Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1529 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 98, 99, 100, 101, 102  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 19.03.2017 23:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5058
Bydliště: CA
eddiex píše:
Tak konecne nejaka dobra zprava. Cely system jsem rozpojil a vyradil jsem senzor hub. Abych overil, jestli je problem v samotnem proudovem senzoru.
Nyni zadne 800set amperove nesmysly nenaskakuji zatim. Takze ten sensor hub proste ozelim. Mel jsem ho tam zarazen jen kvuli dvema teplotnim cidlum a bez tech se proste budu muset obejit.

Hlávné, že sa prišlo na chybu...

Ja chcem do Soliusa skúsiť toto...
http://www.ebay.com/itm/252693460943?_t ... EBIDX%3AIT
Bude to prepojené cez OpenVario , ked sa bude zpracovávať výška, teplota, napetie aku, prúd aku a cez Smertport to pôjde do príjmača...
Len akosi nestíham...

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 19.03.2017 23:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 921
Bydliště: MidWest of Ireland
Lubo, pokud jsi znaly techto veci, tak se podivej na MAUCH radsi. Podle vsech dostupnych informaci z for je to neporovnatelne se vsemi temito "power moduly", ktere funguji vzdy jak se jim chce..
Aspon mrkni na to. To by urcite stalo za to. Cenove je to take dobre...
Za momentik prihodim link...

Jeden ten senzor od nej mam, a funguje tak rikajic Out of the box.

tady...
http://www.mauch-electronic.com/

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.03.2017 12:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
lubo1 píše:
Ja chcem do Soliusa skúsiť toto...
http://www.ebay.com/itm/252693460943?_t ... EBIDX%3AIT
Bude to prepojené cez OpenVario , ked sa bude zpracovávať výška, teplota, napetie aku, prúd aku a cez Smertport to pôjde do príjmača...
Len akosi nestíham...

Neviem, čím to chceš merať, ale daj si pozor na výstupný odpor toho Power modulu, má to 110k, čo je napríklad pre D8R prijímače veľa ( majú rady malú impedanciu ) a trochu to skáče okolo nuly. Ja to pripájam k prijímačom cez dosku, kde je operák v veľkým vstupným odporom.
Mám to namontované vo všetkých poletuchoch ( dokonca aj v 550ke heli, kde som to upravil na meranie do 120A ) a chodí to spoľahlivo...
Příloha:
cs60a_01.jpg
cs60a_01.jpg
[ 34.09 KiB | Zobrazeno 1500 krát ]


Příloha:
cs60a_02.jpg
cs60a_02.jpg
[ 36.2 KiB | Zobrazeno 1500 krát ]


Příloha:
cs60a_03.jpg
cs60a_03.jpg
[ 50.16 KiB | Zobrazeno 1500 krát ]


Příloha:
cs60a_04.jpg
cs60a_04.jpg
[ 127.47 KiB | Zobrazeno 1500 krát ]


_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.03.2017 21:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5058
Bydliště: CA
ddano007 píše:
...]

Tak to bude trochu problém... chcel som to dať priamo na analog vstup Arduina... neviem, ˇaký má vstupný odpor... budem musieť pozrieť....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.03.2017 8:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
Snažil som sa nejak zrýchlene preletieť datasheet k Atmega328P ( ja používam Arduino Mini Pro ), ale nenašiel. Na fórach som našiel dva údaje: samotný ADC má >100M, ale aj so vstupnými obvodmi je doporučený odpor zdroja < 10k. Daj vedieť, čo zistíš...
EDIT: predsa len našiel

28.6.1. Analog Input Circuitry
The analog input circuitry for single ended channels is illustrated below. An analog source applied to
ADCn is subjected to the pin capacitance and input leakage of that pin, regardless of whether that
channel is selected as input for the ADC. When the channel is selected, the source must drive the S/H
capacitor through the series resistance (combined resistance in the input path).
The ADC is optimized for analog signals with an output impedance of approximately 10 kΩ or less. If such
a source is used, the sampling time will be negligible.

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.03.2017 14:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5058
Bydliště: CA
ddano007 píše:
...

Merací vstup by mal mať odpor minimálne 10x vyšší odpor ... no a ešte to treba zatlmiť, mám aj toto http://www.ebay.com/itm/50A-3-3-5V-ACS7 ... Sw32lYvmwF
Uvidím...
Viac by sa mi páčila táto doska...
http://www.ebay.com/itm/Gravity-50A-Cur ... Sw~AVYvV8F
Je kde naletovať aj mínusový vodič... Ale cena sa mi nepáči...

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.03.2017 22:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.12.2010
Příspěvky: 132
Bydliště: Vyškov
Tak jsem přešel z verze 2.0.1.7 na 2.0.2.0 a hned nastali problémy. Za prvé budu muset znovu napípat všechny modely, ale to beru udělám to znovu a lépe (snad). Problémy mám ale s hláškami telemetrie, pokud ve SF nastavím Hlásit Alt (stop za sekundu)
Hlásit RSSI (stupnů farhaita). Prostě to hlásí nesmysly, nastaveno (Evropa, Czech, Metrické) nevíte někdo kde je chyba?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.03.2017 22:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 140
Žeby nahrát nové hlášky.

_________________
Frsky HORUS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.03.2017 22:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jiste, kazda vetsi verze ma svuj obsah SD

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.03.2017 18:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 269
Bydliště: Brno venkov
Ahoj lidi. dá se na Taranisu X9D+ nastavit, aby hlásil nepřítomnost telemetrických čidel? Například senzoru napětí nebo výškoměru?
Zkoušel jsem to udělat následovně, ale bez úspěchu.

*Když CELL = 0V, sepni L1* ... Taranis mi sice hlásí že je 0V (přes "hlásit" CELL), ale na logický spínač to vliv nemá.

Jde mi o to, abych neposlal do vzduchu letadlo s nepřipojeným napěťovým čidlem... už se mi to párkrát stalo.

Máte někdo nápad?

díky
*J*

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.03.2017 20:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.12.2010
Příspěvky: 132
Bydliště: Vyškov
RCStudio píše:
Jiste, kazda vetsi verze ma svuj obsah SD
jarda19 píše:
Žeby nahrát nové hlášky.


To mě napadlo, ale Companion nabízí ke stažení jen pár let staré tak kde jsou nové?


Přílohy:
Bez názvu.png
Bez názvu.png
[ 18.28 KiB | Zobrazeno 1107 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.03.2017 23:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 140
http://www.opentx.cz/index.php/Zvukov%C ... enTx_audio

_________________
Frsky HORUS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.03.2017 1:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1881
....."už se mi to párkrát stalo".....

a co takhle předletová kontrola? Podívat se na Taranise, co telemetrie ukazuje.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.03.2017 9:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 269
Bydliště: Brno venkov
Já vím, předletová kontrola. Já jsem ale takový hračička, no....

Už jsem na to asi přišel.
Sepni L1, když CELL je větší než 0 .... (Normální provozní stav)
Hlásit "alarm" když je opak L1 (negace), to znamená kdykoliv, když senzor nic neukazuje.

:-)

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.03.2017 9:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Pokud si nastavim, ze nejaka hodnota se bude hlasit opakovane pod danou mez tak me preci trkne ze slysim po 5s 0V a ne treba 12V.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1529 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 98, 99, 100, 101, 102  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: MomoBrut a 19 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz