Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DX6e
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 7:25 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.8.2009
Příspěvky: 65
Bydliště: Brno, Kroměříž
Zdravím,

co říkáte na novou DX6e? http://www.spektrumrc.com/Products/Defa ... d=SPMR6650

Zdá se, že se jedná o šaši z DXe (levná bez displeje) s displejem a softem z plnohodnotné DX6. Akorát je cenově o cca 1000 kč levnější.

Měl jsem ji v ruce a kvalita zpracování u DX6 mi přijde oproti DX6e (či DX6) lepší. Máte s tím někdo zkušenosti? Nevím, zda má kvůli šasi smysl připlácet 1000 kč..

Edit: Podle manuálu nemá DX6e voice alert (telemetrie asi jen na displeji?). Taktéž chybí některé položky v seznamu "adjustments" - i když například chybějící možnost změny módů moc nechápu, jelikož na vysílačce je na to vzadu přímo přepínač a je to snadnější než u samotné DX6.

Díky,
M.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6e
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 8:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 476
Bydliště: Plzeňsko
Mrkni na tohle http://www.rc-zoom.cz/spektrum-dx6e-6-k ... -revoluce/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6e
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 11:50 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.8.2009
Příspěvky: 65
Bydliště: Brno, Kroměříž
Takže k chybějícímu výstupu na sluchátka a o něco horšímu zpracování je zde navíc i absence výstupu na simulátor. Nechápu moc proč, když u nižších řad ten výstup je..

btw - někde jsem četl, že jde sim připojit i bez tohoto výstupu (pomocí nějakého přijímače). Najde se někde link jak na to?

Díky,
M.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6e
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 12:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 25.7.2012
Příspěvky: 467
Obrázky: 0
Je to pochopitelné - nižší řada musí být v něčem ošizená, aby byl důvod kupovat DX6. Nižší řady mají výstup na sim ale zas nemají displej. Předpokládá se, že na sim má většina lidí nějakou plečku typu DX4 ze setu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6e
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 12:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2014
Příspěvky: 765
Bydliště: Přerov, Czech Reuplic
czpredseda píše:
Je to pochopitelné - nižší řada musí být v něčem ošizená, aby byl důvod kupovat DX6. Nižší řady mají výstup na sim ale zas nemají displej. Předpokládá se, že na sim má většina lidí nějakou plečku typu DX4 ze setu.

A to je chyba, proč bych se měl učit na simu s jinou vysílačkou než tou kterou lítám se skutečnosti? Jde přeci o pocit co a jak se drží v ruce, délka kniplů, přepínače, atd... Po každé je to jiné, simulátor a skutečnost. Navíc proč mít doma dvě vysílačky, když to jde řešit jednou. DX6e nebrat, zbytečně vyhozené peníze. Raději DX6 a výš. Když už uvažovat o Spektru.

_________________
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6e
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 12:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 25.7.2012
Příspěvky: 467
Obrázky: 0
pheek píše:
DX6e nebrat, zbytečně vyhozené peníze. Raději DX6 a výš. Když už uvažovat o Spektru.


Už jsi ji viděl, že soudíš? Spousta lidí ani neví, že nějaký simulátory existují, takže jim ten konektor chybět nebude. To je prostě hrůza, ještě jsem to neviděl, je to mimo můj úhel zájmu, ale už vím, že to stojí za hovno.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6e
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 12:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2014
Příspěvky: 765
Bydliště: Přerov, Czech Reuplic
Soudím z dostupných informací které jsou. Ne neviděl jsem ji, ale pokud chci lítat simulátor, tak tahle vysílačka nemá smysl, nemyslíš?
Rozhodně se tady nikdo nebaví o kvalitě zpracování, velikosti displaye, a jiných proprietách, ale o holém faktu jak připojit tuto vysílačku k simulátoru, prostým kabelem.
Věřím že ji máš a jsi spokojený. Tohle já ti rozhodně neberu.

_________________
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6e
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 12:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2014
Příspěvky: 765
Bydliště: Přerov, Czech Reuplic
Citace:
Spousta lidí ani neví, že nějaký simulátory existují, takže jim ten konektor chybět nebude.


A pro info, co se stane, až si někdo na tvá doporučení koupí tohle rádio, od zkušeného modeláře dostanou radu, aby lítali na simulátoru, tak se začnou pídit jak to zprovoznit. Budou jen nadávat jak "blbé" rádio si koupil. Budou prodávat a kupovat jiné.

_________________
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6e
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 12:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 25.7.2012
Příspěvky: 467
Obrázky: 0
Jistě, ale to neznamená, že to jsou vyhozené peníze. Já naopak mám na sim obyčejný DXe a drží se mi úplně stejně jako lítací DX7, nemusim ji k simu vytahovat z kufru a DXe můžu mít pořád u kompu. Krom toho u toho simu asi nestojíš ale sedíš, takže i držení rádia je trochu jiný. Za mě určitě dvě rádia (pokud jsou samozřejmě podobných rozměrů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6e
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 12:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 25.7.2012
Příspěvky: 467
Obrázky: 0
pheek píše:
A pro info, co se stane, až si někdo na tvá doporučení koupí tohle rádio, od zkušeného modeláře dostanou radu, aby lítali na simulátoru, tak se začnou pídit jak to zprovoznit. Budou jen nadávat jak "blbé" rádio si koupil. Budou prodávat a kupovat jiné.


OK, máš pravdu. Jeden ze sta bude naštvanej, protože si nepřečet, že to k simu nejde připojit - zatím. Má to bezdrát učitel žák, takže se dá předpokládat, že u další verze Phoenixu bude bezdrátovej BT modul.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6e
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 12:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2014
Příspěvky: 765
Bydliště: Přerov, Czech Reuplic
OK, nepřu se s tebou, nemá to smysl. Další rádio, další BT modul (až jednou), upgrade simulátoru, pořád další investice. :) Každý si musí udělat obrázek o tom co chce a do čeho chce investovat.

_________________
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6e
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 12:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 25.7.2012
Příspěvky: 467
Obrázky: 0
pheek píše:
pořád další investice. :)


To je logický, modelářský firmy to nedělají pro vaši zábavu, ale proto aby vydělaly peníze a mohly zaplatit zaměstnancům mzdy. Životnost zařízení co nejnižší, obměňovací cyklus co nejkratší, jen tak se to může vyvíjet dopředu. Jako kdyby si všichni pořizovali rádia na 20-30 let, jistě si umíte představit, na jaký úrovni a za jaký peníze by byly dneska. Řekl bych, že by zde byla registrována desetina lidí, ostatní by se tomu za ty peníze nevěnovali. Tím se ale dostáváme někam jinam, tak to radši ukončeme.
Prostě DX6e smysl má, ale ne pro každého. Jak se píše v tom testu - pro sváteční piloty s více modely bez nějakých vyšších ambicí. Konečně, prodat ji a pořídit lepší můžou vždy.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6e
PříspěvekNapsal: čtv 13.04.2017 23:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.6.2014
Příspěvky: 13
Bydliště: Praha (Malvazinky)
Ahojte

potřebuji poradit - mám DX7s a koupil jsem jako žákoskou vysílačku DXe. Nastal problém, protože na vysílači lze nastavit pouze křidýlka řízený jedním servem a já mám na svém letadle dva kanály pro dvě křidýlka... Když spojim rádia k sobě, tak na MONITORU výchylek DX7 vidím, že se hýbe pouze výstup jednoho křidýlka. Zatím jsem nezkoušel s letadlem, ale moc tomu nevěřím...

M


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz