px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 232 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 06.04.2018 23:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 390
9X8c = R9B tzn. nejde
http://rc.305.cz/view.php?nazevclanku=t ... 2017010007


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 07.04.2018 4:16 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3035
Obrázky: 1
@YenyaKas "... Ale u vysílače i6 nepíšou nic. Je na 4xAA, takže asi s nějakýma 6.4V by počítat měli.
Ale je otázka, jestli i s něčím víc..."
Zkoušet TX 7.2 či dokonce 8.4 je dost riskantní. Takže Li 2S, buď LiFe nabíjené na 3.2 V / článek,
nebo u 2S LiIon či LiPol srazit napětí dvěma univerzálními Si diodami na cca 6 V. Otázkou je
(to cítí každý jinak)zda neprovést úpravu na 5 ks NiMH 5.5až6.0(6.4)V (1.1až1.2(1.28)V / článek).
Jen čerstvě nabitý accupack nutno následně v režimu Lixxx vybít na oněch 6.4 V (1.28 V / článek).


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 07.04.2018 22:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.6.2014
Příspěvky: 34
Bydliště: Spytihněv
skybreaker:Mužeš mi to prosím nějak vysvětlit ad se dívám jak se dívám tak u Fs-i6 je R9B podporována tak tedy i 9X8c by mělo jit ne?Nejde to jen u FS-i6s .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 08.04.2018 7:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3035
Obrázky: 1
@mracek25 (TX =(řádek i6)) x (RX =(sloupec R9B)) postřehl jsi
3) all channels are available with transmitter firmware hack
==edit02
X8c v tabulce nevidím jen X6B ?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 09.04.2018 12:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4326
mracek25 píše:
skybreaker:Mužeš mi to prosím nějak vysvětlit ad se dívám jak se dívám tak u Fs-i6 je R9B podporována tak tedy i 9X8c by mělo jit ne?Nejde to jen u FS-i6s .


Máš to přeplé na AFDHS (tedy zrušené zaškrtávátko AFDHS2A)?? Jinak by to podle mne jít mělo, ale nemám to s čím zkusit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Failsafe na FS-i6
PříspěvekNapsal: pát 20.04.2018 19:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 590
Bydliště: Brno
Jak nastavujete a hlavně jak testujete failsafe? Dneska bylo bezvětří, tak jsem si řekl, že konečně ověřím, jestli to "od oka" nastavené failsafe aspoň nějak funguje. Samozřejmě jsem se u toho projevil jako Pat a Mat dohromady. Nenapadl mě lepší způsob, jak to otestovat, než že vypnu vysílačku. Tak model začal kroužit v podstatě tak jak jsem nastavil, akorát teda příliš klesal. Tak jsem zapnul vysílačku, ale model nereagoval a točil spirálu až do země, zakončil to ukázkovou hvězdou.

Problém byl v tom, že FS-i6 chce po zapnutí dát všechny páčky přepínačů nahoru, a do té doby nic nedělá. Já používám jeden z přepínačů pro "odjištění" motoru, samozřejmě v poloze vypnuto nahoře. No a než jsem si uvědomil že vlastně vysílačka pípá, ať dám přepínače nahoru, byl jsem v zemi.

Jak testujete svoje nastavení failsafe? Používáte to vůbec?

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2018 4:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3035
Obrázky: 1
@YenyaKas "TST FailSafe" vlastně ztráta signálu. Pokud TX neodpojuje vf část v režimu ŽÁK, asi
bych zkusil na anténu nasunout větší stínící obal (plechovku). Spoléhaje na ochrany koncov.stupně.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Failsafe na FS-i6
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2018 9:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4326
YenyaKas píše:
Jak nastavujete a hlavně jak testujete failsafe? Dneska bylo bezvětří, tak jsem si řekl, že konečně ověřím, jestli to "od oka" nastavené failsafe aspoň nějak funguje. Samozřejmě jsem se u toho projevil jako Pat a Mat dohromady. Nenapadl mě lepší způsob, jak to otestovat, než že vypnu vysílačku. Tak model začal kroužit v podstatě tak jak jsem nastavil, akorát teda příliš klesal. Tak jsem zapnul vysílačku, ale model nereagoval a točil spirálu až do země, zakončil to ukázkovou hvězdou.

Problém byl v tom, že FS-i6 chce po zapnutí dát všechny páčky přepínačů nahoru, a do té doby nic nedělá. Já používám jeden z přepínačů pro "odjištění" motoru, samozřejmě v poloze vypnuto nahoře. No a než jsem si uvědomil že vlastně vysílačka pípá, ať dám přepínače nahoru, byl jsem v zemi.

Jak testujete svoje nastavení failsafe? Používáte to vůbec?


Větší ladění failsafe má smysl asi jen na větroních s plnou mechanizací, kde se vysune butterfly a model stabilně klesá, přičemž se do této stabilní formy obvykle srovná skoro z jakékoli polohy. Tady je výjimečně požadavek na bezpečnost okolí v souladu s šancí na záchranu modelu. Jinak ale moc nemá cenu nic jiného, než stahnout plyn a zbytek nechat osudu, nějakým dorovnáváním pozic prvků můžeš udělat vác škody než užitku.

Ad test - no žaludek na to nemám, jednou to reálně testoval můj syn, kdy jsem po záletu opraveného F5J konstatoval, že teď už jen stačí zjistit, jestli jsem správně nastavil failsafe. Načež ten xxxx bezelstně vypnul vysílač - málem se mnou šlehlo, bavíme se o o modelu v ceně s výbavou něco k 50k... Naštěstí to ale bylo nastaveno dobře a Futaba 8FG startuje rychle, nicméně za letu to moc nedoporučuji...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2018 12:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 590
Bydliště: Brno
guchar píše:
@YenyaKas "TST FailSafe" vlastně ztráta signálu. Pokud TX neodpojuje vf část v režimu ŽÁK, asi
bych zkusil na anténu nasunout větší stínící obal (plechovku). Spoléhaje na ochrany koncov.stupně.


Myslím že VF část v režimu Žák odpojuje, ale přepnutí do tohoto režimu je někde hluboko v menu - rozhodně ne něco, co bych chtěl hledat s modelem ve vzduchu. To už (jak teď vím) je použitelnější vypnutí, vrácení páček do základní polohy, a zapnutí.

Jo, ale možná neumožní přepnout do režimu Žák, pokud aktuálně má připojené nějaké Rx. Ono to například nepovolí ani vybrat jiný model, pokud už s nějakým komunikuje.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2018 14:10 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3035
Obrázky: 1
@YenyaKas Učitel - Žák = Režim trenér. Nedomyslel jsem to. Oba TX musí být v Režimu ŽÁK !!!
a propojeny příslušným kabelem Učitel = Trenér nastaven jako Master. Žák nastaven jako Slave.
Přebírání - Předávání řízení se ovládá Zapnutím - Vypnutím TX nastaveného jako Master.
(Když tam Slave nebude (nebo jeho TX nebude zapnutý) předání se nejspíš neprovede.
Respektive ani nepůjde nastavit.)
Fly Sky FS-I6 - Režim Trenér(Trainer mode)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2018 21:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 590
Bydliště: Brno
Ale z hlediska Rx není přepnutí na žáka stejné jako ztráta signálu - aspoň co jsem pozoroval, tak vstup žákovského kabelu na Tx v režimu učitel snímá různý šum (jde vidět při přiblížení ruky nebo jiné parazitní kapacity), a sem tam to vyhodnotí jako celý PPM rámec a něco pošle. Každopádně po celou dobu Rx má signál.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 19.05.2018 6:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 265
Bydliště: Opava
Tak se zda, ze by mohla verze X dostat openTX. Nejprve se pracovalo na vecech jake jsou na klasicke verzy, ale docela se to tam zvrhlo a veci nabraly jiny smer :D

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 19.05.2018 8:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3035
Obrázky: 1
@BANE Jde o tohle?
FS-i6 is a prime candiate for OpenTX
FlySky FS-i6 with OpenAVRc / OpenTX, voice, haptic and 4in1 multimodule inside
- PRO NOVÁČKY V OBLASTI OpenTx
K čemu je OpenTx


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 19.05.2018 9:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 265
Bydliště: Opava
guchar píše:


https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... FlySky-I6X

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 19.05.2018 10:06 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3035
Obrázky: 1
@BANE Ď Dal jsem si stránku do záložek. A taky Google"FlyPlus firmware for FlySky I6X"


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 232 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz