Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 319 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: úte 24.10.2017 23:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4911
Bydliště: CA
juraj.jurej píše:
...]

Supeeer... Ešte by to chcelo takýto "paierový" 5 kanál bez varia.... do menších lietadiel...aby som nemusel prebaľovať 6 kanály ....
Vario vie 16 m/s ... oproti 10 m/s u bežných varii....
Ale je super, že takýto prímač vznikol...

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 8:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1762
Bydliště: Nitra Slovensko
lubo1 píše:
Supeeer... Ešte by to chcelo takýto "paierový" 5 kanál bez varia.... do menších lietadiel...aby som nemusel prebaľovať 6 kanály ....
Vario vie 16 m/s ... oproti 10 m/s u bežných varii....
Ale je super, že takýto prímač vznikol...


G-RX8 už mám doma je o cca 15g ľahší a menší, ako 8XR.
Ten ľahký (malý) Rx 5 kanál FrSky chýba!

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Edge 540T (RCF)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: pát 03.11.2017 20:29 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 59
Bydliště: Ostrava Poruba
Obrázky: 0
Zdar,
jaký je Váš názor na přechod z openTx 2.1.9 s firmaware LBT EU na openTx 2.2 ?
Mám přijimače X8R a S8R.
Vysílač Taranis pus.
Má to nějaké výhody?

Díky za názory Supan.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: pát 03.11.2017 21:50 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 59
Bydliště: Ostrava Poruba
Obrázky: 0
supan píše:
Zdar,
jaký je Váš názor na přechod z openTx 2.1.9 s firmaware LBT EU na openTx 2.2 ?
Mám přijimače X8R a S8R.
Vysílač Taranis pus.
Má to nějaké výhody?

Díky za názory Supan.



Odpovídám sam sobě po konzultaci s Rc Studiem - panem Urbánkem:

Cituji: Zdravim, 2.2 prinasi nastavovani stabilizace pres radio jinak rozdil neni, ani se nemusi preparovavat.
cituji: Pak mate k dispozici vse potrebne v balicku ve Vasem uctu. Je potreba vymenit obsah SD karty

JAko registrovaný zákazník mám vše na svem účtě. Nic nemucím googlit. Vše potřebné si stáhnu ze svého zákaznického účtu.
Jdu si dát panáka! Na oslavu prvního pozitiva týdne.Po náročném týdnu zakončenem 2 body a 1000 pokutou za rychlost je mi konečně fajn.

Zdar chlapi LF Sup :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: pon 22.01.2018 2:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1762
Bydliště: Nitra Slovensko
Video návody od p. RiMr sa stále snažím dopĺnať (aktualizovať) a nájdete ich na str. 5.

Niesu zoradené podla toho ako vychádzali, takže novšie nemusia byť vždy na konci (posledné).

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Edge 540T (RCF)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: pon 22.01.2018 13:15 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 554
Bydliště: Žďár n. S.
juraj.jurej píše:
Video návody od p. RiMr sa stále snažím dopĺnať (aktualizovať) a nájdete ich na str. 5.
Nevím, jestli je to dobrý nápad. Třeba mně teď už ta strana 5 nejde vůbec otevřít a komunikace s RCM se kousne :(

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: ned 04.02.2018 21:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2005
Příspěvky: 258
Bydliště: Brno, Velká Bíteš
Ahoj, začínám s Taranisem a tak nějak postupně zkouším co se dá. Nepodařilo se mi ale přijít na to jak při deaktivaci letového režimu docílit zpomalení pohybu zpět (např. klapek).
Při aktivaci (přepínačem) mi to funguje, ale při deaktivaci ne. Poradíte někdo? Předem děkuji.
Asi dělám nějakou systematickou kravinu, ale zpomalení se mi podařilo vylákat jen při zpomalení přímo v mixu a to není ono, protože při složitějších mixech mě serva běhají jinam než dojedou do požadované polohy. Zpomalení 0 letového režimu při aktivaci taky nepomohlo.
Napípal jsem si zkušební model v Companionu (2.2.1) na 4 servové křídlo a přikládám obrázky.
Předem děkuji


Přílohy:
1.PNG
1.PNG [ 62.32 KiB | Zobrazeno 460 krát ]
2.PNG
2.PNG [ 58.5 KiB | Zobrazeno 460 krát ]
3.PNG
3.PNG [ 31.5 KiB | Zobrazeno 460 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: ned 04.02.2018 22:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1762
Bydliště: Nitra Slovensko
Máš aktívny let režim 2, keď to skúšaš? (daj spomalenie viac 2s)
Spínač L02 (Logický) Ten asi nemáš nastavený. (obr.1) Tam si daj nieaký spínač. napr. SB do polohy v ktorej chceš mať zapnutý let. režim Pristátie.

Ale hlavne si prejdi manual OpenTX. Hociaký, toto sú základy.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Edge 540T (RCF)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 10:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2005
Příspěvky: 258
Bydliště: Brno, Velká Bíteš
právě do manuálů jsem koukal i na různá vlákna, ale nevykoukal a beztak je to nějaká základní věc.. ale tak základní, že je tam jen napsáno, nastavit čas a hotovo :) zkoušel jsem nastavit i zpomalení na aktivaci deaktivaci režimu 0, ale nic.
Při aktivaci se to hýbe zpomaleně, ale při deaktivaci na to prdí :(

L2 jsem přiřadil přes AND spínač SAdolu. Když s ním cvaknu, tak se zvýrazní L2. Na obrazovce se mi napíše název letového režimu, klapky jedou pomalu dolů. V mixu mám zaškrknutý jen požadovaný letový režim (2), žádný jiný. Zkoušel jsem letový režim i aktivovat přímo spínačem, ale výsledek byl stejný jako s Lx.

na 3. obrázku je jen pro info jak se mi to podařilo obejít zpomalením v mixu pro deaktivaci, ale to není ono. když na 4 servovém křídle přidám víc mixů, tak se to pak chová divně


Večer přihodím uložený pokusný model z Companionu, lepší vidět, než to popisovat :) Nejsou tam žádné další věci, aby do toho ještě něco nekecalo jiného..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 10:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 554
Bydliště: Žďár n. S.
Podle mé zkušenosti je potřeba zpomalení nastavovat výhradně jen u režimů, u jednotlivých mixů to blbne.
Musí ale souhlasit sousední režim, do kterého přepínáš. Nemůže mít jeden režim zpomalené opuštění a druhý okamžitý nástup.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 13:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 16.9.2014
Příspěvky: 113
Bydliště: Praha - východ
sopta píše:
právě do manuálů jsem koukal i na různá vlákna, ale nevykoukal a beztak je to nějaká základní věc.. ale tak základní, že je tam jen napsáno, nastavit čas a hotovo :) zkoušel jsem nastavit i zpomalení na aktivaci deaktivaci režimu 0, ale nic.
Při aktivaci se to hýbe zpomaleně, ale při deaktivaci na to prdí :(

L2 jsem přiřadil přes AND spínač SAdolu. Když s ním cvaknu, tak se zvýrazní L2. Na obrazovce se mi napíše název letového režimu, klapky jedou pomalu dolů. V mixu mám zaškrknutý jen požadovaný letový režim (2), žádný jiný. Zkoušel jsem letový režim i aktivovat přímo spínačem, ale výsledek byl stejný jako s Lx.

na 3. obrázku je jen pro info jak se mi to podařilo obejít zpomalením v mixu pro deaktivaci, ale to není ono. když na 4 servovém křídle přidám víc mixů, tak se to pak chová divně


Večer přihodím uložený pokusný model z Companionu, lepší vidět, než to popisovat :) Nejsou tam žádné další věci, aby do toho ještě něco nekecalo jiného..


Zkus ještě vyhodit ten spínač SA v jednotlivých mixech.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 15:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1762
Bydliště: Nitra Slovensko
Skontroluj si vo všetkých mixoch aké máš aktívne režimy. (resp. vypnuté režimy)

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Edge 540T (RCF)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 21:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2005
Příspěvky: 258
Bydliště: Brno, Velká Bíteš
Když vyhodím SA v mixech, tak tam dát Logický spínač?

přikládám soubor jak jsem to nastavil, ale funguje to jen při aktivaci... jeden letový režim se spíná spínačem SA druhý logickým
(nechal jsem tam v kanálu 8 zpomalením v mixu pro deaktivaci)


Přílohy:
Pokus4.zip [578 bajtů]
11 krát
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 22:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 16.9.2014
Příspěvky: 113
Bydliště: Praha - východ
sopta píše:
Když vyhodím SA v mixech, tak tam dát Logický spínač?

přikládám soubor jak jsem to nastavil, ale funguje to jen při aktivaci... jeden letový režim se spíná spínačem SA druhý logickým
(nechal jsem tam v kanálu 8 zpomalením v mixu pro deaktivaci)

Nebude tam nic, mix se spíná letovým režimem (to už máš nastaveno).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 22:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2005
Příspěvky: 258
Bydliště: Brno, Velká Bíteš
aha, tak to byla ona doňa :D

vyhodil jsem v mixech spínače a už to frčí - zpomaluje tam i tam! jsem to překombinoval

Díky moc :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 319 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: guchar a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz