Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 296 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: stř 30.05.2018 18:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 6749
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Jasně,že jsem objednal ten senzor. Né rádio. Za prvé ho už mám (normální 18SZ) a za druhé mi ta cena za logo na displeji přijde hodně přestřelená.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: stř 30.05.2018 19:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4579
Bydliště: Praha ČR
graup15 píše:
Jasně,že jsem objednal ten senzor. Né rádio. Za prvé ho už mám (normální 18SZ) a za druhé mi ta cena za logo na displeji přijde hodně přestřelená.


Sorry, nějak se mi to zmotalo, zájem o senzor je samozřejmě pochopitelný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: čtv 31.05.2018 10:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 6749
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
To je v pohodě...Ten senzor s rádoby pitotkou chci zabudovat do nového modýlku..tak jsem zvědavý jak to chodí.
Já se teď královsky bavím čtením tohodle:-) :-)

viewtopic.php?f=38&t=83900


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: čtv 31.05.2018 19:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.10.2009
Příspěvky: 2463
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Hlava mi nebere. Člověk vzdělaný v elektronice si koupí něco takového. Prostě nechápu.A pak ztrácí měsíce dopisováním s výrobcem, který si stejně dělá co chce. Hřeší na nízkou cenu (reakce na odkaz graup15).

_________________
Ventus 2cx (6m)-13,76kg,Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: pát 08.06.2018 15:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 6749
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Používám jako hlavní vario Skyassistant od Pitlab.pl. Zatím jsem nic lepšího v ruce neměl. A toto vario je externí zařízení přenášející údaje přez UHF pásmo. Pořád mi vadilo,že PMR vysílačka se mi někde válí v kapse, pak ,že její baterie s kapacitou 600mAh vydrží 6 hodin (a jako na potvoru je vybitá když se jde lítat).
Tak jsem to celé trošku pořešil. Přijímač/vysílač je přidělaný na pevno pod rádio 18SZ a baterie je vyrobená ze dvou článků Li-Ion 3000mAh. (formát 1S2P) . Takže teď to vydrží 60hodin a dá se i výrazně lépe (rychleji) nabíjet.
PS..UHF přijímač/vysílač Midland 777 mám kvůli tomu,že umí i LPD pásmo :-) A SkyAssistant taky ...:-)


Přílohy:
WP_20180608_15_57_28_Pro.jpg
WP_20180608_15_57_28_Pro.jpg [ 75.29 KiB | Zobrazeno 948 krát ]
WP_20180608_15_58_05_Pro.jpg
WP_20180608_15_58_05_Pro.jpg [ 48.53 KiB | Zobrazeno 948 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: pát 08.06.2018 19:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.10.2009
Příspěvky: 2463
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Nerozhodilo ti to moc těžiště? A jooo, ty vlastně držíš rádio v ruce.

_________________
Ventus 2cx (6m)-13,76kg,Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: stř 18.07.2018 18:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 6749
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Přistál mi na stole nový senzor od Futaby.
Nějak pořád nevím,jak to funguje. Píšou tam Pitotova trubice, ale v balení je obyčejná ocelová trubička.
A přívod jen jednou hadičkou...


Přílohy:
WP_20180718_18_35_20_Rich.jpg
WP_20180718_18_35_20_Rich.jpg [ 62.98 KiB | Zobrazeno 655 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: stř 18.07.2018 19:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8521
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
graup15 píše:
Nějak pořád nevím,jak to funguje.

Meria dynamický tlak a senzor v čidle statický. Chrobák z toho vyhodnocuje celkový tlak.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: stř 18.07.2018 19:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2011
Příspěvky: 305
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (9)
to je asi celkem špatně, protože při změně atmosférického tlaku, tlaková níže výše to bude kecat, sice málo, ale v pricipu je to špatně. Nebo se pletu, proč to má Jeti jinak, ach jo.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: čtv 19.07.2018 5:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1037
Bydliště: Brno
jirinovo píše:
to je asi celkem špatně, protože při změně atmosférického tlaku, tlaková níže výše to bude kecat, sice málo, ale v pricipu je to špatně. Nebo se pletu, proč to má Jeti jinak, ach jo.

Úplně špatně to asi nebude, pokud tedy nebude vlastní deska zařízení v přetlakovém trupu. Pitotova trubice má zpravidla odběr dynamického tlaku - díra v ose (axiální směr) trubky, a statického tlaku - díra v trubce v radiálním směru, hlavně z toho důvodu, že je pak jedno, kde je umístěno vlastní poměrové tlakové čidlo. Futaba to pojala tak, že čidlo tlaku bude v netlakovém trupu, kde tlak odpovídá tlaku statickému stejnému jako v okolí pitotky. Takže dynamický tlak je přiveden šlaukem, statický je měřen v trupu modelu. Stále se jedná o měření diference tlaku, což kompenzuje případné změny tlaku statického.

Asi stárnu, že obhajuji Futabu :lol:

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: čtv 19.07.2018 5:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2011
Příspěvky: 305
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (9)
jí mám taky, jak píšeš to bude fungovat, u klasický pitotky se to měří v jednom místě, takhle když se nám bude nafukovat trup, až to bude kalit dolů, to bude měřit kraviny, ale třeba ta situace nenastane, no se uvidí. Takhle to ošidit, ty naše hračky ve Futabě neberou vůbec vážně :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: čtv 19.07.2018 17:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 6749
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Tak jsem to dneska zkoušel ráno dokud nefoukalo poměřit s rychlostí v autě. Je to dost naprd..mít ruku vystrčenou metr z okýnka :-) A ještě to nafotit, ale vypadá to,že čidlo funguje pěkně.


Přílohy:
WP_20180719_07_27_54_Pro.jpg
WP_20180719_07_27_54_Pro.jpg [ 41.25 KiB | Zobrazeno 547 krát ]
WP_20180719_07_27_59_Pro.jpg
WP_20180719_07_27_59_Pro.jpg [ 105.59 KiB | Zobrazeno 547 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: čtv 19.07.2018 17:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9356
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Přesnější než tachometr je GPS. U Škodovek ukazuje tachometr víc než je skutečnost a tomu by tvé měření i odpovídalo. Mám ověřenou GPS v navigaci i v kameře a ukazují opravdu dobře. Jen to chce ustálenou rovnou jízdu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: čtv 19.07.2018 17:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10370
Bydliště: Břeclav
Lark píše:
Přesnější než tachometr je GPS. U Škodovek ukazuje tachometr víc než je skutečnost a tomu by tvé měření i odpovídalo. Mám ověřenou GPS v navigaci i v kameře a ukazují opravdu dobře. Jen to chce ustálenou rovnou jízdu.


Stejná zkušenost. Podle těch čísel je senzor s velkou pravděpodobností blíže správné hodnotě než tachometr, který kolem osmdesátky bude nadsazovat nejméně 5 km/h.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: čtv 19.07.2018 20:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9356
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
MAXI DOT v YETI sice nabízí nějakou korekci pro zimní pneumatiky, ale nikdy jsem si s tím nehrál. Podle GPS mám ověřené hodnoty tachometru pro 50 (54) a pro 130 (138)km/h a bez problémů jezdím na hranici i bez GPS.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 296 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Jester80, mart456 a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz