Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 15.02.2018 17:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 900
Díky, asi jsem se unáhlil, funguje s modrým čidlem, měřím teplotu, alt je o,oom o 1m žádná změna.
Ještě zkusím změřit větší rozdíl výšky.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 15.02.2018 20:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 900
Bohužel z výškoměru jen teplota, výška nic, vyběhl jsem o tři patra v paneláku a nic. Stále 0,00m.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 15.02.2018 21:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 556
Bydliště: Brno
To je divný. A jako výškoměr vidíš ve výpisu senzorů? Jaké všechny senzory tam máš, a jakou přesně verzi firmwaru ve vysílačce?

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 15.02.2018 22:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 900
Výškoměr ve výpisu senzorů mám označen Alt, je to dobře?
Jinak verze FW original Fly Sky FS-i6 + modified FW: FlyPlus 1.7.5

Díky za pomoc

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 16.02.2018 0:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 556
Bydliště: Brno
Jo, Alt má být senzor výšky. No, ještě můžeš vyzkoušet nějaký starší firmware - v 1.7.1 mi to fakt fungovalo. Nebo máš vadný senzor. Je pravda, že ten "skutečný" výškový senzor Turnigy nemá ani qba667, ani já jsem ho neviděl. Případně pokud bys měl fakt zájem to rozchodit, můžem se domluvit na nějakém zapůjčení, a já bych se podíval, jak to vidí ta vysílačka, resp. co chodí po té I-Bus sběrnici.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 16.02.2018 8:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 900
Díky zkusím ještě FW 1.7.1 a dám ti vědět jak jsem dopadl.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 16.02.2018 17:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 900
Tak zkoušel jsem verzi 1.7.1 u Alt je bez hodnoty a jiné verze Alt 0.00
ještě zajímavost údaj press (asi tlak) tak ten to ukazuje a s výškou se mění.
Jen se asi nepřepočítá nadmořská výška.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 16.02.2018 19:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 556
Bydliště: Brno
Jo, tak to tam dej asi poslední co je. qba667 psal v changelogu, že to někdy mezi 1.7.1 a 1.7.5 zakazoval kvůli místu v paměti, kterého je fakt málo. Zřejmě se tlak na výšku pro tento senzor přepočítává až ve vysílačce, zatímco já ho počítám už v arduinu a do RX a dál do TX jde už výška. Jestli máš aspoň údaj o tlaku, pro vario pípání to stačí:

V rozsahu výšek a času, ve kterém se model pohybuje, můžeme klidně považovat výšku za lineárně závislou na tlaku. Takže do Extra menu do sekce vario nastav ten tlakový senzor, nějaký zisk, udělá to z tohoto hlediska stejnou službu, jako výškový senzor.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 17.02.2018 22:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.2.2018
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha, létám na chalupě na Vysočině (49.1061861N, 15.3081325E)
Nevím, zda je toto vlákno po více než roce ještě pořád aktivní, ale stejně to zkusím.

Zkušeností je tu opravdu mnoho, vlákno jsem ale nečetl celé, bylo by to na dlouho. Mohl by mi, prosím nějaký uživatel tohoto vysílače poradit, zda má smysl si ho pořizovat jako rádio, které mi nějakou dobu vydrží a nebudu ho brzo měnit? Jsem ještě ne začátečník, chystám se koupit si první pořádný model, ne jen hračku. Setovku považuju za zbytečnou investici, chtěl bych si koupit něco, co vydrží ideálně napořád, nebo aspoň na dlouho.
U tohoto vysílače akorát úplně nevím, jestli mám věřit komplet číňanovi (tzn. nejen výroba, aůe i návrh z číny).

Dík za radu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 17.02.2018 22:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 900
pedyngro píše:
Nevím, zda je toto vlákno po více než roce ještě pořád aktivní, ale stejně to zkusím.

Zkušeností je tu opravdu mnoho, vlákno jsem ale nečetl celé, bylo by to na dlouho. Mohl by mi, prosím nějaký uživatel tohoto vysílače poradit, zda má smysl si ho pořizovat jako rádio, které mi nějakou dobu vydrží a nebudu ho brzo měnit? Jsem ještě ne začátečník, chystám se koupit si první pořádný model, ne jen hračku. Setovku považuju za zbytečnou investici, chtěl bych si koupit něco, co vydrží ideálně napořád, nebo aspoň na dlouho.
U tohoto vysílače akorát úplně nevím, jestli mám věřit komplet číňanovi (tzn. nejen výroba, aůe i návrh z číny).

Dík za radu

Synovi jsem ho kupoval také jako první rádio, v pohodě funkcema vyhoví, dobře se nastavuje, s dosahem jsme neměli problém. Na dlouho a jako první investice se rozhodně vyplatí poměr funkce a cena.
Neboj se doporučuji.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 17.02.2018 22:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 900
YenyaKas píše:
Jo, tak to tam dej asi poslední co je. qba667 psal v changelogu, že to někdy mezi 1.7.1 a 1.7.5 zakazoval kvůli místu v paměti, kterého je fakt málo. Zřejmě se tlak na výšku pro tento senzor přepočítává až ve vysílačce, zatímco já ho počítám už v arduinu a do RX a dál do TX jde už výška. Jestli máš aspoň údaj o tlaku, pro vario pípání to stačí:

V rozsahu výšek a času, ve kterém se model pohybuje, můžeme klidně považovat výšku za lineárně závislou na tlaku. Takže do Extra menu do sekce vario nastav ten tlakový senzor, nějaký zisk, udělá to z tohoto hlediska stejnou službu, jako výškový senzor.

Ani nepotřebuji vario jako údaj o výšce, doma se mi povaluje arduino s tlakoměrem, tak zkusím oživit výškoměr dle tvého nastavení.
Díky moc za rady a tvůj čas.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 21.02.2018 23:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 234
Bydliště: Opava
Tak dobra zprava pro Xkare jako jsem ja.: https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... FlySky-I6X

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flysky FS-i6 pro 250
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 22:49 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.1.2018
Příspěvky: 15
Bydliště: Sadská
Ahoj pánové,měl bych dotaz,asi na YenyaKase,mám FlySky i6 a při změně modelu v menu vysílače musím znovu bindovat přijímač,je to OK ?,jinak mám tovární SW díky Luboš.Jen mě prosím nezahrnte
teoriema o RC soupravách,je mi padesát a moje předešlé rádio byla Modela Digi(ta červená plechová :D ).K lítání jsem se vrátil díky desetiletýmu synovi,kterej objevil V2ku na půdě a celkem ho to vzalo .máme na jaro nachystanou EasyStar a balsovej větroň 1,6m elektro tak nám držte palce :D :D :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flysky FS-i6 pro 250
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 23:02 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
A je to jiný přijímač?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flysky FS-i6 pro 250
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 23:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.1.2018
Příspěvky: 15
Bydliště: Sadská
Ano, v každém letadle mám jiný prijímač(stejný typ)když oba nabinduju na jedno nastavení,např easystar tak to funguje normálně ,zapnu rádio,zapnu jeden z modelů a jede to,ale když v menu vysílače přepnu model,tak musím bindovatznovu a skoušel jsem i spojit jeden v nastavení easystar a druhý v nastavení vetroň a stejně po přepnuti musím bindovat díky Luboš


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz