Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 563 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 16.12.2019 23:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 998
Díky Janku za podrobný popis.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 16.12.2019 23:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 168
Ještě jsem zapoměl dodat, že ten otvor se nevrtá hned u toho kulatého rohu, ale malinko níž. Je potřeba si od toho kulatého rohu přiložit tu zákl. destičku, aby seděla na rovině a pak označit kde bude otvor. Já to mám od hrany zadního krytu (která jde k přednímu krytu) 12 mm a od vrchu toho gumového úchytu 17 mm. A tam, kde jsem to odřezal tů lupenkovů pilků, tak je to potřeba trochu spilovat. prostě to dopasovat tak, aby si to sedlo a šlo to přilepit. A stačí to přilepit u té vrchní hrany a důle pod poťákem. No a kdyby se někdy měnil ten poťák, tak se jen vysune z té základní destičky a vymění. Drží ho takové dvě malé "capky". :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 16.12.2019 23:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 998
Na stránkách výrobce Frsky je uveden nový vysílač Taranis Q X7 a Q X7S, jde asi o stejné provedení jako do teď prodávané, lišit se asi budou pouze protokolem ACCESS.

Mám v plánu koupit novou Q X7, ale potřebuji přidat dva přepínače na vysílač, na desce jsou dva konektory volné prý na dva dvoupolohové přepínače (určené pro přepínače na kniply), ty by mě stačili.
Nejlépe bych vyměnil jeden poťák(druhý využiju) za přepínač, ale to asi nebude možné, pod poťákem je plošňák a přepínač bude vyšší.
Vysílač fyzicky nemám, tak zatím jen teoreticky.

Snad by se mohly přepínače vejít vedle těch dvou zepředu?
Neřešil to někdo?
Díky za případné informace.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 16.12.2019 23:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 998
Janek mě právě inspiroval jeho řešením pro slajdery, podobně mu nevyhovuje jeden z potenciometrů zepředu jako mě.

Kolik je místa Janku vpředu vedle dvou přepínačů, vešel by se k nim další i za cenu, že bude mimo sklon s ostatními?

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 16.12.2019 23:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 168
Já se snad picnu. Ještě jednu zásadní věc. Ten kdo to bude dělat, tak ja potřeba koupit ty slejdry u Janka v RC Studiu. On to prodává jako pár. Tedy pravý a levý. Na toto dat velký POZOR. Ty potenciometry nemají tisícihran, ale půlměsíc. Takže kdyby měl někdo oba třeba pravé, tak by šla jedna páčka dozadu a druhá na druhé straně vysílače dopředu. Já jsem se díval třeba u emotors a tam je prodává samostatně. Neříkám, že snad nemá pravý a levý, ale mohlo by se klidně stat, že by poslal dva stejné. Janek z RC Studia to dělá dobře, že prodává pár. No snad jsem to nezásadnější už konečně napsal. To, že serva mají plný chod jsem napsal hned v prvním příspěvku. Samozřejmě jsem zkalibroval znovu všechny kniple. :P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 16.12.2019 23:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 168
Pro sramy: přepínač by vyšel jak nalévé, tak i napravé straně, ale od těch horních přepínačů směrem k anténě. Ale byl by uprostřed spoje předního a zadního deklu tak, jak jsou ty dva již stávající horní přepínače. Dopředu by to nešlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 16.12.2019 23:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 998
Takže v předu je málo místa, to je škoda.
Tam by se mi hodili nejvíc.

A místo poťáku pod plošnákem, vešel by se přepínač?

Díky za info.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 16.12.2019 23:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 168
sramy píše:
Mám v plánu koupit novou Q X7, ale potřebuji přidat dva přepínače na vysílač, na desce jsou dva konektory volné prý na dva dvoupolohové přepínače (určené pro přepínače na kniply), ty by mě stačili.

No tedy já mám na hlavní desce dva konektory, ale ty mají jen dva piny. Takže žádný dvoupolohový přepínač, ale jen " zapni, vypni", Tak a teď už složím před chvílí rozdělaný QX7 a už ho rozdělávat nebudu. A půjdu chrnět. Takže všem pěknů dobrů noc.


Naposledy upravil Janek2 dne úte 01.09.2020 15:34, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 16.12.2019 23:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 168
Pod poťákama ne. Enom navrchu. A už sešrůbovávám. Už nic nebudu měřit. Snad sem Ti dal vše potřebné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 18:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 998
Ne ne už nic nerozebírej, moc ti děkuji za ochotu,asi to dopadne tak, že si nadělím vysílač k narozkám, pak budu hledat možnosti realizace těch přepínačů, kam by se hodili, takhle jen dumám :-).

Mohl bych jít do Taranise plus 2019, je to další varianta, ale vzhledově se mi víc líbí Q X7, další důvod je, že bych jí umístil do pultu, jsem na pultovku nyní zvyklí.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 18:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 168
Ahoj, Ty bys chcel těma přepínačema přepínat hlavní kniply? Proč? Ty se dají přece přepínat v menu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 19:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 998
Janek2 píše:
Ahoj, Ty bys chcel těma přepínačema přepínat hlavní kniply? Proč? Ty se dají přece přepínat v menu.

Teď nerozumím, hlavní kniply?
Asi myslíš mou reakci na přepínače v kniplech tj. viz - https://rcstudio.cz/cs/prislusenstvi/17 ... pinac.html

pro ně je určený konektor u Q X7.

Ale cena za dva je trochu už dost, jde jen o přepínač, nyní také nemám u Futaby přepínače v kniplech, tak nevím, zda by mi vyhovovali.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 20:01 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 168
Asi si opravdu teď nerozumíme. Tys napsal:
Mám v plánu koupit novou Q X7, ale potřebuji přidat dva přepínače na vysílač, na desce jsou dva konektory volné prý na dva dvoupolohové přepínače (určené pro přepínače na kniply), ty by mě stačili.
Já sem to pochopil tak, že chceš přepínat "hlavní" kniply. Tedy knipl plyn-směrovka a knipl výškovka-křidélka. Protože jsi napsal to co je v závorce, že je to určené pro přepínače na kniply. No a tím pádem se rozumí, že chceš přepínat kniply.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 21:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 998
Ano nerozumíme si,
vysílač se prodává běžně s šesti přepínači a dvěma potenciometry, abych mohl využít veškeré funkce jako na mém starém vysílači potřebuji ještě zvýšit počet přepínačů o dva tj na osm ks.

Protože Taranis Q X7 má na hlavní desce vevnitř volné dva konektory, které jsou připraveny púvodně pro přepínače zabudované v kniplech viz https://rcstudio.cz/cs/prislusenstvi/178-aktivni-packa-2poz-prepinac.html
na tyto konektory bych připojil právě ty dva přepínače, které bych rád umístil vedle stávajících.

Nebo kde mi to dovolí vnitřní zapojení.

Snad jsem to již napsal srozumitelněji.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.12.2019 21:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 168
Jo, tak teď to už chápu. A taky chápu to, proč mají ty dva konektory na té hlavní desce jen dva piny. Protože v tom kniplu je umístěn ne přepínač, ale jen spínač, který má jen dva vodiče. A to jak jsem již psal "zapni-vypni". Nikoliv "přepni". :?: Tož tak.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 563 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: bapalo53, RadekH a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz