Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 19.04.2020 23:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.3.2020
Příspěvky: 37
Obrázky: 1
FS2A by asi na samokřídlo mohlo stačit, ale bylo by to na hraně ...jen mě zaráží, že ti to nejde zprovoznit :D nerad bych kupoval něco co nemusí fungovat :D
ještě další varianta by mohla být iA4B, ale ten má zas výstupy kolmo což je taky nic moc na zapuštění do křídla...
...pak mě napadá už jenom okleštit přijímač a udělat si konektory jak by bylo potřeba, ale do toho se nám asi chtít nebude doma...asi možná zkusíme nějak tu FS-iA6B napasovat, ale to taky bude porod...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 20.04.2020 6:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2007
Příspěvky: 514
Bydliště: Brno
YenyaKas píše:


Tenhle mam doma taky, podivej se jestli nemas u modelu(RX) nastavene PPM/iBus misto PWM/iBus s i6X mi funguje.
A nebo je nekde studenak.

_________________
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2020 18:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1202
Bydliště: Brno
Tak ne, funguje to. Vyzkoušel jsem i vysílačku se standardním FW, a chová se to stejně.

Trik je v tom, že vysílačka sice píše "RXbinding..." a nic dál, ale ve skutečnosti už je spárovaná. Takže po vypnutí a zapnutí už s RX normálně komunikuje. Co mě zmátlo je, že s přijímačem FS-iA6B to téměř hned napíše druhý řádek "Binding OK" a pokračuje. Možná je to rozdíl mezi přijímačem s telemetrií a bez.

@Blurcak: nastaveni PWM/IBus bylo jedno z prvních, co jsem kontroloval.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2020 19:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 464
Bydliště: Blansko
cau na kolik voltu mas nasteveny alarm ktery hlasy vybite baterie v ovladaci?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2020 19:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1202
Bydliště: Brno
4.5 V

Stalo se mi u nové i6 i teď u další co má syn, i u nějaké tady co mi někdo psal SZ, že napětí baterky padalo dost rychle do alarmu. Ve všech třech případech za to mohly staré a příliš měkké nabíjecí NiMH baterky. Po výměně za novější eneloopy problém zmizel.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2020 19:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1202
Bydliště: Brno
Potřebuju pomoct s dohledáním staršího příspěvku:

Mám mlhavý dojem, že tady někdo před časem psal, že se mu rozbíjí konfigurace modelu číslo tuším 12 nebo 13 když někde něco změní. Tehdy jsme to dohledali, že chyba je ve FlyPlus firmware, že si rozšířená data (subtrimy dalších 8 kanálů a podobně) ukládá někam na konec paměti, aniž by snížil limit na počet modelů. V tomto vlákně jsem to ale nenašel - umíte někdo hledat líp?

Připravil bych nový bulld FlyPlus firmwaru, kde bych rovnou ten počet modelů omezil na správnou hodnotu. Ale nevím jestli je ta hodnota 12, 13, nebo jak přesně. Nepamatujete si někdo, kde se o tom diskutovalo?

Díky.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 02.05.2020 23:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1202
Bydliště: Brno
Tak o tom přepisování modelů se psalo na RCgroups. Pingnul jsem spoluautora firmwaru, a už by to mělo být opraveno (limit je teď 14 modelů). Poslal jsem mu ještě pár dalších oprav/úprav:

- u nového modelu mít limit pro spínání časovače 1100 (o kousek nad vypnutým motorem, což je 1000), aby člověk nemusel dlouze ručně klikat od 0 do těch cca 1100

- oprava problému, kdy u časovače nešlo vypnout jednou nastavené HOLD

- pípání alarmu časovače jen prvních 10 sekund po překročení času, aby člověk nemusel poslepu hledat, kde je tlačítko Cancel, kterým se resetuje časovač (a taky aby časovač na konci ukazoval skutečný čas letu/motoru, i když byl překročen limit)

- vario s odlišením zvuků klesání a stoupání ještě víc než jen rozdílem frekvencí (při klesání jsou dva zvuky za sebou bez mezery, při stoupání je mezi nimi krátká mezera; přijde mi to výrazně slyšitelnější)

Vyrobil jsem postup instalace, aby to člověk nemusel lovit po několika zdrojích - zatím zde: https://github.com/Yenya/FlySkyI6/wiki/Install (pokud máte někdo chvíli času a umíte anglicky, prosím o kontrolu, jestli je to čitelné a pochopitelné).

Na úpravě dokumentace budu ještě pracovat. Předpokládám, že Kuba pak v brzké době vydá novou oficiální verzi FlyPlus firmwaru.

Pokud ještě víte o nějakých neoptimálnostech ve firmwaru 1.7.5, teď je dobrá doba se ozvat, abych se na to případně podíval a zkusil zařídit opravu.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 03.05.2020 20:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2007
Příspěvky: 514
Bydliště: Brno
Doplnil bych velkym tlustym, ze se jedna o FW puze pro I6 ne I6X :)

Jo jinak pro majitele I6X nahodou jsem narazil na tohle
https://github.com/Cleric-K/FlySky-i6X_Firmware_BugFix

Zatim jsem neupdatoval, ale asi to bude duvod proc I6X nebyla pouzitelna na PWM ovladani samokridla se zapnutym mixem pro rizeni kridelek obema kniply.
A proc plyn hlavne na mikrokopterach stal za starou belu.

_________________
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 03.05.2020 21:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1202
Bydliště: Brno
Jo, máš pravdu. Ono je trochu matoucí, že je společné vlákno pro i6 i i6X.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 04.05.2020 9:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2007
Příspěvky: 514
Bydliště: Brno
Tak vecer sem neodolal a updatl I6X bugfixem a prijmac (Flysky-FS2A-4CH-AFHDS-2A-Mini-Compatible-Receiver-PWM-Output) ktery jel mizerne s mixem ted funguje ok.

_________________
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 07.05.2020 22:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1202
Bydliště: Brno
Vypustil jsem ven novou verzi firmwaru pro FlySky FS-i6:

FlyPlus 1.7.6 https://github.com/qba667/FlySkyI6/releases/tag/1.7.6

A snažil jsem se všechny vlastnosti oproti standardnímu firmwaru zdokumentovat do wiki:

https://github.com/qba667/FlySkyI6/wiki

Tak třeba to někomu k něčemu bude.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 20.05.2020 20:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11356
Bydliště: praha 5
Ahoj, dnes jsem si koupil u Hnízdila tento vysílač na menší sranda modely, byl v modu 2, tak jsem to snad dobře včetně přenastavení modu v menu přehodil do modu 1, co mi ale neni uplně jasný, když mám dvouservové křídlo, ve směru letu levé křidélko 6 kanál, pravé křidélko 1 kanál, neumím to ale rozchodit jinak, než přez jeden ze tří volných mixu--kdy k prvnímu kanálu přiřadím šestý.

chodí mi to, ale třeba to řeším blbě---jakýsi návod k tomu mám--bohužel dnešní klasika stylu pokud ten vysílač spolknete, vyvolejte zvracení a vyhledejte lékařskou pomoc.

ještě se samozřejmě plácám v letových režimech --křidélka nahoru-- rychlost--křidélka termika, křidélka co by brzdy na přistání, něco už se pokouším řešit vrtačkou a pájkou, třeba to ale v tom menu někde je, bohužel vím prd kde, návod opravdu nic mnoho a hrabání stylu pokus omyl taky nic mnoho, abych se dostal k variantě kdy nemusim 2 servové křídlo řešit přez volný mix.

tak kdyby někdo věděl, budu samozřejmě rád.

ještě jeden dotaz, jsou ty 6 kanálové park fly přijímače s nějakým rozumným dosahem?

mám to ted aktuálně na epp hydrovětroně 1,3m , počítám létání tak max 300m od sebe.

nechce se mi tam dávat ten telemetrický přijímač s bambulema na anténách


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 21.05.2020 10:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1202
Bydliště: Brno
Ano, použití mixu pro zkopírování Ch1 do Ch6 je standardní řešení. Letové režimy třeba přes třípolohový přepínač a dalšími dvěma mixy přičíst k Ch1 a Ch6. Přesně tohle nastavení jsem o pár stránek výš posílal do tohoto vlákna.

Druhá možnost - pokud třeba mám křidélka po celém rozpětí a chtěl bych třeba snap-flaps (souhlasné řízení obou křidélek proti pohybu výškovky), tak je možnost získat další "jakoby mix" tím, že křidélka zapojím jako elevony (Ch1 a Ch2), a mixem vykopíruju výškovku třeba do Ch5. A dalším mixem k té výškovce přidám sklápění celé odtokovky. Takhle to mám na větroni Kaze, taky jsem do tohoto vlákna psal kompletní nastavení.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 21.05.2020 20:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11356
Bydliště: praha 5
YenyaKas píše:
Takhle to mám na větroni Kaze, taky jsem do tohoto vlákna psal kompletní nastavení.



Ahoj a díky, já ten vysílač koupil včera a plán byl to bleskurychle zprovoznit a dnes ráno odjezd bo do soboty mám volno a počasí zatím v poho.

nic méně jsem tedy šel cestou pro dvouservové křídlo klasického modelu kanál 1/6 přez první mix aktivovat tedy druhé křidélko--6 kanál --v druhém mixu přez potenciometr --VRA--ovládání odtokovky, tady ten poták jsem potunil o mikrospínač pro cvakací vyklápění křidélek pro přistání a na třetím mixu mám kompenzaci k ohýbací odtokovce křídla, takže na sranda modely veliká spokojenost.

na ty otočné potáky jsem dobastlil z hliníkových táhel malé čepy, abych při manipulaci prstama cítil kam jsem přetočený a nemusel na to koukat,

aby byl vysílač na popruhu vyvážený jsem vyřešil provázkem vrtnutým hned před display---vychází to naprosto přesně a jednodušeji to myslím nešlo.

ještě bych chtěl dobastlit na křidélka a výškovku otočné potáky, které by fungovali jako trimy, mám to na výškovku na jiném vysílači a je to neskutečná pohoda bud pro epp modely, které se poruznu let od letu překrucují, nebo na serioznější modely, kdy je to dobrý pomocník při záletech, bo tím potákem se dá model v podstatě plynule řídit ---nemusím vubec řídit pákou té výškovky, ale odřídím si to tím potákem---v podstatě jako volantovou autíčkovou vysílačkou.

Honit ty neutrály digi trimem je peklo, bo je to pomalý a malý rozsah, tím potákem si rychle najedu neutrál letu a pak už mohu v poho přejít na řízení páčkama---po přistání už jen přenastavím hodnoty mimo nutnosti toho trimopotenciometru případně upravím vyvážení modelu.

Příloha:
P1100700.JPG
P1100700.JPG
[ 49.71 KiB | Zobrazeno 109 krát ]



Příloha:
P1100701.JPG
P1100701.JPG
[ 57.14 KiB | Zobrazeno 109 krát ]



Příloha:
P1100702.JPG
P1100702.JPG
[ 89.41 KiB | Zobrazeno 109 krát ]



Přílohy:
P1100701.JPG
P1100701.JPG
[ 57.14 KiB | Zobrazeno 109 krát ]

P1100700.JPG
P1100700.JPG
[ 49.71 KiB | Zobrazeno 109 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 21.05.2020 23:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1202
Bydliště: Brno
Potenciometr není dobrý v tom, že hodnota není uložená u modelu (na rozdíl od trimu a subtrimu). Ale jo, zálet Kaze jsem dělal stejně. Ale na běžný provoz pak už používám trimy.

Jinak já jsem si předělal VrA do levého horního rohu vysílačky zespodu tak, abych na něho akorát dosáhl ukazováčkem bez přehmatávání palce z levého kniplu. A samozřejmě jsem si na to vytiskl knoflík, na kterém jde snadno nahmatat střed a ještě má dva jinak tvarované výstupky na +/- 90°. Původní VrA jsem tam nechal nezapojený a přemýšlím, k čemu bych ho využil. Možná ke ztlumení reproduktoru?

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz