Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 434 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 02.03.2019 21:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
U jednoho testování jsem narazil na podivné chování zpožděných kanálů. Funguje stejně snad všude (OpenTX 2.1.9 i 2.2.3, jak v companionu tak v rádiu).
Jde o to, že v mixu je jeden z řádků na nějakém kanálu řízený přepínačem nebo módem, je zpomalený a hodnotu daného kanálu řídí jen on (replace, := ).
Pokud je řádek kanálu neaktivní pamatuje si poslední hodnotu na které byl před přepnutím modu (nebo řidícího přepínače), kdy byl řádek aktivní. Pokud je řádek nastaven jako ADD (+=) je tato hodnota vždy(?) 0, resp, daným zpomalením se k nule "sune".

Příklad:

CH1 SB Weight(+100%) Flight mode(FM0:1) Slow(u2:d2) [Flaps] (taky := )
:= SB Weight(+100%) Flight mode(FM1:2) Slow(u2:d2) [Flaps]
CH2 ...

Nechám SB v nějaké poloze a přepnu FM0-1-0. Přepnu SB (někam), pomalu se kanál nastaví na hodnotu SB, přepnu na FM1, kanál skočí na původní hodnotu, ve které byl a pomalu se přesune na hodnotu SB. Další přepnutí FM0-1 už se nic nemění, pokud se zase nezmění hodnota SB.

Pokud je navíc jeden kanál ADD (+=) a druhý REPLACE (:=) dochází ke skoku na zmíněnou nulu a zpomaleného nastavení při každém přepnutí módu na kanál nastavený na ADD.

Pokud se oba řádky mixu kanálu nastaví na ADD, funguje mix tak, jak by člověk předpokládal - nikde nic neskáče. Vypadá to, že vypínaný řádek se postupně sune k nule a zapínaný k požadované hodnotě a suma dá nehybný výsledek.

Nenapadá mě použití u reálného modelu, ale třeba takové klapky?

Takže, kdybyste náhodou narazili na podivné chování kanálů při přepínání řádků mixu, zkontrolujte, jestli není vypínaný a zapínaný nějaký "REPLACE" kanál.
Když o tom tak uvažuju, tak se mix chová tak nějak logicky, takže to snad ani není chybné chování, jen se na to musí dát pozor.

Tož tak.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 02.03.2019 22:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1180
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
... kdybyste náhodou narazili na podivné chování kanálů ...
Jj, psal jsem to už tady. Teď už si nejsem jistej ale myslím, že se to neprojeví přepnutím křivky letovým režimem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 02.03.2019 23:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1180
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
Pokud se oba řádky mixu kanálu nastaví na ADD, funguje mix tak, jak by člověk předpokládal - nikde nic neskáče.
Tak nevím co mám blbě, mně to skáče.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 03.03.2019 10:27 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
Tak nevím co mám blbě, mně to skáče.

Pokud jsou dva řádky v mixu, oba ADD a oba mají stejné zpomalení, tak (podle mě) neskáče. Prča je, když má každý jiné zpomalení.

Čím víc o tom přemýšlím, tak se mi toto chování jeví podivnější a podivnější. Jednak se (zbytečně?) sčítají hodnoty ADD řádků, které nejsou aktivní a jednak se někde u řádku pamatuje a u neaktivních dokonce dopočítává zpomalená hodnota. Přišlo by mi jednodušší a logičnější místo té zapamatované hodnoty brát přímo aktuální hodnotu kanálu a ADD řádky sčítat jen aktivní. Napíšu do OpenTX issues aspoň jako námět na vylepšení, potrénuju psanou angličtinu, oni se na něco vymluví a bude zase chvilku klid. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 03.03.2019 10:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1180
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
Pokud jsou dva řádky v mixu, oba ADD a oba mají stejné zpomalení...
No jo, to ale znamená, že řešení bez podmínky stejného zpomalení je zase jenom přes přepnutí FM (bez lua, jde asi jenom mechanickým přepínačem).
Taky vidím jako užitečnější vycházet při přepnutí z aktuální pozice (ADD, neADD). Tož piš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 03.03.2019 12:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tož jsem cosik vypotil, snad tomu porozumí.
Podobné chování jsem zaznamenal i v Er9x firwaru, takže to bude nejspíš nějaké dědictví z minulosti.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 04.03.2019 11:36 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
... a jak jsem tiše předpokládal, je to dost stará a "zapečená" věc, na kterou se vývojáři trochu bojí sáhnout, kvůli komapitibilitě.
Takže tak ten mixer prostě funguje a dejte si na to bacha. :)
Navíc je to fakt věc spíš teoretická a narazil jsem na ni, když jsem z vysílačky dělal "servotester s více režimy".
Tož tak.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 04.03.2019 12:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1180
Bydliště: Vysočina
Přijde mně to jako nechuť problém řešit. Myslím, že většinou toto chování vadí (nenapadá mě žádné rozumné využití, vidím to jako nějakou další funkci trochu mimo mixy, ale což...).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 11.05.2019 21:14 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Někde se možná zmínilo, ale nemůžu najít možnost ovládání robotického ramena kniply, ale integrálně. Tzn. kniplem neurčuju polohu, ale rychlost pohybu. Zkusil jsem mix kanál serva + knipl na 1%, ale funguje to podivně. Jednak na rychlejších strojích je knipl málo citlivý, jednak nezůstává nastavená hodnota u obou výchylek (vpravo nebo vlevo od středu) neměnná a "ujíždí"...
Viděl jsem řešení LUA skriptem, ale líbilo by se mi něco jednoduššího, pokud by to šlo.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2019 14:06 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
... robotka jsem pořešil přes LUA, inspiroval jsem se z jednoho projektu na githubu, který řešil to stejné akorát otáčel kameru.

V příloze nastavitelný časovač původně pro spínání snímkování.
Časovač generuje pilový výstup kanálu, takže pro různé úrovně můžu logickým spínačem vymyslet, co se má dít.
Minimální perioda je kolem sekundy, max je hodně, hodně dlouhá.
Otestované zatím jen na X9D simulátoru (Companion), jinde by měl fungovat taky.


Přílohy:
timer.ZIP [1018 bajtů]
9 krát

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2019 19:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1180
Bydliště: Vysočina
Tak jsem to nahrál na kartu, spustil a nic se neděje. (Teda zatím, nevím co mám blbě - Horus 10)
Je to cca rok, co jsem lua script "nakousl", potom odložil a všechno zase zmizelo kamsi....
Ten skript by asi měl nabídnout nějaké přiřazení (?) ale nevidím nikde nic. Našel jsem nějaký historický pokusy a chovají se podivně taky. Možná je chyba někde jinde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2019 23:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2129
Bydliště: Nitra Slovensko
ellet píše:
Tak jsem to nahrál na kartu, spustil a nic se neděje. (Teda zatím, nevím co mám blbě - Horus 10)
Je to cca rok, co jsem lua script "nakousl", potom odložil a všechno zase zmizelo kamsi....
Ten skript by asi měl nabídnout nějaké přiřazení (?) ale nevidím nikde nic. Našel jsem nějaký historický pokusy a chovají se podivně taky. Možná je chyba někde jinde.


Lua pre Taranis X9D+ na Horusi tušim nefungujú.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2019 9:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1180
Bydliště: Vysočina
juraj.jurej píše:
Lua pre Taranis X9D+ na Horusi tušim nefungujú.
Ono záleží co v tom scriptu je. I když to "odlehčím" (promažu), tak nevidím možnost přiřazení vstupů. Podezřívám poslední upgrade ale nevím.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2019 10:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Horuse nemám, ale na companionu 2.2.3 simulátor horuse 10 skript funguje...

Je to zase mix scritpt.


Přílohy:
horus10.png
horus10.png [ 9.81 KiB | Zobrazeno 289 krát ]

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2019 10:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1180
Bydliště: Vysočina
2.2.3 mám, v MIXES taky a když to spustím tak to proběhne a dost.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 434 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz