Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 21:43 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
semi píše:

Někde na videu jsem viděl, že umí mluvit z reproduktoru, je to tak ?


Mluví anglicky a výstup má na Jack, takže sluchátko ....
Výstup mluvení lze aktivovat na spínač.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 21:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
Pokud bych chtěl pro Futabu Unisens-E bude stačit [#3101] 140 A / XT60 nebo potřebuji objednat i nějaké další káblíky/čidla/převodníky?
Německy vládnu jen "Hilfe a Špréchen" ;)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: stř 28.09.2016 7:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1085
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
Snek píše:
Pokud bych chtěl pro Futabu Unisens-E bude stačit [#3101] 140 A / XT60 nebo potřebuji objednat i nějaké další káblíky/čidla/převodníky?
Německy vládnu jen "Hilfe a Špréchen" ;)

Tento USB, pro nastavování:
http://www.f5b.cz/cs/katalog/Elektronika/@produkt/USB-Interface-pro-UniLog-2-UniSens-E/
a software SM UniSens-E Tool v1.0.7.0 vom 17.06.2015
https://www.sm-modellbau.de/PC-Software

a XT60 je myslím jen do 60A, nevím.

_________________
KMX, BLAST G3, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: pon 03.10.2016 17:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
Vznesl jsem dotaz na výrobce a zde je odpověď:

Hello Mr. Stanek,

the UniSens-E is fully supported by the T10J.


Best regards,
Stephan Merz

SM-Modellbau <info>


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: pon 03.10.2016 17:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1085
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
Snek píše:
Vznesl jsem dotaz na výrobce a zde je odpověď:

Hello Mr. Stanek,

the UniSens-E is fully supported by the T10J.


Best regards,
Stephan Merz

SM-Modellbau <info>


Jak prosté :) .Dík.

_________________
KMX, BLAST G3, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: pon 03.10.2016 18:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
semi píše:
Jak prosté :) .Dík.


Přesně tak, to je to zblbnutí z "gůglení" :)

Objednal jsem, dám report jak dojde.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: čtv 06.10.2016 20:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
Tak UniSens-E je doma

Dodávka UniSens-E z http://www.f5b.cz/ bleskově dorazila "druhý den" a obsahuje
- barevný tištěný návod
- UniSens-E
- veškeré káblíky s konektory
- za mne mínus, neobsahuje 4m2 "černý" káblík pro napájení konektoru, ale to je subjektivní, protože použiji prvně XT60

Obrázek
Obrázek

Příprava UniSens-E
- pod WinXP úspěšně pomocí USB adaptéru nastaveno na Futaba telemetry
- úspěšně napárovano přes Y kabel a příjmačovou baterii do T10J
- vyházeny přednastavené telemetry moduly z paměti modelu/slotů
- zařazen modul Vario-1712(2x)
- zařazen modul CURR-1678(3x)
- zařazen modul SBS-01RM/O(1x)

Na LCD vypadá telemtrie jak z návodu výrobce, Vario funguje stejně jak origo Futaba sbs-02a a taky díky firmware vysílače s nastavením nejmenšího kroku 1m.
Holt se musíme modlit za nový firmware do Futaby do vysílače T10J :(

jdu pájet konektory .....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: čtv 06.10.2016 23:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
Konektory napájeny, zem UniSens-E připojena k zápornému pólu přesně podle návodu.

Měření proud/volty jsem na poprvé nezprovoznil, sice se zaregistruje, ale nic nezobrazuje.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: čtv 06.10.2016 23:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
Nedalo mi to a už to funguje.

Finta 0

předpokládaná finta z návodu vysílačky i Unisens-E
musí se čidlo registrovat přes S.I/F zásuvku na zádech vysílače

Finta 1

musí se znovu napárovat příjmač na Link ID, přestože ovládá serva, ale ne novou telemetrii
to mne nenapadlo, přitom Futaba bohužel neváže/nepáruje příjmač k paměti modelu, ale jen k vysílačce

Finta 2

registraci senzoru provádět 3x za sebou, jinak se nenačtou další co následují za variem, prostě to jsou tři čidla v jednom balení
pokud načtete čidlo jen 1x, zobrazí se všechny tři čidla v nabídce telemetrie ale funguje jen první čidlo vario a ostatní nic neukazují

Finta 3

nepřesouvejte v žádném případě pozici senzoru ve slotu pro lepší pozici na LCD v menu
pokud to uděláte, tak na senzor buď neměří vůbec po přesunu a nebo měří kraviny
tak se chová i orginální Futaba vario SBS-02a
takže je to vlastnost Futaby a Unisens-E za to nemůže


zbývá zprovoznit čidlo otáček elektromotoru


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: pát 07.10.2016 7:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1158
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Snek píše:
Konektory napájeny, zem UniSens-E připojena k zápornému pólu přesně podle návodu.

Měření proud/volty jsem na poprvé nezprovoznil, sice se zaregistruje, ale nic nezobrazuje.

Používáš OPTO regulátor? Jen tam se zapojuje černý minus kablík. Mám ty moduly dva a nemám černý zapojený. Zem je z přijímače.
viewtopic.php?f=39&t=61907

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: pát 07.10.2016 7:33 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
No teoreticky by mohl připojený mínus z Unisens-E přivést zem do OPTO regulátoru, pak je to nejjednodužší řešení, prostě do toho káblíku z Unisens-E zapájet pidi pojistku, stejně jak to má externí měření telemetrických Futaba příjjmačů.

Jak to má Unisens-E vevnitře řešeno nevím, pokud tě to zajímá, pak nejjednodužší je vznést dotaz na výrobce .... a pak dát vědět co ti odpověděl :)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: pát 07.10.2016 9:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1158
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Já chtěl jen naznačit, že při použití reglu s BEC se ten černý kablík nezapojuje. Ale v rychlosti jsem to asi napsal nesrozumitelně.

Zapojení mne nezajímá. :) Funguje to naprosto perfektně. I měřená odebraná kapacita prakticky sedí s tím, co do baterky zase dobiju.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: pát 07.10.2016 11:02 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
janva9 píše:
Já chtěl jen naznačit, že při použití reglu s BEC se ten černý kablík nezapojuje. Ale v rychlosti jsem to asi napsal nesrozumitelně.

Zapojení mne nezajímá. :) Funguje to naprosto perfektně. I měřená odebraná kapacita prakticky sedí s tím, co do baterky zase dobiju.


Věty typu "Zapojení mne nezajímá" jsou vtipné vzhledem k diskuzi, kterou jsi inicializoval na téma OPTO.

No vzhledem k tomu, že když koupím Unisens-E osazený XT60 nebo MPX konektory, tak žádné OPT věci řešit nebudu, neboť tam žádnej káblík na připojení/odpojení není :)

Kdo stím má problém a nebo ho to opravdu zajímá jak je to galvanicky spojeno/odděleno, optá se výrobce sm-modellbau a nebudeme vařit z vody. Nebo si dá do obvodu pro obě varianty Unisens-E pojistku do mínus větve výstupu pro SBUS2.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: pon 10.10.2016 19:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
Jemně odbočím k trošku jiné telemtrii, taková ta pozemní, když letadlo zmizí ve vzrostlém poli nebo někde v křoví ....

S Futabou T10J funguje bez problému tento pizeo pípák pro lokalizaci modelu a řve celkem slušně :)

http://www.banggood.com/Wholesale-Signa ... ds=myorder
Obrázek


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: marcels, Pavel Holkup a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz