RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

OpenTX (Videa str.5)
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=73256
Stránka 24 z 29

Autor:  toty [ stř 15.08.2018 21:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Open TX (Videa str.5)

Prostě nevím, zkouším nahazovat dokola 2.1.9 s různými volbami ale vždy stejný. Prázdný LCD. Porsím, cokoliv Vás napadne....

EDIT: tak jsem asi skončil, zkusil jsem nahrát 2.0.20 ať můžu aspoň lítat a už mám prázdný LCD i tam. ZKusil jsem různý kombinace a mám jen podsvícenou krabičku s kniplama :(
Programátor hlásí, že nahrání proběhlo....

Autor:  toty [ pát 17.08.2018 12:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Open TX (Videa str.5)

Prosím není tu někdo, kdo má funkční programátor, připojený ke kompu a vyzkoušený? Praha východ (od Pankráce až po Kostelec nad č.l.)
Zajel bych k němu a jen zkusit rychle nahrát opentx a zda se vysílačka neprobere. Mám podezření, že mám nějaký error v kompu nebo v programátoru. Zkouším různé ovladače...
nebo zda tu někdo nemá tento programátor a nepopíše vyzkoušený setting na w10

Vyřešeno, programátor byl funkční, bylo třeba externí 1MHz signál.

Autor:  nemox [ pon 20.08.2018 11:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: Open TX (Videa str.5)

tomashr píše:

No vzhledem k tomu, že podpora 32bit se ubírá ze stále více Linuxů to do budoucna může být problém, ale když se podívám https://launchpad.net/~opentx-test/+arc ... /+packages , tak tam zatím i386 vidím? Nemám ale jak ověřit, sám sice OpenTX na Linuxu užívám, ale jen X64, 32 bit nemám.

Ona tam 32 bit verze je, ale stara:-(

Autor:  montykh [ pon 20.08.2018 12:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: Open TX (Taranis)

Grugh píše:
S prázdným displejem jsem měl také zkušenost (OpenTx 2.2.2 a Taranis Q X7S), ale nějak se to po chvíli pokusů (s vypínáním a zapínáním) a odpočinku vyřešilo samo. Raději jsem ho potom ještě jednou přeflashnul.
Být tebou zkusím verzi 2.1...


Nahrával jsem 2.2.2 (proč dáváš vlastně tak starý, 2.0.2?) a po nahrání to bylo ok. Když jsem upgradnul bootloader, tak jsem měl práznou obrazkovku. Flashnul jsem to znovu přímo z rádia a bylo to ok.

Autor:  Grugh [ pon 20.08.2018 21:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Open TX (Taranis)

montykh píše:

Nahrával jsem 2.2.2 (proč dáváš vlastně tak starý, 2.0.2?) a po nahrání to bylo ok. Když jsem upgradnul bootloader, tak jsem měl práznou obrazkovku. Flashnul jsem to znovu přímo z rádia a bylo to ok.

Myslím, že 2.2 verze není kompatibilní s jeho vysílačkou Turnigy T9X. Takže mu zbývá 2.0 nebo 2.1.

Autor:  toty [ pon 03.09.2018 11:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Open TX (Videa str.5)

Ahoj, ještě jeden dotaz: Nahrál jsem pomocí Companion 2.1 fw do vysílačky verze 2.1.9. Ale když pomocí této verze nahrávám modely mám hlášky Your eeprom is from an old version of OpenTX, upgrading!
You should "save as" to keep the old file as a backup.

A když použiju companion 2.2 tam nemůžu nahrát FW 2.2+ (s 2.2 neni T9x kompatibilní), ale modely do radia jdou nahrát (musím při nahrání odškrtnou kontrolu kompatilibility FW). Jakou verzi tedy a jak používáte majitelé T9x ?

Děkuji

Autor:  juraj.jurej [ stř 07.11.2018 20:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Open TX (Videa str.5)

Chytrý bezpečnostní spínač plynu



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Autor:  ellet [ sob 10.11.2018 17:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Open TX (Videa str.5)

juraj.jurej píše:
Chytrý bezpečnostní spínač plynu
Tenhle opravdu vtipnej fígl je popsán v manuálu OpenTx. Rád bych věděl kdo je autorem tohoto řešení, zaslouží pochvalu.
Funkce je dost jednoduchá, vyhodnocení se provádí ve smyčce. Do každého vyhodnocení podmínky vstupuje logická podmínka (jako parametr) se svoji naposled získanou (t.j. předchozí) hodnotou. Dál už je to snad jasný...

Autor:  ellet [ sob 26.01.2019 1:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Open TX (Videa str.5)

juraj.jurej velice se přimlouvám za opravu názvu vlákna na prosté OpenTX, viz název na originálních stránkách. Takhle se to dá najít jen náhodou. (a proč str.5 ?)
Děkuji :)

Autor:  prikrylm [ sob 26.01.2019 16:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

Je nějaká možnost jak v rádiu rychleji posunovat hodnoty, kde je destetinná tečka(čárka)? Např. pokud potřebuju posunout max výchylku serva na 50% je to na dlouhé, dlouhé držení tlačítka.
Hodnota se sice dá přes companion editovat klávesnicí, ale to mi na poli moc nepomůže, resp. když něco ladím na modelu, tak pořád "odbíhat" k PC taky není úplně prima.

Autor:  prikrylm [ ned 27.01.2019 8:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

ellet píše:
juraj.jurej velice se přimlouvám za opravu názvu vlákna na prosté OpenTX, viz název na originálních stránkách. Takhle se to dá najít jen náhodou. (a proč str.5 ?)
Děkuji :)


Když bude člověk nezapomnětlivý, tak ten předmět může aspoň ve svých příspěvcích opravit. ;-)

Na straně 5 (kliknout ve vláknu na 5 str.) jsou posbíraná videa, jestli jsem se správně díval.

Autor:  ellet [ ned 27.01.2019 10:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

prikrylm píše:
...Na straně 5 (kliknout ve vláknu na 5 str.) jsou posbíraná videa, jestli jsem se správně díval.
Aha, takže už tam byla jedna oprava názvu po straně 5. Tak snad dojde i na druhou. :)

Autor:  prikrylm [ pon 28.01.2019 9:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Open TX (Videa str.5)

Hledal jsem, jak vyrobit nějaký "sekvencer".
Našel jsem hezký nápad (zatahování podvozku + zavírání/otevírání podvozkové šachty). Použil se extra kanál na přepínač, přepínač se zpomalil a na základě vstupu tohoto kanálu se přes křivky hýbalo jinými kanály.
Pak je možnost napsat LUA.
Ještě něco?
Sněží, tak se lítat moc nedá, takže chci zkopírovat "automatický loping" ala E011 do Beecore.
Jako že se zapnu do režimu "flip", výchylky řízení do určité hodnoty normálně řídí kopterku, od určité hodnoty se zapne sekvence - kouek přidat "kopnout" nahoru, flip, dorovnat plynem ztracenou výšku, předat řízení opět člověkovi.
Tou křivkou by to asi šlo.
Zkusím i LUA...
Uvidíme.

Autor:  juraj.jurej [ pon 28.01.2019 14:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Open TX (Videa str.5)

ellet píše:
juraj.jurej velice se přimlouvám za opravu názvu vlákna na prosté OpenTX, viz název na originálních stránkách. Takhle se to dá najít jen náhodou. (a proč str.5 ?)
Děkuji :)


Už je to opravené, máte pravdu málo to byť spolu. Ďakujem za upozornenie.

Autor:  ellet [ pon 28.01.2019 22:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenTX (Videa str.5)

Já děkuji za reakci, snad to bude ku prospěchu tématu.

Stránka 24 z 29 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/