Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 9:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1085
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
Nevíte někdo jestli telemetrické čidlo Unisens-E funguje s Futabou T-FHSS ?

_________________
KMX, BLAST G3, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 17:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 6748
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Pokus je přenosový protokol T10J rádia S-Bus2 (ta dvojka je důležitá!!) tak bude.
Takže jukni na přijímač..pokud je tam port S-Bus2...máš vyhráno.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 18:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1085
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
Je. Díky.


Přílohy:
prijimac-818k-r3008sb-24ghz-t-fhss-sbus2.jpg
prijimac-818k-r3008sb-24ghz-t-fhss-sbus2.jpg [ 26.6 KiB | Zobrazeno 919 krát ]

_________________
KMX, BLAST G3, MC, DF
DS-14
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 18:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 6748
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Tak ti to bude normálně fungovat...S-Bus 2 je protokol komunikace periferních senzorů u Futaby...a je fuck jestli je implementován na Fasst nebo FHSS.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 19:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.8.2011
Příspěvky: 118
Bydliště: Prievidza, SK
graup15 píše:
Tak ti to bude normálně fungovat...S-Bus 2 je protokol komunikace periferních senzorů u Futaby...a je fuck jestli je implementován na Fasst nebo FHSS.


Len pripomínam, že ako prvé musíš nastaviť cez programovací prevodník na Unisense E futabácky protokol. Z výroby je tam tuším Hott. Bez toho to nerozchodíš.
Milan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 19:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1085
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
culi píše:
Len pripomínam, že ako prvé musíš nastaviť cez programovací prevodník na Unisense E futabácky protokol. Z výroby je tam tuším Hott. Bez toho to nerozchodíš.
Milan

Jo to vím. Tady něco píšou , že v fw 1.09 pro UnisensE je úprava pro T10J.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2083993&page=23

_________________
KMX, BLAST G3, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 19:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
Normálně fungovat nemusí, SBUS2 není vůbec záruka funkčnosti, Futaba navíc na T10J asi kašle v oblasti telemetrie, podle hesla buď rád že ti funguje to co Futaba uměla v době příchodu na trh a pak si trhni nohou .....

Proč to píši? Pořídil jsme si nové čidlo od Futaby SBS-02A, sice v stávající T10J je funkční, ale tváří se jako stará verze SBS-01A.

Astra se chlubí že čidlo v vlajkové 18 funguje s přesností 0,1m, pro 14SG se na firmware pracuje a majítelé řady T10J se mají spokojit s starou přesností 1m
Navíc v T10J pouze pod podmínkou že máš firmware minimálně 1.07 .....
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/fut ... 47623.html

Takže jsem napsal přímo do Astry zda opravdu se s T10 nepočítá a žádné informace z Futaby nemají, přece Vám to funguje s 1m přesností, tak cio řeším .... jinak řečeno.

Takže bych opravdu prvně někde ověřil, že to někomu chodí, než bych to koupil.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 19:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
semi píše:
Jo to vím. Tady něco píšou , že v fw 1.09 pro UnisensE je úprava pro T10J.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2083993&page=23


Takže potvrzeno, že je to čidlo SBUS2 telemetrie pro Futabu vůbec nic neznamená, záleží kolik jsi vysolil za vysílač a podle toho máš i očesanou podporu čidel.
Pak se diví zančkový výrobce, že je china produkce válcuje.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 19:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
Jinak se mi líbí čidla pro Futabu z http://shop.tje.dk/catalog/index.php?cPath=22 otázka zda na 100% jsou T10 kompatibilní ...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 19:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
Jinak si ještě dovolím zaplevelit vlákno ;)

Interní anténa a integrované měření pohoné baterie do 70V přímo příjmačem je důvod proč jsem do T10J šel.

Bohužel Futaba zvolila na připojení napětí pidi konektor který si sám nenakrimpuji .... nevím poroč tam není normální "servový konektro"
Astra navíc neví co by chtěla za cypovinu typu http://www.astramodel.cz/cz/katalog/fut ... 28581.html

Naštěstí z ebay to stojí kus cca 54kč včetně poštovného co taky chtít za 70cm drátu .... http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... a&_sacat=0


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 20:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 6748
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Jo svět není jednoduchý :-) :-) Máš si koupit T18SZ a budeš mít po problému :-) :-) (dělám si srandu ...:-)
Upřímně naprosto nechápu proč Futaba vůbec do FHSS šla...fakt mi to hlava nebere. Fasstest je doladěný a naprosto spolehlivý přenos (teda pokud není uživatel debil co přilepí anténky přímo na motor a ten ještě obalí hlinníkovou folií ) :-) :-)
Tak proč FHSS ?????


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 20:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1085
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
Snek píše:
Jinak se mi líbí čidla pro Futabu z http://shop.tje.dk/catalog/index.php?cPath=22 otázka zda na 100% jsou T10 kompatibilní ...

Já používám jen Unisens , na to moje létání párkrát do roka mi to stačí a chtěl jsem vědět jestli to funguje s T10J. Sice mám DS-14, ale není moc využitá, tak pokukuji po něčem levnějším a dobrém.

_________________
KMX, BLAST G3, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 21:09 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
Prošel jsem stránky výrobce čidla Unisens, vypadá zajímavě a hlavně když vyměním systém, budu mít dále funkční čidlo.

Já mám pultovou Futabu FX30, ale zjistil jsem že leží doma ladem a na pole za barák i dvakrát za den tahám v ruce jen tak za madlo synovu Flysky FS-i6 .... Absence antény u FS-i6 mne naučila nedávat si pozor na to co kde trčí a cena to že taháš rádio bez kufru ...
Když k tomu u Flysky FS-i6 přidáš že příjmač sám měří po úpravě přímo baterii a posílá ti ji na LCD vysílače včetně alarmu .... super rádio, až na SW výbavu, větroně nedá a má chyby i u přepínání D/R ... :(

Takže jsem hledal podobné rádio s plnohodnotným SW (graup15 se směje) za rozumnou cenu a mající vlastnosti té Flysky ....

Vyšla mi pouze Futaba T10J, za mne mi splnila vše, je to super rádio, i přepínání letových režimů které očesaly o zpoždění přepnutí se dá obejít a nastavit to zpoždění jinde :) Koupil bych ho znova, ikdyž mám na něm nalítáno teprve 30 čistých letových hodin (koupeno 8.8.2016 z HK)

Přístup Futaby k telemetrii T10J mne "vnitřně sere", ale jinak mi i to vari s rozlišením 1m stačí a po přidání Unisens pro odladění pohonu, by pak bylo špica :) Stejně se za letu na LCD nedívám, jo a T10J za letu telemetrické hodnoty neukazuje na hlavní stránce LCD, ale až po vstupu do nastavovacího menu. Díky možnosti nastavit tři typy vibrování, to menu ani nepotřebuji, alarm mi stačí.

Tím jsem jen chtěl řící že bych byl nerad abych tě od T10J odradil.

Uff to jsem se rozepsal.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 21:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 6748
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Já se nesměju...mně se ty rádia od Futaby T8J a T10J taky líbí, ale k vánoců si nadělím T18SZ..ony ty kompromisy stojí vždycky za hovno. Na zábavu mám teď Horuse a na létání T14SG...a jako zálohu T8FG. :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T10J T-FHSS a Unisens-E
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 21:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1085
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
Snek píše:
Stejně se za letu na LCD nedívám, jo a T10J za letu telemetrické hodnoty neukazuje na hlavní stránce LCD, ale až po vstupu do nastavovacího menu. Díky možnosti nastavit tři typy vibrování, to menu ani nepotřebuji, alarm mi stačí.


Někde na videu jsem viděl, že umí mluvit z reproduktoru, je to tak ?

_________________
KMX, BLAST G3, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: kesi a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz