Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vysilajda pro spunta (ucitel-zak s DX8)
PříspěvekNapsal: čtv 09.01.2020 10:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1446
Bydliště: Bořanovice
Ahoj vespolek. Shanim vysilac pro spunta (Jezisek mu najezil Betu 1400) v rozumne cenove kategorii.
Ale potreboval bych, aby se dal spojit pres kabel 'ucitel-zak' s mym postarsim Spektrum DX8.
Zatim jsem koukal na Spektrum DXe, ale nejsem si jisty kompatibilitou s moji DX8. Pomuzete mi to prosim rozlousknout?

Nebo na to mam prdet, vrazit mu do ruky vysilajdu, at se s tim popere sam? Jen se obavam, ze to bude velice kratky a destruktivni let. :lol:

_________________
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.01.2020 14:18 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1327
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
DX8 umí být trenér přes 3,5mm jack DXe umí přes stejný kabel být žákovská vysílačka. Takže podle mě tato sestava určitě fungovat bude.
Jako žákovská vysílačka může být prakticky libovolná, která produkuje správný signál (PPM), u některých se musí trochu dávat pozor na napěťové úrovně, ale v případě Spektrum - Spektrum problém určitě nebude.
(Osobně vyzkoušené mám Turnigy 9X, Spektrum DX7, FrSky X9D+, prakticky všechny mezi sebou v obou rolích + jako žákovská vysílačka i stará 27MHz volantovka, ze které jsem vytáhl správný drátek...)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.01.2020 23:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1446
Bydliště: Bořanovice
Super, diky. Poridim spuntovi DXe a bude vystarano.

Jeste mam dotaz ohledne toho ucitel-zak kabelu. Je to normalni mono jack <-> mono jack bez nejake dalsi chytristiky?
Jestli jo, tak proc za to chteji takovej nesmysl? 8O

_________________
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.01.2020 23:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 282
Bydliště: Bratislava
Obrázky: 0
Pozdravujem, ked kupiš DXe BNF zo všetkymi prepinačmi tak budeš mat do buducnosti aj bezdrotove spojenie učitel/žiak, využiješ to ked si časom kupiš novu vysielačku tiež s bezdrôtovým spojenim učitel/žiak namiesto starej DX8 - mam ju ešte tiež .)

_________________
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, hračka Blade 200 SRX, DX8


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.01.2020 8:45 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1327
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jako třeba Jumper T16 (se mi v poslední době líbí - ergonomicky Futaba T16, střeva FrSky Horus10, cena na 1/4 DX9 a možnosti neomezené) a máš bezdrátové spojení učitel žák s libovolnou vysílačkou*. Jumper samozřejmě umí i DSMX protokol v četně telemetrie.
----
* ideálně když je k vysílačce možno sehnat přijímač s.bus nebo cppm výstupem, obejít se dá převodníkem PWM-s.bus.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.01.2020 10:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1446
Bydliště: Bořanovice
Vypada hodne dobre. Ale otazka je, k cemu to vsechno vyuziju na svym Goblinovi nebo Bete. V pohode vystacim s 6 kanalama bez jakychkoli mixu a dalsich vyfikundaci. :lol: A pro spunta je nesmysl jak T16, tak i DX8 (kdybych ji prenechal spuntovi). Cim min cudliku, displayu a prepinacu, tim lip. :wink:

Ted mi spis vrta hlavou, proc je ten ucitel/zak kabel tak drahej, kdyz to vypada na obycejnej mono<>mono jack za par susnu.

_________________
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.01.2020 11:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 820
Bydliště: Hluk
Obrázky: 83
Ten kabel je úplně obyčejný propoj dvou mono jacku. Takže si ho buď vyrob, nebo kup někde v elektru.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.01.2020 11:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1327
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
kolaCZek píše:
Vypada hodne dobre. Ale otazka je, k cemu to vsechno vyuziju na svym Goblinovi nebo Bete. V pohode vystacim s 6 kanalama bez jakychkoli mixu a dalsich vyfikundaci. :lol: A pro spunta je nesmysl jak T16, tak i DX8 (kdybych ji prenechal spuntovi). Cim min cudliku, displayu a prepinacu, tim lip. :wink:

Ted mi spis vrta hlavou, proc je ten ucitel/zak kabel tak drahej, kdyz to vypada na obycejnej mono<>mono jack za par susnu.

Tak Jumper T12, FlySky má taky skvělý výběr vysílaček + asi nejlevnější přijímače (i telemetrické), do menších rukou ten T12 nebo FrSky X9-Lite, nebo něco jako gamepad (FrSky X-lite, FlySky Evolution nebo dražší Nirvana)...

V drátu mono-mono by teoreticky mohl být napěťový omezovač na 3,3V - tzn strašně drahý odpor a zenerka (dohromady tak 40 halířů)... ne, koukám na obrázky, jsou to jen dva konektory a dráty. Ale z USA! :)

No, a lepší vysílačka se na Goblina hodí, ne? Už jen třeba plynulý přechod mezi režimy letu - jestli máš nějaký režim, kde se přechází s nižších otáček na vyšší, tak při plynulém přechodu motor tolik neškube se strojem - může být i šetrnější k mechanice, žejo.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.01.2020 19:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 13.3.2018
Příspěvky: 179
kolaCZek píše:
Super, diky. Poridim spuntovi DXe a bude vystarano.

Jeste mam dotaz ohledne toho ucitel-zak kabelu. Je to normalni mono jack <-> mono jack bez nejake dalsi chytristiky?
Jestli jo, tak proc za to chteji takovej nesmysl? 8O



Ahoj,

jestli nejdu pozde zustaly nam tu dx7 (starsi verze) a DX8 a HK oranzovej klon DX6. Vsechny jsou plonkovy - presli jsme kompletne na Jeti.
Tak jestli nepotrebujes nutne novou vysilacku dej vedet, nejlip pres sz at to neprehlidnu.

Na kablu je hovno, je to jen tupa propojka po ktery bezi PPMko, tahal jsem z DX8 takhle signal pro jiny VF modul.

GH


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: MichalM a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz