Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 108 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 26.09.2017 18:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.3.2017
Příspěvky: 18
Bydliště: Vyškov
Např. pro spuštění motorem nastav v Timer menu channel 3 a value 1200.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 6:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 396
Bydliště: Písek
Ahoj kluci,

švagr by chtěl TGY-i6 pro kluka na první pokusy s lítáním a chtěl bych se zeptat, zda lze nastavit exponenciály tak, aby byly natvrdo nastavené bez možnosti přepínání přepínačem mezi dvěma hodnotama? Tedy lze nějak vypnout vypínače a mít EXPO nastavené v jedné hodnotě bez vypínače?

Co jsem různě četl, tak to přepínání může rozhodit středy serva, když jsou posunuté trimy, tak bych chtěl vědět, zda lze mít exponenciály natvrdo nastavené bez možnosti přepínání, aby si to mladej zaletu nějak nerozhodil.

Díky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 6:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.3.2017
Příspěvky: 18
Bydliště: Vyškov
Přepínání EXPO myslim nejde nejde úplně vypnout, musí tam být nějaky přepínač přiřazený. Jde to ale vyřešit nastavením EXPO na lineární a po přepnutí se ovládání, ani trimy nezmění.


Sent from my iPhone and I will remove the signature Pro


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 7:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 396
Bydliště: Písek
já ale nepotřebuju mít nastravené lineární EXPO, právě že naopak potřebuju mít pro začátečníka křivku, aby neměl řízení tak citlivé u středu pohybu páky a nechci aby to bylo ovlivnitlené přepínačem, sám to tak lítám (u jiného rádia), protože nepotřebuju mít pro rekreační lítání dvě hodnoty EXPO a nebo D/R přepínatelné přepínačem, ještě navíc jestli to u tohodle rádia dělá neplechu...

jde o to, jestli jde deaktivovat daný přepínač a potom nastavit EXPO s tím, že daný vypínač je nastavený jako neaktivní. U nové i6x ty přepínače asi vypnout lze (to by musel někdo ale vyzkoušet a potvrdit, zda to dobře chápu - viz obrázek), ale nevím jak je to u klasické i6 a zda pak to expo lze vůbec nastavit k tomu vypnutému vypínači...

kdyby mohl někdo zkusit u i6 nasimulovat nastavení EXPO s neaktivním přepínačem ale aby to EXPO bylo aktivní, byl bych vděčný

Příloha:
přepínače.JPG
přepínače.JPG [ 47.14 KiB | Zobrazeno 484 krát ]


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 10:33 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.3.2017
Příspěvky: 18
Bydliště: Vyškov
Ráno jsem neměl rádio u sebe, tak po ověření - přepínač letových režimů je nutné přiřadit některému z přepínačů A,B,D. Úplnou deaktivaci nelze nastavit. Nějak jsem myslel, že ti jde hlavně o trimy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 11:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 296
Bydliště: Brno
Ano, letové režimy musí být na některém přepínači. Lze ale na obě polohy přepínače nastavit stejné expo a stejné rozsahy, takže ve finále ten přepínač nic nedělá.

Jakou neplechu? Já vím o jediném problému, a to že trim se aplikuje _před_ aplikací rate+expo, čili pokud trim není ve středu, tak se přepnutím režimu trochu posune.

Kde je to menu "Aux Switches" z toho obrázku? Já to asi nikde nevidím (mám posledni 14ch firmware - verze 1.6).

_________________
Sky Surfer 1400, FT Mini Arrow, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 14:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.3.2017
Příspěvky: 18
Bydliště: Vyškov
Díval jsem se do manuálů a vypadá to, že je to v nové verzi i6X.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 20:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 396
Bydliště: Písek
Citace:
Ano, letové režimy musí být na některém přepínači. Lze ale na obě polohy přepínače nastavit stejné expo a stejné rozsahy, takže ve finále ten přepínač nic nedělá.

Jakou neplechu? Já vím o jediném problému, a to že trim se aplikuje _před_ aplikací rate+expo, čili pokud trim není ve středu, tak se přepnutím režimu trochu posune.
Aha, tak už mi to ohledně toho posunu neutrálu při přepnutí D/R nebo EXPO začíná být asi jasný a to jsem to rádio ani nikdy neměl v ruce. Výrobce ty funkce D/R a EXPO naprogamoval tak, že se ty dvě pozice přepínače nazívají nesmyslně "letovými režimy" a zároveň je to v softwaru tak, že při přepnutí těchto pseudo "letových režimů" nejsou trimy nastavené globálně, ale musí se každý tento "letový režim" tedy trimovat zvlášť... Tedy pokud oba dva ty "letové režimy" vytrimuji tak, abych měl hodnoty trimů v obou režimech stejné (i mimo nulu), tak žádný posun středu serva při přepnutí D/R nebo EXPA nebude, je to tak?? Pokud ano, tak to je ale debilita obzvlášť u rádia, které je určeno primárně pro pilotování levných kuličkoletů, které se trimují neustále a aby člověk trimoval vždy 2x... :lol:

Citace:
Kde je to menu "Aux Switches" z toho obrázku? Já to asi nikde nevidím (mám posledni 14ch firmware - verze 1.6).
Ano to je i6X, obrázek jsem našel na webu a čistě teoreticky by možná u i6X šlo nastavit ty EXPA k vypnutému vypínači a tedy by možná mohly ty EXPA fungovat s jednou nastavenou hodnotou bez možnosti si do toho hrabat zbytečně přepínačem.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 18:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 201
martinvax píše:
Např. pro spuštění motorem nastav v Timer menu channel 3 a value 1200.


dík, funguje to
jen, že nejde nastavit value 1200, ale cokoli co končí 9, tzn.1159
je někde nějaký přehled co tam lze všechno sledovat a jak to nastavit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 20:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 296
Bydliště: Brno
miglosch píše:
Výrobce ty funkce D/R a EXPO naprogamoval tak, že se ty dvě pozice přepínače nazívají nesmyslně "letovými režimy" a zároveň je to v softwaru tak, že při přepnutí těchto pseudo "letových režimů" nejsou trimy nastavené globálně, ale musí se každý tento "letový režim" tedy trimovat zvlášť... Tedy pokud oba dva ty "letové režimy" vytrimuji tak, abych měl hodnoty trimů v obou režimech stejné (i mimo nulu), tak žádný posun středu serva při přepnutí D/R nebo EXPA nebude, je to tak??

No, asi ne (jestli ti teda dobře rozumím). Problém je ten, že ve firmware i6 se trim aplikuje _před_ aplikací DR/Expo. Čili jakože trim koriguje pozici kniplu: knipl má nějakou pozici (třeba neutrál), k tomu se přičte/odečte trim, a teprve na to se aplikuje DR/Expo. Takže pokud trim není nula, tak se změnou Expo se mění i pozice serva pro knipl v neutrálu. Tedy trim je jakoby páčka posunutá mimo střed, ale s různým Expo ta stejná pozice páčky (trimu) znamená různou pozici serva. Je mi aspoň trochu rozumět?

Trimovat nic 2x nejde - k jednomu modelu si vysílačka pamatuje jedno nastavení trimů.

Citace:
čistě teoreticky by možná u i6X šlo nastavit ty EXPA k vypnutému vypínači a tedy by možná mohly ty EXPA fungovat s jednou nastavenou hodnotou bez možnosti si do toho hrabat zbytečně přepínačem.


Ano, aspoň u i6 (bez X) se dá k oběma letovým režimům přiřadit samostatně DR a Expo. Čili teoreticky jde nastavit pro obě polohy páčky DR a Expo na tytéž hodnoty, a tím roli páčky vyřadit úplně.

_________________
Sky Surfer 1400, FT Mini Arrow, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 18:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.3.2017
Příspěvky: 18
Bydliště: Vyškov
skybreaker píše:

dík, funguje to
jen, že nejde nastavit value 1200, ale cokoli co končí 9, tzn.1159
je někde nějaký přehled co tam lze všechno sledovat a jak to nastavit?

Hodnota může být v rozmezí 1000-2000 - podle toho v které pozici plynu se má timer spustit. Spuštění jde nastavit samozřejmě i na některý přepínač - např nastavit v AUX přepínač B na kanál 8 a v nastavení timeru nastavit "hlídání" tohoto kanálu.
Kompletní návod na neoficiální firmware myslím nikde není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 18:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.3.2017
Příspěvky: 18
Bydliště: Vyškov
skybreaker píše:

dík, funguje to
jen, že nejde nastavit value 1200, ale cokoli co končí 9, tzn.1159
je někde nějaký přehled co tam lze všechno sledovat a jak to nastavit?

Hodnota může být v rozmezí 1000-2000 - podle toho v které pozici plynu se má timer spustit. Spuštění jde nastavit samozřejmě i na některý přepínač - např nastavit v AUX přepínač B na kanál 8 a v nastavení timeru nastavit "hlídání" tohoto kanálu.
Kompletní návod na neoficiální firmware myslím nikde není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 09.10.2017 14:21 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 162
Bydliště: Opava
Zdravicko, koupil jsem si FS-i6X a bezne pouzuvam FS-iA6B prijimac. V cildech mam SigS1, RSSI1, Nois1, SNR1 a opravdu netusim, co pouzit na sledovani sily signalu. Myslel jsem, ze to bude RSSI1, ale tam je zaporne cislo a to se zvetsuje, kdyz jsem dal od vysilace. SNR1 je kladne cele cislo, ktere se zmensuje, kdyz se vzdaluju a tak netusim, co mam jak pouzit.

_________________
RC: FS-i6X
Let.: Master Stick
Cop.: Wizard X220 | Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 19:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3887
Tak na okraj, já udělal z toho nejnovějšího 14ch firmwaru downgrade na "běžný" alternativní 10ch firmware.
Přišlo mi, že se některé věci chovají divně a hlavně mi nešly spárovat některé přijímače (jiné byly OK). Netvrdím, že to byly jasné chyby, ale prostě jsem k tomu nějak ztratil důvěru a použití osvědčené 10ch verze mi připadá bezpečnější.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 21:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 296
Bydliště: Brno
Mě zase u 14ch začal správně fungovat alarm externí baterky. Možná pokud bys uměl přesněji popsat co v tom 14ch nefunguje, tak že by to ten Kuba (qba667) ocenil, třeba jako issue na githubu.

_________________
Sky Surfer 1400, FT Mini Arrow, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 108 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz