Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 522 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 35  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pát 15.06.2018 18:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 718
Bydliště: Žďár n. S.
Lark píše:
No poslední dobou bych řek, že tu pořád někdo číhá. :lol: :lol: :lol:
Na vojně jsme měli na všech vysílačkách "Pozor, nepřítel naslouchá!" A na WC lidovou tvořivost "Ser tiše, nepřítel naslouchá" :mrgreen:
Ještě že na RCM jsme všichni jen přátelé (létání). :D

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 23:19 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 447
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
U X7 nefunguje možnost rychlého přepnutí do monitoru serv (dlouhým stiskem Menu) při programování modelu, obvyklá např. u X9D+.
Je to vlastnost nebo závada? Případně se to přepíná nějak jinak?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 18.06.2018 7:10 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5685
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
X7 to opravdu nema, ma jen light monitor na jedne se zakladnich obrazovek.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Párování Taranise QX7
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2018 19:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.6.2018
Příspěvky: 2
Čau, pořizuju si nový letadlo - Kometa. Nechci ho hned rozsekat, tak jsem si k Taranisovi koupil S8R. Problém ale je, že to za boha nemůžu spárovat.
Taranise jsem koupil na Banggoodu, mám tam verzi 2.2.1. Při zapnutí mi to hlásí při kontrole SD error ,,očekávaná verze: 2.2V0013". Nevím, jestli to s tím nějak souvisí.
S8R jsem koupil z rcstudia, kde do toho dali, předpokládám, nejnovější firmware. Při bindování jsem postupoval podle videa od Richarda Mrázka.
Napadlo mě, že to může být kompatibilita EU, ve které podle jejich popisu, není QX7 uvedena. X8R jsem koupil taky z Číny a ta mi fachčí bez problému.
Už nějak nevím, co dělat. Nevíte?

_________________
Taranis Q X7; Messerschmitt Me 163 Komet, Focke-Wulf Fw 190, Beta, Wing Dragon


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2018 20:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1232
Bydliště: Vysočina
Tvůj Tx zřejmě nepodporuje firmware LBT. Nejrychlejší by bylo nahrát do Rx (který nefunguje) firmware FCC.
Správné by bylo nahrát všude firmare LBT, který je určen pro provoz v EU (ten je asi v Tx od RCstudia)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: čtv 05.07.2018 15:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2008
Příspěvky: 214
Zdravím potřeboval bych poradi a snad to dobře i vysvětlím.Nastavuji na Q7 model minicorádo a použil jsem na motýlka ve vysílači V-tail mix kde na 2 a 5 kanálu je výškovka+směrovka,model má serva v trupu vedle sebe stejným směrem.Při výškovce vše chodí jak má ale když dám směrovku serva mi chodí ůplně stejně jako při výškovce

Vyřešeno už jsem na to přišel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: sob 14.07.2018 11:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 343
Bydliště: Opava
Ahoj jen bych se potreboval zeptat ohledne tuzkovek. Mam v radiu nabijeci baterky 6x AA 1.2V a zajimalo by me, jaky rozsah si muzu nastavit, abych fungoval co nejdele. Horni hranice bude asi 7.2V, ale netusim kolik je dolni. U lipo bych dal cca 3.3V na clanek, ale nevim kolik dat u tech tuzkovek.

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: sob 14.07.2018 13:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 203
Bydliště: Dolní Kounice
BANE píše:
Ahoj jen bych se potreboval zeptat ohledne tuzkovek. Mam v radiu nabijeci baterky 6x AA 1.2V a zajimalo by me, jaky rozsah si muzu nastavit, abych fungoval co nejdele. Horni hranice bude asi 7.2V, ale netusim kolik je dolni. U lipo bych dal cca 3.3V na clanek, ale nevim kolik dat u tech tuzkovek.

já dávám NiMh 0,9-1V/cell


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: sob 14.07.2018 15:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4175
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
@BANE NiMH typicky 2 Ah (min. 1.9Ah, např. Panasonic BK-3MCC, ostatní jsou na tom podobně)
se za hodnotou 1.1 V ohýbá hodně strmým kolenem. Při odběru 0.4 A lze s nastavením
Umin 1.2 V dostat cca 1.7 Ah tedy přes 4 h provozu. Zbylá "rezerva" do poklesu na 1 V
je typicky cca 0.2 Ah. Tedy asi ještě 1/2 h rezerva, pro všechny případy.
Odběr 0.4 A (je vysoce konzervativní hodnota). "Papírový" údaj pro Taranis Q X7 je 0.2 A.
Takže při Umin 1.2 V(pro plně nabité eneloop 2000 mAh - bílé)mám 8 h provozu s 1 h rezervou.
Při zásadě: AA články eneloop do TX, nabíjím na 100% před letovým dnem (třeba 0.1C 15h 0.2A),
to pro potřeby běžného létání považuji za vyhovující.
==edit02 Pro odpůrce NiMH accu je k mání TX baterie Li-ion 2S s kapacitou 3 400 mAh
Li-ion 2S s kapacitou 3 400 mAh pro Taranis Q X7


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: ned 15.07.2018 21:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 343
Bydliště: Opava
No tak jsem delal nejake testy a po nabiti mely baterky 1.4V. V zatezi to mam nastavene na 1V na jednu a kdyz letam dosahnu toho cca po hodine u baterek s 2500mah. Vysilacka zacne rvat, ze jsou baterky slabe a kdyz ji necham chvilku vypnutou, tak po zapnuti jsou baterky zase plne :D. No asi jsou na pendrek a budu muset prejit na nejake lepsi a nebo lipo. Pred nabijenim baterky meli 1.3V, ale pri zatezi maji po chvilce 1V.

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 16.07.2018 14:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4175
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
@BANE Údaj 1.4 V po nabití (sám o sobě) u NiMH (2500 mAh) celkem nic neříká.
- Ta další info: Po nabití (TX jako tester) za 1 h pokles a signalizace méně jak 1 V. Říká:
(jeli správně pro tvou TX odběr 0.2 A) z ?plně? nabitých 2500 mAh lze dostat jen 200 mAh.
"... No asi jsou na pendrek ..." za "asi" můžeš dosadit "ZCELA URČITĚ". Není-li chyba jinde.
Pokud accu do TX nabíjíš rozumnou modelářskou nabíječkou, jde s ní ověřit i kapacita accu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 0:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 343
Bydliště: Opava
Mam nabijecku na tuzkove baterky a nabijim je tam. Ony ty baterky ze zacatku slouzily dobre, ale posledni dobou jsou nejak horsi zda se.
Baterky mam GP 2500 mAh AA NiMH a nabijecku si ted nevspomenu, ale je to taky stejna znacka a umi 4xAA a nebo 4xAAA. Ma hlidani na kazdou zvlast a je jedno kolik je tam baterek, nabiji 1 az 4 soucasne.
Asi poridim toto https://rcstudio.cz/cs/kategorie/494-ba ... ah74v.html a snad to pujde nabijet moji nabijeckou http://www.airsoftguns.cz/multifunkcni- ... pro-imaxrc . Zatim jsem nabijel jen lipo :D

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 5:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 338
Bydliště: Liberec
Podle tvého popisu mám to samý a jsem maximálně spokojený - Voltcraft BC500

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy, Taranis Q X7
Synovy: Alpha 1500 (RIP), Focus 400, Turnigy t9x


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 6:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4175
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
@BANE Těch se 4 šachtama na AA nebo AAA je docela dost. Osobně užívám IPC-1, IPC-1L a IPC-5
Tyhle nabíječky mimo nabíjení umí i test kapacity, vybíjení většinou testují 1/2 nabíjecího proudu
do koncového napětí Umin = 0.9 V. Jak dlouho ty GP2500 používáš? Jaké je na nich datum výroby?
Pokud mám v něčem NiMH tužky nebo mikrotužky v rozsypu, tak jsem přešel na provedení
s nízkým samovybíjením (LowSelfDischarge). Naprosto bezkonkurenční je typ, dříve SANYO,
dnes vyráběný fy PANASONIC
Panasonic Eneloop AA NiMH 1ks 2100 cyklů
Záleží kterou prodejnu máš dobře dostupnou
Panasonic 3MCCE/8BE Eneloop AA 1900 8HH bílé
Panasonic 3MCCE/4BE Eneloop AA 1900 4BP bílé
- Těch 6 ks do TX FrSky Taranis Q X7 nabíjíš nadvakrát, nebo máš dvě nabíječky?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 6:44 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4175
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
VŠEM - dotaz Kdysi tu pro AA NiMH někdo dal krásnou tabulku jak SANYO dnes PANASONIC
postupně značila vyvinuté a vyráběné eneloop AA. Za nic na světě to nemohu najít?
(snad "není eneloop jako eneloop")
==edit02
blembondo: Předmět příspěvku: Re: Ri eneloop AA PříspěvekNapsal: stř 27.07.2016 22:22
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=42&t=77913&start=15&hilit=nen%C3%AD+eneloop+jako
Overview: All eneloop batteries; 2005-2018


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 522 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 35  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz