Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1083 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 9:36 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2009
Příspěvky: 107
Bydliště: Kunčice u Nechanic => u HK
Obrázky: 0
. . . kopírování SD z MZ18 do MZ24
NA kartě jsem vytvořil adr MZ24pro a do něj přehrál data nastavení 6ti ér. Čekal jsem nějakou hlášku, že OK . . vždy se to znulovalo, když jsem chtěl vybrat např. mod. č.1 . . .
Tak jsem opakovaně načetl dohranou kartu k 24ce. A použil známý postup, VYP . . .
A hle po ZAP bylo načtené i uložené. ALE někde je chyba. Že budu muset párovat jsem skoro věděl. Provedl. Ale jak to vypadá, zkopirovaly se jenom názvy . . Např éro má 2xail . . . ale zde je 1x . . . motor a SOP chodí obráceně . . .
A tak si asi v rámci výuky zapnu obě rádia a do nového budu opisovat . . . Což mne ale v časech vědeckého rozmachu a změření gravitačních vln docela mrzí . . . :-(
Nebo jsa blb dělám někde kravinu?? Nedivil bych se, znám se. K stáru není dobru změna . . .
L


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 10:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9428
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Možná je to na MZ-xx nějak jinak, ale já jsem prostě vyndal obě SD-karty (obě mám zkopírované na PC). Z té MX-12 jsem z adresáře "Models\mx-12", nakopíroval model na SD-kartu z MC-20, do adresáře "Models\mc-20". Vrátil jsem jí do Tx MC-20, zapnul, skočil do menu "Copy/Erase", a tam vybral "Import from SD", vybral jsem požadovaný model a naimportoval do paměti Tx. Pak už stačilo jen znova napárovat přijímač. Všechna nastavení, včetně reverzů a mixů, zůstaly zachované.

Edit: Samozřejmě to jde jen z nižšího typu do vyššího, protože nižší typ nemá některé funkce jako má vyšší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 10:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2009
Příspěvky: 107
Bydliště: Kunčice u Nechanic => u HK
Obrázky: 0
. . .jojo, z 18ky do 24ky . . .
Z karty 18 ADR models jsem si do počítadla stáhl soubory modelů *.mdl a z poč. je nahrál do adresáře SD 24 models mzpro . . .
Aby došlo ke COPY tak nestačí sam. příkaz IMP MEM, ale nejdřív musím zvolit model1 a dát IMP, pak se nahrají názvy všech modelů. a objeví se dotaz SOURCE TARGET 1? dám YES a nic . . dám NO a nic . . .
Když dám rovnou OFF TX . . tak po zap jsou jen jména a šlus . . .
No nic, dík za pár řádků
Jak říkám, začnu opisovat z 18ky, alespoň se něco naučím . . Ale jde mi to proti srsti . . . všude kolem samej pokrok . .
Doufám, že jsem se svým rychločtením něco nepřehlíd´ v manuálu . . jsem tím v okolí pověstnej . .
L


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 10:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9428
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jó, ta pozice, kam to chceš importovat, samozřejmě musí být volná. Asi je to na MZ-xx trochu jinak, tak přeju pevné nervy při opisování. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 11:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1158
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
MZ-24 si nenatáhne modely z MZ-18. Je potřeba v nějakém HEX editoru změnit dvě položky. Ty žlutě označené.
6558

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 11:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9428
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Janva9 díky, už jsem si to uložil pro "strýčka Příhodu".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 11:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2009
Příspěvky: 107
Bydliště: Kunčice u Nechanic => u HK
Obrázky: 0
. . . ještě než vyrazím na naše hospodskomodelářské úterý do HK, tak to se jedná o otevření a drobnou změnu v souboru *.mdl u každého éra??
Hexa mi není až tak cizí cizí, ale nejsa ajťák čím, v čem, příslušný soubor otevřít ?
Narazil jsem už na problém převest bin soubory graupnerovské do xls, z důvodů přehledu pohybu kniplů. Lehl mi před pár dny vf modul, resp. hapruje. I na stole . . lést po setinách vteřin v telemetrii je dobrý do detailu, ale pro první přehledný náhled mi to nevyhovuje.
Proto se ptám.
Ď
L


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 13:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9428
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Třeba v tomhle, je tam verze i v češtině.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: stř 09.05.2018 18:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2009
Příspěvky: 107
Bydliště: Kunčice u Nechanic => u HK
Obrázky: 0
. . nojo, dík, ale hrabat se v nějakých zdrojových programech či v čem se mi nechce. Že I0I0 = A mne kdysi živilo. Tedy v časech kdy HDD měl 8MB a 2q . . . :-) Součástí tech. podpory byl osciloskop CCCP s gumovým chobotem na obrazovku. Naštěstí jsme měli Tektronixe . . .
Oslovil jsem Trivox s problémem a protože větry přecházejí, tedy severovýchodní na ?? , bude létavo, tak jsem do 24ky nacpal dvě éra ručně a zítra budu pokračovat. Je to trochu jiné a není to na škodu. Naštěstí nepotřebuji 80% nabídek a mít na každým hejblátku nějakou funkci. Lítám pro radost a můj poslední "houm mejd" TX na 40MHz měl jen REV, D/R , expa a jeden mix . . hlavně tomu chyběla paměť na éra. V dobách, kdy MAA 1458 nebyly k mání a tantal byl protekční dar, nebo hodně byl drahej
Ostatně autor dobře míněné rady s hexa úpravou se myslím nevyjádřil ani o jaký soubor to jde . .
Pokud jsem něco přehlédl, tak se omlouvám.
L


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: stř 09.05.2018 23:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9428
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Psal jsi, že hexa soubory ti nejsou tak cizí, tak jsem myslel že to zase není tak velký problém. Není to žádné hrabání ve "zdrojových programech", ale přepsání jen dvou hodnot v souboru, který jen popisuje nastavení modelu. Samozřejmě před zákrokem si uděláš kopii toho orig. souboru a upravíš tu kopii. Pak si tu upravenou verzi můžeš porovnat s tím originálem, jestli jsou změněné jen ty dvě hodnoty. Dá se to porovnat přímo v tom HxD editoru, nebo třeba v TotalCommanderu. I kdyby si ten soubor poškodil, není problém vrátit ten původní.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 10.05.2018 6:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2009
Příspěvky: 107
Bydliště: Kunčice u Nechanic => u HK
Obrázky: 0
. . .hexa mi opravdu problémy nedělá.... Jen jsem chtěl nabrat jistotu, že jde opravdu jen o soubor např. éra ABC a tedy o soubor a123.mdl
Já se raději ptám dvakrát . . . .
:-)
takže Ď
L


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 10.05.2018 8:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9428
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jó, jsou to jen soubory s nastavením modelu a*.mdl a tím že budeš upravovat kopii, tak prakticky nic nehrozí a můžeš si to vyzkoušet třeba jen cvičně, aby si si to osahal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 10.05.2018 8:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 852
Bydliště: Vysočina
Ten problémm se mě sice netýká ale není mně jasný, co za hodnoty tam budete psát. Ta čísla budou zřejmě nějak odvozená. A vidím tam i rozdíl v číslech žlutě neoznačených (hned za žlutým 921F je 0003...). Asi by to chtělo vysvětlení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 10.05.2018 11:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9428
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Ono je tam těch rozdílů víc a chtělo by to porovnat skutečné soubory od více stejně nastavených modelů z obou vysílačů. Já mám ale MC-20, takže nemůžu sloužit. Souhlasím, že by to chtělo nějaké podrobnější vysvětlení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 10.05.2018 11:55 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2009
Příspěvky: 107
Bydliště: Kunčice u Nechanic => u HK
Obrázky: 0
. . . zainteresoval jsem na daném kolegu, kterej mimo lepení špejlí dělal ajťáka . . Poslal jsem mu mdl soubory.
Identické éro nastavené v MZ18ce a dtto - opsané a očima zkontrolované z MZ24ky . . .
Nebudu nic tajit.
:-)
L


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1083 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: brta, JASSoft a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz