Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 108 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 04.09.2017 14:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2524
Obrázky: 1
Jak psal tomashr = páku pustím do neutrálu. Když to nejde, tak se ani náhodou nesnažím na trim sahat.
Pravda byli borci co TRIMOVALI pro jemné korekce. Po té co si nastavili exp. průběh, tak tu metodu opustili.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 04.09.2017 15:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 296
Bydliště: Brno
OK, já jen jestli něco nedělám špatně. U mini arrow jsem to měl tak, že model po puštění kniplu šel hodně dolů a trochu do strany. Určitě ne tak, abych byl schopen přehmátnout na trim a něco s tím dělat. Tak jsem prostě přistál, od oka ten trim posunul, a letěl znovu. Ale přemýšlel jsem, jestli něco nedělám špatně, protože když jsou všelijaká videa na youtube se zálety nebo představením různých modelů, tak tam všichni trimují za letu.

_________________
Sky Surfer 1400, FT Mini Arrow, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 04.09.2017 15:27 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7908
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
I to trimováni se chce naučit a mít v tom jistotu. Řídím pultovku a taky pouštím knypl.
U pyloňáku, který létá cca 280km/h jsem se naučil trimovat v zatačce, kdy (protože tahám) se mi uvolní palec na trimování.

Jinak souhlas s Tomashr, když je to hodně zlé, tak v klidu přistát a doladit na zemi. Nebojovat. Kdo utíká dnes, může utíkat i zítra. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 04.09.2017 15:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 296
Bydliště: Brno
Třeba u Sky Surfera to jde - ten když je nevytrimovaný tak prostě trochu klesá, trochu houpe, nebo trochu zatáčí. Ale Mini Arrow nemá v podstatě žádné vzepětí, takže když se má trimovat zatáčení, tak se prostě po puštění kniplu naklání, naklání, až spadne. A to třeba během dvou-tří vteřin, což knipem bez problémů uřídím (a pokud bych ten knipl nepustil, tak v zásadě ani nevím, že to je třeba trimovat), ale přehmátnout na trim mi nešlo.

_________________
Sky Surfer 1400, FT Mini Arrow, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 13.09.2017 17:12 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2010
Příspěvky: 16
Ahoj nedokázal by někdo udělat propojovací kabel do kompu abych si do vysílače mohl nahrát alternativní firmware 10 ch? Nebo někdo (vím již jsem se jednou ptal)kdo by byl schopen tem firmw. 10 chanel mi nahrát a byl by z Prahy?Samozřejmně dojedu a zaplatím.
Děkuji a přeju hezký den David O


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 19.09.2017 18:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3887
To nahrání je tak na minutu, klidně bych to udělal, odkud v Praze jsi?
Upozorňuji, že se obvykle zlikvidují paměti, takže nastavení modelů si to chce předem poznamenat a pak je třeba napípat znova.
Mám na mysli upgrade klasické FS-i6 na 10ch, tedy vlastně něco jako má i6X rovnou v základu...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 19.09.2017 19:09 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2010
Příspěvky: 16
Ahoj já jsem z Prahy 4 konkretně Cholupice(to je hned vedle letiště Točná) ale dojel bych v podstatě kamkoliv.Pro mě by bylo nejlepší všední den věčer(po 18 hod) nebo víkend. Ale samozřejmě bych se přizpůsobil.Nerad bych někomu kazil víkend.
Kdyby jsi mi to mohl přehrát byl bych moc rád.Když tak pošli nějaký kontakt (do SZ) a já se ozvu.
Zatím děkuju David O


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 22.09.2017 21:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 296
Bydliště: Brno
Tak @milagros mě upozornil, že existuje nový alternativní firmware k i6:

https://github.com/qba667/FlySkyI6

Má to spousty konfigurovatelných věcí, podporuje to všech 14 kanálů, které podporuje rádiový protokol, daleko víc senzorů, lépe konfigurovatelné baterky, atd. Na všechny senzory jde nastavit alarm (ale celkově jen 3 alarmy), tak jsem zvědavý, jestli z toho nějak půjde udělat například vario.

Autoři dokonce objevili nepoužitý pin na procesoru uvnitř i6, a zapodporovali připojení dalšího přepínače na tento pin.

_________________
Sky Surfer 1400, FT Mini Arrow, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 24.09.2017 8:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.6.2014
Příspěvky: 30
Bydliště: Spytihněv
Ahoj prosim o radu jak se zapojuje prijimač FS-iA6?Kam se zapojuje regulator?Letadlo nemam a chci odzkoušet funkčnost vyslilače na regulatoru a servu co mam na aute.Mohu sparovat přimo přes připojení regulatoru?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 24.09.2017 11:07 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 59
Zdárek,na BIGHOBBY máš český návod i s obrázky kam co zapojit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 24.09.2017 11:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.6.2014
Příspěvky: 30
Bydliště: Spytihněv
DIiky to jsem videl ale to je zapojeni z baterii a ne z BEC obvodu zda se nepletu.
dratek píše:
Zdárek,na BIGHOBBY máš český návod i s obrázky kam co zapojit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 24.09.2017 12:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 296
Bydliště: Brno
iA6-B má tuším napájení 4-8.4 V. Normální je napájet to z BEC regulátoru stabilizovanými pěti volty, ale asi to snese i něco jiného. Většina serv ale nikoliv, takže stejně se těm 5 V v praxi nevyhneš. Já jsem si udělal takový minizdroj pro experimentování na stole - vzal jsem regulátor 5V/2A z Číny asi za třicet korun, k tomu jsem připojil dvoučlánek Li-Ion 2x 18650, a na výstup dal servokonektor.

iA6-B má všechny + propojené a všechny - propojené, takže je jedno, na který kanál se připojí napájení. Ale samozřejmě pozor na přepólování, jina unikne tovární magický kouř a přestane to fungovat (vyzkoušeno :-)

_________________
Sky Surfer 1400, FT Mini Arrow, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 25.09.2017 9:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3887
YenyaKas píše:
Tak @milagros mě upozornil, že existuje nový alternativní firmware k i6:

https://github.com/qba667/FlySkyI6

Má to spousty konfigurovatelných věcí, podporuje to všech 14 kanálů, které podporuje rádiový protokol, daleko víc senzorů, lépe konfigurovatelné baterky, atd. Na všechny senzory jde nastavit alarm (ale celkově jen 3 alarmy), tak jsem zvědavý, jestli z toho nějak půjde udělat například vario.

Autoři dokonce objevili nepoužitý pin na procesoru uvnitř i6, a zapodporovali připojení dalšího přepínače na tento pin.


Zkoušeli jste to někdo v reálu? Flash v pohodě, ale musím říct, že jsem například nastavení Timeru moc nepochopil a přišlo mi to celé trochu zmatené. Nakonce jsem se pro jistotu vrátil ke klasickému 10ch mod, mám i6 spíš na hraní a nepotřebuji ji využívat "na doraz".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 25.09.2017 12:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 296
Bydliště: Brno
Jo, mám to nainstalované, ale zatím jsem to úplně do detailů nezkoušel. Timer nepoužívám, všude mám telemetrii a alarm na nízké napětí baterky. Na první pohled viditelná změna je, že to kromě vybraných tří senzorů ukazuje ještě natvrdo sílu signálu. A jde tam nastavit alarm na Tx baterii i Rx int a Ext. A jsou tam pojmenovaná další čísla typů senzorů, takže to pak ukazuje i správné jednotky.

_________________
Sky Surfer 1400, FT Mini Arrow, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 26.09.2017 17:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 201
Flashnul jsem na 10ch. firmware pro klubového kolegu hlavně kvůli timeru, ale netuším jak stopky spustit.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 108 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CakeRC, prtka, slowake a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz