Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 399 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 8:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1243
Bydliště: Brno
1. OpenTX myslím neexistuje, to MCU v FS-i6 je příliš malé.

2. FS-iA6B má 6 jednokanálových výstupů pro serva napřímo, první kanál může být nakonfigurovaný jako 6-kanálový PPM výstup. Zaznamenal jsem snahy o úpravu firmwaru RX na víc PPM kanálů, ale nepotřeboval jsem to, tak nevím. Nicméně FS-iA6B má ještě digitální výstup (S-Bus), a do něho leze 14 kanálů (ověřeno, zkoušel jsem to). Takže pokud jsi schopen těch víc kanálů zpracovávat jako S-Bus (třeba do nějakého flight kontroleru), můžeš mít víc. 14 kanálů je myslím limit toho jejich rádiového protokolu, takže víc tam technicky nejde dostat.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 11:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2592
Bydliště: Zavar, SK
Lebo našiel som nejaký pokus o portáciu OpenTX na FlySky i6, ale nič viac
https://github.com/opentx/opentx/wiki/F ... evelopment
Vďaka za odpoveď.

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 23:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19416
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Zvládne FS i6X pomocí mixů řízení pásového vozidla jedním křížovým ovladačem?
Předpokládám obousměrné regulátory, knipl v neutrálu = vozidlo stojí; knipl dopředu = vozidlo jede, knipl dopředu a do strany = jeden motor ubírá, druhý přidává... dozadu to samé. Knipl uprostřed a jen do strany = vozidlo se točí na místě - jeden motor dopředu, druhý dozadu...
:idea:

P.S. Prosím nekomentovat stylem "udělej to jako dva rajčáky"... druhý křížový ovladač prostě bude na něco jiného.
(toto upozornění platí hlavně pro ufona13)

edit: Vždyť to je vlastně standardní mix pro deltu/samobrko... nebo motýl ocasní plochy...
jooo, ráno moudřejší večera :)

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 31.08.2017 8:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1243
Bydliště: Brno
Jojo, to je normální elevon mix, přičemž i6 toto má předdefinované jako samostatný režim, takže to ani nezabere žádný ze tří "normálních" mixů.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 31.08.2017 12:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4827
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
V Tail, fs-i6. Buď (rudder and elevator - Mode 4) nebo (ailerons and elevator - Mode 2) .
Pro změnu na Mode 1 / 3 (plyn vpravo), u FlySky FS-i6 je nutno demontovat a prohodit křížové ovladače


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 03.09.2017 21:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1243
Bydliště: Brno
Jak trimujete modely? Já jsem zjistil, že asi s FlySky i6 nemám dost rukou na trimování modelu za letu: řídím palci, a na trimy prostě nedosáhnu. Ledaže bych pustil levou rukou všechno a hrabal do pravé strany. Jak to děláte?

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 04.09.2017 13:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5635
Bydliště: Praha ČR
Trochu nechápu, jek to myslíš - když trimuju, tak pustím knypl, přehmátnu na trim a trimuji tou rukou, kterou řídím (taky palcem), pohoda.
Stejně pro normální trimování ve smyslu doladění drobné odchylky potřebuješ mít knypl v neutrálu...

Při nějaké "katastrofě", kdy třeba model po uvolnění knyplu jde prudce do přemetu, naopak vřele doporučuji vůbec netrimovat a co nejrychleji přistát a doladit až na zemi (vůbec nesouvisí s typem rádia, platí obecně)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 04.09.2017 15:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4827
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Jak psal tomashr = páku pustím do neutrálu. Když to nejde, tak se ani náhodou nesnažím na trim sahat.
Pravda byli borci co TRIMOVALI pro jemné korekce. Po té co si nastavili exp. průběh, tak tu metodu opustili.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 04.09.2017 16:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1243
Bydliště: Brno
OK, já jen jestli něco nedělám špatně. U mini arrow jsem to měl tak, že model po puštění kniplu šel hodně dolů a trochu do strany. Určitě ne tak, abych byl schopen přehmátnout na trim a něco s tím dělat. Tak jsem prostě přistál, od oka ten trim posunul, a letěl znovu. Ale přemýšlel jsem, jestli něco nedělám špatně, protože když jsou všelijaká videa na youtube se zálety nebo představením různých modelů, tak tam všichni trimují za letu.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 04.09.2017 16:27 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9455
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
I to trimováni se chce naučit a mít v tom jistotu. Řídím pultovku a taky pouštím knypl.
U pyloňáku, který létá cca 280km/h jsem se naučil trimovat v zatačce, kdy (protože tahám) se mi uvolní palec na trimování.

Jinak souhlas s Tomashr, když je to hodně zlé, tak v klidu přistát a doladit na zemi. Nebojovat. Kdo utíká dnes, může utíkat i zítra. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 04.09.2017 16:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1243
Bydliště: Brno
Třeba u Sky Surfera to jde - ten když je nevytrimovaný tak prostě trochu klesá, trochu houpe, nebo trochu zatáčí. Ale Mini Arrow nemá v podstatě žádné vzepětí, takže když se má trimovat zatáčení, tak se prostě po puštění kniplu naklání, naklání, až spadne. A to třeba během dvou-tří vteřin, což knipem bez problémů uřídím (a pokud bych ten knipl nepustil, tak v zásadě ani nevím, že to je třeba trimovat), ale přehmátnout na trim mi nešlo.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: stř 13.09.2017 18:12 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.3.2010
Příspěvky: 18
Ahoj nedokázal by někdo udělat propojovací kabel do kompu abych si do vysílače mohl nahrát alternativní firmware 10 ch? Nebo někdo (vím již jsem se jednou ptal)kdo by byl schopen tem firmw. 10 chanel mi nahrát a byl by z Prahy?Samozřejmně dojedu a zaplatím.
Děkuji a přeju hezký den David O


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 19.09.2017 19:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5635
Bydliště: Praha ČR
To nahrání je tak na minutu, klidně bych to udělal, odkud v Praze jsi?
Upozorňuji, že se obvykle zlikvidují paměti, takže nastavení modelů si to chce předem poznamenat a pak je třeba napípat znova.
Mám na mysli upgrade klasické FS-i6 na 10ch, tedy vlastně něco jako má i6X rovnou v základu...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 19.09.2017 20:09 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.3.2010
Příspěvky: 18
Ahoj já jsem z Prahy 4 konkretně Cholupice(to je hned vedle letiště Točná) ale dojel bych v podstatě kamkoliv.Pro mě by bylo nejlepší všední den věčer(po 18 hod) nebo víkend. Ale samozřejmě bych se přizpůsobil.Nerad bych někomu kazil víkend.
Kdyby jsi mi to mohl přehrát byl bych moc rád.Když tak pošli nějaký kontakt (do SZ) a já se ozvu.
Zatím děkuju David O


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 22.09.2017 22:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1243
Bydliště: Brno
Tak @milagros mě upozornil, že existuje nový alternativní firmware k i6:

https://github.com/qba667/FlySkyI6

Má to spousty konfigurovatelných věcí, podporuje to všech 14 kanálů, které podporuje rádiový protokol, daleko víc senzorů, lépe konfigurovatelné baterky, atd. Na všechny senzory jde nastavit alarm (ale celkově jen 3 alarmy), tak jsem zvědavý, jestli z toho nějak půjde udělat například vario.

Autoři dokonce objevili nepoužitý pin na procesoru uvnitř i6, a zapodporovali připojení dalšího přepínače na tento pin.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 399 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: aviatika, Seznam.cz [Bot] a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz