Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 232 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 28.04.2017 18:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 374
Bydliště: Blansko
zkousel jsem vse....ale nastaveni se me neudrzi.....normalne veskere nastaveni co letamje vpoho a udrzi se....taky to nechapu.
Muzes poslat odkaz na ten kabel i program?
Zvladne to i mene zkuseny uzivat?je nekde neco jako navod nebo podle ceho pak postupovat?
diky za info


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 29.04.2017 11:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 590
Bydliště: Brno
A jako jiná nastavení se udrží? Reverze serv, mixy, ...?

Já jsem prováděl upgrade přes FT232 modul (na ebay cca 5 dolarů plus měsíc čekání :-). Jestli to zvládne méně zkušený uživatel nedovedu posoudit - v počítačích se za až tak málo zkušeného nepovažuju a neodhadnu to - někdy mě méně zkušení uživatelé překvapí svými schopnostmi jedním směrem, někdy holt tím druhým.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 30.04.2017 8:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 374
Bydliště: Blansko
jo veskere dalsi nastaveni se udrzi a je vpoho......koukal sem na videa a prehrani softu myslim zvladnu vpoho.....

jen nemam kabel tak bych prave prijel do toho brna na prehrani...dikec....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 05.05.2017 10:34 
BAN - uživatel vyhozen z RCManie
BAN - uživatel vyhozen z RCManie

Registrován: 20.2.2017
Příspěvky: 20
Smazáno
TomasC


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 05.05.2017 15:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 590
Bydliště: Brno
Hele, @solcino, nejseš ty nějakej reklamní bot nebo jiný spammer? Já jsem si klikl na tvůj profil, a jsou tam akorát samé příspěvky s odkazama na banggood, a když si je tak zobrazím všechny pohromadě, tak to na mě fakt křičí SPAM velkýma písmenama:

search.php?author_id=20727&sr=posts

Registrovaný před pár měsíci, a ještě tady od tebe nebyl příspěvek bez odkazu na banggood o tom, co si všechno chceš koupit, co musíš mít a jak je bg levnější než kdosi jiný. Tušíte někdo, komu se tady má hlásit výskyt spammerů?

EDIT: už jsem našel - červený vykřičník vpravo dole u každého příspěvku. Nahlásil jsem.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 05.05.2017 15:51 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8316
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 303
Blog: Zobrazit blog (3)
Solcimo VYHOZEN. Díky za pomoc.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 05.05.2017 16:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 374
Bydliště: Blansko
moc dekuju za pomoc s nastavenim vysilajdy a prehranim softu uzivateli "YenyaKas"

Jinak pro priste vsem co budou chtit nastavovat failsafe tak se musi nastaveni jeste potvrdit tlacitkem OK a az pote ulozit dlouhym stiskem tl.CANCEL

jinak se nastaveni neulozi......ale v nastaveni ostatnich funkci staci jen nastavit hodnotu a potvrdit dlouhym CANCEL.....nemusi se mackat OK....to jen u toho failsafe......divny co.....

kazdopadne sem rad ze sme na to prisli :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 05.05.2017 21:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 590
Bydliště: Brno
Já jen upřesním, že pro konkrétní kanál se vybere jestli má ve failsafe být nějak nastavený (= On) a kniplem se nastaví příslušná hodnota, ta se potvrdí OK, a analogicky pro všechny ostatní kanály. A až pak nastavení všech kanálů dohromady se ukládá podržením Cancel. Je to trochu neintuitivní, že to uložení je vlastně až o jednu úroveň výš, ne u jednotlivých kanálů.

A teda takto se chová jak základní firmware, tak i 10ch modifikace z githubu.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 20.05.2017 15:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 590
Bydliště: Brno
[původně diskutováno tady: viewtopic.php?p=1361189#p1361189 - sem se to ale víc hodí, tak přesunuju diskusi sem]

Vyzkoušel jsem si, že umím vyrobit i-bus senzor různých veličin pomocí mikrokontroleru AVR. Momentálně posílám teplotu, výšku (na základě senzoru atmosférického tlaku, krátkodobě by to nemělo být nijak extra nepřesné), relativní výšku od startu, maximální výšku a externí napětí. Asi není problém přidat další veličiny, volných pinů na mikrokontroleru mám víc než dost.

Mám to udělané a nasazené, ale přemýšlím, jestli to mám i dokumentovat pro někoho dalšího. Měl by o tohle někdo zájem?

Hardware je SparkFun ProMicro (procesor ATmega 32U4), tlakový a teplotní senzor je Bosch BMP-180 (na desce GY-68 s vlastní regulací 3.3 V), napětí měřím obyčejným odporovým děličem a interním A/D převodníkem.

Případně pokud byste někdo měli nějaký nápad, co dalšího tam přidat, tak sem s ním. Přemýšlel jsem třeba o ovládání osvětlení modelu. Akorát by to chtělo číst stav nějakého dalšího servo kanálu, kterým by se tohle ovládalo. No a ATmega 32U4 má jen jeden sériový port, který mám už využitý na i-bus. Tak leda číst samostatný kanál pomocí PWM rozhraní.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 20.05.2017 18:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 590
Bydliště: Brno
Máte někdo senzor napětí pro FlySky? Já jsem si udělal svůj (viz výše), na Tx si můžu napětí správně zobrazit, ale ikonka baterky Rx na displeji se mi zobrazuje jako prázdná a bliká, a zřejmě se ani neaplikují limity, protože vysílačka nezačne při poklesu napětí pod limit pípat jakože alarm. A to ani když v konfiguraci vysílačky vyberu, že baterka je externí a kolik má mít článků.

Když nastavím baterku jako interní a použiju úpravu Rx ia6B pro čtení napětí baterky (prostřední pin v párovacím konektoru), tak se alarm spustí korektně.

Funguje vám alarm poklesu napětí u externího napěťového čidla?

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 21.05.2017 21:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 374
Bydliště: Blansko
cau ja mam ten externi senzor a pouzivam i kdyz sem to jeste nepouzil po tom upgradu na 10CH
jinak sem nenasatvoval zadny hodnoty a merim napeti jen na jednom clanku z baterie a pro ten clanek mam nastavene ve vysilajde mezni napeti pri kterem to ma pipat....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 21.05.2017 21:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 374
Bydliště: Blansko
jinak nejake obladani osvetleni bych taky uvital.
mam na modelu pridelavane ledky a normalne pres odpor napichle na servo konektrory a napajim je z prijimace. ale samo je nemuzu ovladat(vypinat)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 22.05.2017 13:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 590
Bydliště: Brno
milagros píše:
cau ja mam ten externi senzor a pouzivam i kdyz sem to jeste nepouzil po tom upgradu na 10CH
jinak sem nenasatvoval zadny hodnoty a merim napeti jen na jednom clanku z baterie a pro ten clanek mam nastavene ve vysilajde mezni napeti pri kterem to ma pipat....

Tak to někdy prosím vyzkoušej a dej vědět. U mě se to chová tak, že vidím vpravo nahoře ikonku baterky Tx, a pod ni prazdnou blikající ikonku baterky, která má u sebe buďto "Rx" neb "Ex" podle toho, jestli v menu "Rx settings" vyberu externí nebo interní baterku. Když ten externí senzor vyberu a nechám zobrazit na displeji, tak ukazuje správně. Jen se to nepromítá do té ikonky a do zvukového alarmu.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 22.05.2017 20:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 374
Bydliště: Blansko
OK snad zitra....dneska me jeste pro zprovozneni chybel konektor :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 23.05.2017 20:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 374
Bydliště: Blansko
tak sem si nastavil vyssi hodnoty aby to hnedka pipalo a oni nic......predtim to fungovalo.....i kdyz tam nebylo mozne tolik nastaveni jako pocet clanku na lipo a taky nechapu co znamena ty hodnoty v zavorce za nastavovanym napetim?
Takze me to externi cidlo ted nefunguje ale mozna je to otazka nejakyho nastaveni nebo uprednostneni toto externiho cidla....sam nevim......musim si s tim trochu pohrat.....
Nebo pokud bys to chtel vyzkouset tak se muzu za tebou stavit do prace,klido ve ctvrtek nekdy po poledni esi by to slo a privizt to cidlo a klido i ten motor a regl jak sme se bavili......nebo i klidne rano mezi 8 a 10 hod mam taky volno


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 232 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: dupro, Google Adsense [Bot], jardaham, LV, slowake a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz