Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 215 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: ned 20.01.2019 14:10 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1759
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
lubo1 píše:
Síce som to neskúšal... ale podľa manualu sa prvýkrát spustí telemetrický script až pri prvom prepnutí na telemetrickú obrazovku...
Horus nemá telemetryScript - má WidgetScript
Po zapnutí rádia sa spustí MixScript pre daný model....
Virtualny senzor sa dá urobiť v Taranise, aj Horuse... to ale nemá nič spoločné s tvojim dotazom....


V pohodě, každá zkušenost je dobrá. Takže díky za odpovědi.
Snažím se zorientovat.

Kdybych ten checklist.lua moc chtěl, tak (pokud to někdo neudělá dřív) sáhnu do zdrojáků OpenTX :)
Když dokáže zobrazit text, dokáže i pustit skritpt.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2019 11:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1759
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nevíte jak se ve skriptu dostat k hodnotě vytrimovaného kanálu na základě toho, že to chci pro konkrétní ovládací vstup (páčku)? Tedy asi najít, který kanál páčka ovládá a pak 0 + subtrim + trim.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pon 11.02.2019 11:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1759
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Když se dá přes vysílačku nahrát nový firmware do přijímače (FrSky), není nějaký LUA, který by nastavil s.bus servo?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pon 11.02.2019 21:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
Když se dá přes vysílačku nahrát nový firmware do přijímače (FrSky), není nějaký LUA, který by nastavil s.bus servo?
No šlo by to asi snadno i jinak, chybí ale informace. Krajní možnost by byla - přeházet kanály udělátkem připojeným mezi přijímač a serva.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pon 25.02.2019 14:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1759
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Víte něco o auto.lua jako telemetrickém skriptu, který by se sám spouštěl po startu vysílačky nebo po resetu letu?

[quote=Ishems]Make an autorun telemetry startup routine.

If there is an Auto.lua defined in the first telemetry screen as Lua script, after exiting the notes, switch to telemetry screen one and execute it.[/quote]
Jde pořád o startup checklist LUA.

... kdyby nic, tak hlášení o potřebě údržby po n motohodinách by se dalo stvořit jako zvukový výstup přes speciální fce na "one" trigger.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: úte 28.05.2019 20:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Ve vlákně o OTX se řešilo automatické fotografování v cyklu 0 - 70 - 100 % dráhy serva. Bylo řešení i v Lua ale z cvičných důvodů taky jedno Lua řešení přikládám. :)
Edit: Něco jsem dopsal a soubor vyměnil ale funkce je stejná.
A protože co jsem dopsal nebylo moc k užitku, tak zase oprava


Přílohy:
Foto3.zip [481 bajtů]
31 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: čtv 06.06.2019 14:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Tak v rámci cvičení jsem udělal novou verzi. Je možné nastavit 1 až 4 polohy serva a u každé polohy jiný čas. Protože počet předávaných parametrů je až 8, je třeba hodnoty (poloha a čas) nastavit v GV (GV1 až GV8 v libovolném FM). Pokud by byl nějaký problém, dejte vědět :)


Přílohy:
SeqSer.zip [751 bajtů]
30 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pát 07.06.2019 8:15 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1759
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Možná rozšíření na nějaký obecný sequencer i pro více serv. Třeba na podvozky + dvířka podvozků (jasně, vcelku jednoduše řešitelné přes křivky), případně něco složitějšího. I když poskytnutý LUA už je v podstatě ono, žejo.

A pak mě ještě napadlo něco, co si nějakou sekvenci "zapamatuje" - pokud je SD karta, tak na ni nebo co se vleze do paměti. Kdyby se někdo nudil. :) Asi by stačilo zapnout logování a jen zapamatovat časy (od-do) a pak sekvenci zopakovat z logu.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pát 07.06.2019 18:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
To máš určitě pravdu. Taky mě napadaly další varianty, je to takovej "startovací" počinek. Tahle tvorba asi spěje ke stolnímu tenisu a ovládáním pálky páčkou (tedy kniplem) :D . U mě teď ale začne převládat fyzická činnost, stěhuju se na léto "do lesů".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: ned 24.11.2019 23:00 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1759
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tak jsem zase tvořil: vrtulníkový "slow start", když ho neumí ESC.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: ned 24.11.2019 23:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
Máš hvězdičku za vitalitu :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pát 07.02.2020 22:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2014
Příspěvky: 454
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Potřeboval bych poradit.. :(

Vysílač Horus X10S Express - OpenTX 2.3.5 (sdcard-480x272-2.3V0025.zip) a modul TBS Crossfire Micro.
Mám problém s funkností Lua scriptu "crossfire.lua"...
A to v tom, že po spuštění (načtení TXa RX) a spuštění jednoho z nich, se lze v menu nastavení pohybovat poute jedním směrem.
Jinak řečeno "roller" na horusu funguje změna jenom doprava a vlevo ne!
Čili mohu jednotlivé parametry jenom zvyšovat, ale snižovat ne.. :?
Platí to pro všechny hodnoty které je možné dkriptem v TX i RT měnit.

Jako příklad třeba nastavení výkonu TX..
Mohu z 25mW zvedat hodnoty výkonu až na doraz (třeba 250mW), ale snižovat z těch 250mW je nemohu - "točítko" Horusu (+ -) na druhou stranu (-) nereaguje.
Fungule v tomto scriptu pouze do plusové strany!

Zná někdo nějaké řešení?
Já jsem hledal, ale nic nenašel....

_________________
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pát 12.06.2020 10:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 11.10.2012
Příspěvky: 147
Bydliště: Ostrava
Obrázky: 0
Zdravím. Neví někdo jak dostat na horus X10s Express opentx 2.3.5, nějak na obrazovku počet otáček rotoru vrtulníku. Nejde mi rozchodit nic s toho co jsem našel a netuším kde je chyba. dík.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2020 12:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 11.10.2012
Příspěvky: 147
Bydliště: Ostrava
Obrázky: 0
Takže si odpovím sám. Funkční script je tady https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... nge/page13
A pokud by se někdo nudil a uměl by dodělat velikosti tak by mi udělal radost :D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2020 12:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
sampoalphascan píše:
Takže si odpovím sám....
Možná proto, že to co jsi původně požadoval se nedělá scriptem. Stačí si tu hodnotu umístit na display. Ten script toho dělá víc, o tom jsi nic nepsal.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 215 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: sterkar a 27 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz