Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 216 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: pon 07.08.2017 18:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.5.2013
Příspěvky: 14
Tak aktualizace k FS-i6 a podpore vyskoveho cidla (CAT-01). Mam FS-i6 a i6B prijimac.

S aktualizaci 10ch_MOD_i6_Programmer_qba667_hali9 mi v sensorech pribyl "pressure" a ukazuje to rozumne hodnoty, s kazdym vyskovym metrem klesa zobrazena hodnota o 12.5
(tedy patrne v pascalech). Citlivost je mensi nez 10cm. Teplota se bohuzel nezobrazuje (behem 1 hodiny na 1 baterii se asi ani vyrazne nemeni, a stoupanim/klesanim o 400-500m asi take ne).

Ukazovat relativni vysku od vysky 0 (pri zapnuti prijimace) ale zatim ten firmware bohuzel neumi :-(

Pokud si po zapnuti od zobrazene hodnoty odectete 1250 na kazdych 100 metru vysky, muzete si pred startem na ziskanou hodnotu nastavit treba alarm (max vyska stoupani)
, ale bylo by otravne to pokazde nastavovat znovu (leda pouzivat stejne misto, a podobne pocasi == teplota+vlhkost).

Myslim, ze na bezny rozsah 400-500 vyskovych metru od mista startu by primitivni vypocet (deleni rozdilu startovni a aktualni hodnoty koeficientem 12.5) asi i uplne stacil.
Mozna nastavit jeden koeficient na leto a druhy na zimu ?

Aktualne mam nadefinovane akusticke alarmy na chybovost signalu, na napeti TX, na napeti na UBEC (na RX), na napeti na pohonne lipo, a na max timer.

Timer lze nastavit na kanal a prahovou hodnotu (sepnuti plynu) a max delku timeru po nasobcich 10s (alarm), kratkym a delsim stiskem "cancel" lze timer nulovat.
Hlavni obrazovka je lepe vyresena a uspornejsi, navic lze scrolovat up/down, a tudiz zobrazit libovolny pocet udaju z cidel (umi to externi data z telemetrie po i-bus).

Na vetroni bez klapek se daj nastavit 2 souhlasne polohy klapek nahoru a 3 dolu (samozrejme plus neutral poloha), pokud pro jeden AUX kanal pouziju 2 switche soucasne
(tripolohovy switch vychylka + dvoupolohovy jeji smysl) a dany aux kanal pak pouziju pro 2 mixy (leve a prave kridelko). Treti mix dela default inverzi kridelek na samostatnych kanalech.

Zacina z toho byt opravdu excelentni radio (mysleno za $50.-)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: pon 07.08.2017 21:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 902
Altimetr jsem zatím nerozchodil, rád bych jej vyzkoušel prosím máš odkaz na stránky kde mohu firmware tebou popsaný stáhnout.
Alespoň bych výškoměr mohl konečně využít. :wink:
Díky za pomoc.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: pon 07.08.2017 21:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 902
Ještě dotaz, stačí přehrát fw jen do vysílače nebo jsi přehrával i přijímač?

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: úte 08.08.2017 16:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 902
Už jsem fw stáhnul a nainstaloval.
u telemetrie se objevila položka Press + 9místné číslo.
Toto číslo se nechá přepočítat na výšku a jak?

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: stř 09.08.2017 21:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 902
Ještě poznatek - při tomto FW 10ch_MOD_i6_Programmer_qba667_hali9 nelze spárovat nový přijímač.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: stř 16.08.2017 23:33 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.5.2016
Příspěvky: 1
Zkoušeli jste někdo modifikaci FW pro TGY-i6 a FS-i6 FlyPlus 1.6.3?
Odkaz: https://github.com/qba667/FlySkyI6/releases

Video:

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Přidává do vysílačky nové funkce:
- Extra menu
- Timer s akustickou signalizací
- 3x nastavitelný alarm
- možnost zaměnit SWB za 3-polohový
- možnost zaměnit SWC za potenciometr
- možnost přidat další switch SWE
- rozšíření na 14 kanalů
- možnost změnit zobrazené údaje na hlavní obrazovce

Ja jsem update nahrál a vypadá že funguje, musím otestovat venku s copterou.
Všechna nastavení a paměť modelů zůstává po aktualizaci zachována.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 216 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz