Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 522 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 35  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 7:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4993
Bydliště: Praha ČR
Ne, to není klasický Flysky!!!!
Tohle totiž není problém Flysky, jejich AFDHS2A přijímače ve spojení třeba s FS-i6 mají dosah naprosto v pořádku (ověřeno, žádná teorie).
Jenže právě ten "multimodul" je problém, on má prostě dosah menší všeobecně - třeba protokol FrSky či DSM z tohoto modulu také mají dosah menší než s originálním vysílačem nebo specializovaným Orange modulem Spektrum. Je to prostě primárně "multi" na různé hračky, ne zcela plnohodnotný modul. Dosah bych sice viděl s normálním přijímačem (třeba FS-iA6) o něco lepší než zmíněných 80m, to je přehnané, nicméně realita bude třeba 150-200m, zatímco s normálním vysílačem bude mít tento RX dosah určitě přes 300m (na zemi, ve vzduchu samozřejmě více).

Ten na pohled primitivnější modul https://www.banggood.com/Flysky-FS-RM00 ... rehouse=CN sice neumí telemetrii či více protokolů, ale dosah by měl mít v pořádku a v podstatě stejný jako FS-i6, dodávám ale, že na rozdíl od multimodulu jsem ho zatím netestoval osobně.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 8:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 632
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Citace:
Jen nedoporucuju sverit tomu modulu k rizeni nic drazsiho nez hracky


Teď v zimě mám v taranisu e9 tento multimodul napojený přímo na pravou anténu vysílače.
1) létám se samokřídlem DSMX - nezaznamenal jsem malý dosah, v testu na zemi cca 250 až 300 m, dál se mi nechtělo.
2) V911 - hračka heli OK, i pár dalších blbostí od wltoys a eflite - u některých je potřeba nastavit bindování při startu vysílače ....
3) DSM2 se satelitem - CORSAIR rozpětí 850 mm
4) Flysky, mám několik starých přijímačů 3 kanálů a 8mi kanálů - loďe, hračky

Většinou létám sám na loukách a doma. Co to dělá za provozu více modelářů vyzkoušeno nemám, ale podle netu se podobné moduly používají ve walkerách už hodně dlouho.
Mě to řeší problém, že mám na všechno jedny kniply a ruce si nemusí zvykat.

_________________
Pepa - ( DC-16, FX-32 ) Slim, Alka 13, EPP hračky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 15:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 340
Bydliště: Opava
Ja nekdy hold koupim spatny prijimac a na 100m kdyz se otocim zady k modelu, tak stratim signal. Ale je to treba jeden z peti. Rozsekal jsem kameru a potloukl kopteru nekolikrat, nez jsem to zacal testovat.

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Problem z vysielacom Taranis Q7
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 19:15 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.2018
Příspěvky: 9
Bydliště: Rimavska Sobota
Ahoj ja by som vas chcel poprosit mam 3mesiace Taranis Q7 mam problem z tim ze ked chcem novy firmware ale problem mam s tim ze ked dam k sebe trimi a zapnem star tak sa neviem pripojit k pc aby som si dal novy firmware a za druhe ked chcem sparovat X4R nemam telemetriu ziadni signal aby mi to sparovalo neviem co sa stalo ak by mi vedel s tim nie kdo pomoct tak napiste ako na to vo pred dik.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problem z vysielacom Taranis Q7
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 20:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2014
Příspěvky: 148
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ahoj,

začal bych shlédnutím videí zde https://rcstudio.cz/cs/blog/companion-b18.html

_________________
Především F3Káčka, ale i něco omotorované se v hangáru najde
FrSky Horus, Taranis Q X7S, X-Lite


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problem z vysielacom Taranis Q7
PříspěvekNapsal: ned 25.02.2018 11:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.2.2018
Příspěvky: 1
Ahoj.
Jak mám rozumět, že se nemůžeš připojit? Trošku jsem s tím taky zápasil. Nakonec jsem přišel na to, že trimy k sobě držím moc dlouho stisknuté. Zkus to takhle:
1) Vypnutý vysílač
2) Spodní trimy stiskni k sobě a drž.
3) Krátce stiskni vypínač a chvilku poté povol trimy.
Vysílač by se ti měl zapnout v režimu Bootloader. Dál už pokračuj podle videa na youtube od Richarda Mrázka, alias Rimr.

A pak ještě dotaz...Povídáš, že vysílač máš 3měsíce. Kupoval jsi ho nový, nebo starší z ruky? Pokud je ten tvůj vysílač 3měsíce starý, pochybuju, že najdeš novější FirmWare, než ten, co tam máš. Ale pokud se do toho pustíš, pozor při konfiguraci FW. Pokud bys plánoval někdy používat starší přijímače FrSky třídy D, nebo V, určitě nezaškrtávej položku EU. To by způsobilo, že bys při párování přijímačů nemohl použít mód D8, který pro tyto starší přijímače potřebuješ.
Pokud jde o telemetrii... Předpokládám, že před párováním jsi správně nastavil mód s telemetrií.
Potom ale musíš zadat vyhledat detekci nových senzorů.
Ve vybraném modelu si najedeš na stránku 12 - Telemetrie.
Odroluješ dolů. Napřed klikni na "odebrat všechny senzory".
A potom "Detekovat nové senzory"
To vše samozřejmě se zapnutým a napárovaným přijímačem.
Vysílač měj raději minimálně metr od vysílače. Přílišná blízkost telemetrii nesvědčí.
A už by to mělo fungovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problem z vysielacom Taranis Q7
PříspěvekNapsal: ned 25.02.2018 11:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 859
Bydliště: Teplice, Praha
http://www.kolmanl.info/?show=SHOW_TXT& ... X7_USBCOMP


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problem z vysielacom Taranis Q7
PříspěvekNapsal: ned 25.02.2018 20:12 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.2018
Příspěvky: 9
Bydliště: Rimavska Sobota
ahoj je uplne novy a prepacte ze som tak blbo pisal ze ste mali s tim problem ale kupoval som ho z hobbykingu ked ze pracujem v anglicku a mam to najblizsie co sa tika modelarciny budem to skusat mozno ze to drzim dlho tie trimi vyskusam a ked som daval opentx tak som dal eu ale Taranis je EU-LTB?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problem z vysielacom Taranis Q7
PříspěvekNapsal: ned 25.02.2018 20:18 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.2018
Příspěvky: 9
Bydliště: Rimavska Sobota
A dakujem za radu funguje to ja som sa uz zlakol ze som to pokaslal nieco otpalil dakujem este raz :) a prajem nech vam to lieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Problem z vysielacom Taranis Q7
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 21:04 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.2018
Příspěvky: 9
Bydliště: Rimavska Sobota
ahojte ja by som vas chcel poprosit ked idete do Taranisa X7 tak su dva subory ten EEPROM ma 32KB mal by mat viac ak by som mohol poprosit tak ak by to mohol niekto zbalit do winrar alebo zip alebo druha moznost ci vie kde by som to stiahol vo pred dakujem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problem z vysielacom Taranis Q7
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 21:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 608
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Mám Taranis Q X7S s českým firmwarem od rcstudia.
Jestli jsem to pochopil správně, tak eeprom.bin by mohla být záloha nastavení nebo výchozí nastavení.
Ten můj má přesně 32768 bytů, tak být tebou bych si nedělal starosti.
Petr


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problem z vysielacom Taranis Q7
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 21:48 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.2018
Příspěvky: 9
Bydliště: Rimavska Sobota
neviem preco mi nejdu sparovat primace mam S6R a davam bindovanie na D16 bez EU mam tam US neviem preco nemam signal a Taranisa mam EU normu tak tomu uz vobec nerozumiem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 23:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 608
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Nemůže být problém ve špatné verzi firmwaru v přijímači? Existují verze EU LBT a FCC.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Problem z vysielacom Taranis Q7
PříspěvekNapsal: stř 14.03.2018 16:18 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.2018
Příspěvky: 9
Bydliště: Rimavska Sobota
ahojte ja by som potreboval dva tieto subory ak ich niekdo ma stiahnute http://www.frsky-rc.com/download/view.p ... -%20V1.8.1 a este tento http://www.frsky-rc.com/download/view.p ... 20Firmware uz sa to neda stiahnut ale hlavne by som to potreboval na Taranis Q X7 vo pred dik.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problem z vysielacom Taranis Q7
PříspěvekNapsal: stř 14.03.2018 21:02 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 608
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Napiš prosím, co přesně chceš. Z nefunčkních odkazů to nelze poznat.
Dříve jsi měl nějaké problémy s příjímačem S6R. Tady je odkaz na nejnovější firmware:
https://www.frsky-rc.com/wp-content/upl ... 171204.zip. Měly by tam být obě verze, jak FCC tak EU LBT.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 522 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 35  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz