit, ale dal sem je tam jen pro takový dobrý pocit, že je tam mám. Ale jen tak pro zajímavost co chceš s těma přepínačema ovládat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 22:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 168
Ten Tvůj příspěvek s těma velkýma jojstickama je supr. Hned sem si to dal do oblíbených. Já su sice palcový, ale ta ukázka je dobrá inspirace. Budu o tom uvažovat do budoucna. Líbí se mě to. No uvidím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 22:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 998
Janek2 píše:
Ten Tvůj příspěvek s těma velkýma jojstickama je supr. Hned sem si to dal do oblíbených. Já su sice palcový, ale ta ukázka je dobrá inspirace. Budu o tom uvažovat do budoucna. Líbí se mě to. No uvidím.

Dobrá inspirace, dobrej kutil.

Na letišti bych to asi nevyužil u PC asi dobré.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 23:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 998
Janek2 píše:
Ale jen tak pro zajímavost co chceš s těma přepínačema ovládat?


U holky na malém Taranisu Lite při testování jsem využil všechny přepínače tj. je jich celkem 5 ks + jeden poťák.

U Q X7 mám v plánu - jsem zvyklý na dva třípolohové na dvoje stopky (létám soutěžně RCVS - pracák, letový), třetí třípolohový pro el. motor (0-50-100%), čtvrtý třípolohový let. režimy,

Dvoupolohové první na logování telemetrie (zap, vyp.), druhý dvoupolohový dvojí výchylky, třetí zap vyp mix.,
poslední spínač na hlášky z telemetrie (na soutěži je zákaz tak jen hlášení času).

To je osm přepínačů, klidně bych i jeden poťák obětoval na přepínač, druhý poťák bych využil a ponechal na hlasitost zvuků - hlášení telemetrie.

Kniply klasika V,S,Kř,Plyn - nebo klapky, spoiler dle era.

Snad jsem na nic nezapomněl :-)

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 23:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 168
No jo, jak létáš soutěže, tak tam je toho potřeba víc. To já su enom takový rekreační modelář. I když sem začínal v roce 1980 s lodičků a dělal jsem si vysílače i přijímače. Ovšem mám i letadla, kde mám čtyřservové křídla. A na to jsou právě dobré Taranisy. Líbí se mě, že se tam dá mixovat "všechno se vším". A taky, že je tam čeština. A to je pro mě hlavní. Ty budeš asi ještě mladý. Mě bylo nedávno 67. Takže já už toho moc nevytrhnu. No doba pokročila, tak idu do hajan. Tak pěknů noc tobě a všem "zábukáčom".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 23:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 998
Tak já se v tom roce narodil co jsi začal modelarit.
Jinak zatim s Lite spokojenost, za tu cenu s češtinou je velice dobré radio.
Taky dobrou.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 9:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5642
Bydliště: Praha ČR
Můžu mít jeden drzý dotaz (a myslím vážně, nejde o provokaci)? Mě trochu uniká, v čem je tak podstatná čeština právě u OpenTX, kde v menu v podstatě nic není a vše se tvoří tak nějak od nuly...
Chápu, proč někdo chce lokalizaci u Futaby, Jeti či Graupner/SJ, kde je v menu mračno pojmenovaných položek, to absolutně respektuji. Sice to i tam v jistém smyslu komplikuje hledání námětů na internetu, ale beru za fakt, že tam pro řadu lidí klady převládají.
Ale proč je to tak podstatné u OpenTX? Tam mi přijde, že nutně dominují zápory a je to vyloženě psychologická záležitost...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 10:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 168
Pro tomashr
Tvůj dotaz nepovažuju za drzí, ale za blbí :!: Pro mě je čeština důležitá proto, že neumím anglicky. A řekl bych že pro spoustu dalších modelářů taky. A je mě úplně jedno v jakém systému to je. Jestli zrovna u Open TX, nebo u jiných výrobců RC souprav. Můj osobní názor je, žes napsal pěknů p......u. Radši se starej o sebe a ne.er se do druhých. Toť vše.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 11:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5642
Bydliště: Praha ČR
Zkus se ještě jednou zamyslet nad tím, co jsem napsal a proč jsem to napsal právě u OpenTX a odlišil jsem ho od jiných systémů...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 11:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 857
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Janek2 píše:
Pro tomashr
Tvůj dotaz nepovažuju za drzí, ale za blbí :!: ....

Sorry za popichování, ale když tak bazíruješ na češtině, možná by stálo za to zopakovat si něco o schodě podmětu s přísudkem... viz např. https://skolaposkole.cz/cesky-jazyk/pravopis-lexikalni/shoda-podmetu-s-prisudkem

Jinak ten dotaz měl svojí logiku, jako člověk se zkušenostmi jak s OpenTX tak ostatními systémy (Futaba, Hitec, FrSkyOS...) souhlasím s tvrzením, že textů týkajících se různých nastavení je v OpenTX ve srovnání s ostatními jmenovanými systémy tak málo, že je význam češtiny v OpenTX opravdu minimální.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 11:30 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 168
Tak podívej já lécu jen :!: pro svoju potěchu. A lécu hodně často. Přejdu dvůr a zahradu což je 80 metrů a su na letišti. 26 hektarů družstevního pole. A vůbec se nezajímám o to co Ty píšeš. RC souprav mám asi 10 včetně 35 MHz. A ty dva taranise, tedy Plusko a QX7 sem si kůpil jen kvůli té češtině. A to co píšeš si rozebírej s nějakým modelářským expertem. Jen tak naokraj mám přes třicet modelů. Zhruba půl kupovaných a půl dělaných. A na Tvé další otázky už nebudu odpovídat. Toť vše :lol:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 563 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz