Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 304 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Open TX (Taranis + Videa)
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 6:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1637
Bydliště: Nitra Slovensko
Tú to tému som sa rozhodol založiť kvôli prehľadnosti a osamostatnenie príspevkov samotného programovania v OpenTX, ktoré bi pomohli hlavne novým majiteľom vysielačiek s týmto neobmedzeným Firmwareom. S vysielačmi Turnigy 9X, 9XR, 9XR Pro, ale predovšetkým FrSky X9D, X9D+ (Taranis) je to podobné.
Do tejto témy bi som poprosiť dávať všetky príspevky týkajúce sa problematiky samotného programovania v OpenTX a rôznych programových situácii, ich riešenie, návrhy a podobne. (mixy)
Prípadne odkazy a aj na náučné videa.

Napr:
Jednoduchý Pulzný spínač (prepínač) na kanály CH5 -Taranis v2.1


Přílohy:
screenshot-1.png
screenshot-1.png [ 2.23 KiB | Zobrazeno 5781 krát ]
screenshot-2.png
screenshot-2.png [ 1.52 KiB | Zobrazeno 5781 krát ]
screenshot-3.png
screenshot-3.png [ 1.32 KiB | Zobrazeno 5781 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Naposledy upravil juraj.jurej dne čtv 04.08.2016 11:03, celkově upraveno 10
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 6:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1637
Bydliště: Nitra Slovensko
Omedzenie plynu - Taranis v 2.1
Jedná sa o plynulú reguláciu potenciometrom S1 určitej časti plynu.


Přílohy:
screenshot-10.png
screenshot-10.png [ 1.97 KiB | Zobrazeno 5769 krát ]
screenshot-11.png
screenshot-11.png [ 2.13 KiB | Zobrazeno 5769 krát ]
screenshot-12.png
screenshot-12.png [ 2.14 KiB | Zobrazeno 5769 krát ]
screenshot-13.png
screenshot-13.png [ 1.45 KiB | Zobrazeno 5769 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Naposledy upravil juraj.jurej dne ned 04.10.2015 10:36, celkově upraveno 2
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 7:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1637
Bydliště: Nitra Slovensko
Mix Plyn/výškovka s vlastnou krivkou a s časovým opozdením (spomalením).


Přílohy:
screenshot-5.png
screenshot-5.png [ 2.3 KiB | Zobrazeno 5743 krát ]
screenshot-6.png
screenshot-6.png [ 1.45 KiB | Zobrazeno 5743 krát ]
screenshot-7.png
screenshot-7.png [ 1.69 KiB | Zobrazeno 5743 krát ]
screenshot-8.png
screenshot-8.png [ 2.18 KiB | Zobrazeno 5741 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Naposledy upravil juraj.jurej dne ned 04.10.2015 10:36, celkově upraveno 2
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 7:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1637
Bydliště: Nitra Slovensko
Taranis v 2.1
Trojité výchylky a expo. Mod 2, keď pravý knipel ovláda výškovku a smerovku.
Pre jednoduchý model riadený S a V (motor) napr.: Radian
Já to tak používam keď je model bez krídielok.


Přílohy:
screenshot-9.png
screenshot-9.png [ 1.88 KiB | Zobrazeno 5713 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Naposledy upravil juraj.jurej dne ned 04.10.2015 10:37, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 8:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1637
Bydliště: Nitra Slovensko
Taranis v 2.1
Ovládanie hlasitosti potenciometrom S2
+ bezpečnostný vypínač plynu s hláškami.


Přílohy:
screenshot-10.png
screenshot-10.png [ 1.87 KiB | Zobrazeno 5697 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Naposledy upravil juraj.jurej dne ned 04.10.2015 10:38, celkově upraveno 2
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 11:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1637
Bydliště: Nitra Slovensko
Tu nájdete rôzne video návody pre Taranis:
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 885&page=2
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/frsky-t ... ideonavody
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/frsky-t ... s-drobecky
Český manuál Taranis- Open TX (Jaroslav Řehůřek): http://esomodels.wz.cz/download/Manual% ... 0czech.pdf
Open9x predchodca Open TX pre Turnigy 9X, 9XR, 9XR pro:
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... ace-a-mixy

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 13:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1637
Bydliště: Nitra Slovensko
TRÉNER
Taranis nastavenie trénera. Učiteľ / Žiak v 2.1
(Takto to vyzerá pri mojom nastavení so Spektrum DX5e) Spárovanie kanálov sa vždy líši od rozloženia kanálov. U mňa KSMV. S multiplikátorom dolaďte synchronizáciu. Váhou obmedzíte rozsah vstupu žiaka a zápornou, alebo kladnou hodnotou zmysel výchyliek.
Sú 3 módy:
+= (sčítava veľkosť výchylky učiteľa a žiaka)
:= (ovláda žiak)
OFF (žiak kanál neovláda, napr. motor)

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=1NdF2UV ... TD1BK_meuZ


Přílohy:
screenshot-1.png
screenshot-1.png [ 1.59 KiB | Zobrazeno 4533 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Naposledy upravil juraj.jurej dne ned 04.10.2015 10:39, celkově upraveno 19
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2015 14:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1637
Bydliště: Nitra Slovensko
Blokovanie plynu s ochranou.
Jedná sa o klasické blokovanie plynu, ale ktorý sa nerozbehne ani po zapnutí prepínača pokiaľ nieje páka plynu stiahnutá na minimum. (v príklade je -96, to si už zvolte ako vám vyhovuje)


Přílohy:
screenshot-2.png
screenshot-2.png [ 1.34 KiB | Zobrazeno 5290 krát ]
screenshot-1.png
screenshot-1.png [ 1.6 KiB | Zobrazeno 5067 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Naposledy upravil juraj.jurej dne ned 04.10.2015 10:40, celkově upraveno 3
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX
PříspěvekNapsal: úte 28.07.2015 12:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1637
Bydliště: Nitra Slovensko
Našiel som tento obrázok z telemetrie opentx 2.1 na meranie napätia na Rx a RSSI.
Nedarí sa my to niejak spojazdniť. Ako má vyzerať tá druhá obrazovka, keď otvorím nastavenie.
Keď môžte dajte aj obrázky pre iné čidlá napr. vario, FAS 40 a podobne.


Přílohy:
IMG_1816_ss.jpg
IMG_1816_ss.jpg [ 51.35 KiB | Zobrazeno 5221 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX
PříspěvekNapsal: úte 28.07.2015 12:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.7.2015
Příspěvky: 126
Bydliště: Pardubice
Obrázky: 2
juraj.jurej píše:
Blokovanie plynu s ochranou.
Jedná sa o klasické blokovanie plynu, ale ktorý sa nerozbehne ani po zapnutí prepínača pokiaľ nieje páka plynu stiahnutá na minimum. (v príklade je -96, to si už zvolte ako vám vyhovuje)


Dobrý den, chtěl bych toto nastavení použít na 3 polohový přepínač (uprostřed ON obě krajní polohy OFF) a nějak se mi to nedaří, vždy při nějaké shodě přepnutí mi to přestane fungovat a motor se rozeběhne při přepnutí z OFF na ON i když je páka plynu nad nastavených -96%. Zkoušel jsem v nastavení L2 zadat !SD- a SD-. Mohl by jste mi poradit jak upravit nastavení aby to fungovalo s 3 polohovým přepínačem?

Předem děkuji.

_________________
TwinStar II, FW-190, FUNCUB
http://draken69cz.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX
PříspěvekNapsal: úte 28.07.2015 12:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1637
Bydliště: Nitra Slovensko
Draken píše:

Dobrý den, chtěl bych toto nastavení použít na 3 polohový přepínač (uprostřed ON obě krajní polohy OFF) a nějak se mi to nedaří, vždy při nějaké shodě přepnutí mi to přestane fungovat a motor se rozeběhne při přepnutí z OFF na ON i když je páka plynu nad nastavených -96%. Zkoušel jsem v nastavení L2 zadat !SD- a SD-. Mohl by jste mi poradit jak upravit nastavení aby to fungovalo s 3 polohovým přepínačem?

Předem děkuji.


Najskôr skontroluj či ti chodí kanál plynu pod -96
Máš v špec. funkciach invertovaný "!L2"
Prípadne daj obrázok.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX
PříspěvekNapsal: úte 28.07.2015 12:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1637
Bydliště: Nitra Slovensko
Takto to chodí podla tvojich požiadavok na 3 pol. prepínač (v strede on, hore a dole off):


Přílohy:
screenshot-2.png
screenshot-2.png [ 1.32 KiB | Zobrazeno 5147 krát ]
screenshot-3.png
screenshot-3.png [ 1.51 KiB | Zobrazeno 5127 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Naposledy upravil juraj.jurej dne úte 28.07.2015 13:55, celkově upraveno 2
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX
PříspěvekNapsal: úte 28.07.2015 13:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.7.2015
Příspěvky: 126
Bydliště: Pardubice
Obrázky: 2
Moje nastavení aby SD- bylo OFF a ostatní ON

Obrázek

Obrázek

Při OFF sjedu plynem z 0 do -100 a vrátím na 0, přepnu na ON a motor se rozjede. Přepnu na OFF motor vypne, zas plyn z 0 do -100 a zpět na 0 a dám ON motor se rozběhne. To dělá i při vašem nastavení. Jako kdyby to ten plyn resetoval.

Video: mé nastavení, pro případ mého složitého slovního popisu.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
TwinStar II, FW-190, FUNCUB
http://draken69cz.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX
PříspěvekNapsal: úte 28.07.2015 13:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1637
Bydliště: Nitra Slovensko
Pozri hore upravil som tie prepínače lebo to bolo zlé. Teraz to už ide správne. (robil som to na rýchlo a neskontroloval som to poriadne)
Špec. funkciu máš dobre.
Daj vedieť, ako si dopadol.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX
PříspěvekNapsal: úte 28.07.2015 13:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.7.2015
Příspěvky: 126
Bydliště: Pardubice
Obrázky: 2
Zkoušel jsem hodně, ale toto mě nenapadlo moc děkuji super věc.

_________________
TwinStar II, FW-190, FUNCUB
http://draken69cz.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 304 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: mac, mulda a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz