Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 274 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 11.11.2018 13:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 949
Bydliště: Brno
Tam se pak někde dá nastavit napětí pro alarm na jeden článek. Reálné napětí pro alarm je pak počet článků krát tato hodnota. Jestli tam máš 1.2, tak to zvedni někam k 3.5 V. Já to mám tuším 3.55 V výstraha, 3.45 V alarm. A lítám tak, že pokud pod motorem dá letadlo alarm nebo bez motoru nepřestává dávat výstrahu, snažím se hned přistát. Pokud pod motorem dává výstrahu, neřeším to. Při tomto použití dobiju do baterky tak 90 % jmenovité kapacity.

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: FT Mini Scout, samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 12.11.2018 12:15 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8955
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 300
Blog: Zobrazit blog (3)
Jen informace pro uživatele radia....

Vytáhnul jsem vysílačku pro řízení buldozeru a na display stále hláška "přesuň spínače dopředu a plyn dolu". Cvakání se vším, nic nepomáhalo.

Až jsem otevřel rádio, přeměřil spínače a jeden z přepínačů nefungoval, nespojoval vodiče. Propájel jsem vodiče mezi sebou a od té doby OK.


Věřím, že jsem měl smůlu na kus. Až bude čas, tak vypínač nahradím. Zatím ho nepotřebuji.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Umístění potenciometrů VrA/VrB
PříspěvekNapsal: pát 21.12.2018 19:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11250
Bydliště: praha 5
YenyaKas píše:
Používáte k něčemu potenciometry VrA/VrB? Já jsem to zkoušel, ale mají velkou nevýhodu, že jsou fakt blbě umístěné - neumím s nimi posunovat, aniž bych pustil ruku z kniplu. Uvažoval jsem, že bych přemístil aspoň jeden na bok vysílačky na ovládání ukazováčkem (knipl řídím palcem).

Myslíte, že by bylo použitelné na takovýto potenciometr dát třeba i plyn (elektrického větroně, ne snad nějakého halového akrobata) a knipl plynu si nechat třeba pro flaperony?


na jiném vysílači jsem si takto dal dopředu na bok otočný malý potenciometr , používám ho hlavně při záletu v mixu k výškovce--používám ho v podstatě místo páky a trimu výškovky, protože se tím dá pak model řídit a vytrimovat do neutrálu podobně, jako volantovou vysílačkou na autíčka, navíc oproti trimování, se tím potenciometrem dá ten model--výškovka opravdu řídit--nemusím ho při trimování řídit vubec pákou výškovky--respektive mi nevadí, pustit páku výškovky a neutrál si doladit tím bočním potenciometrem--potenciometrem model vytrimuji , po přistání hodnoty přenastavím ve vysílači, boční potenciometr vrátím do neutrální polohy a při dalších startech stejným zpusobem dotrimuji další letové režimy--třeba buterfly--po přistání opět přenastavím hodnoty ve vysílači.

ten potenciometr mám spínaný přepínačem, někdy využívám i po záletu třeba na jemné upravy kompenzace výškovky, podle toho, jestli s modelem --větroněm létám termiku, nebo ve větru na svahu---abych nemusel model přetrimovávat klasickým trimem.

flysky vysílač se ke mě toulá někde českou poštou, zatím tedy pročítám vlákno, určitě bych tam ale opět tento otočný potenciometr pro tu výškovku rád dobastlil--kdyby to šlo udělat mechanicky --elektricky přiřazením přepínačem přímo k páce--potenciometru výškovky, tak by to bylo super, mixu je na tomto vysílači opravdu málo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 18.02.2019 19:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 437
Bydliště: Blansko
Zdarec...jde na tento vysilac sehnat hall gimbal?

ten obyc trimr me totiz odesel a dela to neplechu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 09.03.2019 16:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.3.2018
Příspěvky: 9
Bydliště: Doubravy u Zlína, Baťova města
Pěkný den, prosím, může mi někdo vysvětlit k čemu slouží tohle udělátko ??
Multi Protocol TX Transmitter Module Case for FrSky FlySky Transmitter 120,- Kč

https://www.banggood.com

_________________
Karel
-----------------
lítám v tom pro radost


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 09.03.2019 19:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2208
Bydliště: Zavar, SK
mentol píše:
Pěkný den, prosím, může mi někdo vysvětlit k čemu slouží tohle udělátko ??
Multi Protocol TX Transmitter Module Case for FrSky FlySky Transmitter

To je len krabicka na ten multiprotokolovy modul, ktory je tam aj odfoteny, ale nie je v cene.
Na co su dobre multiprotokolove moduly pozri tu, alebo tu.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 09.03.2019 19:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.3.2018
Příspěvky: 9
Bydliště: Doubravy u Zlína, Baťova města
Děkuji za info. Přečetl jsem, na mne příliš složité.

_________________
Karel
-----------------
lítám v tom pro radost


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Problém u rc soupravy FS-i6
PříspěvekNapsal: stř 08.05.2019 22:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.5.2019
Příspěvky: 1
Nejsem žádný expert. Pořídil jsem rc soupravu Fly Sky FS-i6 s přijímačem iA6. Dle manuálu lze použít pro ovládání křidélek letounu dvěma servy (CH1 a CH6). Není však uvedeno jak dosáhnout této varianty, vždy skončím tak, že servo v CH6 reaguje pouze na Vr (potenciometr) nebo SW (zvolený spínač). Nevím si s tím rady. Pomůže mi někdo, prosím, vyřešit tento problém


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém u rc soupravy FS-i6
PříspěvekNapsal: stř 08.05.2019 22:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 949
Bydliště: Brno
Je třeba použít mix, kterým kanál 1 zkopíruješ (třeba inverzně) do kanálu 6. Nějaké příklady jsou ve vlákně o Sky Surferovi zde:

viewtopic.php?p=1352401#p1352401
viewtopic.php?p=1347203#p1347203

Jinak vlákno o FS-i6 je zde: viewtopic.php?f=38&t=76256
- možná by stálo za to sloučit dotaz do tohoto vlákna.

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: FT Mini Scout, samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Nastavení pro větroň na FS-i6
PříspěvekNapsal: čtv 09.05.2019 22:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 949
Bydliště: Brno
Potřebuju si někam poznačit nastavení pro svůj větroň Kaze na FlySky i6. Tak třeba to někomu bude k užitku.

Hlavní problém FS-i6 je počet mixů - umí jen tři mixy na model. Pokud s tím chcete dělat nějaké sofistikované věci typu souhlasné řízení křidélek, narazíte na tento problém dost brzo. Kaze má křidélka po téměř celém rozpětí, takže hlavní co jsem chtěl vyzkoušet, bylo kromě souhlasného ovládání křidélek ještě snap flaps, čili mírné snížení odtokové hrany při natažené výškovce, a mírné zvýšení při potlačené. Pak jsem ještě chtěl vyzkoušet to výše uvedené ovládání odtokové hrany samostatným ovladačem. Kaze je motorový, takže kanál 3 a páku plynu použít nemůžu, použil jsem třípolohový přepínač SwC, a to v polohách "standardní odtokovka", "mírně dolů (cca 1-2 mm)", a "víc dolů (cca 4 mm)".

Základní trik je použít ke zvýšení počtu mixů interní vlastnost FS-i6, která žádný mix nezabírá, ale přitom je to vlastně další mix - nastavení Elevon. Tímhle se udělají snap flaps, a teprve z toho se vytáhne mixem kanál pro výškovku. Mám to zapojeno takto:

Kanál 1: pravé křidélko
Kanál 2: levé křidélko
Kanál 3: plyn
Kanál 4: směrovka
Kanál 5: výškovka

Nejprve je třeba zapnout elevon mix:

Kód:
(klíč) → Elevon
   Elevon: On
   CH1: 100 %
   CH2: 50 %


Výškovkovou část elevon mixu dávám jen na 50 %, nechci extra velký souhlasný pohyb. POZOR: Kaze má výchylky výškovky +/- 90°, většinou létám na omezené výchylky, takže z těch 50 % se stane tak 20-25 %. Pokud lítáte na plné výchylky, dejte CH2 menší procenta.

Pak z výškovkového kanálu vytáhnu výškovku na CH5:


Kód:
(klíč) → Mix → Mix #1
  Mix 1 is On
  Master Ch2
  Slave Ch5
  Pos. mix 100%
  Neg. mix 100%
  Offset 0%


Dále chci mít na přepínači SwC ovládání odtokovky (přepínač od sebe cca 0 mm, střed 1-2 mm dolů, k sobě 4 mm dolů).

Kód:
(klíč) → Mix → Mix #2
  Mix 2 is On
  Master Ch6
  Slave Ch2
  Pos. mix -80%
  Neg. mix -40%
  Offset -20%
(klíč) → Aux. channels
  Channel6 SwC


Problém s tímto nastavením je, že trim "výškovky" ovlivňuje hlavně tu relativně málo pohyblivou odtokovku. A trimy na FS-i6 mají i tak docela malý rozsah. Dal jsem si tedy ještě druhý "trim" na potenciometr VrA a omezil jeho rozsah na +/- 20 % rozsahu výškovky.

Kód:
(klíč) → Mix → Mix #3
  Mix 3 is On
  Master VrA
  Slave Ch5
  Pos. mix -80%
  Neg. mix -80%
  Offset 0%
(klíč) → Aux. channels
  Channel5 VrA


Samozřejmě je třeba před letem zkontrolovat polohu VrA v neutrální poloze, což je na rozdíl od trimů dost opruz. Ale zase potenciometr má okamžitou a rychlou odezvu, na rozdíl od trimu při expo okolo 80 %. Pokud máte nějakou víc konvenční výškovku než já, asi lze tento krok vypustit, případně mix 3 použít pro něco jiného.

Diferenciaci křidélek a roztažení rozsahu výškovkového serva dělám pomocí koncových bodů serv:

Kód:
(klíč) → End points
   Ch1 80% 120%
   Ch2 80% 120%
   Ch5 120% 120%


Snad to někomu k něčemu bude.

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: FT Mini Scout, samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 11.07.2019 22:49 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.7.2019
Příspěvky: 1
Dobrý den, umí někdo na tomto vysílači nastavit odpor na řídících páčkách?
Připadá mi, že to jde moc lehce.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 12.07.2019 3:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 340
Bydliště: Opava
Heartformetal píše:
Dobrý den, umí někdo na tomto vysílači nastavit odpor na řídících páčkách?
Připadá mi, že to jde moc lehce.....

Kdyz se sunda kryt mely by tam byt dva sroubky. Jeden na pritlak, ktery zvetsi treni a jeden na takove to zoubkovani. Kazdopadne kdyz se to rozebere je to poznat co je co a da se to nastavit. Vsude je to vicemene stejne...

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 12.08.2019 15:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.6.2019
Příspěvky: 6
Dobrý den,
předem se omlouám za dotaz začátečníka, s FlySky FS-i6 MOD 2 ( přijímač FS-iA6B ) se seznamuji a je to první vysílač vůbec....
Potřebuji udělat pohon kol traktoru dvěma servy, třetí zatáčí přední kola.
Pomocí mixů jsem si nastavil zpomalení vždy jednoho pohonného serva při zatáčení, ala diferenciál, v závislosti na natáčení předních kol.
Lze při takovém nastavení eliminovat pohyb hnacích serv při zastaveném modelu - plyn v 0, a současném zatočení koly?
Vždy se při takové situaci začnou hnací kola pohybovat - zpomaleně podle nastavení "diferenciálu".
Zapojené to mám:
Hnací serva CH3 a CH6, zatáčení CH4, Sticks Mode 1

mix 1:
Master=CH3, Slave=CH6
Positive=100%
Negative=100%
Offset=OFF

mix 2:
Master=CH4, Slave=CH3
Positive=+50%
Negative=+50%
Offset=OFF


mix 3:
Master=CH4, Slave=CH6
Positive=-50%
Negative=-50%
Offset=OFF


Ještě jsem objevil řešení zapojení - hnací serva do serie a jednoho kanálu - kdy pak při zatáčení to kolo, které by mělo být pomalejší skutečně zpomalí - nemám to odzkoušené, ale prý to funguje také, nicméně netušíte, zda se pak zbytečně nehřejí serva?

Děkuji všem Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 12.08.2019 18:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3996
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
@petrQ "Potřebuji udělat pohon kol traktoru dvěma servy (, třetí natáčí přední kola.)" Nechytám se. Mám tomu
rozumět tak, že ze dvou serv pro pohon zbyl motor + převody? Motory se napájí z réglů? (ze společného reglu?)
Nakonec se zdá, že studijní poklady řeší Google s klíčovými slovy "rc servo naviják" nebo "rc servo jako naviják"
Pokud vhodné servo doma není lze sáhnout po (pokud vyhoví provedením)
Servo s neomezeným otáčením pro navijáky, otočné věže apod - Servo GS3360BB 44g
https://www.bel-shop.eu/cz-detail-914-servo-gs3360bb-44g.html
Nic z toho ovšem neřeší dotaz tazatele
"Jak namixovat NATOČENÍ přední nápravy do fu diference nezávislého pohonu LEVÉHO a PRAVÉHO zadního kola"
Možná by to šlo formulovat obráceně
OD MIXU levého a pravého ZADNÍHO "PÁSU/KOL" odvodit natočení kol na přední nápravě.

Polopásová vozidla (HAKL)např.: OT-810 založený na německém typu Sd.Kfz. 251
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 13.08.2019 9:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.6.2019
Příspěvky: 6
Serva pohonu jsou JX servo PDI-6221MG- 360° https://www.bighobby.cz/JX-servo-PDI-6221MG-360-digital-62g-20kg-d2556.htm
Bojuji s tím vysílačem - možná to jinak nastavit nelze.
Jak to nastavit od konce, tedy zpomalení kola => natočení nápravy? Jediné mě napadá pohon každého z motorů na své páce, ale to je na ovládání komplikované....


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 274 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz