Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 20.10.2016 22:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 1227
Bydliště: Pelhřimov
Obrázky: 1
Ahoj, začnu trochu zeširoka, někdy před dvěmi lety jsem zde v jednom vlákně uváděl problém, kdy vždy když jsem si při letu máčknul na mžikový spínač pro hlasové hlášení výšky z varia Skyassistant tak se mi posunuly o něco trimy (fyzicky i vizuálně na displeji), tuším že jen na Kř a Vop. Napřed jsem podezříval připojený BT modul od Graupnera (pro spojení se smartphonem), který jsem tou dobou z návodem doporučeného místa uvnitř vysílače přesunul ven a přilepil někam na bok vysílače (snaha o stabilnější BT spojení, ta jejich aplikace navíc často padala, tedy nejen ztráty spojení) a tak jsem BT modul nakonec úplně odpojil. Když jsem pak nastavený model překopíroval do jiné paměti, tak problém zmizel, dál jsem to už neřešil. Vysílač jsem pak v podstatě dvě sezony nepoužíval (užíval jsem si loni a letos dotykového vysílače Turnigy při lítání s rekrea modely) a až nedávno jsem ho vytáhnul a začal do něj nastavovat nový elektrovětroň. Od té doby jsem nemile překvapen že nechtěné posuny trimů na 2-3 funkcích jsou zpět a vypozoroval jsem, že tentokrát není původcem žádný mžikový spínač, ale samotné zapnutí vysílače. Někdy to udělá, někdy ne. Přehrál jsem do vysílače poslední fw (už pár let je stejně stejný), ale nepomohlo. Smazal jsem rozdělaný model z paměti a založil si do jiné paměti model od základu nový. Dnes už vidím, že tohle taky nepomohlo. Když si ty trimy srovnám do nul, tak po dobu zapnutí vysílače se nepředloženosti nedějou, vždy až při zapnutí a posuny jsou jen v aktuálně zapnutém letovém režimu. Ještě uvedu, že velikost kroku trimů mám nastavený 4 a posuny jsou po třech nebo lichých číslech. Zatím jsem si jako nouzovou berličku přidal mnou nevyužitý čtvrtý letový režim, který mám nastavený při zapnutí a který posuny odchytne.

Rád bych přes zimu vysílač poslal někam do servisu, poradíte aktuálně kam konkrétně? Může to být hw závada, třeba vadné mikrospínače trimů, studeňák atd? Možná je to nějaký bug ve fw, možná se tyhle jevy začaly dít až po upgradu na protokol V4 což se událo už před několika lety. Soupravu jsem koupil novou tuším v roce 2012.

Díky

Martin


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 21.10.2016 23:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.7.2004
Příspěvky: 1068
Bydliště: Praha 4
Graupnera dělá nebo dělal RCservis pan Hnízdil na P6 v Ruzyni a dováží ho TRIVOX, kterej je nějakým způsobem spojený s Houškou v Karlíně P8. Nejdřív bych zkusil pana Hnízdila, pak Houšku.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: marcels a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz