Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1107 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 74  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: úte 24.04.2018 10:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1202
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
S odstupem času můžu napsat, že se to určitě vyplatí. Displej je kontrastnější a programování mi připadá rychlejší díky trochu jinak složenému menu. Hlášky přiřazené přepínačům jsou naprostá paráda.

Jediné dilema je, kde upgrade koupit. US Graupner posílá poštou i nové nálepky na boky displeje. EU Graupner je neposílá. Dají se stáhnout ale zatím jsem nepřišel na to, jak je vyrobit. Jestli tisknout nebo vykrajovat. Je to docela malé. Navíc nemám šanci osobně si s tím hrát.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: úte 24.04.2018 12:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18635
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No... a když pominu to rychlejší programování, víc čitelný display a hlášky k přepínačům - co podstatného do menu přibylo? Jaké funkce využitelné pro ovládání modelu má PRO navíc?
Z přijímače si umím vytáhnout až 16. kanál ale nemám ho čím ovládat... třeba... Ale i PRO má pořád jen 12... :?

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: pát 27.04.2018 1:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2004
Příspěvky: 1098
Bydliště: Praha 4
Nejde mi vůbec připojit sim kabelem (phoenix) na mz-24. Přitom u řady MX a MC mi to chodí bez problémů, ani se nemusí zapínat Tx. Je to tady nějak jinak? V návodu se o tom mnoho nepíše.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: pon 30.04.2018 11:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2004
Příspěvky: 1098
Bydliště: Praha 4
Tak s pomocí trubky jsem zjistil že se v menu "trainer" musí změnit u jednotlivých kanálů "Teach" na "Pupil" a ještě změnit TYPE na "DSC-S". Pak to maká.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 03.05.2018 0:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2004
Příspěvky: 1098
Bydliště: Praha 4
Tak jsem v pytli. Chtěl jsem přejít na PRO. Objednal jsem si to u Němců, zaplatil a šel jsem z 1,056, nic jinýho ani stránky nenabízí. Ráno mi poslali kód, večer jsem to chtěl upgradovat dle jejich návodu, vše vypadalo OK, ale na konci se to seklo a je to v pr.... Svítí jen logo a to stále. Nejde to ani vypnout nebo zapnout. Na obnovu to nereaguje. Bargraf sice vesele frčí ale na konci to vyhodí hlášku fail. Zkoušel jsem to asi 50x, 1,053 i 1,055.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 03.05.2018 6:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.4.2016
Příspěvky: 113
Bydliště: Žatec
Napiš email Graupnerovi , jsou ochotný


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 03.05.2018 9:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1202
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Měl jsem podobný problém. Upgradovat to jde jen a pouze z V1.053. Na tu jsem se musel vrátit z V1.056. Upgrade na PRO měl stejný průběh jak ho popisuješ ty. Taky to zamrzlo ale napsalo mi to, že je chyba v původní verzi(V1.053), abych ji přehrál v Emergency. To jsem udělal, a potom už to proběhlo v pohodě. Je potřeba to udělat podle videí na trubce a plně nabitá baterka je nezbytná!

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 03.05.2018 9:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1202
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
jyrry píše:
No... a když pominu to rychlejší programování, víc čitelný display a hlášky k přepínačům - co podstatného do menu přibylo? Jaké funkce využitelné pro ovládání modelu má PRO navíc?
Z přijímače si umím vytáhnout až 16. kanál ale nemám ho čím ovládat... třeba... Ale i PRO má pořád jen 12... :?
:D Když já už si nepamatuju, co uměla ta původní. Přibyl sequencer a logické spínače, ovládání hlasitosti repráku a menu je jinak poskládané. Co mne v rychlosti napadá. Výstupů z přijímačů se taky dá naprogramovat 16.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 03.05.2018 12:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2004
Příspěvky: 1098
Bydliště: Praha 4
Tak to mám poslat do Trivoxu do Pardubic.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: pát 04.05.2018 18:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2004
Příspěvky: 1098
Bydliště: Praha 4
Nedalo mi to a ještě jsem to zkusil obnovit druhý večer. Rádio bylo do té doby bez baterky. To asi pomohlo, obnova se zdařila. Jenže ať tam nahraju cokoliv tak RFID jsou samý pětky a tudíž to upgrade na PRO nevezme. Graupner mi napsal, že ať jim to pošlu, že s tím nic neudělám. Což se mně vůbec nechce, být měsíc bez rádia. Kdyby někdo věděl jak z toho ven, tak dejte vědět.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: sob 05.05.2018 20:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7157
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
koko píše:
Nedalo mi to a ještě jsem to zkusil obnovit druhý večer. Rádio bylo do té doby bez baterky. To asi pomohlo, obnova se zdařila. Jenže ať tam nahraju cokoliv tak RFID jsou samý pětky a tudíž to upgrade na PRO nevezme. Graupner mi napsal, že ať jim to pošlu, že s tím nic neudělám. Což se mně vůbec nechce, být měsíc bez rádia. Kdyby někdo věděl jak z toho ven, tak dejte vědět.


Chce to mít ty rádia dvě..:-) :-) Diverzita je žádoucí..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: sob 05.05.2018 23:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2004
Příspěvky: 1098
Bydliště: Praha 4
Přiznávám, napsal jsem to záměrně trochu nepřesně. Ve skutečnosti mám doma těch vysílačů více (se systémem HoTT). Takže to nějak přežiju :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: pon 07.05.2018 21:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 19.5.2009
Příspěvky: 162
Bydliště: Kunčice u Nechanic => u HK
Obrázky: 0
Zdravím a doufám, že nenaruším myšlenkový tok vlákna . . . .
MX 16ka Graupner mi slouží byť již ojediněle osmý rok . . . Dnes již na 6ti érech visím z MZ 18kou....
Začal haprovat vf modul a bylo jedno totál zřicení, před pár dny. Telemterie i s jinými RX předvádí nahodile poklesy
výkonu TX = úroveň napětí na ant RX . . . . o -30dBm . . . Po dvou a půl letech, tedy rocích. Po záruce.
Lezl jsem v GR studiu a před kolapsem byly totál propady. FAIL SAVE bylo jen na motor - stáhnout. Rána byla dokonalá, natáhl se i sytič . . :-) Ale hezky kolmá. Vrátil jsem pomocí měděné kulatiny citlivým poklepem klikovku
o pár desetinek vpřed a je to OK . . .
Konečně dotaz:
přitáhl jsem domů MZ 24 a doufal, že vyšší verze schlamstne nastavení ér z SD karty . . nějak se to vzpírá . . .
Najde se rada, nebo vše znovu ručně, podle displeje očima z MZ 18 ??
Nakonec to mi neva a dotrimování pochopitelně beru, to bych neřešil, ale myslel jsem si, že . . . .
Stává se to i v lepších rodinách..
Dík za příp. odpověď
L


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: pon 07.05.2018 22:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10007
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Modely jsou na kartě v adresáři MZ-18, tak zkus na SD kartě udělat adresář MZ-24, nakopírovat tam modely z MZ-18, a pak je naimpotrovat do Tx. Kopíroval jsem takhle z MX-12 do MC-20 a funguje mi to. Za pokus nic nedáš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: pon 07.05.2018 23:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 19.5.2009
Příspěvky: 162
Bydliště: Kunčice u Nechanic => u HK
Obrázky: 0
Ď
zejtra, nechám to dodonabít . . .
L


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1107 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 74  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Franta18 a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz