RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

OpenTX (Videa str.5)
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=73256
Stránka 29 z 34

Autor:  ellet [ pát 24.05.2019 11:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

Díky, konečně mě to došlo (prostě už blbnu), očekával jsem tu obrazovku po spuštění.
Tak pila funguje, to je tak, když na to člověk rok nesáhne. Tohle nastavování je ale stejně trochu "přes ruku".

Autor:  prikrylm [ pát 24.05.2019 11:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

No jo, netvrdím, že je to ergonomické, ale teoreticky je to použitelné a "jde to". (jo, jo, jde to, fakt to jde. :-P )

Autor:  ellet [ pát 24.05.2019 11:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

Skript se mně líbí, přes ruku mně to připadlo v menu, protože jsem na to lezl přes SDcard. Ale vlastně k tomu nebyl důvod. Takže zpět a snad si to zapamatuju (starej pes a nový kousky.... :) ) A jede to, taky už jsem to zkoušel.

A aby řeč nestála, možná by to mohlo fungovat i samo. Nastavit parametry - rychost stoupání pily, první, druhou a třetí úroveň, return potom hodnotu až po dosažení některé úrovně. To potom už přímo na servo...
A máš to, teď ti do toho budu kecat. :)

Autor:  prikrylm [ pát 24.05.2019 12:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

Ať si každý upraví k obrazu svému. :)
Ale sakryš, to by mohl být pěkný skriptík... nastavit přepínač + točítko na rychlost snímků....

Autor:  ellet [ pát 24.05.2019 13:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

No já už jsem to cvičně rozhrabal a servo pěkně skáče.

Autor:  prikrylm [ pát 24.05.2019 23:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

Tož jsem upravil pilu na něco úplně jiného:
camctl.lua
mix script, kde se nastaví

CamCtrl - 3 polohový vypínač, který určuje činnost
PicFreq - potenciometr, který určí rychlost snímání v rozsahu "strašně rychle" (minimum potenciometru) až T-max
T-max - maximální čas, který lze nastavit potenciometrem std max ~10s
Focus tm - délka ostření v 0,01 s std 100 (1s)
Focus lv - uroven focusu v %

Max doba jednoho snímku je minuta. Pokud by někomu nevyhovovalo, upraví si k obrazu svému.

Ještě to umí udělat fotku na "cvak" a dokončí to sekvenci vyrobení snímku, i když se přepínač vrátí do neutrální polohy nebo do polohy kamera.

testoval jsem pouze na simu X9D a Horus 10.

Přílohy:
CamControl.ZIP [1.67 KiB]
26 krát

Autor:  ellet [ sob 25.05.2019 11:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

Jj, nějak to funguje. Tak mám za sebou zase jednou refresh paměti. Teď ale přes víkend - potomstvo :D . (Možná potom, z cvičných důvodů, napíšu něco podobnýho úplně jinak, něco mám v hlavě...)

Autor:  prikrylm [ sob 25.05.2019 13:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

Tak je to takové jednoúčelové, lineární až tupé, už když jsem to psal, tak jsem viděl, co by se dalo zobecnit, zjednodušit, vylepšit, ale bylo pozdě a už se mi to nechtělo předělávat. Zvídavý čtenář si jistě upraví k obrazu svému. :)

Autor:  ellet [ úte 28.05.2019 20:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

Tak jsem si taky "zacvičil" s fotografováním. Dal jsem to ale do vlákna OpenTX LUA scripting.

Autor:  romko1 [ stř 29.05.2019 15:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

Zdravim, nechcem zakladat nove vlakno a mozno sa to tu uz riesilo, tak sa ospravedlnujem za duplicitu, ale nejako sa mi nedari nastavit logovanie telemterickych udajov na SD kartu v OpenTX az po zapnuti ARM. Teraz mam nastavene logovanie telemetrie po zapnuti radia a nacitani konkretneho modelu, ale chcel by som to nastavit na niektory prepinac - ktorym ARMujem... Viete mi prosim poradit resp. ma to niekto urobene?
Dakujem.

Autor:  lubo1 [ stř 29.05.2019 16:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

romko1 píše:
........

V špec funkciách u mňa riadok 2 ....SF2 .....

Přílohy:
Snímka26.PNG
Snímka26.PNG
[ 46.31 KiB | Zobrazeno 2370 krát ]


Autor:  romko1 [ čtv 30.05.2019 9:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

Vdaka za nakopnutie... Ak to tak nastavim, tak mi prosim ta bude logovat vsetko?

Preco?
Doteraz som to mal tak, ze mi po zapnuti radia logovalo na SD kartu telemetriu konkretne: RSSI, VBAT kazdych 0.5s.

Som to teraz zmenil na ARM (ako si poslal print-screen) avsak ARM mam na potenciometer S2 (kvoli bezpecnosti), tak som musel pouzit logicky spinac.
Este raz vdaka :) .

Autor:  prikrylm [ čtv 30.05.2019 15:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

romko1 píše:
Vdaka za nakopnutie... Ak to tak nastavim, tak mi prosim ta bude logovat vsetko?

Preco?.

Logují se tuším všechny vstupy + určitě jen ty telmetrické údaje, kde je zaškrtnuto, že je chci logovat.

Přílohy:
log_telemetry.png
log_telemetry.png
[ 15.62 KiB | Zobrazeno 2160 krát ]


Autor:  juraj.jurej [ sob 13.07.2019 13:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

Vyšla nová verzia OpenTX 2.2.4
http://www.open-tx.org/2019/07/11/opentx-2.2.4

Autor:  juraj.jurej [ pát 26.07.2019 12:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

Lua script SBEC pre ESC Neuron v 1.2. Treba si aj nahrať Open TX 2.2.4, tam už je podpora pre telemetriu.

Přílohy:
FrSky SBEC12.zip [2.44 KiB]
22 krát

Stránka 29 z 34 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/