Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 433 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 24.02.2019 22:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9955
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nebylo by snazší používat ten přepínač bez aretace jako klopný obvod? Jedno cvaknutí = žák, další = učitel, další = žák, a tak pořád dokola.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 24.02.2019 22:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1177
Bydliště: Vysočina
Bylo, ale takový zbabělý řešení kolega prikrylm nemůže přijmout. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 24.02.2019 23:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1008
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
Jen jsem krátce koukl ale když ustane pohyb páky instruktora, vrátí se řízení žákovi. Když přidá instruktor plyn tak žák hned ubere :) (nebo když bude držet výchylku kormidla) . Možná vycházet z polohy pák instruktora před předáním řízení nebo to nějak zkřížit.

Tato poznámka mě zarazila, zkouším simulátor, ale funguje to správně. Jakmile trenér pohne kniplem, přepne se mu rádio do režimu trenér a žák už do řízení zasáhnout nemůže. Až po přepnutí tam a zpět. A co vím, tak simulátor funguje dobře. (Sticky funguje na přechod (hranu), ne na úroveň - teď jsem to pro jistotu ověřil i v rádiu).
Lark píše:
Nebylo by snazší používat ten přepínač bez aretace jako klopný obvod? Jedno cvaknutí = žák, další = učitel, další = žák, a tak pořád dokola.

Jo, to by určitě šlo. Taky mě napadlo krátkým přepínačem bez aretace učitel, dlouhým žák...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 24.02.2019 23:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1177
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
Tato poznámka mě zarazila....
Jj, máš pravdu už to vidím. A přepne se to i když není PPM signál? (Jen pro zajímavost. Tady se to nepozná)


Naposledy upravil ellet dne pon 25.02.2019 0:41, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 25.02.2019 0:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9955
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
ellet píše:
Bylo, ale takový zbabělý řešení kolega prikrylm nemůže přijmout. :D

Tak to uznávám. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 25.02.2019 0:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1008
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
Jj, máš pravdu už to vidím. A přepne se to i když není PPM signál? (Jen pro zajímavost. Tady se to nepozná)

Tohle je rozdíl oproti tomu "internímu" trenérovi, ale jakmile pohneš kniplem, tak se stejně zapne trenér, takže ten "po svém" trenér funguje tak nějak hodně podobně.

Mám vyzkoušené, že jakmile se použije TRx na "trenéra po svém" a není PPM, tak do mixéru jdou z TRx nuly. Std trenér pokud nemá PPM, tak vezme hodoty z kniplů. Ale když jsem jedou chtěl více jak 4 std kanály od žáka, tak jsem zkusil mixovat ty TRx. A když už mixovat, tak všechno. Nějaký hybrid by asi taky šel. Ale jak jsem psal, když se zapne std trenér na žáka, nedařilo se mi vyhodnocovat polohu kniplů trenéra.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 25.02.2019 9:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1158
Bydliště: Brno
Pár žáků jsem na káblu i bez káblu měl, nakonec jsem skončil na přepínači s aretací.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",Maat,MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 25.02.2019 9:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1177
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
Mám vyzkoušené.....
Děkuji za info. Pořád se mně zdá to tvoje řešení nějak "předrátovaný". Jestli jsem zase něco nepřehlídl, tak by to mělo prakticky stejně chodit bez všech andů na koncích řádků podmínek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 25.02.2019 10:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1177
Bydliště: Vysočina
BoŠ píše:
Pár žáků jsem na káblu i bez káblu měl, nakonec jsem skončil na přepínači s aretací.
Beru to jako volnočasovou aktivitu, takový šperk do šuplíku :D , někdo luští křížovky...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 25.02.2019 10:10 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1008
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
Děkuji za info. Pořád se mně zdá to tvoje řešení nějak "předrátovaný". Jestli jsem zase něco nepřehlídl, tak by to mělo prakticky stejně chodit bez všech andů na koncích řádků podmínek.

Ano, bez těch andů na konci by to šlo, ale napadlo mě, že když je tam přidám, tak se třeba bude výraz vyhodnocovat rychleji. :) Přece jenom je to zapamatovávání jakýchsi hodnot a porovnávání hodnot ze vstupů čísel.... Rozdíl asi moc poznat nepůjde, ale pokud se jedná o T9X s At64 na 16 MHz tak se možná něco ušetří.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 25.02.2019 10:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1177
Bydliště: Vysočina
Napadlo mě jestli to nemá být optimalizace na rychlost ale záleží na tom, jak se to prakticky vyhodnocuje (může to být i pomalejší a asi pomalejší, při aktivním and). Ale to už jen tak, že o tom mluvíme, když nebude aktivní žák, asi něco ušetříš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 0:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1514
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
BoŠ píše:
Pár žáků jsem na káblu i bez káblu měl, nakonec jsem skončil na přepínači s aretací.


Lehounce mimo vlákno - používám a používal jsem boční tlačítko (na Mpx EVO) nebo přepínač bez aretace, obojí na pravé ruce (lítám mod 1 a 3). Na plynu nastavenej plnej, pravá ruka na tlačítku, levá na levém kniplu. Při pohromě stačilo pustit tlačítko a než člověk přehmátnul, levou rukou už tahal za knipl a měl tam přitom vraženej plnej plyn. Po přehmátnutí pravou rukou na kniplu už dál dle obvyklých zvyklostí - klíčovej byl ten plnej plyn a jeho odstavení tlačítkem. Asi jsem tím nějaké to letadlo zachránil :)

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 0:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 602
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
bitovod píše:

Lehounce mimo vlákno - používám a používal jsem boční tlačítko (na Mpx EVO) nebo přepínač bez aretace, obojí na pravé ruce (lítám mod 1 a 3). Na plynu nastavenej plnej, pravá ruka na tlačítku, levá na levém kniplu. Při pohromě stačilo pustit tlačítko a než člověk přehmátnul, levou rukou už tahal za knipl a měl tam přitom vraženej plnej plyn. Po přehmátnutí pravou rukou na kniplu už dál dle obvyklých zvyklostí - klíčovej byl ten plnej plyn a jeho odstavení tlačítkem. Asi jsem tím nějaké to letadlo zachránil :)

Používal jsem to podobně, jen zrcadlově s módem 2. Plyn jsem měl na 1/2 až 2/3 plynu. Na záchranu to u těch modelů stačilo.
Pozor se musel dát jen po přistání. Před uvolněním prstu ze spínače se nesměl zapomenout stáhnout plyn.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 9:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1008
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Na kabelu jsem měl žáka jen jednou. Byl to vrtulník na DX7 + DX6i. DX7 je na "trenérování" dost nevhodna a navíc to byla dost hurá akce. Ale vrtulník už zase lítá. Apoň myslím. :)

Ještě mě k "ručnímu" mixování napadlo, že by mohl být problém právě u vrtulníků, tam by se měly ty kanály namixovat už na vstupech ne až v mixech. A pak na trenérovi sledovat pohyb páky a ne vstupu.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 02.03.2019 21:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1008
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Vyzkoušel jsem výše zmíněné přepínání na trenéra pohybem kniplu trenéra (přepínání na žáka krátkým cvakem momentového přepínače) a je to vcelku příjemné a intuitivní. Člověk tak nějak nezapomene přepnout na trenéra. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 433 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: ddano007 a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz