Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 253 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Flysky FS-i6 pro 250
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 23:22 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.1.2018
Příspěvky: 28
Bydliště: Sadská
Ještě pro upřesnění,přijímač je FS-IA6B


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Flysky FS-i6 pro 250
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2018 11:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 693
Bydliště: Brno
lubostom píše:
Ahoj pánové,měl bych dotaz,asi na YenyaKase,mám FlySky i6 a při změně modelu v menu vysílače musím znovu bindovat přijímač,je to OK ?,


Při prvním použití jiného modelu v menu nebo při použití nového Rx pro tentýž model je třeba bindovat znovu. Ale pak už stačí mít v modelu to správné Rx a jen vybrat v levém menu ten správný model, znovu se bindovat nemusí. Dokonce funguje i případ, kdy jedno a totéž Rx mám ve více modelech napípaných v Tx - já mám teď třeba Sky Surfera ve vysílačce 2x - jednou bez stabilizace a se samostatně ovládanými křidélky, a jednou se stabilizaci, která má jen tři kanály, takže křidélka musí být na Y kabelu.

Jo a ještě při upgradu ze standardního firmwaru na komunitní FlyPlus myslím vysílačka zapomene všechny modely, takže je třeba bindovat (a konfigurovat) všechno znovu.

Jinak ale toto je to správné vlákno o i6 - tady v tomhle se řeší jen ty koptéry.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2018 18:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.1.2018
Příspěvky: 28
Bydliště: Sadská
díky za vysvětlení,bál jsem se,že něco dělám špatně
ještě bych měl dva dotazy
jde nastavit křidélka zároveň jako brzdy?mám je na kanálu 1a5,
jaký je pro mě prínos komunitního SW ?
díky Luboš
PS za přesunutí do právného vlákna děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2018 21:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 693
Bydliště: Brno
Příklad nastavení křidélek jako flaperony je ve vlákně o Sky Surferovi. A o stránku dvě dál je úprava, jak tam přidat diferenciaci.

Komunitní SW: 14 kanálů, časovač, uživatelské alarmy, pátý přepínač, vario, víc věcí v telemetrii, všechny senzory dosažitelné z hlavní obrazovky, kabel učitel-žák jako zdroj dalších kanálů (například pro přidání nezávislého ovládání gimbalu), atd.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2018 21:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4433
Blbá otázka - já nějak nepobírám ty "stopky"... Je mi jasné jak je spustit - vyberu ovládací kanál a dám nějakou hodnotu impulsu, kdy se pustí, to šlape perfektně. Ale dají se taky nějak zastavit? Logicky bych čekal, že při padnutí pod nastavenou hodnotu se zastaví, ale neděje se to. Dělám něco blbě anebo je jejich implementace opravdu tak "minimalistická"?

Jinak verze 1.7.5 mi chodí perfektně, jak jsem si tu před časem postěžoval, že jsem se musel vrátit k tomu původní 10ch fw kvůli divnému chování 14ch, tak to je minulost, aktuálně vše OK. V podstatě jediné, co mi buď nechodí anebo je to udělané tak problematicky, až bych si neodpustil i přes úctu k autorům značnou kritiku, jsou ty stopky...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2018 22:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 693
Bydliště: Brno
Stopky se zastavují jen pokud je nastavený parametr "Hold" tuším na nulu. S Hold na 1 se jen spustí a pak dál už běží furt. Já to mám takto:

Kód:
System → Extra → Timer
   Channel 3
   Value 1200
   Alarm 00:20:00
   Hold 0


Jo a ještě takový trik - stopky jdou vyresetovat delším stiskem Cancel z hlavní obrazovky (musí svítit displej, takže nejdřív případně krátce Cancel nebo jiné tlačítko, a pak dlouze Cancel). Jde to použít třeba za letu jako potvrzení, žes zaznamenal vypršení času a nemá to dál otravovat. Akorát škoda, že ta tlačítka jsou tak málo vystouplá - teď v zimě se to v rukavicích dá dost blbě nahmátnout.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2018 9:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4433
Na Cancel jsem přišel, to mi funguje také.
Zkusím odpoledne ten Hold, díky za námět, to jsem asi nezkoušel (nemám teď rádio před sebou, ale asi ne).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Vyvážení vysílačky
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2018 11:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 693
Bydliště: Brno
Řešíte nějak vyvážení vysílačky? Já mám zavěšenou vysílačku na popruhu kolem krku, což má několik nevýhod:

  • Přes popruh nevidím na displej, když chci na zemi něco nastavit nebo za letu rychle mrknout na telemetrii.
  • Dokonce i když popruh sundám z krku, tak se furt plete přes ten displej. Asi by bylo lepší odepínat vysílačku z karabinky než sundávat popruh z krku, ale to zase hrozí, že by se časem popruh dostal jinam než je vysílačka a už bych ho nenašel :-)
  • A největší problém je přistání do ruky - vysílačka se sklopí páčkama směrem k tělu, a hrozí, že třeba pohnu s plynem a způsobím průšvih.

Má tenhle problém nějaké rozumné řešení? Teda jiné než pult - řízení palci bych se nerad přeučoval na něco jiného.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2018 11:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4433
Jo, řešení je triviální - zahoď řemen a drž opravdu jen v ruce :lol:
Létám takto už několik sezón a nevidím důvod na tom něco měnit (v mém případě létám primárně s palcovou Futabou 14SG soutěžní F5J).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyvážení vysílačky
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2018 13:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17491
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
YenyaKas píše:
... Má tenhle problém nějaké rozumné řešení? ...

Jo. Ale je to časově náročnější - počkat až dyzajnéři se svými výtvory začnou i létat a pochopí že ten displej musí umístit zase zpátky (číst "nahoru"):
Obrázek
Jo a taky by si mohli ty věci zkusit pověsit, jako kam to visí když se to zahákne rovnou za to oko, třeba by pak prohodili oko s vypínačem :roll:
To samé řeším tím duralovým berličkoklacíkem (trčí mi dolů do displeje) a při programování si to dám na stranu včetně popruhu. No, opruz :?
Telemetrii nesleduji, mám nastavené alarmy a když chci něco ladit, poslouchám to ve sluchátkách.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2018 15:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 693
Bydliště: Brno
Hmm, ještě jsem našel tohle: https://www.thingiverse.com/thing:1748966

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2018 15:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4433
Tak stopky chodí, na základě té poslední rady jsem to znovu prošel a teď už se to chová přijatelně, děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2018 17:16 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17491
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
YenyaKas píše:

Tohle bych si dovolil označit jako pokus o sabotáž, ten plast je dole tak zeslabený že není otázkou jestli to prdne ale jen kdy to prdne :roll:
Visí na tom rádio za nějaké peníze a řídí se tím rádiem model za podstatně větší peníze, věřil bych jen tomu kovu... Cena je až směšná, oproti těm hodnotám které to bude držet.
Můj náhled.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 18:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.1.2018
Příspěvky: 28
Bydliště: Sadská
Ahoj pánové, je nějaký rozdíl v dosahu mezi přijímaci se dvema anténami (nový protokol)
a s jednou ? díky L.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 22:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4433
lubostom píše:
Ahoj pánové, je nějaký rozdíl v dosahu mezi přijímaci se dvema anténami (nový protokol)
a s jednou ? díky L.


Trochu zavádějící dotaz, s jednou anténou jsou přijímače jak vyloženě parkfly, tak ale i v mezích možností plnodosahové...
Pokud vezmeš slušnější jako je https://www.banggood.com/Flysky-FS-A8S- ... rehouse=CN , tak se teoretický dosah od IA6 moc neliší, jde ale o to, že při dvou anténách se lépe vykrývají minima signálů, takže v reálu dosah vyšší bude.

Jinak o něco vyšší dosah by měl mít IA6B (https://www.banggood.com/Flysky-FS-A8S- ... rehouse=CN), ten je celkově optimalizovaný na vyšší dosah, opět to není jen o počtu antén.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 253 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz