Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 108 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 01.08.2017 7:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 14.6.2016
Příspěvky: 72
Bydliště: Kladno
mracek25 píše:
Jestli je levnejsi varianta propojeni budu rad za navod ci odkaz.

Za 20 Kč se dá vyrobit kablík do mikrofonního vstupu PC - viz příloha. Pak stáhnout program Smart Propo Plus, který simuluje herní ovladač a pak letecký simulátor. Výborný a velmi realistický je simulátor od Multiplexu, bezplatná verze má ale jen některé modely. Nebo RC Desk Pilot, ten má modelů více, ale je méně realistický.

Video simulátoru Easy Staru je na http://www.svobodanet.cz/data/Sim3-SkyScout.mp4 , to vrčení je modulace, zeslabte si zvuk. Video je trhané, PC nestíhal nahrávat, sám simulátor je krásně plynulý.
Trochu složitější bylo správné nastavení Smart Propo Plus a simulátoru od Multiplexu, podrobně vše popisuji na https://premsvo.wordpress.com/multi-flight-simulator/ .

Řešení co popisuje YenyaKas bude asi kvalitnější, mikrofonní vstup PC tam zanáší rušení. Ale na programování microcontroleru jsem si netroufl a tak jsem zvolil blbovzdornou variantu.
Potvrzuji shodnost Flysky FS-i6 a Turnigy TGY-i6, já mám Turnigy a kupuji k tomu přijímače Flysky. I nejmenší a nejlevnější FS-IA6 hlásí chyby radiového přenosu a lze upravit na měření napětí baterky v letadle, to je fakt užitečné.


Přílohy:
Schema-cousx.jpg
Schema-cousx.jpg [ 41.28 KiB | Zobrazeno 874 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 01.08.2017 11:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Taky jsem používal mikrofonní vstup, ale bylo to trochu zarušené a občas vypadávalo. Pak jsem našel na netu projekt ppm2usb, není to za dvacku, ale já to bral že si můžu i zavyrábět a funguje parádně, na turnigy 9x i Pelikánovic cadetu, připojuji obyč audio kabelem jack-jack. Navíc jde vyrobit lehkou úpravou z USBasp.

Odesláno z mého Redmi 3S a podpis odstraním


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 15:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.6.2014
Příspěvky: 30
Bydliště: Spytihněv
Takovej napad jde propojit ovadat od PS4 s pc a pouzit jako ovladac simulátoru?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 07.08.2017 10:40 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 14.6.2016
Příspěvky: 72
Bydliště: Kladno
mracek25 píše:
Takovej napad jde propojit ovadat od PS4 s pc a pouzit jako ovladac simulátoru?

Vyzkoušel jsem Gamepad Logitech https://www.czc.cz/logitech-cordless-ru ... 77/produkt , ten funguje u Multiplexu i RC Desk Pilot, PS4 bohužel nemám.

Gamepad Logitech se ale nehodí pro simulaci ovládání modelů: kniply jsou malé, velice citlivé, nejdou trimovat. Plyn (pravý joystick) nemá aretaci a pružinka ho vrací do středu. Asi by šel upravit, ale mám ho jen půjčený a používal jsem ho pro testování.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 14.08.2017 8:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 293
Bydliště: Brno
Nemáte někdo i-bus senzory pro FlySky, které byste mohli na pár dní zapůjčit? Čidlo napětí, otáček, případně i to nové čidlo tlaku/výšky. Potřeboval bych ověřit, jak přesně to komunikuje. Jsem schopen z mikrokontroleru komunikovat protokolem IBUS, ale potřeboval bych doladit kompatibilitu:

- pokud se tváří jako čidlo externího napětí, jsem schopen posílat napětí, vysílačka je registruje, ale na displeji zobrazí ikonku prázdné baterky a příslušným způsobem i pípá.

- umím vracet tlak/výšku/maximální výšku, ale zobrazuje to jen jako číslo. Tohle je zřejmě tím, že firmware i6 nemá podporu pro senzor tlaku, má to až i10. Nicméně autoři 10kanálového firmwaru už na tom pracují, tak bych rád svůj výškoměr zkompatibilnil s tím "oficiálním". Nejlépe tak, aby to pak šlo použít i jako vario.

_________________
Sky Surfer 1400, FT Mini Arrow, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 19:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.5.2017
Příspěvky: 120
Bydliště: Nymburk
Nevíte někdo jestli jde na FS i6X čeština? nikde jsem ji nenašel ( ano, zvládnu to i v anj, jen jestli něco takového existuje)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 21:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Páni, dve otázky:
1, neexistuje pre FlySky FS-i6X nejaký klon OpenTX?
2, pre RX FS-iA6B je nejaká možnosť rozšíriť počet kanálov?
Vďaka.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysilač +přijímač do 3500,-
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 7:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.5.2017
Příspěvky: 120
Bydliště: Nymburk
Jde na i6X nějak čeština?? ( ano v anj je to v pohodě, jen jestli to existuje)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 7:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 293
Bydliště: Brno
1. OpenTX myslím neexistuje, to MCU v FS-i6 je příliš malé.

2. FS-iA6B má 6 jednokanálových výstupů pro serva napřímo, první kanál může být nakonfigurovaný jako 6-kanálový PPM výstup. Zaznamenal jsem snahy o úpravu firmwaru RX na víc PPM kanálů, ale nepotřeboval jsem to, tak nevím. Nicméně FS-iA6B má ještě digitální výstup (S-Bus), a do něho leze 14 kanálů (ověřeno, zkoušel jsem to). Takže pokud jsi schopen těch víc kanálů zpracovávat jako S-Bus (třeba do nějakého flight kontroleru), můžeš mít víc. 14 kanálů je myslím limit toho jejich rádiového protokolu, takže víc tam technicky nejde dostat.

_________________
Sky Surfer 1400, FT Mini Arrow, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 10:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Lebo našiel som nejaký pokus o portáciu OpenTX na FlySky i6, ale nič viac
https://github.com/opentx/opentx/wiki/F ... evelopment
Vďaka za odpoveď.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 22:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16024
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Zvládne FS i6X pomocí mixů řízení pásového vozidla jedním křížovým ovladačem?
Předpokládám obousměrné regulátory, knipl v neutrálu = vozidlo stojí; knipl dopředu = vozidlo jede, knipl dopředu a do strany = jeden motor ubírá, druhý přidává... dozadu to samé. Knipl uprostřed a jen do strany = vozidlo se točí na místě - jeden motor dopředu, druhý dozadu...
:idea:

P.S. Prosím nekomentovat stylem "udělej to jako dva rajčáky"... druhý křížový ovladač prostě bude na něco jiného.
(toto upozornění platí hlavně pro ufona13)

edit: Vždyť to je vlastně standardní mix pro deltu/samobrko... nebo motýl ocasní plochy...
jooo, ráno moudřejší večera :)

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 31.08.2017 7:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 293
Bydliště: Brno
Jojo, to je normální elevon mix, přičemž i6 toto má předdefinované jako samostatný režim, takže to ani nezabere žádný ze tří "normálních" mixů.

_________________
Sky Surfer 1400, FT Mini Arrow, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 31.08.2017 11:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2520
Obrázky: 1
V Tail, fs-i6. Buď (rudder and elevator - Mode 4) nebo (ailerons and elevator - Mode 2) .
Pro změnu na Mode 1 / 3 (plyn vpravo), u FlySky FS-i6 je nutno demontovat a prohodit křížové ovladače


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 03.09.2017 20:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 293
Bydliště: Brno
Jak trimujete modely? Já jsem zjistil, že asi s FlySky i6 nemám dost rukou na trimování modelu za letu: řídím palci, a na trimy prostě nedosáhnu. Ledaže bych pustil levou rukou všechno a hrabal do pravé strany. Jak to děláte?

_________________
Sky Surfer 1400, FT Mini Arrow, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 04.09.2017 12:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3881
Trochu nechápu, jek to myslíš - když trimuju, tak pustím knypl, přehmátnu na trim a trimuji tou rukou, kterou řídím (taky palcem), pohoda.
Stejně pro normální trimování ve smyslu doladění drobné odchylky potřebuješ mít knypl v neutrálu...

Při nějaké "katastrofě", kdy třeba model po uvolnění knyplu jde prudce do přemetu, naopak vřele doporučuji vůbec netrimovat a co nejrychleji přistát a doladit až na zemi (vůbec nesouvisí s typem rádia, platí obecně)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 108 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz