Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1529 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 14.03.2017 3:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 924
Bydliště: MidWest of Ireland
Prosim nekoho o radu. Uz asi 2 tydny se trapim s problemem se zobrazenim telemetrie na Taranisu.
Problem je s proudem. Curr se mi zobrazuje spravne, ale Curr+ mi vzdycky po letu ukazuje 822,2A . Tim padem take Power+ ukazuje silene velke cislo. Uz si nevim rady. Vsechny kabliky stokrat zkontrolovane. Proudovy senzor mam FAS100. Proste behem letu to na okamzik vyskoci vzdy na 822,2A a tim padem to pak ukazuje Curr+ 822,2A. Jinak mam overeno, ze proud ve skutecnosti mam tak kolem 7 az 8 A pri cestovnim letu a max pri plnem plynu 23A


Přílohy:
20170314_010246.jpg
20170314_010246.jpg
[ 71 KiB | Zobrazeno 1187 krát ]

20170314_010314.jpg
20170314_010314.jpg
[ 63.62 KiB | Zobrazeno 1187 krát ]


_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 14.03.2017 9:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.11.2012
Příspěvky: 105
Bydliště: Praha
Ahoj všichni,

pořídil jsem si vysílač Taranis Plus (X9D+) a k němu přijímač Frsky X8R, který jsem instaloval do heli Assault 700 DFC, ve kterém jako bezpádlovou jednotku používám Spirit PRO.
A teď k mému problému.
Pokud se týká zisku gyru, mám Spirit s přijímačem propojen z AUX1 do 5. kanálu přijímače 3-žilovým kablíkem, což vyplývá z manuálu ke Spiritovi. Zde by snad chyba být neměla, orientaci obou konektorů mám správně.
Na vysílači v monitoru je u 5. kanálu vidět zisk od 0% do +100%, pokud aktivuji záchranu, tak na monitoru je patrná změna rozsahu na -100% - 0%, z čehož usuzuji, že by to takto mělo být v pořádku. Nicméně do gyra se tato informace prostřednictvím přijímače vůbec nedostane, prostě to nedělá nic.
Bohužel nemohu přijít na to, v čem dělám chybu.
Nemáte s tím někdo zkušenost, jsem z toho již docela bezradný.

Děkuji všem za reakce.

Mirek

_________________
Hughes 500 (T-Rex 500 DFC PRO), Spirit, Taranis
Bölkow BO-105 Red Bull - zatím ve stavbě


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.03.2017 9:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.11.2006
Příspěvky: 263
Bydliště: Plzen
Pokud mas na monitoru zmenu, tak musi byt na prijimaci zmena take. Bud na ten paty kanal pripoj servo, nebo si spirita spoj s pocitacem a koukej zda se neco na te petce deje.
ps. srovnani rozsahu kanalu jsi ve spiritu delal?
me vychazi pro -+100% spirita cca +-80% horuse(jedu pres SBUS, mozna je tam drobny rozdil oproti pwm z klasickych kanalu)

_________________
Pletuchy
s Horusem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.03.2017 9:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.11.2012
Příspěvky: 105
Bydliště: Praha
nemox píše:
Pokud mas na monitoru zmenu, tak musi byt na prijimaci zmena take. Bud na ten paty kanal pripoj servo, nebo si spirita spoj s pocitacem a koukej zda se neco na te petce deje.
ps. srovnani rozsahu kanalu jsi ve spiritu delal?
me vychazi pro -+100% spirita cca +-80% horuse(jedu pres SBUS, mozna je tam drobny rozdil oproti pwm z klasickych kanalu)


Ahoj,

dík za rychlou reakci.
Spirita jsem propojil s PC, ale na 5. se nic nedělo.
Přednesl jsem problém i na fóru Spirit a Tomáš mi poradil propojit přijímač se Spiritem přes S-BUS, chci to zkusit.
Jinak rozsah kanálů mi vychází +/- 78%, takže to mám obdobné jako ty.
Jinak s tím servem je problém, nemám totiž další vysokonapěťové servo, protože v té 700 je používám, ale věřím tomu, že tím S-BUS se to vyřeší :-)

Mirek

_________________
Hughes 500 (T-Rex 500 DFC PRO), Spirit, Taranis
Bölkow BO-105 Red Bull - zatím ve stavbě


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2017 9:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.11.2012
Příspěvky: 105
Bydliště: Praha
Ahoj,

tak včera jsem provedl propojení přijímače Frsky se Spiritem prostřednictvím S-BUS, přenastavil jsem ve Spiritovi typ přijímače a nastavil kanály pro jednotlivé funkce a ono to najednou začalo fungovat :-)
To je fakt neskutečné, záchrana funguje korektně, což je patrné jak z diagnostiky, tak i pohledově.

Takže děkuji Tomášovi (Spirit) za radu, která 100% zafungovala.

Zdraví Mirek

_________________
Hughes 500 (T-Rex 500 DFC PRO), Spirit, Taranis
Bölkow BO-105 Red Bull - zatím ve stavbě


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2017 13:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 924
Bydliště: MidWest of Ireland
eddiex píše:
Prosim nekoho o radu. Uz asi 2 tydny se trapim s problemem se zobrazenim telemetrie na Taranisu.
Problem je s proudem. Curr se mi zobrazuje spravne, ale Curr+ mi vzdycky po letu ukazuje 822,2A . Tim padem take Power+ ukazuje silene velke cislo. Uz si nevim rady. Vsechny kabliky stokrat zkontrolovane. Proudovy senzor mam FAS100. Proste behem letu to na okamzik vyskoci vzdy na 822,2A a tim padem to pak ukazuje Curr+ 822,2A. Jinak mam overeno, ze proud ve skutecnosti mam tak kolem 7 az 8 A pri cestovnim letu a max pri plnem plynu 23A


Prosim snazne... vazne nikdo nema zadny napad co by mohlo byt duvodem tech problemu?

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2017 13:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Zkus zapnou filtr u daneho senzoru

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2017 15:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 924
Bydliště: MidWest of Ireland
Aha, no to jsem nezkusil jeste, protoze netusim co to znamena... Co to znamena? haha prosim....

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2017 15:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 924
Bydliště: MidWest of Ireland
Ucinil jsem ohledne toho problemu jedno zjisteni... Udelal jsem pozemni test.
Upevnil jsem ero na zemi a pridaval plyn - jako ze jsem simuloval let. Vetsinu casu mam plyn tak asi na 50%. Proud ukazuje celkem duveryhodne a ejhle. Onech zahadnych 822.2A tam naskocilo vzdy jen na chvilicku a to temer presne pri 50% poloze plynove paky. A musel jsem to fakt "nahmatavat" po desetinach milimetru tou pakou. Ale uplnou jistotu nemam, mozna to byla jen nahoda...
Dnes litat nepujdu, ale pozemni test udelam s tim filtrem. Zatim dekuji, dam vedet.

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2017 21:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2010
Příspěvky: 1068
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
Prosil by som o radu. Menil som cele pc a odvtedy mi nechce v OpenTX Companion nacitat Taranis. V spravcovi zariadeni je vsetko nainstalovane, ziadne problemy nehlasi, ale pri komunikacii s programom mi hlasi ze vysielacka nebola najdena.
Na starom pc mi vsetko fungovalo a rovnako aj na starsom notebooku to funguje normalne.
Taranis sa nehlasi ani ako mass storage, hoci v spravcovi medzi diskami mam vnutornu pamat aj SD kartu nainstalovanu a nehlasi ziadny problem.
Skusal som ako usb 2.0 tak aj 3.0.
Vie niekto poradit, ako to spojazdnit ?
Zakladna doska je Z97 Extreme4.
Diky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2017 21:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Kablik?

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2017 21:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4378
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
chyba ..........


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2017 22:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2010
Příspěvky: 1068
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
Kable som skusal menit, ale stale ten isty problem.


Přílohy:
Taranis.PNG
Taranis.PNG
[ 248.36 KiB | Zobrazeno 858 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2017 23:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5058
Bydliště: CA
eddiex píše:
Prosim nekoho o radu. Uz asi 2 tydny se trapim s problemem se zobrazenim telemetrie na Taranisu.
Problem je s proudem. Curr se mi zobrazuje spravne, ale Curr+ mi vzdycky po letu ukazuje 822,2A . Tim padem take Power+ ukazuje silene velke cislo. Uz si nevim rady. Vsechny kabliky stokrat zkontrolovane. Proudovy senzor mam FAS100. Proste behem letu to na okamzik vyskoci vzdy na 822,2A a tim padem to pak ukazuje Curr+ 822,2A. Jinak mam overeno, ze proud ve skutecnosti mam tak kolem 7 az 8 A pri cestovnim letu a max pri plnem plynu 23A

Pokiaľ pozeráš hodnotu Curr+ - to je zobrazenie najvyššej hodnoty ... špičky...
Ak pozeráš špičkovú hodnotu - musíš urobiť reset po zapnutí celej sústavy...
Ak chceš sledovať prúd... potom si nastav Curr (bez plus) v telemetrii si zapni filter.. a malo by byť po probléme...
EDIT filter filtruje krátke špičky....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 16.03.2017 2:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 924
Bydliště: MidWest of Ireland
Vdaka Lubo. To viem, ze Curr+ je najvyssia hodnota a Curr aktualna hodnota.
Ale tych 822.2A nieje ziadna spicka. Spicku tam mam realne dakych 25A. Keby to bolo 800A, tak mi zmizne cely bixler ... :D
To musi byt daka chyba.
Dnes som sa nedostal ku tomu, ale zajtra to skusim s tym filtrom..

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1529 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz