Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 16:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1025
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
Aktuální verze je 1.041 a je bez problémů. Ke stažení je na stránkách Graupnera.
https://www.graupner.de/Updates/?p=1&sFilterTags=mz-18

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 17:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7903
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
To je příšernost. 8O Proboha, co to zase vyvedli s těma stránkama? Je tam někde volba pro přepnutí do angličtiny a možnost výběru jazykové verze FW?

Edit: Odkaz na Trivoxu na anglické stránky Grapnera je nefunkční.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 18:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 19.5.2012
Příspěvky: 151
Bydliště: Lednické Rovne SK
prepnutie do angl. som nenašiel, ale výber jazykovej verzie zostal po starom: https://www.graupner.de/News/Fernsteuerung-mc-20-HoTT-12-Kanal-V1.107/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 20:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7903
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Díky za info. Už jsem se lek, že to nikde neni.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: úte 28.06.2016 6:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.9.2014
Příspěvky: 397
Mě už z toho Graupnera fakt jebne, dodnes lituji ,že jsem si nekoupil Futabu, když jsem ještě závodil s loděma, tak jsem měl se synem 3 Futaby a nikdy problém. První MZ 18 jsem koupil v květnu 2014,za měsíc se odporoučela,závada,všechny serva začaly chodit z nuly do sta procent,naštěstí jsem měl záruku,ze servisu nedošla ani za 2 měsíce,tak jsem dostal novou. Na nové za měsíc naskocil na displeji zelený proužek,naštěstí se po čase ztratil. Tak už mám po záruce a zase závada,bohužel taková, že to asi nikdo neopraví, protože to dělá jen někdy a věřím ,že v opravně to zrovna nebude dělat,raději kdyby se to pokazilo úplně.
Závada- je jedno jestli je zapnutý vysílací výkon, nebo je zapnuta spárována s modelem ale po nějaké době nekdy 5 minutm jindy po hodině se z ničeho nic vypne a do pěti vteřin zase naskočí, po naskočení se na displeji ukáže tabulka v které se mění název modelu,nejde o úplné vypnutí jako u hlavního vypínače. Původně jsem myslel, že na to mohou vysoké teploty které teď jsou,ale dělá to také ve sklepě. Není to baterkama ani špatným kontaktem. Přehrál jsem všechny software,ale nic nepomohlo,momentálně jsem dal nejstarší co jsem našel 1,021,dnes budu zkoušet. Nemáte někdo úplně prví software??? Není nějaká možnost udělat hard reset,jestli to teda jde??? Stejně si myslím, že to asi bude porucha někde na desce.
Nejhorší je , že v pátek letím na měsíc do Číny a mám sbalenou coptéru,tak ji budu muset nechat doma.no aspoň nebudu riskovat vězení.
Nestala se tato závada někomu??
Díky za všechny rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: úte 28.06.2016 9:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 12.7.2013
Příspěvky: 87
Bydliště: Praha - Žižkov
Obrázky: 15
Seba píše:
....všechny serva začaly chodit z nuly do sta procent...

Sice nemám MZ-18, ale mě jen tak napadá, neaktivoval jsi náhodou ve vysílačce servo test? Když se to zapne, tak začnou serva jezdit od nuly na 100% a pak zpět a stále se to opakuje. To se dalo pak vypnout... Hard reset je tady na videu, je pravda, že je to MZ-24, ale mělo by to být podobné.

_________________
Graupner MX-12 HoTT, Beta 1400, Funcub 1400, T-Rex 450Pro


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: úte 28.06.2016 9:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.9.2014
Příspěvky: 397
Cserv píše:
Sice nemám MZ-18, ale mě jen tak napadá, neaktivoval jsi náhodou ve vysílačce servo test? Když se to zapne, tak začnou serva jezdit od nuly na 100% a pak zpět a stále se to opakuje. To se dalo pak vypnout... Hard reset je tady na videu, je pravda, že je to MZ-24, ale mělo by to být podobné.

Ty serva to bylo u té první vysílačky a nebylo to aktivováno.zkoušel jsem to i aktivovat a vypnout a nic,navíc to jezdilo různě,navíc myslím,že když vypneš vysílačku nebo přehraješ software tak se to stejně resetuje. Zkusím u té novější ten hard reset.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: úte 28.06.2016 17:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1025
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
8O Člověče, ty máš takovou smůlu, že by ti asi zlobila i ta Futaba. Taky se občas vyskytne vadný kus.

Zkus určitě ten reset. Ještě můžeš zkusit přehrát firmware v Emergency. Je to poslední položka ve skupině Transmitter. Verze se ale musí vybrat ručně.
Mám uložené firmvery od V1.016 až po V1.041, když bys potřeboval.

Jakmile se ta chyba vyskytne, tak to vyfoť nebo natoč třeba na mobil.

Záruka by se měla prodlužovat o dobu, co je zařízení v záruční opravě, nebo ne?

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: úte 28.06.2016 19:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.9.2014
Příspěvky: 397
janva9 píše:
8O Člověče, ty máš takovou smůlu, že by ti asi zlobila i ta Futaba. Taky se občas vyskytne vadný kus.

Zkus určitě ten reset. Ještě můžeš zkusit přehrát firmware v Emergency. Je to poslední položka ve skupině Transmitter. Verze se ale musí vybrat ručně.
Mám uložené firmvery od V1.016 až po V1.041, když bys potřeboval.

Jakmile se ta chyba vyskytne, tak to vyfoť nebo natoč třeba na mobil.

Záruka by se měla prodlužovat o dobu, co je zařízení v záruční opravě, nebo ne?

Všechno co píšeš jsem udělal,také v Emergency,teď jsem zrovna udělal HARD RESET a nahrál poslední FW 1.041 a nakopíroval všechny modely z SD karty. Před hodinou jsem byl lítat,to bylo ještě před HARD RESETEM s FW 1,021.
Nejprve jsem nechal vysílačku zapnutou s modelem 30 minut v dílně a v pohodě,potom jsem dal vysílačku do teplejšího prostředí ,do otevřeného kufru auta a nechal zase 30 minut v pohodě. Tak jsem se rozhodl jít lítat,vzal jsem pro jistotu model RC Factory aby nevznikla nějaká škoda při případném vypnutí. Vylítal jsem jedny baterky a dobré,nasledovala druhá sada a asi po pěti minutách najednou vypnutí na 4 vteřiny a znovu naskočení,naštěstí to model zvládl ještě ve vzduchu a přistál jsem. Nechal jsem to zapnuté a pozoroval jsem vysílačku, pravidelně se vypínala vždy asi po minutě. Podle mě to dělá asi procesor ,že se nějak zahřívá,jiné vysvětlení nemám. Zítra poslední pokus po HARD RESETU a uvidím.Pak jsem tu až v srpnu.Zkusím to natočit.Bude zajímavé jestli se to tak bude třeba chovat na podzim,naštěstí mám ještě skvělou vysílačku :lol: Devo 10 a 8 příjimačů, tak to na nějaké modely nahodím.Asi mi nezbudu nic jiného než koupit samostatný vysílač,kdybych neměl tolik příjimačů ,zvolil bych asi jinou vysílačku.Možná že mám špatnou karmu,nejvíc mě sere , že nemůžu vzít copteru do Číny.
Potom Hard Resetu jsem myslel , že se odstraní i ten firmwre z vysílačky,ale zůstal tam,jen se vlastně všechna nastavení smazala,no nevím jestli to pomůže.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: pon 25.07.2016 10:02 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.5.2015
Příspěvky: 79
Bydliště: SB
Ahoj.
1) Používa niekto v TX na napájanie LiPo 1S 3,7V? Aké sú Vaše skúsenosti? NiMh ma už nebaví stále vymieňať.

2) Akú verziu firmware máte nahratú?

Diky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: pon 25.07.2016 11:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1025
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
Jak dlouho ti vydrží ty nimháčka? Mě vydržely víc než tři hodiny. Máš zkalibrovaný ten ukazatel stavu baterky?
Při přechodu na LiPol je potřeba změnit i nabíječku, nebo nabíjet externě.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: pon 25.07.2016 11:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2011
Příspěvky: 2784
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Nabijim mimo vysilač ale mám adapter na lipol protože mám v MZ original lipolku a vydží mi cca 5 hodin,, základ je skalibrovat ukazatel napěti jak piše janva9 Nevím jak ma 18 vyřešeno svicení dyspleje ale 24 mi svití pořád, jinak za 2 a pul hodky a mám nabito cca 2700mAh do 4000mAh

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: pon 25.07.2016 18:42 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.5.2015
Příspěvky: 79
Bydliště: SB
Ako skalibrujem ukavatel napatia??? Dik.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: pon 25.07.2016 19:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1025
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
:) Už jsem to tady psal ale zopakuji to.
Potřebuješ V-kabel a voltmetr. Ten by měl ukazovat na tři desetinná místa, protože vysílač ukazuje na dvě des. místa.
V-kabel píchneš do vysílače, na jeden vývod připojíš baterku a na druhý vývod připojíš voltmetr.
Zapneš vysílač a necháš normálně naběhnout. Klikneš na ikonu stavu baterie a otevře se ti menu kalibrace. Tam vidíš hodnotu napětí, co měří vysílač a červeně podsvícené číslo. Na to klikneš a podsvícení zmodrá. Pak už jednoduše tlačítky vpravo doladíš napětí měřené vysílačem na stejnou hodnotu, co ukazuje voltmetr. Nemusíš se bát použít +10. Ono to většinou jde pomalu. Nakonec tu novou hodnotu uložíš kliknutím na SAVE a potom YES.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: MZ-18 HoTT
PříspěvekNapsal: čtv 20.10.2016 18:58 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.5.2015
Příspěvky: 79
Bydliště: SB
Ahoj, daju sa nastavit hlasove informacie na viacero prepinacov? Napriklad 1. prepinac timer, 2. vyska, 3. RX status. Ak je to mozne, prosim poradte ako to nastavit. Vdaka.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz