Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 13.02.2017 9:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 246
Bydliště: Brno
Kdo používáte v i6 nabíjecí NiMH články?

Jakým způsobem tam nastavujete alarm na jejich vybití? Já jsem zatím našel v servisním menu jen korekci samotného voltmetru, ale varování je tuším pod 4.2 V a alarm pod 4.0 V v každém případě. A měří to pod zátěží, takže s plně nabitýma NiMH to hlásilo alarm hned, i když pak doma po vložení do nabíječky po hodině létání hlásily 1.2-1.3 V, čili víc než z půlky nabité. Posunujete tu kalibraci voltmetru? Pak ale údaj o naměřeném napětí nemá smysl.

A jak se dá nastavit alarm baterky modelu? Upravil jsem si Rx ia6b pro zobrazování napětí baterky, ale nezjistil jsem, kde nastavit alarm. Samo to pípat nezačalo, i když jsem 3S baterku vylítal až cca do 10.2 V bez zátěže, kdy už motor nevydržel souvisle běžet déle než tak tři vteřiny.

Ještě pokud by to někdo využil, posílám odkaz do sousedního vlákna, jak jsem vyřešil to, aby byla středová poloha potenciometrů VrA a VrB nahmatatelná. Snad to někomu pomůže (případně někam pošlu STL soubor pro tisk).

http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=16&t=76899&p=1347913#p1347247


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 13.02.2017 10:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 3779
Sorry, ale pokud ti to při alarmu 4,2V hlásí u 4xNiMH alarm hned, tak jde o buď o vadný vysílač, který měří kraviny (chybná kalibrace) anebo o totálně mizerné články.
Nabitý čtyřčlánek AA NiMH má naprázdno skoro 6V, pod zátěží dané odběrem vysílače klesne někam k jmenovitým 4,8V, v žádném případě ne na 4,2V!!!!

Sám mám doma copterovou verzi I6S, která je taky na 4xAA s velmi podobným firmwarem a měření je naprosto v pohodě, ty hodnoty 4,2V/4V vyhovují dobře.
Doporučuji ověřit to měření - při sundaném krytu by měly jít hrotem měřáku kontakty nahmátnout, hned se ukáže, zda jsou na vyhození baterky anebo je to problém s měřením ve vysílači.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 13.02.2017 11:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 246
Bydliště: Brno
Jo, já jsem na to pak doma nastoupil s voltmetrem (ale teda poté co jsem to v terénu překalibroval výš tak, aby to nehlásilo alarm hned po vložení NiMH baterek, takže původní stav už neznám), a zřejmě to fakt bylo podkalibrované. Na druhou stranu ty články teda přiznejme nejsou nejnovější. Jaký tak má mít i6 přibližně proudový odběr? Já jsem zaznamenal za provozu pokles o cca 0.3 V oproti vypnutému stavu, a při zapnutí podsvícení nebo klikání na tlačítkách ještě tak 0.15 V dolů. No ale vzhledem k tomu že neznám proud, neodhadnu z toho, jestli je už velký vnitřní odpor článků nebo jestli je to takto normální. Taky články se ve včerejších cca -2 °C mohly chovat trochu jinak než pak při pokojové teplotě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 13.02.2017 15:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 3779
Odběr bude tak 200mA, nic moc.
Jinak jsem teď doma a na zkoušku jsem pustil zmíněnou FS-i6S, baterky v ní mají za sebou asi hodinu provozu a aktuální napětí je cca 5,1V podle vysílače. Kontrola multimetrem profi třídy ukázala v podstatě to samé (rozdíl až na druhém desetinném místě), zjevně tedy v měření principiální chyba není.
Buď máš baterky fakt mizerné (nebo třeba vadná jen jedna ze čtyř, to by sedělo) anebo máš prostě smůlu a jde o nějakou chybu konfigurace daného kusu vysílače.

Začni opravdu tou kontrolou baterek, to je bez rizika. Až si budeš jistý, že jsou OK a vysílač blbě měří, tak má cenu řešit kalibraci vysílače. Dá se vyvolat skryté menu, přes které to jde nastavit, nejsem si ale z hlavy jistý, jestli to umí i standardní firmware anebo jen alternativní. Ale každopádně to je až druhý krok...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 13.02.2017 22:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 246
Bydliště: Brno
TL;DR: ano, jeden článek byl špatný, možná všechny.

Podrobněji: připojil jsem nabité baterky k 1R5 odporu a měřil napětí. Jeden z těch článků udělal 0.2 V, což znamená, že byl schopný dávat nějakých 133 mA. Ten je jasně vadný (a měl jsem ho včera v tom vysílači, takže asi není divu, že vysílač hned spadl do alarmu).

Našel jsem doma přes dvacet článků AA a AAA a změřil, kolik napětí udělají na zátěži 1R5. Vypadá to takto:

nad 700 mA (cca 1.1V na 1R5 zátěži) dávaly jen ty "nevybíjecí":
Sanyo Eneloop 750 mAh AAA 4 ks,
Panasonic Infinium 2000 mAh AA 4 ks.

mezi 550 a 600 mA dávaly tyto:
Energizer 850 mAh AAA 2 ks,
Energizer 1000 mAh AAA 1 ks,
GP 2100 mAh AA 2 ks (obyčejné prehistorické GP, ne Recyko).

cca 400-450 mA dávaly tyto:
GP 2700 mAh AA 2 ks,
GP 2500 mAh AA 1 ks,
Energizer 2300 mAh AA 2 ks,
Energizer 2500 mAh AA 1 ks.

Dvě baterky které měly pod 250 mA jsem rovnou vyhodil. No a teď je otázka, co je ještě únosné. Mám vyhodit i ty které dávají třeba do 450 mA? Je vidět, že ty bez samovybíjení (eneloop, infinium) jsou zároveň daleko tvrdší zdroje. Ale znamená to, že ty ostatní jsou měkčí zdroje z principu konstrukce, anebo že taky byly tvrdší a už přestávají být funkční? Jaký je vlastně očekávaný vnitřní odpor NiMH článku?

Zkalibroval jsem si teda ukazatel v Tx podle voltmetru s těmi Eneloopy. Uvidíme.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 22.02.2017 11:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 246
Bydliště: Brno
OK, s eneloopy se to chová už rozumně. Budu muset obměnit zásobu nabíjecích baterek.

Ještě jsem si nastavoval limity na napětí na baterce modelu (mám RX iA6B s tou modifikaci, která tohle měří místo napětí napájení RX samotného): kdo vymyslel, že ty limity jsou nastavené pro NiMH okolo 1 V a nastavují se po 0.01 V? Doklikat to na hodnoty kolem 3.3 V je fakt nadlouho. Existuje nějaká rychlejší možnost nastavení?

A teda jak máte ty limity nastavené? Jsou tam tři limity - od oka jsem dal první na 3.6 V, druhý na 3.4 V a třetí na 3.2 V. Do kolika V na článek lítáte? A měříte to pod zátěží nebo bez? Já bych si představoval první jemnou výstrahu pro situace, kdy mám model někde v hloubce/v dálce a hrozí, že bych ho pod motorem nemusel dostat zpět. Čili aby v baterce byla energie ještě aspoň na minutu motorového letu. A pak druhý limit někde blízko toho, kdy už ESC sám vypíná motor po pár vteřinách. S letadlem typu Sky Surfer je i pak v baterce dost energie na to, aby fungovala serva a RX a model se kontrolovaným způsobem dostal na zem. Předpokládám, že pokud baterku nenechám týden ležet vybitou, ale hned večer ji dobiju, tak jí nijak ublížit nemůžu. Nebo se pletu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 07.03.2017 20:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 331
Bydliště: Blansko
mel bych dotaz ohledne telemetrickyho cidla na hlidani napeti na baterce.....kdyz to pripojim tak me to normalne ukazuje napeti ( 12.6V)-je to 3S,ale na vyislaci si muzu nastavit pouze napeti na jednom clanku....takze to cidlo hlida jako mezni napeti jen na jednom clanku u baterky nikoliv na cele baterce?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 08.03.2017 21:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2456
Obrázky: 1
TX - Fly Sky 6ch 2.4GHz - Z hlediska napájení TX existují dvě varianty?
1.) Fly Sky FS-I6, 4ks AA=6 V ?
2.) Fly Sky T6, 8ks AA=12 V ?
1.) například Kostka
Fly Sky FS-I6 2.4GHz AFHDS vysílač M2 s 6CH přijímačem
2.) například BIG HOBBY (TX odlišné provedení antény, vzadu velká dvířka, nahoře párovací tlačítko)
Fly Sky T6 6Ch vysílač s modulem a přijímačem 6ch - mode2, FS T6 + R6B
Návod k použití - Fly Sky FS-T6
==edit02
Dle všeho jde o
(NAPÁJENÍ 4ks AA) Fly Sky FS-I6 (případně FS-i6)
(NAPÁJENÍ 8ks AA) fly sky FS-T6 (mimo BIG HOBBY např i DX flysky FS-T6


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 19.03.2017 18:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 246
Bydliště: Brno
milagros píše:
mel bych dotaz ohledne telemetrickyho cidla na hlidani napeti na baterce.....kdyz to pripojim tak me to normalne ukazuje napeti ( 12.6V)-je to 3S,ale na vyislaci si muzu nastavit pouze napeti na jednom clanku....takze to cidlo hlida jako mezni napeti jen na jednom clanku u baterky nikoliv na cele baterce?

Tam se nastavuje zvlášť limity pro napětí na jednom článku, a zvlášť konfigurace baterky (třeba LiPo 3S). Pro skutečné hlídání limitů pak firmware násobí limity pro jeden článek počtem článků. Čidlo posílá to co se do něho zapojí a Tx to na displeji zobrazuje.

@guchar: tohle vlákno je podle titulku o FlySky i6, takže předpokládám, že se milagros neptá na T6.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 16:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 331
Bydliště: Blansko
zajimalo by me jak nastavujete....esi vubec Fail save u vysilace Flysky FS-i6B
zakladove je to nastaveno tak ze pri vypadku signalu si to pamatuje posledni pozici a v ni setrva dokud se spojeni neobnovi
Ale chtel bych nastavit treba vypnuti motoru a jinou pozici serv ale pokazde kdyz to nejak nastavim a vratim se z toho nastaveni tak to prejde zas do zakladu.
ma na to nekdo nejakej figl?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 12:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.1.2012
Příspěvky: 21
zmeny v nastaveni sa ukladaju podrzanim cancel, robis to tak ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 18:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 331
Bydliště: Blansko
ano to je samozrejme...akorat po nastaveni a odchodu z menu se to vrati vse do OFF rezimu a nevim proc...esi mam spatnou vysilacku....muze to nekdo zkusit zda se mu tam nastaveni udrzi?
dik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 22:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 246
Bydliště: Brno
Mne se udrzi - mam vse na off akorat Ch3 (plyn) mam na 0 %.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 27.04.2017 17:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 331
Bydliště: Blansko
aha takze mam chybu ve vysilajde.....OK dik za zpravu....jinak me vysilacka funguje normalne az na toto nastaveni....netusite proc to nejde?Pomohlo by to nejak prehrat soft?Popripade jak se to dela?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 27.04.2017 21:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 246
Bydliště: Brno
Já nevím, přijde mi to divné.

Každopádně ale přehrát firmware šlo - normálně se stáhne ten 10ch firmware, je k tomu i nahrávací program (dokonce mi fungoval v Linuxu pod Wine). Vysílačka se připojí přes FT232 desku třema drátama k tomu zadnímu S-Video konektoru, pustí se program, a je to.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Yahoo [Bot] a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz