Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: pon 07.08.2017 18:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.5.2013
Příspěvky: 14
Tak aktualizace k FS-i6 a podpore vyskoveho cidla (CAT-01). Mam FS-i6 a i6B prijimac.

S aktualizaci 10ch_MOD_i6_Programmer_qba667_hali9 mi v sensorech pribyl "pressure" a ukazuje to rozumne hodnoty, s kazdym vyskovym metrem klesa zobrazena hodnota o 12.5
(tedy patrne v pascalech). Citlivost je mensi nez 10cm. Teplota se bohuzel nezobrazuje (behem 1 hodiny na 1 baterii se asi ani vyrazne nemeni, a stoupanim/klesanim o 400-500m asi take ne).

Ukazovat relativni vysku od vysky 0 (pri zapnuti prijimace) ale zatim ten firmware bohuzel neumi :-(

Pokud si po zapnuti od zobrazene hodnoty odectete 1250 na kazdych 100 metru vysky, muzete si pred startem na ziskanou hodnotu nastavit treba alarm (max vyska stoupani)
, ale bylo by otravne to pokazde nastavovat znovu (leda pouzivat stejne misto, a podobne pocasi == teplota+vlhkost).

Myslim, ze na bezny rozsah 400-500 vyskovych metru od mista startu by primitivni vypocet (deleni rozdilu startovni a aktualni hodnoty koeficientem 12.5) asi i uplne stacil.
Mozna nastavit jeden koeficient na leto a druhy na zimu ?

Aktualne mam nadefinovane akusticke alarmy na chybovost signalu, na napeti TX, na napeti na UBEC (na RX), na napeti na pohonne lipo, a na max timer.

Timer lze nastavit na kanal a prahovou hodnotu (sepnuti plynu) a max delku timeru po nasobcich 10s (alarm), kratkym a delsim stiskem "cancel" lze timer nulovat.
Hlavni obrazovka je lepe vyresena a uspornejsi, navic lze scrolovat up/down, a tudiz zobrazit libovolny pocet udaju z cidel (umi to externi data z telemetrie po i-bus).

Na vetroni bez klapek se daj nastavit 2 souhlasne polohy klapek nahoru a 3 dolu (samozrejme plus neutral poloha), pokud pro jeden AUX kanal pouziju 2 switche soucasne
(tripolohovy switch vychylka + dvoupolohovy jeji smysl) a dany aux kanal pak pouziju pro 2 mixy (leve a prave kridelko). Treti mix dela default inverzi kridelek na samostatnych kanalech.

Zacina z toho byt opravdu excelentni radio (mysleno za $50.-)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: pon 07.08.2017 21:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 923
Altimetr jsem zatím nerozchodil, rád bych jej vyzkoušel prosím máš odkaz na stránky kde mohu firmware tebou popsaný stáhnout.
Alespoň bych výškoměr mohl konečně využít. :wink:
Díky za pomoc.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: pon 07.08.2017 21:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 923
Ještě dotaz, stačí přehrát fw jen do vysílače nebo jsi přehrával i přijímač?

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: úte 08.08.2017 16:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 923
Už jsem fw stáhnul a nainstaloval.
u telemetrie se objevila položka Press + 9místné číslo.
Toto číslo se nechá přepočítat na výšku a jak?

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: stř 09.08.2017 21:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 923
Ještě poznatek - při tomto FW 10ch_MOD_i6_Programmer_qba667_hali9 nelze spárovat nový přijímač.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: stř 16.08.2017 23:33 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.5.2016
Příspěvky: 1
Zkoušeli jste někdo modifikaci FW pro TGY-i6 a FS-i6 FlyPlus 1.6.3?
Odkaz: https://github.com/qba667/FlySkyI6/releases

Video:

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Přidává do vysílačky nové funkce:
- Extra menu
- Timer s akustickou signalizací
- 3x nastavitelný alarm
- možnost zaměnit SWB za 3-polohový
- možnost zaměnit SWC za potenciometr
- možnost přidat další switch SWE
- rozšíření na 14 kanalů
- možnost změnit zobrazené údaje na hlavní obrazovce

Ja jsem update nahrál a vypadá že funguje, musím otestovat venku s copterou.
Všechna nastavení a paměť modelů zůstává po aktualizaci zachována.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: čtv 30.05.2019 18:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.3.2018
Příspěvky: 9
Bydliště: Doubravy u Zlína, Baťova města
Na TGY-i6 mám Modified FW FLYPLUS 1.7.5 Příjmač FS-IA10 a sensor FS-CAT01
Na displeji vidím:
Temp 22,2 C
Press 984,67
Alt -39649.52m

Byl jsem i v položce extra, podpoložka ASL a nejsem z toho moc moudrý. Lze krokováním měnit položku presure, která má za následek změnu položky ALT, ............. ale vůbec tomu nerozumím.

Otázka: lze vůbec v této konfiguraci HW číst (zobrazit na displeji) skutečnou výšku ? Jak se kalibruje nula?

.................................................................... po jistém čase..........
Tak jsem na to možná přišel.
Roletka ASL položka Press je nutno přepsat na hodnotu cca 98500 (bude se měnit s měnícím se tlakem, tudíž zde i nastavujeme nulu) Je to na delší dobu držet tlačítko UP až na ALT dosáhnete nulu.
Teď je ještě otázka, zda bude zobrazená výška v pořádku.

_________________
Karel
-----------------
lítám v tom pro radost


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: pát 31.05.2019 8:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 988
Bydliště: Brno
ASL je asi "above sea level" nebo možná "at sea level", čili ta kalibrace nuly. CAT01 nemám, ale podle toho co vidím v kódu (FlyPlus 1.7.5) se uvnitř vysílačky z CAT01 bere tlak a teplota, přepočítává se to na výšku, a mělo by to být dostupné mezi senzory jako teplota a výška.

Reklama: druhá možnost je mít senzor, který přímo vrací výšku, jak relativně od startu, tak i absolutně, a jde k němu připrogramovat další věci: https://github.com/Yenya/ibus-altitude-sensor

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: FT Mini Scout, samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: pát 31.05.2019 12:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.3.2018
Příspěvky: 9
Bydliště: Doubravy u Zlína, Baťova města
YenyaKas, děkuji, na Tvém reklamním odkazu jsem při hledání řešení už byl. HW by mi nečinil problém ale naprogramovat to neumím.

Nicméně, pokud CAT01 bude ukazovat s nějakou rozumnou tolerancí výšku, budu zcela spokojen.
Nečekám od toho žádné zázraky. Spíš by mne zajímalo zda se podaří rozchodit Vario.
Vidím, že se v 1.7.5 vyznáš, tak se zeptám, V roletce Extra je položka Vario a pokud na položku source napíšu ALT tak to začne nějak "nepravidelně kuňkat" ...(safra nevím jak ten zvuk popsat)
Ale zvuk od Varia, tak jak jej známe, ....je poněkud jiný.
Neshledal jsem, že by s nastavením položky GAIN od 0 až do 15 .......... by se něco na citlivosti Varia změnilo. Připadá mi to dost "tupé" na změnu výšky. No éru jsem to zatím neměl, jen jsem s tím máchal rukama. Možná už má někdo tuhle cestu prošlapanou, tak by mne zajímaly zkušenosti ostatních.
A omlouvám se, pokud se to zde někde již řešilo, pak bych požádal o odkaz.

_________________
Karel
-----------------
lítám v tom pro radost


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: pát 31.05.2019 15:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 988
Bydliště: Brno
Jestli se to řešilo, nevím. Ještě je tady vlákno o FlySky i6. Vzhledem k tomu, že se jedná o stejný HW, možná by stálo za to sloučit tohleto vlákno do toho FlySky:

viewtopic.php?f=38&t=76256

Jak funguje vario v i6 je popsáno třeba tady (před pár dny jsem tam dával screenshoty s rozumnými hodnotami na které lítám, místo těch nul co tam byly původně):

https://github.com/qba667/FlySkyI6

Česky: sledují se hodnoty zvoleného senzoru (třeba výškoměru) cca po 1.5 vteřinách. Při zjištěném rozdílu od posledně se podle toho pípne. Nejdřív kratičký 1200Hz tón jako "základna", a pak druhý o něco delší tón jako ten rozdíl. Čím vyšší nárůst hodnoty senzoru, tím vyšší druhý tón (až do 2400 Hz), čím vyšší pokles hodnoty senzoru, tím nižší druhý tón (až do 600 Hz). Parametrem Gain se určuje, jaká změna hodnoty senzoru má vést k jaké frekvenci. Je to po mocninách dvojky - myslím že hodnota 3 je základ - změna senzoru o +1 (u výškoměru jsou to centimetry) vede na frekvenci 1201 Hz. Směrem dolů je posun jen o polovinu, protože nahoru máme oktávu 1200 Hz, dolů jen 600 Hz. Gain 4 znamená že změna senzoru o +1 je frekvence druhého tónu 1202 Hz místo 1201, Při Gain 5 je změna o +1 reprezentována frekvencí 1204 Hz, atd. Parametr Dead je mrtvý chod - deadband - pokud je změna jen do tohoto rozsahu, nepípá se vůbec (přibližně vodorovný let).

Já mívám nastavený Gain na 4 nebo 5 a Dead na 50 nebo 100. V ruce to moc nevyzkoušíš, na to jsou ty výškoměry málo citlivé a přesné.

Jak má znít skutečné vario nevím, nikdy jsem žádné neměl :-). Navrhl jsem to tak, jak jsem si myslel, že to bude pro mě rozpoznatelné. Ano, zní to trochu jako kuňkání, ale zas to (snad) moc neotravuje, pokud člověk lítá s víc lidma. Náměty na vylepšení vítány. Ale máme k dispozici zvukový hardware, který jediné co umí je zahrát tón určité frekvence po určitou dobu, žádná regulace hlasitosti, a žádné plynulé změny frekvence. Taky je třeba aby to bylo jasně rozlišitelné od zvuků alarmu.

Předevčírem jsem zkusil oba tóny prodloužit na úkor mezery mezi nima - původně bylo 25 ms první tón, 50 ms mezera, 50 ms druhý tón. Upravil jsem to na 45, 20 a 60. Je to o něco rozpoznatelnější, zvlášť těsně kolem deadbandu, ale mám obavy, jestli už to není příliš hlasité. Případně můžu poslat .bin pro updater s touto úpravou pro vyzkoušení.

To jsem se ale rozepsal, jdu lítat.

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: FT Mini Scout, samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: sob 01.06.2019 15:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.3.2018
Příspěvky: 9
Bydliště: Doubravy u Zlína, Baťova města
Před chvílí jsem dolítal, u nás fouká tak jsem byl venku jen s otesánkem a výškoměr zůstal doma ležet na stole.
............ YenyaKas a vidím jsi to vzal skutečně od podlahy. Děkuji. ............ nemohu najít u mne v rádiu Dead já vidím pouze Source a Gain. Ale třeba je to zas někde jinde, ..safra.

A ještě mám jeden nešvar, ať zapínám rádio nebo přijímač, to nebo ono první, pokud neodpojím čidla (mám tam ještě i napěťové) ......... nenaběhne telemetrie. NIC, ... ani ťuk. vše ostatní je OK, serva servují, ... :D

Konkrétně: zapnu rádio, zapnu přijímač, .... a nic. Telemetrie žádná. Serva chodí. Vypnu přijímač, odpojím čidla (vše se děje na stole, rádio 6m daleko od přijímače) zapnu příjímač, za tepla zapojím čidla a na rádiu furt nic. Vypnu rádio, zapnu rádio a je to tam korektně všechno. Tak tohle mi hlava nebere. Nechám to ležet zaplé na stole 5 minut pak vypnu rádio a zapnu rádio a telemetrie OK.
Tak to vypadá, že se něco toulá na straně přijímače, při prvním startu...... mi to tak připadá.

Hlavně že to jde nějak i když krkolomně nahodit, až to nepůjde vůbec, pak to bude horší.
.................................. upraveno
Byl jsem se podívat na : https://github.com/qba667/FlySkyI6 a teď asi vím, proč nevidím Dead. Neb mám starší verzi FW. A pokud tomu dobře rozumím, tak bude třeba přehrát i FW v přijímačích.

Závěrem: FLYPLUS 1.7.5 jsem do rádia dostal na základě videoprůvodce. Jsem neznalý programování a neumím anglicky. A i přesto, že máš vše perfektně popsané, jsou bohužel pro mne některé obraty jako tajné černé značky. A tak jednou nastane čas, kdy se s tímto, řekl bych, dost dobrým rádiem rozloučím a půjdu na Q7 .
Neb tohle rádio je sice dobrá platforma pro vývojáře které to baví, ale nám neznalým se tím jen těžce prokousává. Přesto klobouk dolů za Tvůj přínos všem modelářům, obzvláště těm, kteří jsou obdařeni patřičnou úrovní znalostí. .

_________________
Karel
-----------------
lítám v tom pro radost


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS
PříspěvekNapsal: ned 02.06.2019 13:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 988
Bydliště: Brno
Podle mě upgrade přijímačů není třeba. Jen vysílače.

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: FT Mini Scout, samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz